Archeologie

‘Afrikaans Atlantis’: Duiker ontdekt verzonken stad voor kust Tanzania

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een duiker heeft voor de kust van Tanzania een verzonken stad ontdekt. Alan Sutton was in de buurt van het eiland Mafia op zoek naar een oud fort, toen hij plotseling op de resten van een vier kilometer lange muur stuitte.

“Mijn mond viel open van verbazing,” vertelde Sutton aan IBTimes UK. “Ik had nooit verwacht dat het zo groot zou zijn. Ik verwachtte een oud Portugees fort, maar vond iets veel groters.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De duiker heeft op zijn blog uitvoerig over zijn ontdekking geschreven. Toen hij per helikopter over het eiland vloog zag hij een vreemd gevormde formatie in het water. Samen met een collega wist hij bepaalde gebieden te fotograferen en te verkennen die normaal gesproken onder water liggen.

Cement

Het tweetal vond onder meer funderingen rond een groot gebied. Langs de fundering lagen grote langwerpige blokken van vijf bij vijf meter. De noordelijke en zuidelijke funderingen zijn 3,7 kilometer lang, hoewel er waarschijnlijk nog veel meer verborgen ligt onder het zand.

Sutton zei dat de blokken waarschijnlijk zijn gemaakt van een soort cement. Sommige blokken zijn voorzien van kleine gaten langs de rand. Omdat de vindplaats nog niet is bezocht door wetenschappers of archeologen, is er nog niets bekend over de ouderdom.

Hoogst ongewone vondst

De resten zijn zeker door mensen gemaakt en zeer oud, aldus Sutton. Ook lijken ze in niets op andere ruïnes die in Tanzania zijn gevonden. “Deze vindplaats zal archeologen ongetwijfeld vele jaren bezighouden,” zei hij, toevoegende dat het waarschijnlijk gaat om een zeer oude havenstad.

Sutton heeft de vondst gemeld bij de autoriteiten en zal de plek later deze maand bezoeken met archeoloog Felix Chami van de Universiteit van Dar es Salaam. Chami heeft foto’s van de plek gezien en zei dat het gaat om een hoogst ongewone vondst.

[IBTimes UK]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Niel
Niel
8 jaren geleden

Zo’n 18000 jaar geleden was de zeespiegel ongeveer 130 meter lager dan nu, zie https://www.e-education.psu.edu/earth103/node/636
Op deze kaart is alles wat land wat 18000 jaar geleden boven de zeespiegel uitstak, rood gekleurd: http://www.apparentlyapparel.com/news/submerged-structures-cities-prove-ice-age-ended-1500-bc
En dat zijn de plaatsen waar archeologen dus moeten zoeken naar verzonken steden!

Rob ter Horst
Rob ter Horst
8 jaren geleden

De vermelde coördinaten op zijn blog zijn wel verkeerd, 07 45′ Z – 39 45′ O i.p.v. 06 45′ Z – 39 18′ O

Verder lijkt het een natuurlijk koraalrif, misschien bewerkt, want van een stad tussen deze muren is geen spoor te vinden. Afwachten dus weer.

Eelke Piers
Eelke Piers
8 jaren geleden

Door de laatste zondvloed ongeveer 2500 vChr. is de zeespiegel ongeveer 60 mtr gestegen en stond de Noordzee droog

Maxni
Maxni
8 jaren geleden

Eigenlijk zie je op dit filmpje helemaal niks van een verzonken stad

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x