Financieel

Ligt er goud in Fort Knox? Nep-goudstaven opgedoken in New York

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij een gerenommeerde handelaar in New York zijn namaak-goudstaven opgedoken, zo meldt Fox News.

Meerdere goudstaven die hij van een bepaalde handelaar had gekocht bleken vals te zijn.

De staven zijn afkomstig uit Zwitserland en voorzien van alle officiële nummers. Ze bleken origineel te zijn, maar nadere inspectie onthulde dat ze tijdens een complexe operatie zijn uitgehold.

Onderzoek

De staven waren gevuld met wolfraam dat nagenoeg hetzelfde gewicht heeft als goud. De staven kosten 18.000 dollar per stuk. De FBI en andere instanties hebben inmiddels een onderzoek geopend.

De Zwitserse producent van de staven, MTB, zei in een reactie dat kopers alleen goud op de vertrouwde adressen moeten kopen. In maart vorig jaar doken in Londen ook al namaak-staven op.

Fort Knox

Wolfraam is het enige materiaal dat soortgelijke eigenschappen heeft als goud. Een belangrijke overeenkomst tussen goud en wolfraam is dat de soortelijke massa nagenoeg gelijk is. Een liter goud heeft een gewicht van 19.320 gram en wolfraam een gewicht van 19.300 gram. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen deze metalen in kleur, hardheid en smeltpunten.

Eind 2009 is er onrust op de markt geweest toen China met het bericht over vervalste goudbaren naar buiten kwam. Volgens het bericht zou een deel van de baren die geleverd waren vanuit de Verenigde Staten deels bestaan uit wolfraam. Uit de serienummers kon worden afgeleid dat deze goudbaren uit Fort Knox afkomstig waren. Critici zetten dan ook hun vraagtekens bij de echtheid van de goudbaren die liggen opgeslagen in Fort Knox.

Bron: Z24.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roel
Roel
10 jaren geleden

Gelukkig komen steeds meer malafide zaken aan het licht.

Darketernal
Darketernal
10 jaren geleden

fort knox is al jaren berucht omdat er al vele jaren geen audit heeft plaatsgevonden die bevestigt hoeveel goud er nu eigenlijk echt ligt, tijd genoeg om ze uit te hollen dus, net als geheel amerika

Cahty
Cahty
10 jaren geleden

[quote name=”Roel”]Gelukkig komen steeds meer malafide zaken aan het licht.[/quote]
hier ben ik ook blij om hoe meer wij te weten komen hoe beter want dan kunnen wij er iets aan doen …het laten doen denk ik dat dat verleden tijd is , ik geloof dat mensen steeds meer gaan op treden en hun stem laten horen daar ben ik tros op .

beeke
beeke
10 jaren geleden

Tja sinds 9/11 ligt er ook niks meer daar was een coverup om al het goud weg te halen daar snapt men dat nog steeds niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x