Homepagina » Financieel » ‘Economische dictatuur’: centrale banken overwegen afschaffing contant geld
'Economische dictatuur': centrale banken overwegen afschaffing contant geld

‘Economische dictatuur’: centrale banken overwegen afschaffing contant geld

Eind mei waren vertegenwoordigers van de centrale banken van Zwitserland, Denemarken, de Verenigde Staten en landen die de euro hebben aangenomen in Londen bijeen om te praten over het afschaffen van contant geld. Dat meldt de Amerikaanse econoom Martin Armstrong op zijn blog.

De mensen die een einde willen maken aan onze economische vrijheid zijn van plan een nieuwe economische wereldorde in te voeren, een economische dictatuur waarin we niet langer in staat zijn om anonieme aankopen te doen met papiergeld, aldus Armstrong.

Negatieve rente

Het afschaffen van cash geld wordt gezien als een manier om het systeem te verdedigen, legt hij uit. Dat vormt echter een bedreiging voor onze vrijheid en burgerrechten. Het grote probleem voor centrale banken is dat contant geld erg populair is bij negatieve rente. Pensioenfondsen en grote beleggers in Zwitserland overwegen bijvoorbeeld een deel van hun tegoeden om te zetten in cash om zo de negatieve rente – je moet rente betalen over je banksaldo – te vermijden.

De kosten voor het veilig opbergen van cash zijn ongeveer een derde van de huidige negatieve rente. De Zwitserse club van pensioenfondsen overweegt meer contant geld aan te houden en de Zwitserse centrale bank kan daar op dit moment niets tegen doen.

Bankruns

Het afschaffen van cash is onder economen inmiddels een serieus discussiepunt. Het zou het beleid van centrale banken kunnen ondersteunen. Willem Buiter, de Nederlandse hoofdeconoom van Citigroup, noemt het verbieden van cash ook als optie.

Als cash geld wordt afgeschaft, zijn banken niet langer kwetsbaar voor bankruns. In Engeland en de VS wordt de opname van grote hoeveelheden geld gezien als verdachte activiteit. In Amerika krijgen bankmedewerkers de opdracht de politie in te schakelen als klanten 5000 dollar of meer opnemen. En in Frankrijk zijn cashbetalingen van meer dan 1000 euro per september verboden.

[ArmstrongEconomics via De Lange Mars]


Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

55 reacties

 1. Beangstigende ontwikkelingen.

  43 likes
  • Misschien is het wel een positieve ontwikkeling. Want dan ontstaan er in no time lokaal nieuwe “geldmiddelen” en regelen we het zelf zonder het huidige banken systeem en zonder overheid.

   Mensen zullen het namelijk niet pikken alleen nog giraal geld te kunnen/mogen gebruiken. Ik ben dan bij de eersten die zelf een lokale “nieuwe” bank begint waar chartaal geld gewoon is toegestaan. En het zal me een worst wezen of dat “juridisch” wordt toegestaan of niet.

   25 likes
   • Die nieuwe geldmiddelen zijn er al, en zullen in no time in populariteit stijgen als cash geld ooit wordt afgeschaft:

    https://bitcoin.org/nl/

    Geen banken meer nodig, en de gehele geldvoorraad wordt door iedereen op het netwerk gecontroleerd.

    9 likes
    • IPV dat we Cash afschaffen, laten we de centrale privé banken afschaffen!

     5 likes
     • Goed idee. Om dat te doen moeten we de goudstandaard opnieuw tot standaard maken. Vervolgens moet Bitcoin gekoppeld worden aan goud, met een vaste goud-bitcoin koers.

      Dat brengt volledige anonieme economische vrijheid.

      4 likes
  • Zeker beangstigend, maar een lichtpuntje we hebben ook nog opties als bitcoin.

   9 likes
  • Yep, dat is het zeker, maar helaas de harde realiteit en niet te stoppen.De criminaliteit argument zal wel op tafel worden gegooid, geen overvallen meer en zwart geld behoort ook tot het verleden. En ja beste mensen zo meteen heb je zoon handige chip gewoon in je lijf zitten, en kan je portemonnee ook niet meer vergeten……. fokking handig!!

   Kan je makkelijk en veilig betalen, hoe kan je daar nu tegen zijn? :p

   4 likes
 2. Cash geld gaat nooit helemaal verdwijnen. Dat gaat niet gebeuren. Althans, niet op afzienbare termijn. Maak het de kat wijs dat een centrale bankier daar zelf in gelooft.

  Er zijn overigens goede redenen om minder chartaal geld (cash) en meer giraal geld (pinnen etcetera) te gebruiken:
  – Kosten van chartaal geld zijn hoger: aanmaak, beveiliging, tellen…
  – Giraal geld “rolt” sneller
  – Het bezit van chartaal geld maakt winkeliers en burgers kwetsbaar voor diefstal en overvallen

  Tip: vraag eens aan een winkelier of hij geheel over zou willen stappen op giraal geld als dat kon zonder klanten te verliezen. Ik denk dat het antwoord jullie zal verrassen. Bij Marqt kun je nu al niet meer cash betalen.

  4 likes
  • En ik denk dat jij weer us lekker conclusies zit te trekken uit jouw privé fantasie wereld, en dit dan als feiten verkoopt !

   18 likes
  • @Oboema schreef : Maak het de kat wijs dat een centrale bankier daar zelf in gelooft.

   Dus jij beweert dat ze in de luwte van de media zaken bespreken waar ze zelf helemaal niet in geloven, ondanks dat ze zonder cashgeld straffeloos negatieve rente kunnen rekenen, dat een bankrun tot de onmogelijkheden behoort, plus dat er totale controle is over elke cent die van “eigenaar” wisselt. Kortom totale controle van de algehele geldstroom wederom ten koste van privacy en allerlei rechten van de mensen (lees hun slaven)

   Volgens mij zit jij hier weer tegen beter weten in berichten over een reëel gevaar wat op ons af komt donderen te downplayen. Daar trapt toch geen hond meer in.

   14 likes
  • @Oeboema

   Beste Oeboema, in de jaren 30 is dat al gebeurd en werd er nieuw geld gemaakt en kon je met het oude je reet afvegen dus niet zeggen dat het niet gebeurd als het al 2x gebeurd is. Ik hoop dat je open staat voor dingen dat niet je eigen wereld leid.

   10 likes
   • Hee oude schaatser, is in de jaren ’30 cash afgeschaft? Dacht het niet.

    In de jaren ’40, na de tweede wereldoorlog, hebben we in NL ook het tientje van Lieftinck gehad. Alle geld werd vervangen omdat er zoveel zwart geld in omloop was, en de mensen moesten duidelijk maken waar hun geld vandaan kwam. Anders werd het geconfisceerd,
    Maar dat is iets heel anders dan afschaffing van cash.

    1 likes
 3. Centrale banken zijn weliswaar onafhankelijk (althans, in Nederland) maar opereren niet in een politiek of maatschappelijk vacuum. Mocht afschaffing van chartaal geld ooit echt aan de orde zijn, dan kan de politiek daar een stokje voor steken door middels wetgeving te bepalen dat chartaal geld zal blijven bestaan.
  We hebben in dit land vrije verkiezingen, en iedereen heeft het recht om een partij op te richten, dus mocht het ooit zo ver komen, laat dan je stem horen.

  Hierboven had ik 1 nadeel van chartaal geld nog niet genoemd: de georganiseerde misdaad gebruikt het graag. Landen met een grote zwart geld economie zouden er fiscaal baat bij hebben als meer giraal geld zou worden gebruikt.

  1 likes
  • @Oeboema – Je bent goed afgericht en beinvloed door de (staats)mainstream zeg, denk je werkelijk dat de echte en een of het ware misdadigers syndicaat zich laten afschrikken of verdwijnen zodra fysiek geld is afgeschaft? De werkelijk grote jongens zullen alleen maar baat hebben bij het verdwijnen van fysiek geld waar slechts de kleine vissen door zullen worden getroffen. En de overheid of politiek dansen volledig naar de pijpen van de centrale banken, die doen precies dat wat van ze wordt verwacht en zodra de centrale bankiers zich hebben uitgesproken over deze zaak zal de politiek hun aanbevelingen of dwingende advies zonder meer overnemen en uitvoeren. De politiek en staat is een machteloos orgaan geworden die slechts een uitvoerende macht is geworden die de burger heeft uit te knijpen en te delegeren richting gewenst doel.

   9 likes
  • Quote @Oboema : Mocht afschaffing van chartaal geld ooit echt aan de orde zijn, dan kan de politiek daar een stokje voor steken door middels wetgeving te bepalen dat chartaal geld zal blijven bestaan.

   Haha, politici zijn niks anders dan de brave lakeien van de bankiers. Als ze het spelletje niet meespelen en dreigen enige invloed van betekenis te krijgen verdwijnen ze acuut van het toneel. Reken daar maar op. Of ze rotten zelf op, of ze verdwijnen voorgoed zoals van Traa of Fortuin.

   Je onzin-argumenten wordt steeds doorzichtiger.

   6 likes
   • Ga eens een goede krant lezen, ga eens met gewone mensen praten, en ontdek dat de wereld een stuk complexer en genuanceerder in elkaar zit dan jij denkt.

    1 likes
  • En hoe gaat de CIA zijn drugs handel dan wel doen, zij hebben de papaver culture in Afganistan in handen, en maken op die manier milliarden $, dat laten zij zich niet afnemen, en ook de drugs straat handel, heeft cash nodig.

   6 likes
  • Legalisering van drugs doet de economie ook goed.

   6 likes
 4. Voordelen willen zien in het afschaffen van fysiek geld is de kortzichtige, geesteszieke gedachte van een psychopaat en zal de uiteindelijke dood in de pot van de economie betekenen en zal iedereen een controleerbare en te sturen berooide slaaf eventueel met chip in het lijf zijn en dat betekent gelijk dat niemand meer zal hoeven dromen over vrijheid, rijkdom vergaren door hard te werken of zuinig te leven en al dat soort zaken, want alle macht ligt dan bij een marionetten overheid en hun banken corporaties onder leiding van de zionistische VS macht. Geen mens kan en mag dan meer de ander dan nog wat toeschuiven om te helpen, geen mens mag of kan meer ongecontroleerd werk doen, geen mens kan meer wat doen zonder totale controle, zeggenschap of inmenging van de nazi staat.

  Uiteindelijk zullen alle door de maffia banken en nazi staat genomen maatregelen leiden tot een volledige ineenstorting, want zodra iedereen en alles wordt gecontroleerd en vooral totaal is uitgemolken zal er niets meer te halen vallen en zullen de meest draconische maatregelen nodig zijn die tot nul leiden na de ogenschijnlijk geweldige succesvolle maatregelen die even een heftige en korte economische opleving tot gevolg zal hebben, maar uiteindelijk leiden tot de totale ineenstorting, want alle mogelijkheden zijn dan uitgemolken en zal er niets meer vallen te halen en zal de (reële) economie tot stilstand komen en ineenstorten. Fysiek wit of het zogenaamde zwart geld is het smeermiddel tussen de raderen van de economie en zodra je deze wegneemt zal de hele economie uiteindelijk tot stilstand komen en de gehele maatschappij ineenstorten.

  22 likes
 5. Waarom heeft iedereen het over bitcoin? Mocht het zo zijn dat die banken hun zinnetje WEER krijgen is het dan geen beter idee om onderling te betalen met goud? Onze big brother heeft op die manier nog minder grip dan dat ze nu hebben of zie ik het helemaal verkeerd?

  1 likes
  • De hele reden dat we daar vanaf gestapt zijn is gewoon omdat het nogal onhandig is. Papier daarentegen als vertegenwoordiging van iets van waarde is veel makkelijker mee te dragen.

   Maar het maakt eigenlijk niet uit of je nu goud, bitcoins of andere valuta gebruikt alles is enkel een vertegenwoordiging van waarde. Ook goud op zich heeft geen waarde. Het is des te meer van belang hoe die vertegenwoordiging van waarde wordt vormgegeven.
   Zo zou er eigenlijk 1 vaste hoeveelheid valuta moeten zijn. Waardoor inflatie en deflatie al grotendeels aan banden wordt gelegd. Wanneer je dat ook nog combineert met een maximum dat elk persoon aan valuta in z’n bezit mag hebben (gewoon het totaal gedeeld over de bevolking) kun je het helemaal aan banden leggen.

   3 likes
   • Nou, dat is echt eng.
    Bij welke nazi heb jij op school gezeten?

    0 likes
    • Ik vind het veel enger dat enkele het merendeel van alle valuta in handen hebben. Je ziet wat er van komt (oa de Bilderberg bijeenkomsten). Om ook de kern vd film “In Time” te vertalen naar geld: Om het mogelijk te maken voor sommigen om rijk te zijn zal de rest arm moeten zijn.

     En als je erop doelt dat je kapitaal geen privé zaak is, dat is nu ook niet het geval. Zelfs Zwitserland heeft geen bankgeheim meer.

     Maar dat hoeft niet eens zo te zijn. Het is een kwestie van inrichting. Één Bank » iedereen één rekeningnummer » ga je over de limiet wordt het automatisch over de rest verdeelt. Toegang tot de precieze hoeveelheid op je rekening kan zo ingericht worden dat alleen de eigenaar daarover beschikt waarbij zelfs de systeembeheerder alleen na aanvraag van een tijdelijke toegangscode kan beschikken over de exacte waarden mocht dat nodig zijn om systeemproblemen op te lossen. Maar je moet je ook bedenken dat wanneer we de wereld op een dergelijke manier als hier beschreven inrichten er automatisch veel meer gelijkheid en daarmee vertrouwen in de medemens komt en wellicht dat er dan nauwelijks nog een taboe op de grootte van je bankrekening rust.

     2 likes
     • En wie gaat dat ons opleggen, dicteren en controleren?
      Dat vind ik nou zo eng. Zo blijven we in de zelfde stront hangen. Andere kleur, andere geur, maar stinken doet het.
      Het hechten aan dingen en het bepalen van waarde heeft alleen maar tot verdeeldheid geleid. Haves en have nots voortgebracht. Zoveel bloed is er vergoten. Voor bezit en dingen die toen en nu van waarde zijn. Olie, goud, ach, de lijst is lang.
      Misschien eens tijd om onze geest te verlichten en iets heel spannends te gaan doen door het idee van bezit en waarde los te laten en naar een samenleving te gaan van geven en nemen, naar behoefte, zonder er enige waarde aan toe te kennen. Ach, de geest kan wel een sprong voorwaarts gebruiken.
      Immers, Moeder Aarde geeft ons allen genoeg om te leven. Maar het zijn de door mensen bedachte systemen die ons telkens weer in de sh*t brengen. Dus tijd om dat eens radicaal los te laten?
      Aborigines zijn bang om iets te lang te bezitten. Zij zeggen dat als je iets te lang bezit, het bezit van jou zal nemen. Daarom geven of ruilen zij hun bezittingen snel, zodat zij aan niets gehecht raken.

      Wie niets bezit heeft niets te verliezen.

      Lao Tse

      2 likes
     • Je schetst een mooi beeld en voor wezens die in essentie niks nodig hebben kan dat ook heel goed werken maar we zijn hier op aarde wel van vlees en bloed wat er voor zorgt dat we altijd bepaalde zaken nodig hebben. Daarvoor zal er toch een, als het even kan, eerlijk systeem moeten zijn om de bestaansmiddelen die de aarde bied zo gelijk mogelijk te verdelen. Eerder genoemde is een manier om dat te realiseren, misschien zijn er betere manieren misschien ook niet, beter dan hoe het nu geregeld is is het iig.

      Overigens zou zo’n systeem prima op basis van opt-in mogelijk moeten zijn en ook opt-out wanneer men dat wilt. En natuurlijk icm een gegarandeerd basisinkomen (bv in de vorm naast een maximum ook een minimum op de rekening welke omgekeerd werkt als bij het overschrijden vh maximum).
      Het staat je natuurlijk ook vrij om andere vormen zoals ouderwets ruilhandel te bedrijven ipv gebruik te maken van een valuta systeem.

      2 likes
     • En Oh ja! Vergeten.
      Dat maakt het hele idee van valuta ook meteen overbodig.

      Maar ja, daarvoor heeft de mens toch een grote sprong voorwaarts nodig. En ik weet niet of wij al zo ver zijn.

      1 likes
     • Ja, je hebt gelijk. Het is een utopie. Dat was ooit, en misschien, in een andere tijd is daar plaats voor. Maar niet nu.
      Vraag mij alleen af wie en hoe dat geregeld gaat worden. En of dat op een democratische manier gaat gebeuren. Lijkt mij heel moeilijk. Wordt zoiets met elkaar afgesproken? Of wordt het een dictaat? Wat meer voor de hand ligt. Wie gaat het uitvoeren en controleren? Het idee van een politbureau doemt op.
      En hoe doe je handel? En zo ja, hoe voorkom je dan speculatie? Een natuurlijk gevolg van handel.
      Het blijft prikken in de poep, maar dan met een ander stokje.

      0 likes
  • Bitcoin is het digitale goud. Met Bitcoin kan je je goud dalijk anonniem digitaal versturen.

   Beide hebben een hardcap. Een max aantal eenheden. Dit zal zorgen voor een stabiele koers.

   3 likes
 6. Ik denk dat met zoiets de doos van pandora zal openen, nu al zie je een opmars van electronisch geld a la Bitcoin ( volledig anoniem). Stel je maar eens voor geen centrale banken meer nodig, geen banken . Ook zullen dan de LETS systemen meer en meer gebruikt worden

  7 likes
 7. Dan zal er een enorme schaduweconomie ontstaan omdat heel veel mensen dan buiten de boot vallen. Want ook zij moeten leven.

  15 likes
 8. Een goede hack of een zonnevlam en alles ligt plat.
  Dan is alle digitale valuta ineens foetsie.

  6 likes
 9. Dan zit er maar een ding op: direct omzetten in goud en zilver.

  8 likes
  • En je dacht dat de prijs van goud en zilver niet gemanipuleerd wordt ???
   Verder is het moeilijk om mee te betalen in geval van nood.
   Je gaat niet gauw naar de supermarkt water en eten inslaan, met een paar gouden munten op zak.

   6 likes
 10. De banken zijn binnen een paar jaar compleet overbodig. Een kat in het nauw, maakt rare sprongen.

  5 likes
  • Ik hoop dat je gelijk hebt maar als we dat verhaal van die gast die naar de toekomst was afgereisd moeten geloven gaat dat nog wel een paar 100 jaar duren.

   3 likes
 11. Dit is waar de CABAL naar toe wil, absolute controle onderdrukking en als het kan ineenstorting van de economie, maar het LICHT gaat dit absoluut niet laten gebeuren.

  6 likes
 12. Gaat niet gebeuren, ze (banken en overheid) verdienen te veel zwart geld.
  Te veel om het zomaar even af te schaffen.

  5 likes
 13. Beste is gewoon je spullen pakken en verdwijnen in de bergen.

  5 likes
 14. De ‘hogere regionen’ beschikken over honderden miljarden aan zwart geld. Dat geven zij nooit prijs!

  4 likes
 15. Mensen word eens wakker de gulden is er ook nog! http://www.guldencoin.nl

  2 likes
  • Waarschijnlijk is paysafe één van de vele aanbieders die er zullen komen om het ‘gat’ in de markt op te vullen, in hoeverre dergelijke bedrijven voorstanders zijn van een cashloze wereld raad zich raden, waarschijnlijk zijn ze grote voorstanders en promotors van het afschaffen van fysiek geld….. https://www.paysafecard.com/nl-nl/

   1 likes
 16. Ach we zijn eens begonnen met schelpen en kralen, te goed brieven, of gewoon goed voor je geld/bezit zijn.
  En de mensen zijn infinitif genoeg, om dit obstakel te omzeilen!

  2 likes
 17. Met een Bail In wet kan men banken gewoon laten omvallen. Nederland kan dan als het moet gewoon weer de gulden invoeren. Ook dat plan ligt klaar. Misschien krijgen we geen gulden, maar een NWO munt. Heb je ook geen dollar probleem meer. De toekomst zal het zeggen.

  1 likes
 18. zonder contant geld is de bank wel nodig om een saldo op te zetten,
  banken omver werpen zou dan wel heel dom zijn

  een bank of een land kan dit systeem niet als verplicht voor iedereen stellen
  een wereldleider zou dit wel kunnen doen maar zover zijn we nu nog niet
  blijf maar rustig want dit zijn nog maar de voorbereidingen
  zien jullie nu nog geen redenen om het systeem in te voeren dan wel in de komende tijd
  want er gaat nog heel wat veranderen
  het zal de wereldleider trouwens worst wezen dat zwart geld verloren gaat

  1 likes
 19. het excuus zal wel zijn strijd tegen zwart geld waar ze zelf hun zakken vol van hebben

  1 likes
 20. De meesten van jullie zijn waarschijnlijk te jong om de tijd gekend te hebben dat er nog geen pinautomaten waren. Toen je alleen tijdens kantoortijden naar een bankkantoor kon gaan, en in de rij moest gaan staan om je geld op te nemen. Toen je bij de kassa van de Appie altijd voldoende cash bij je moest hebben. En waar je kon wachten op slomerds die zonodig met een girochecque moesten betalen.
  Vroegâh ! Ja, Vroegâh toen de wereld nog onbedorven was !
  Als digitaal geld je niet bevalt, dan vermijd je dat toch zoveel mogelijk? Ga 1 keer per week naar een bankkantoor om cash op te nemen. Maar alleen tijdens kantoortijden, want anders speel je vals. En ook niet internetbankieren. Gewoon ouderwetse acceptgiro’s gebruiken.

  Doei! Dit was echt mijn allerlaatste bijdrage aan deze site. Ik heb er tabak van.

  1 likes
 21. het excuus zal wel zijn strijd tegen zwart geld waar ze zelf hun zakken vol van hebben

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Gele hesjes willen bankrun veroorzaken om Franse bankwezen op de knieën te krijgen. Dit is de ergste nachtmerrie voor politici

Gele hesjes willen bankrun veroorzaken om Franse bankwezen op de knieën te krijgen. Dit is de ergste nachtmerrie voor politici

De gele hesjes willen komend weekend een ...

Wanneer beginnen mensen door te krijgen dat geld eigenlijk niks is? Kijk hier hoe je wordt besodemieterd

Wanneer beginnen mensen door te krijgen dat geld eigenlijk niks is? Kijk hier hoe je wordt besodemieterd

Waarom heeft de financiële elite vrij spel? ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.