Binnenland

Petitie om Ongehoord Nederland te redden gaat richting 20.000 handtekeningen: ‘Stop NPO-censuur!’

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

De NPO wil omroep Ongehoord Nederland voor de derde keer een boete opleggen. “Waarom? Omdat Ongehoord Nederland inhoudelijk niet meegaat met wat ‘weldenkende Nederlanders’ horen te denken, volgens de NPO en in het bijzonder volgens NPO-Ombudsman Margo Smit,” stelt Michiel Hemminga, die een petitie is gestart om de omroep te redden.

De NPO baseert zich bij het opleggen van de sancties vooral op de rapporten van de NPO-Ombudsman. Volgens de ombudsman zou Ongehoord Nederland zich niet hebben gehouden aan de ‘journalistieke code’ van de NPO en komen er bij de omroep feiten naar voren die ‘niet kloppen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De NPO en haar ombudsman gaan niet over wat feiten zijn en wat niet. Deze opstelling is onacceptabel, omdat het feitelijk neerkomt op inhoudelijke censuur,” schrijft Hemminga.

Dit mag niet gebeuren

Hij roept mensen op de petitie aan staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu te tekenen om haar duidelijk te maken dat deze NPO-censuur niet acceptabel is.

Volgens de ombudsman zijn bepaalde dingen nu eenmaal gewoon een feit. Dingen die haar favoriete ‘experts’ hebben vastgesteld. Dat coronavaccinaties maar zelden bijwerkingen geven. Of dat de ‘omvolkingstheorie’ niet klopt. En dat soort dingen horen journalisten te verkondigen bij de publieke omroep. Anders doe je niet goed mee, aldus Hemminga.

De NPO beraadt zich bovendien over de vraag of de omroep helemaal uit het publieke bestel moet worden verbannen. Dit mag niet gebeuren, benadrukt de initiatiefnemer van de petitie.

Simplistisch wereldbeeld

De rapporten van de ombudsman verraden volgens hem een simplistisch wereldbeeld: ‘Wij’ weten dingen en wie het daar niet mee eens is en iets anders zegt, verspreidt misinformatie en desinformatie.

Ze zegt zelf in haar rapporten dat het niet aan de ombudsman is om inhoudelijke oordelen te vellen, maar oordeelt vervolgens meermaals dat iets inhoudelijk onjuist is, constateert Hemminga.

Totalitaire tendens

Smit schrijft bijvoorbeeld: “Wat je ziet in een aantal programma’s van Ongehoord Nederland, is dat er van alles langskomt, heel vaak meningen van gasten die op onderbouwing rusten waar je aanwijsbaar van kunt zeggen: daar zit informatie in die niet klopt. Dat weten wij.”

Hemminga: “Hier zien we weer de totalitaire tendens, die we ook zagen tijdens corona: je doet mee of je bent asociaal en gek. Een wappie. We moeten tegen deze tendens in het verweer komen.”

De petitie kan hier worden ondertekend.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

bedoelen ze nu die journalistieke code die er voor heeft gezorgd dat er nu meer mensen dood gaan door valse informatieverstrekking dan drie jaar geleden?

Omaco8
Omaco8
1 jaar geleden

Jammer genoeg kan ik na ondertekening het niet delen via FB openbaar. Krijg deze mededeling te zien: Je chatbericht kan niet worden verstuurd omdat het inhoud bevat die andere personen op Facebook als aanstootgevend hebben gerapporteerd.

Fredje
Fredje
1 jaar geleden

Kunnen ook Vlamingen ondertekenen ?

jw 1952
jw 1952
1 jaar geleden

laat de npo zelf eens een eerlijk verhaal vertellen

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x