Gezondheid

Monsanto wist 35 jaar geleden al dat Roundup kankerverwekkend is

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit stukken die zijn opgediept uit het archief van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA blijkt dat landbouwreus Monsanto al in 1981 wist dat glyfosaat, een product dat op de markt wordt gebracht als Roundup, kankerverwekkend is voor dieren.

De Wereldgezondheidsorganisatie stelde onlangs vast dat glyfosaat mogelijk kankerverwekkend is. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) maakte bovendien in het tijdschrift The Lancet Oncology bekend glyfosaat voortaan aan te merken als mogelijk kankerverwekkend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er is ‘beperkt bewijs’ dat de onkruidverdelger bij mensen non-Hodgkin-lymfklierkanker kan veroorzaken. Inmiddels is al overtuigender bewezen dat ratten en muizen door blootstelling aan het goedje verschillende vormen van kanker kunnen ontwikkelen.

Monsanto is het hartgrondig oneens met het besluit van het IARC. Maar in de periode 1978-1986 hebben laboratoria zoals Biodynamics Inc voor Monsanto experimenten uitgevoerd, waaruit toen al bleek dat nieren van ratten en muizen ernstig werden aangetast door glyfosaat en dat het middel kankerverwekkend was, zo blijkt uit memo’s die door de EPA zijn verstuurd.

In 1981 waren Monsanto, Biodynamics Inc en de EPA volledig op de hoogte van de carcinogene werking van glyfosaat bij zoogdieren.

Dr. Brian John van GM-Free Cymru spreekt van een schandaal. “De EPA was bezorgd over de uitkomsten van de eerste onderzoeken, waarna Monsanto de data manipuleerde en de EPA het gebruik van glyfosaat als veilig aanmerkte. De studies zijn nooit openbaar gemaakt omdat ze onder het handelsgeheim vallen,” zei hij. “Als de EPA deze vorm van wetenschappelijk wangedrag niet door de vingers zou hebben gezien, was glyfosaat nooit op de markt zijn gekomen.”

[GM-Free Cymru]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
9 jaren geleden

is het niet eens hoog tijd om die Monsanto van de aardbodem te vegen? Ze hebben precies het enige doel om de mensen moedwillig te vergiftigen.
Als je dan kijkt hoeveel amerikaanse politiekers in de bedrijfsstructuur van dat bedrijf zitten, weet je genoeg over hun werkelijke doel…het uitdunnen van de bevolking dmv kanker,onvruchtbaarheid en nog van dat fraais.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuws-items, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
Frans
Frans
9 jaren geleden

zo te lezen, zi je dat monsanto de onderzoeksresultaten kan manipuleren,
DE slager, JA SLACHTER van mensen. keurt zijn eigen vlees.

Anne
Anne
9 jaren geleden

Met de bevindingen van nu, wordt het dan niet heel erg tijd om producten van Monsanto alsnog van de markt te halen?
En niet alleen die van Monsanto, maar ook de producten van andere chemiereuzen onder de loep te houden, en van de markt te halen.
Ook zou ik mensen zelf op hun verantwoordelijkheid willen wijzen door deze middelen niet te kopen.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x