Homepagina » Het Complot » Rapport over kosten koningin Beatrix blijft geheim
Onder naar kosten koningin Beatrix blijft geheim

Rapport over kosten koningin Beatrix blijft geheim

Externe accountants hebben zoals ieder jaar onderzoek gedaan naar de kosten van ons koningshuis. Dat onderzoek blijft echter geheim.

De stukken over de besteding van belastinggeld aan de zogeheten functionele uitgaven van koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima worden niet vrijgegeven. Premier Rutte wil ze niet openbaar maken.

RTL Nieuws verzocht de rapporten openbaar te maken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), maar het ministerie van Algemene Zaken wees dat verzoek af. De juridische procedure wordt doorgezet.

Groene Draeck

Het verzoek werd ingediend om te kijken of de verantwoording over de gemaakte kosten nu wel goed geregeld is. Eerder was ophef ontstaan over De Groene Draeck en de vliegreisjes van de Oranjes.

Zo kreeg konigin Beatrix de laatste jaren veel kritiek op het belastinggeld dat ze uitgeeft. Decennialang betaalde Defensie het onderhoud van het privéjacht van de koningin. Dat bleef heel lang onbekend, tot het ministerie van Defensie er in 2007 melding van maakte in een begroting. Beatrix kreeg De Groene Draeck in 1956 cadeau voor haar achttiende verjaardag. Vanaf 2010 neemt de koningin een groot deel van de onderhoudskosten voor haar eigen rekening.

Vliegkosten

Ook bleek eerder dat de totale vliegkosten van de Oranjes veel hoger liggen dan aan de Tweede Kamer is gemeld. Leden van het Koninklijk Huis maken gebruik van het regeringsvliegtuig en van ingehuurde toestellen.

Alleen het gebruik van het regeringstoestel wordt verantwoord. Het inhuren van andere toestellen wordt in het jaarverslag niet gemeld, terwijl deze vliegkosten wél met belastinggeld worden betaald. In 2004 deed het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat geloven dat leden van het Koninklijk Huis voor 205.000 euro hadden gevlogen. De werkelijke kosten bedroegen meer dan 1 miljoen euro. In totaal vloog het koningshuis voor ruim 8 miljoen euro in vijf jaar. Dat is inclusief anderhalf miljoen euro aan privévluchten.

De rapportages van de externe accountant blijven geheim omdat de ambtenaren van Rutte zich beroepen op de wens van de accountant dat zijn oordeel over de declaraties ‘vertrouwelijk blijft’. Het ministerie meent dat door openbaring van de stukken de ‘privacy van de Oranjes in het gedrang zou komen’.

Shell

In 2010 werd dankzij de openbare registers van de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse beurswaakhond, voor het eerst een tipje van de sluier opgelicht over de privébeleggingen van koningin Beatrix.

Er viel te lezen dat ‘Beatrix W. van Oranje’ op haar eigen naam een bezit heeft van 7,97 procent in het JP Morgan Asia Equity Fund. De belegging loopt via een vestiging van deze Amerikaanse zakenbank in Newark, New Jersey. Als zeer goede klant mag ze naar hartelust wisselen van beleggingsfondsen van JPMorgan, zonder dat de bank daar kosten voor rekent. Ergens in 2007 deed de koningin de aandelen van de hand. Ze erfde de aandelen van haar moeder Juliana, die in 2004 overleed.

In 2009 gaf het Duitse liberaal-conservatieve dagblad Die Welt aan dat het Nederlandse koningshuis een belang van 25 procent heeft in het Nederlands-Britse olieconcern Royal Dutch Shell.

August Kessler richtte in 1890 samen met Henri Deterding en Jhr. Hugo Loudon de Koninklijke Maatschappij tot exploitatie van Petroleumbronnen in Nederlandsch-Indië, wat later Koninklijke Olie werd, op. Met de steun van de Nederlandse overheid werd er in Nederlands-Indië geboord naar olie. De Nederlandse koninklijke familie is nog altijd één van de grootste aandeelhouders van Koninklijke Olie. Koningin Wilhelmina steunde bijvoorbeeld de VS en Groot-Brittannië in een conflict over Mexicaanse olievelden.

Paus

Koningin Wilhelmina was net als prins Bernhard, koningin Juliana en prins Hendrik der Nederlanden grootkruis in de katholieke Orde van Malta, de Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem. Ook koningin Beatrix is toegelaten tot deze orde omdat zij afstamt van tsaar (caesar) Paul I van Rusland. Beatrix is dame-grootkruis van Eer en Devotie. Uitsluitend de rijkste en machtigste mensen op aarde zijn lid van de Maltezer Orde, een internationale rooms-katholieke ridderorde met een soevereine status, maar zonder eigen grondgebied.

De Orde is trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer. Het Nederlandse koninghuis is daarmee nauw verbonden aan de Kerk en de Romeinse Curie.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Aardebewoner schreef:

  Het is wel heel raar dat dit koningshuis hier van Nederland het duurste is van Europa. Duurder dan koningshuizen van veel grotere landen als Groot Britannie en Spanje.

  3 likes
 • cc schreef:

  Waarom koopt en onderhoud ze niet van d’r eigen geld een vliegtuig of villa met personeel, geld zat en toch van anderen(bevolking) profiteren?Zo kan ik ook lekker sparen, nooit belasting betalen alles vergoed..

  1 likes
 • Gerard schreef:

  Nee, hij gaat natuurlijk niet een mede Bilderberger verraden?

  1 likes
 • Morgane schreef:

  Ik hoop dat ze wordt opgepikt door een ufo, en naar een onbekend planeet wordt getransporteerd.

  1 likes
 • jan schreef:

  Net zoals de andere graaiers; een skybox huren voor 45.000 door een schoolbestuur die hun uitzwaaiende corrupte medebestuurders een half miljoen meegeven, bestuurders van woningbouwverenigingen die bouwbedrijven laten bouwen als zij hen enkele tonnen zwartgeld in de brievenbus stoppen, zo wil ook ‘oranje’ niet meedoen met datgene wat het volk door de strot word gedouwd; meer belastingen, meer premie voor zorg etc. etc.
  En al dat soort zaken zijn even een hype en de politiek ‘buigt’ zich erover en zegt dat het niet kan …. Maar er gebeurt niets mee. Natuurlijk niet, de politiek heeft banden met al die oplichters.
  We leven in een wereld waarin brutaliteit; het graaien over de ruggen van de minder bedeelden gewoon is. De vvd is er voorstander van!

  1 likes
 • Cathy schreef:

  ja alles wat ze doen is geheim .maar zij moeten wel van ons alles weten .wij de mens heeft bijna geen prive dit vind ik niet eerlijk .

  1 likes
 • marjon schreef:

  en wij gewone nederlanders moeten alweer de broekriem aantrekken
  Inmiddels heb ik in mijn riem gaatjes bij moeten maken

  1 likes
 • Paulussie schreef:

  Het verzwijgen zegt al genoeg.

  1 likes
 • Catharina R schreef:

  [quote name=”Morgane”]Ik hoop dat ze wordt opgepikt door een ufo, en naar een onbekend planeet wordt getransporteerd.[/quote]
  nee gewoon opgepakt wat zij doen kan toch niet . en ik heb ook al gehoord dat zij niet eens koningin kan zijn ? maar zal het in anderen landen ook niet het zelfde zijn de mensen maar uitpersen .

  1 likes
 • Monique schreef:

  Ik blijf er rustig onder. Mijn gevoelwetenschap is afgestemd op zuivering. Dus vertrouw ik er op dat ook dit geheim gezuiverd gaat worden. Eerst zal alles wat onrein naar boven komen voordat de ‘Ajax tornado’ er doorheen gaat. Er is geen ontkomen aan!

  1 likes
 • luitefluit schreef:

  dus BEA OPZOUTEN aub en neem die demmink ook maar mee…….wij nederlanders zijn jullie meer dan zat voor jullie geen plaats hier in ONS nederland ik zeg tot ziens dag

  1 likes
 • mevrouw S. schreef:

  Eens even kijken waar onze hard werkende dochter met haar hardwerkende man en drie kinderen deze week weer van kunnen eten, nadat hun huis verplicht is verkocht omdat de belastingen en lasten te hoog zijn om een normaal bestaan bij elkaar te werken mmmm … waarmee kunnen zij als gezin nu nog hun broekriem aantrekken?! Oh ja Bea, ik durf hun inkomsten en uitgaven wel openbaar te maken hoor!

  1 likes
 • desiree brouwer schreef:

  ik vind dat elke cent die ze uitgeven,verantwoord moet worden,,..moet ik ook

  1 likes
 • mo66 schreef:

  Ik hoop dat de journalistiek het hier niet bij laat zitten. Wat de Oranjes met hun priveegeld doen moeten ze natuurlijk zelf weten, maar alles wat uit de publieken middelen wordt betaald moet inzichtelijk zijn… We brengen het tenslotte ook allemaal bij elkaar en we hebben een regering en vrije pers om dit in goede banen te leiden! Of moeten we straks allemaal waxinelichthouders gaan smijten op Prinsjesdag??

  0 likes
 • tomaat schreef:

  [quote name=”Monique”]Ik blijf er rustig onder. Mijn gevoelwetenschap is afgestemd op zuivering. Dus vertrouw ik er op dat ook dit geheim gezuiverd gaat worden. Eerst zal alles wat onrein naar boven komen voordat de ‘Ajax tornado’ er doorheen gaat. Er is geen ontkomen aan![/quote]
  ja wat je zaait zul je …

  0 likes
 • gliese schreef:

  Natuurlijk het zijn alle 2 Bilderbergers
  Beatrix heeft altijd een DNA test gweigerd om haar afkomst te bewijzen

  0 likes
 • cc schreef:

  Ik zat zo eens naar dat hoedje te kijken die ze opheeft kan al gauw 500 euri’s zijn, velen eten daar een maand van.. ik las ook laatst dat maxima rond de 250 Duizend!! euro per jaar utgeeft aan kleidng..??????

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”cc”]Ik zat zo eens naar dat hoedje te kijken die ze opheeft kan al gauw 500 euri’s zijn, velen eten daar een maand van.. ik las ook laatst dat maxima rond de 250 Duizend!! euro per jaar utgeeft aan kleidng..??????[/quote]

  kleidng = kleding

  0 likes
 • willy schreef:

  hoi, ik las dat de koningin er zo,n 60,000 euro bij krijgt en dan in de troon rede zeggen, we moeten allemaal bezuinigen. haha en wat denk je van de ministers, en dat je 3 jaar uitbetaald krijg wanneer je opstapt.

  0 likes
 • magdalena schreef:

  [quote name=”cc”]Ik zat zo eens naar dat hoedje te kijken die ze opheeft kan al gauw 500 euri’s zijn, velen eten daar een maand van.. ik las ook laatst dat maxima rond de 250 Duizend!! euro per jaar utgeeft aan kleidng..??????[/quote]
  Een maand ? ik ken mensen die eten daar meer dan 3 maanden van omdat ze bijna niets meer overhouden,heel vaak omdat ze chronisch ziek zijn.En het klopt inderdaad maxima kleed zich voor 250duizend per jaar daar zijn de bij passende juwelen en schoenen nog niet meegerekend.Een verstands huwelijk moet wat opleveren toch, ze heeft er tenslotte 3 kinderen voor gebaard afspraak is afspraak wel allemaal via ivf maar dat doet er niet toe.

  0 likes
 • magdalena schreef:

  [quote name=”mevrouw S.”]Eens even kijken waar onze hard werkende dochter met haar hardwerkende man en drie kinderen deze week weer van kunnen eten, nadat hun huis verplicht is verkocht omdat de belastingen en lasten te hoog zijn om een normaal bestaan bij elkaar te werken mmmm … waarmee kunnen zij als gezin nu nog hun broekriem aantrekken?! Oh ja Bea, ik durf hun inkomsten en uitgaven wel openbaar te maken hoor![/quote]
  Zo is dat er heerst zoveel armoede dat verborgen blijft ,te triest voor woorden ,mensen die afhankelijk zijn van lieve buren die een pannetje eten komen brengen en maar blijven zeggen dat we in een goede verzorgingsstaat leven .Oja waar is die gebleven dan ,de voedselbanken kunnen de aanvragen niet meer aan.

  0 likes
 • Peter schreef:

  Ik vindt het hele koningshuis SCHANDALIG,
  IEDEREEN MOET bezuinigen en deze “mensen”leven er maar op los. Salaris verhoging, eigen vliegtuigen en boten. Buitenlandse reisjes en dan niet te spreken over de Bilderberg, waar ze geheime besprekingen houden.
  ZAKKENVULLERS zijn het!!!
  En die bijstandsmoeders/vaders en mensen die zijn ontslagen worden uit hun huizen gezet. WANNEER WORDEN WE ALLEMAAL IS WAKKER EN GAAN WE OVER TOT AKTIE.
  NEDERLAND PLATLEGGEN!!!!!!!

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”magdalena”][quote name=”cc”]Ik zat zo eens naar dat hoedje te kijken die ze opheeft kan al gauw 500 euri’s zijn, velen eten daar een maand van.. ik las ook laatst dat maxima rond de 250 Duizend!! euro per jaar utgeeft aan kleidng..??????[/quote]
  Een maand ? ik ken mensen die eten daar meer dan 3 maanden van omdat ze bijna niets meer overhouden,heel vaak omdat ze chronisch ziek zijn.En het klopt inderdaad maxima kleed zich voor 250duizend per jaar daar zijn de bij passende juwelen en schoenen nog niet meegerekend.Een verstands huwelijk moet wat opleveren toch, ze heeft er tenslotte 3 kinderen voor gebaard afspraak is afspraak wel allemaal via ivf maar dat doet er niet toe.[/quote]

  Het is idd ten hemel schreiend wat sommige mensen moeten doormaken.Dit is gewoon niet te verteren.

  0 likes
 • martijn schreef:

  Laten we hopen dat we mogen meemaken dat Nederland deze kermis aan de kant zet en kiest voor een republiek.Lexje plofkop is bewezen nog dommer te zijn dan zijn moeder en het kost ons al klauwen met geld.Een president kiezen we tenminste zelf om deze idioten hebben we eigenlijk nooit gevraagd.

  0 likes
 • legalize schreef:

  [quote name=”desiree brouwer”]ik vind dat elke cent die ze uitgeven,verantwoord moet worden,,..moet ik ook[/quote]

  Het is alleen jammer dat de mensen die dat controleren ook zo corrupt zijn, dus je nog geen goed beeld krijgt.

  Het is een groot wespen nest.

  0 likes
 • Nafra schreef:

  [quote name=”Peter”]Ik vindt het hele koningshuis SCHANDALIG,
  IEDEREEN MOET bezuinigen en deze “mensen”leven er maar op los. Salaris verhoging, eigen vliegtuigen en boten. Buitenlandse reisjes en dan niet te spreken over de Bilderberg, waar ze geheime besprekingen houden.
  ZAKKENVULLERS zijn het!
  WANNEER WORDEN WE ALLEMAAL IS WAKKER EN GAAN WE OVER TOT AKTIE.
  NEDERLAND PLATLEGGEN![/quote]
  Ruim 90% van het volk verkeerd continu in een soort trance toestand. Om deze mensen te laten ontwaken zal een shock nodig zijn.
  De hele maatschappij zal naar mijn inziens in elkaar moeten klappen om het zover te laten komen dat mensen ontwaken.
  Collectief en individueel zal er ach en wee te horen zijn doch, het zal een grote sprong voorwaarts worden in het bewustzijn van de mens.
  Tot nu toe geld het spreekwoord: Geef het volk brood en spelen.
  Dat het maar spoedig moge gebeuren.

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”Nafra”][quote name=”Peter”]Ik vindt het hele koningshuis SCHANDALIG,
  IEDEREEN MOET bezuinigen en deze “mensen”leven er (..).

  Er borrelt al veel onderhuids bij de bevolking vandaag of morgen barst het los zeker nu met de winter voor de deur wanneer de mensen hun gas rekeningen niet kunnen betalen.Sja de emmer ging net zolang te water…

  0 likes
 • Marlon Brandnetel schreef:

  [quote name=”martijn”]Laten we hopen dat we mogen meemaken dat Nederland deze kermis aan de kant zet en kiest voor een republiek.Lexje plofkop is bewezen nog dommer te zijn dan zijn moeder en het kost ons al klauwen met geld.Een president kiezen we tenminste zelf om deze idioten hebben we eigenlijk nooit gevraagd.[/quote]

  Ja leuk, kun je zo’n Mitt Romney type verwachten. Dat is een poppetje aan een touwtje, die laat zich met het grootste gemak omkopen door een roedel snelle jongens met geld waar bloed aan kleeft en is serieus van plan om minder succesvolle (eerlijke) mensen en zieken gewoon te laten verrekken. Enig idee wat dat ons gaat kosten? Wat denk je trouwens dat hij er per maand doorheen jast?

  0 likes
 • Don schreef:

  We moeten de overheid niet terugpakken maar ZIJN.

  0 likes
 • grapjas schreef:

  Alex was laatst met wat dure vrienden wezen jagen op eenden in Twente. Maar blijkbaar had hij een van de jachthonden geraakt met een dure jachtbuks (handgemaakt in Londen bij Purdey; dure jachtbenodigdhedenwinkel mede voor op maat gemaakte jachtgeweren voor diknekken). Die man mag echt wel eens naar een goede opticien omdat eenden meestal in de vlucht worden geschoten en vliegende honden (een soort grote vleesmuizen ook wel kalongs genoemd) alleen in de tropen voorkomen. Zijn vrouw was lekker op die dag wezen zwemmen in de grachten van Amsterdam voor een goed doel (iets met een spierziekte of zo). Zou dat een oorzaak kunnen wezen van dat wat “verkeerde” schot ipv een eend op een jachthond. Eerder had ik ook wel eens meegekregen dat als Alex in het veld is bijboorbeeld bij de zwijnenjacht op het Loo dat je beter goed moet uitkijken want “het schiet niet op” op juist wel “hij schiet overal op”. Een drijver kan best wel snel een schot hagel in zijn broek oplopen.

  0 likes
 • Marlon Brandnetel schreef:

  [quote name=”cc”][quote name=”Nafra”][quote name=”Peter”]Ik vindt het hele koningshuis SCHANDALIG,
  IEDEREEN MOET bezuinigen en deze “mensen”leven er (..).

  Er borrelt al veel onderhuids bij de bevolking vandaag of morgen barst het los zeker nu met de winter voor de deur wanneer de mensen hun gas rekeningen niet kunnen betalen.Sja de emmer ging net zolang te water…[/quote]

  Omdat het in jouw vrienden en kennissenkring borrelt wil nog niet zeggen dat het overal borrelt. Of de Televaag moet een hetze begonnen zijn?
  Naar nogmaals, ze hebben de energieen tegen. Hoge Staatsambtenaren zijn n.l. de eersten waar de GF contact mee zoekt en wees eerlijk, die zijn een stuk beschaafder in de omgangsvomen.
  Die ordinaire zgn. bijdehante rijke jongens zijn wat betreft the Game of Thrones echt te laat in de markt, of in dit geval in the Game gesprongen. Helaas Pindakaas.

  0 likes
 • dirk schreef:

  ik moet vaak denken,bij dit soort berichten, aan alex die ik eens hoorde zeggen op tv dat ie onder t tanhdenpoetsen de kraan uit doet vanwege t millieu….
  Ook de toespraak van die vrouw die zijn moeder is had t in der toespraak over t mullieu en weet ik al niet meer….

  Het stoort me enorm dat deze mensen zich menen te kunnen veroorloven geen uitleg te geven of enige vorm van comminusatie vermijden met de mensen die voor hun uitkering opdraaien.

  Hoogmoedswaanzin dunkt me…
  Met een uitgestreken gezicht t lef hebben over medemensen en milieu te prediken terwijl je zelf mede verantwoordelijk bent aan alle ellende in bv Nigeria dan zie je of de balk in je eigen ogen niet,
  óf er is geestelijk iets niet in orde..

  naar mijn mening…

  0 likes
 • dirk schreef:

  ik lees hier ook over bezuinigen
  maar naar mijn mening is dat achter de feiten aanlopen. Dit bedoel ik aangaande de ‘crisis’. Typicle , er is iets en ‘we’ gaan er oplossingen voor bedenken in dit geval belastingverhogingen …waarom kijkt men nooit naar de reden/oorzaak van gebeurtenissen, die zou je moeten oplossen.
  Mensen hebben vaker de neiging om niet alleen achter de feiten aan te lopen maar ook nog es stupide oplossingen menen te moeten hanteren. Neem bv het geval van de man die ‘in naam van koningin’ bij zijn actie tegen deze familie ook anderen hun levens verwoest heeft.om zo een drama voortaan te voorkomen mag je bij wijze van, niet meer met een auto de nabijheid van dit gezelschap van niet koninklijke bloede’ betreden
  Voortaan zijn ineens alle auto s verdacht maar er staan duizend zoveel mensen langs de route die allemaal een pistool of erger, een waxinelichtjeshouder bij zich zouden kunnen hebben..

  0 likes
 • dirk schreef:

  [quote name=”Peter”]Ik vindt het hele koningshuis SCHANDALIG,ZAKKENVULLERS zijn het!!!En dieBijstandsmoeders/vaders en mensen die zijn ontslagen worden uit hun huizen gezet. WANNEER WORDEN WE ALLEMAAL IS WAKKER EN GAAN WE OVER TOT AKTIE.NEDERLAND PLATLEGGEN!!!!!!![/quote]

  mensen willen of kunnen niet wakker worden denk ik omdat ze nergens geen flauw benul over hebben Als ik erover Begin (massaal protesteren staken oid)krijg ik steevast dezelfde Antwoorden -het is nu eenmaal zo, -je doet er toch niets tegen. Mijn antwoord is altijd- nee idd met zo’n houding niet nee.

  0 likes
 • vann campe erik schreef:

  Het beste zou zijn dat alle olievelden genationaliseerd worden en niet meer in handen komen te staan eender welk instituut. Dit zou voor de bevolking een enorme steun zijn, zodat armoede voor een gedeelte kan uitgebannen worden.

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  Grapjas is dit die dieren hater die hier ook een mening geeft ? net goed ha wat je zaait zul je ….. en mag meer gebeuren zo grappig zijn jullie niet ja zwarte humor dat wel …..blijf van dieren af . laat hun met rust en er is een gek bij die jou nog een punt geef zie ik heb in het eerste artikel gewoon gelijk een blanke is dom en gaan het nog dood leuk verkondigen ook .ik moet dieren beulen niet .prettige dag nog .

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  [quote name=”Blavatsky”]Hier een mooi verhaal over Bea.
  http://blogs.rtlnieuws.nl/pieter-klein/731-er-smeult-iets-rond-ons-koningshuis.html%5B/quote%5D
  jee wat moet je hier nou weer van zeggen …maar blij met deze link thx

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  [quote name=”cc”][quote name=”cc”]Ik zat zo eens naar dat hoedje te kijken die ze opheeft kan al gauw 500 euri’s zijn, velen eten daar een maand van.. ik las ook laatst dat maxima rond de 250 Duizend!! euro per jaar utgeeft aan kleidng..??????[/quote]
  ja wij zijn goed om onze portomene te openen dan zijn we de lieve mensen als je haar dan weer hoort .
  kleidng = kleding[/quote]

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  ik was gisteren bij de winkel en daar stond politie . zij waren een oud vrouwtje weg aan het doen .waarschijnlijk iemand gebeld dat er een zwerver was zeker , maar kom op zeg een vrouw van hoe oud zou ik haar geschat hebben zo rond de 60 jaar .terwijl zij met haar bezig waren gaf ik haar een groot stuk chocolade reep ik kreeg in het Spaans zo veel bedankingen
  ik vond het hart verscheurend .en dit in 2012 moet dit nou ? een oud vrouwtje zo op straat zetten .ik heb bijna niet meer geslapen dacht bijna de helen nacht aan haar dat gezichtje van haar kwam maar naar boven . het kon mijn moeder zij waarom heeft de politie van tegenwoordig geen hart meer ?

  0 likes
 • TOBYI OR NOTTING schreef:

  SERIEEUS JE VOOR BEELD FUNKTIE VERVULLEN DOET …
  EN JE HEB DAT NIET MAAR JE AFGEGEVEN VOORBEELD KAN ZORGEN DAT JE HEM VERDIEND.
  DIT KAN EEN GOED OF VERKEERDE ZIJN MAAR DAT IS VANAF WELKE KANT JE HET BEKIJKT.
  EN ALS DE KIEZERS(STEMMERS) HET LEF HEBBEN OM HET VOORBEELD TE VOLGEN HAD NL ER AL VEEL BETER UITGEZIEN, WANT ONS VOORBEELD HEEFT HET ZO SLECHT OF GOED ZIJ ZELF WIL.
  Ervaar.met.je.hart…

  0 likes
 • martijn schreef:

  [quote name=”Marlon Brandnetel”][quote name=”martijn”]Laten we hopen dat we mogen meemaken dat Nederland deze kermis aan de kant zet en kiest voor een republiek.Lexje plofkop is bewezen nog dommer te zijn dan zijn moeder en het kost ons al klauwen met geld.Een president kiezen we tenminste zelf om deze idioten hebben we eigenlijk nooit gevraagd.[/quote]

  Ja leuk, kun je zo’n Mitt Romney type verwachten. Dat is een poppetje aan een touwtje, die laat zich met het grootste gemak omkopen door een roedel snelle jongens met geld waar bloed aan kleeft en is serieus van plan om minder succesvolle (eerlijke) mensen en zieken gewoon te laten verrekken. Enig idee wat dat ons gaat kosten? Wat denk je trouwens dat hij er per maand doorheen jast?[/quote]

  Ik ben met je eens dat die bedragen inderdaad ook niet misselijk zullen zijn.
  Toch is het wel een feit dat we zo iemand dan zelf kiezen en niet op basis van het prehistorische erfrecht.

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”Marlon Brandnetel”][quote name=”cc”][quote name=”Nafra”][quote name=”Peter”]Ik..) (..).

  Er borrelt al veel onderhuids bij de bevolking vandaag of morgen barst het los(..)Sja de emmer ging net zolang te water…[/quote]

  Omdat het in jouw vrienden en kennissenkring borrelt wil nog niet zeggen dat het overal borrelt. Of de Televaag moet een hetze begonnen zijn?
  Naar nogmaals, ze hebben de energieen tegen. Hoge Staatsambtenaren zijn n.l. de eersten waar de GF contact mee zoekt en wees eerlijk, die zijn een stuk beschaafder in de omgangsvomen.
  Die ordinaire zgn. bijdehante rijke jongens zijn wat betreft the Game of Thrones echt te laat in de markt, of in dit geval in the Game gesprongen. Helaas Pindakaas.[/quote]

  Lees goed wat ik schreef ,; bevolking , niet; kennissenkring/vrienden.

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”martijn”][quote name=”Marlon Brandnetel”][quote name=”martijn”]Laten we hopen dat we mogen meemaken dat Nederland deze kermis aan de kant zet(..)Een president kiezen we tenminste zelf om deze idioten hebben we eigenlijk nooit gevraagd.[/quote]

  Ja leuk, kun je zo’n Mitt Romney type verwachten. Dat is een poppetje aan een touwtje, die laat zich met het grootste gemak omkopen door een roedel snelle jongens met geld waar bloed aan kleeft en is serieus van plan om minder succesvolle (eerlijke) mensen en zieken gewoon te laten verrekken. Enig idee wat dat ons gaat kosten? Wat denk je trouwens dat hij er per maand doorheen jast?[/quote]
  —————————————–
  Ik (..) iemand dan zelf kiezen en niet op basis van het prehistorische erfrecht.[/quote]
  —————————————-
  Huh? hebben we dat nodig dan? geen van beide lijkt me..

  0 likes
 • Marlon Brandnetel schreef:

  http://blogs.rtlnieuws.nl/pieter-klein/731-er-smeult-iets-rond-ons-koningshuis.html%5B/quote%5D

  jee wat moet je hier nou weer van zeggen …maar blij met deze link thx[/quote]

  Er borrelt al veel onderhuids bij de bevolking vandaag of morgen barst het los zeker nu met de winter voor de deur wanneer de mensen hun gas rekeningen… /quote]

  …Televaag moet een hetze begonnen zijn?
  /quote]

  Een hetze dus. En ja hoor, het is rtl, was te verwachten, soort Televaag dus. Maar de GF zoekt contact met Staatslieden en niet met een club domme kortzichtige leugenaars die de macht willen grijpen.
  Jullie zijn te laat in The Games gesprongen. Maar ook vast en zeker te laag bij de gronds bevonden door de Hoge Entiteiten en dus compleet kansloos. Maar wat dachten jullie er zelf mee te bereiken?

  0 likes
 • Marlon Brandnetel schreef:

  The Game of Thrones is gewonnen dooorrr…
  …nog ffies geduld mensen maar man man, wat is het spannend…

  0 likes
 • theo schreef:

  Ik wil revolutie.. en ik wil het nu

  0 likes
 • patries schreef:

  http://www.airpano.ru/files/Egypt-Cairo-Pyramids/2-2

  de meest prachtige panorama beelden ooit van o.a. de piramides van Egypte.

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”theo”]Ik wil revolutie.. en ik wil het nu[/quote]

  Er beginnen al her en der meteorieten(jes) te vallen her en der(was vannacht) in Nederland dus ellende komt er toch wel.

  0 likes
 • Tjeempie! schreef:

  [quote name=”cc”][quote name=”theo”]Ik wil revolutie.. en ik wil het nu[/quote]

  Er beginnen al her en der meteorieten(jes) te vallen her en der(was vannacht) in Nederland dus ellende komt er toch wel.[/quote]

  Ellende? Niet voor iedereen hoor cc!
  Maar achterbaksen en andersoorts onderontwikkelde hooghartige nono’s moeten nu wel op hun tellen gaan passen ja.
  Dat ben ik dan wel weer helemaal met je eens.

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”vann campe erik”]Het beste zou zijn dat alle olievelden genationaliseerd worden en niet meer in handen komen te staan eender welk instituut. Dit zou voor de bevolking een enorme steun zijn, zodat armoede voor een gedeelte kan uitgebannen worden.[/quote]
  Nog veel beter zou zijn: vrije energie. De techniek is er al lang maar wordt achtergehouden. Dan hoeven we onze kostbare Aarde niet langer meer te plunderen, zijn er nauwelijks of geen energierekeningen meer te betalen, scheelt een hoop op je maandelijkse lasten. Hoef je ook niet meer zuinig te zijn met stoken en in de kou te zitten, wat voor veel mensen een jaarlijks terugkeren fenomeen is. En zeker niet onbelangrijk: weinig of geen vervuiling meer en ook minder lawaai (verkeer, machines).

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”martijn”]Laten we hopen dat we mogen meemaken dat Nederland deze kermis aan de kant zet en kiest voor een republiek.Lexje plofkop is bewezen nog dommer te zijn dan zijn moeder en het kost ons al klauwen met geld.Een president kiezen we tenminste zelf om deze idioten hebben we eigenlijk nooit gevraagd.[/quote]
  Ook een president kiezen we niet zelf, daar wordt net zo hard mee gesjoemeld als met stemmen. Het staat al lang van tevoren vast wie er een bepaalde periode aan de touwtjes mag trekken. Ook een president heeft niks te zeggen en moet verantwoording afleggen bij de schaduwregering. En het maakt niet uit of het links of rechts is, of je nou door de kat of door de hond wordt gebeten, het doet allebei zeer.

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”desiree brouwer”]ik vind dat elke cent die ze uitgeven,verantwoord moet worden,,..moet ik ook[/quote]
  Ja, want het zijn wel ónze belastingcenten!

  0 likes
 • Avatar_777 schreef:

  [quote name=”Morgane”]Ik hoop dat ze wordt opgepikt door een ufo, en naar een onbekend planeet wordt getransporteerd.[/quote]
  Dat gaat ook gebeuren. Goddelijke Interventie is begonnen. Je zult het gaan zien.

  0 likes
 • Roland schreef:

  De multinational “HUIS VAN ORANJE”
  In tegenstelling tot de redelijk open maatschappij waarin we leven, heeft het instituut “koningshuis” nog veel feodaals en is mijns inziens dan ook niet meer van deze tijd. De muur rond het reilen en zeilen van de koninklijke familie moet voorkomen dat de ware aard getoond wordt. Het “sprookje” mag immers onder geen enkele voorwaarde door de realiteit verstoord worden, er staan grote financiele belangen op het spel en het zou voor de belanghebbenden catastrofaal zijn als bij de onderdanen de schellen van de ogen zouden vallen. Naast de riante uitkeringen en belastingvrijst ellingen moeten ook de additionele kosten gigantisch zijn. En wat de belastingbetale r hier voor terug krijgt … een bijzonder ik-gerichte familie die voornamelijk op eigen gewin uit is en daardoor in hun bijzondere positie een slechte voorbeeldfuncti e vervult. In deze tijd -van snijden in subsidies- zou het goed zijn wanneer ook dit toneelgezelscha p niet werd ontzien.

  0 likes
 • Tjeempie! schreef:

  [quote name=”Monique”]Ik blijf er rustig onder. Mijn gevoelwetenschap is afgestemd op zuivering. Dus vertrouw ik er op dat ook dit geheim gezuiverd gaat worden. Eerst zal alles wat onrein naar boven komen voordat de ‘Ajax tornado’ er doorheen gaat. Er is geen ontkomen aan![/quote]
  Over Ajax gesproken. Wie houdt die exorbitante salarissen van onze jongens in stand?

  0 likes
 • Marlon B. schreef:

  [quote name=”Roland”]De multinational In tegenst tot redelijk open maatsch waarin we leven, heeft het “koningshuis” nog veel feodaals en is mijns inziens dan ook niet meer van deze tijd. et “sprookje” mag immers onder geen enkele voorwaarde door de realiteit verstoord worden,
  * De poppenSPELERS komen in zicht…*
  er staan grote financiele belangen op het spel
  * voor poppenspelers als oa. de jongens van Shell*
  en het zou voor de belanghebbenden catastrofaal zijn als bij de onderdanen de schellen van de ogen zouden vallen.
  * goed ingeschat!*
  Naast de riante uitkeringen en belastingvrijstellingen moeten ook de additionele kosten gigantisch zijn.
  * die Bea verplicht aan moet nemen, poppetje aan touwtje, weet je nog?*
  En wat de belastingbetaler hier voor terug krijgt …
  * vies spelletje toch?*
  een bijzonder ik-gerichte familie die voornamelijk op eigen gewin uit is
  * die indruk is geregiseerd gewekt*

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  maar wanneer komt nu de bank of joy of de blije bank ? dan zal het voor de mensen al een stuk beter zijn .

  0 likes
 • soeverein mens schreef:

  Alleen al het feit dat het koningshuis er extra geld of uitkering zoals het genoemd wordt erbij krijgt terwijl de bevolking de broekriem tot het laatste gaatje kan aanhalen is op zijn zachts gezegd meer als asociaal. Deze familie heeft nooit genoeg blijkbaar! Nederland is al het duurste land ter wereld wat betreft het koningshuis gevolgd door Engeland alleen in verhouding zijn we nog duurder uit. Nederland telt 17 miljoen inwoners tegenover Engeland 80 miljoen! Er is ooit eens beraamd dat de totale kosten 270 miljoen euro bedragen en dat is inclusief onderhoud aan gebouwen etc wat via de rijksdienst loopt en dus via ons de belastingbetalers evenals haar bootje. Er is toch niemand die gelooft dat mevrouw dit zelf betaald of zijn we echt zo naïf???? Obama krijgt $ 400.000 per jaar en hij alleen en dus niet zijn familie en de campagnes die hij voert worden gesponord via het bedrijfsleven en particulieren en niet van het belasinggeld dus zo duur is en president niet!!!

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”Catharina R”]maar wanneer komt nu de bank of joy of de blije bank ? dan zal het voor de mensen al een stuk beter zijn .[/quote]

  Er komen naar wat ik heb gehoord trillions en trillions aan dollars/euro’s what ever,voor de mensheid ,ja ik vind het ook raar gezien de korte tijd die er rest vóór de verandering waar uiteindelijk geen geld meer nodig zal zijn,maar ja we zien het wel.Misschien hoort het bij de zuivering van gevoelens t.o.z van geld in het algemeen ,geen gebrek gevoel zeg maar.

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  [quote name=”cc”][quote name=”Catharina R”]maar wanneer komt nu de bank of joy of de blije bank ? dan zal het voor de mensen al een stuk beter zijn .[/quote]

  Er komen naar wat ik heb gehoord trillions en trillions aan dollars/euro’s what ever,voor de mensheid ,ja ik vind het ook raar gezien de korte tijd die er rest vóór de verandering waar uiteindelijk geen geld meer nodig zal zijn,maar ja we zien het wel.Misschien hoort het bij de zuivering van gevoelens t.o.z van geld in het algemeen ,geen gebrek gevoel zeg maar.[/quote]
  wouw zou mooi , zijn dan kunnen zij ons niet meer uitpersen wij zijn toch geen persautomaat .

  0 likes
 • tony A.J.A schreef:

  OF HOOP VERLIEZ MET ZO 1 IN BUURT BEI ELKE INSTANSIES,,WETEN LATE HORE,OVER MEIN BURGER RECHTEN HEEN STAPE,DENKE HO MAAR,,GOED EN OPRECHT ,,OH DWEILE
  met groote verlies financieel wat corupsie met wetgevinge,bei unive,na latig heid met wetgeving na komen,,actie
  en wetgeving al zecht onderinvloed !!!!

  0 likes
 • tony A.J.A schreef:

  maar gelukig wa schadeverzekerd zeg meer uitgebreide burger rechten,,en het staat veel kosten,,als men niet wetgeving voldoen,,un verliez waort door aleen bezuinegun niet mee uit de crisses komt,,
  nee leven inluzie,maar de maatschapei gaat ten onder,,moet maar afgelope weze,,miljoen gaan hep al van bechin gezecht,,wie TONY ANTHONIUS.JACOB.ADRAINUS zein burger recht komt,,zal ik je het laten weten,,
  24 mischien 25 miljoenen nota’s ,zal zien op 29-9-2012,zo niet het aanmaken
  van 25 miljoenen nota’s tijhuis en partnes hun finisjement faït ,aan kune vrachen,,kreig van 1 dosse 54,097.280000 euro,bedrog valsheidingeschriften verduistering,en wetelijke rente niet binen 6 maanden betaald burgelijk wetboek
  en steeds keer op keer weer,,en wetelijk mag de ene wet over treft de andere wet,

  0 likes
 • tony A.J.A schreef:

  tot haar kosten an buurt zein,,keizer wat boven koninge en konigine en prince kan staan,niet aan de wetgeving houdt,!
  de troon staat op spel,,dit is echt geen flim,,dus corup[sie in bezuineginge word getolereed,ER UIT MET DIE CORUPSIE

  0 likes
 • tony A.J.A schreef:

  HEEFT GEZIEN DAT ER OOK GEBEUREN OF WEER GEBEUREN,,ALS MEN NA LATIGHEID IN WETGEVING IS JUSTTSIE ,,AAN DE KANT,,
  NA LATIG,JUSTITIE DAN HEP JE GEFAALD IN DE WETGEVING MET BURGELIJKE RECHT,,OH JA ZEKER KWAAD WASMACHINE NAAR KLOOTE WOEST,,MENIS NOU AFGELOPE DAN,,wech weze met je corupte rechters,gezien 1 kant,nee geen advocaat nodig burger recht wa schade verzekerd,en geen weg meer terug,,kwaad ja zeker,het reile zeile,in en binnen gemeente meppel,,

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronadoden

  38 coronadoden in één dag, maar niet heus: ‘Schandalig dit’

  Vandaag schreven de media dat er 38 ...

  return to eden

  ‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

  Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag ...

  >