Financieel

Ligt er goud in Fort Knox? Nep-goudstaven opgedoken in New York

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij een gerenommeerde handelaar in New York zijn namaak-goudstaven opgedoken, zo meldt Fox News.

Meerdere goudstaven die hij van een bepaalde handelaar had gekocht bleken vals te zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De staven zijn afkomstig uit Zwitserland en voorzien van alle officiële nummers. Ze bleken origineel te zijn, maar nadere inspectie onthulde dat ze tijdens een complexe operatie zijn uitgehold.

Onderzoek

De staven waren gevuld met wolfraam dat nagenoeg hetzelfde gewicht heeft als goud. De staven kosten 18.000 dollar per stuk. De FBI en andere instanties hebben inmiddels een onderzoek geopend.

De Zwitserse producent van de staven, MTB, zei in een reactie dat kopers alleen goud op de vertrouwde adressen moeten kopen. In maart vorig jaar doken in Londen ook al namaak-staven op.

Fort Knox

Wolfraam is het enige materiaal dat soortgelijke eigenschappen heeft als goud. Een belangrijke overeenkomst tussen goud en wolfraam is dat de soortelijke massa nagenoeg gelijk is. Een liter goud heeft een gewicht van 19.320 gram en wolfraam een gewicht van 19.300 gram. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen deze metalen in kleur, hardheid en smeltpunten.

Eind 2009 is er onrust op de markt geweest toen China met het bericht over vervalste goudbaren naar buiten kwam. Volgens het bericht zou een deel van de baren die geleverd waren vanuit de Verenigde Staten deels bestaan uit wolfraam. Uit de serienummers kon worden afgeleid dat deze goudbaren uit Fort Knox afkomstig waren. Critici zetten dan ook hun vraagtekens bij de echtheid van de goudbaren die liggen opgeslagen in Fort Knox.

Bron: Z24.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roel
Roel
11 jaren geleden

Gelukkig komen steeds meer malafide zaken aan het licht.

Darketernal
Darketernal
11 jaren geleden

fort knox is al jaren berucht omdat er al vele jaren geen audit heeft plaatsgevonden die bevestigt hoeveel goud er nu eigenlijk echt ligt, tijd genoeg om ze uit te hollen dus, net als geheel amerika

Cahty
Cahty
11 jaren geleden

[quote name=”Roel”]Gelukkig komen steeds meer malafide zaken aan het licht.[/quote]
hier ben ik ook blij om hoe meer wij te weten komen hoe beter want dan kunnen wij er iets aan doen …het laten doen denk ik dat dat verleden tijd is , ik geloof dat mensen steeds meer gaan op treden en hun stem laten horen daar ben ik tros op .

beeke
beeke
11 jaren geleden

Tja sinds 9/11 ligt er ook niks meer daar was een coverup om al het goud weg te halen daar snapt men dat nog steeds niet.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x