Homepagina » Buitenland » Iraanse topgeneraal Soleimani gedood bij Amerikaanse aanval. Is dit de reden?
iraanse
Foto: khamenei.ir CC BY 4.0 Wikimedia Commons

Iraanse topgeneraal Soleimani gedood bij Amerikaanse aanval. Is dit de reden?

Bij een Amerikaanse luchtaanval op het vliegveld van Bagdad is de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani om het leven gekomen.

Hij was één van de belangrijkste generaals van het Iraanse leger en werd gezien als één van de architecten van de groeiende Iraanse militaire invloed in het Midden-Oosten.

De raketaanval komt drie dagen na de bestorming van de Amerikaanse ambassade in Bagdad, waar volgens president Donald Trump Iran achter zat.

Jaren geleden

Opvallend is dat veel media Trump bekritiseren vanwege de aanval, terwijl ze lovend over Soleimani schrijven.

Er zijn echter ook journalisten die een opsomming geven van de wandaden van de Iraanse generaal.

Opmerkelijk is dat Trump via Twitter zei dat hij ‘jaren geleden al gedood had moeten worden’.

Soleimani leidde speciale troepen van de machtige Revolutionaire Garde. Die hebben een belangrijke rol gespeeld bij de nederlagen van IS in Syrië en Irak.

Samenspanning

Ook opmerkelijk is dat hij in 2018 documenten had overhandigd aan de Iraanse regering die zouden bewijzen dat de Verenigde Staten samenwerken met IS.

Hij had de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Zarif gevraagd om de Amerikanen aan de onderhandelingstafel ‘met de neus op de feiten te drukken’.

De stukken waren ingezien door de Iraanse politicus Hossein Amir-Abdollahian, die er het volgende over te zeggen had:

“Ze bevatten gedetailleerde informatie over samenspanning tussen de VS en de terroristen.”

Zeer specifiek

Een aantal documenten had betrekking op een gebeurtenis in de Iraakse stad Mosoel, berichtte de Iraanse zender Press TV destijds.

Toen IS de stad nog bezette, landde er volgens de stukken een Amerikaanse A330 op Mosul International Airport.

Er stapten Amerikaanse generaals uit en men laadde militair materieel uit.

Belastende informatie

De informatie is zeer specifiek: de generaals zouden drie uur en 23 minuten met IS-leiders hebben gesproken en gingen vervolgens weer aan boord.

Amir-Abdollahian zei verder dat Amerikaanse legerhelikopters het materieel afleverden bij IS-commandanten.

Moest Soleimani uitgeschakeld worden om te voorkomen dat hij nog meer belastende informatie naar buiten kon brengen?

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
1 jaar geleden

Ik ben dit zat. De top is totale psychopathie. Zielloos, extreem. Dit is voor mij geen afspiegeling, als leidraad. Voor mij branden ze al

André
André
1 jaar geleden

Ja duhhh, IS is gecreerd door de VS, tezamen met Israel, het VK en de saudi’s. Logisch dat er dan ‘samengewerkt’ wordt. Israel met S-A? Ja, in de kern zijn de (krachten achter de) regering en dat nep-koningshuis hetzelfde. Dat is al vele decennia zo, wahabisme is hetzelfde als sabbatean-frankisten (satanisten)

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Soleimani was de grote bestrijder van de IS, Qaida, en nog een paar van die terroristen bewegingen die door de US zijn opgericht en bewapend terwijl de USA met de mond ze bestreden

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
Reactie op  Eelke Piers
1 jaar geleden

Wat de reden is geweest zal mij een worst wezen als alleen die achterlijke Haagse nar ons maar niet gaat wijsmaken dat Nederland moet gaan bijdragen aan wat dan ook wat hiermee heeft te maken.

PRAVDA
PRAVDA
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ooooohw, maar Nederland was daar in het verleden ook niet vies van om de Jihad te steunen op Java in de dekolonisatie periode van 1948 tot 1951.
Eerst vocht de Darul Islam naast Soekarno, zij wilden een eigen kalifaat….
Toen de Nederlandse mandaat in Indie werd opgegeven steunde de Nederlandse regering de Darul Islam met wapens en mankrachten (velen waren ex-KNILers, die onder het commando van Raymond Westerling stonden), om Soekarno alsnog uit het zadel zien te wippen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Darul_Islam

https://en.wikipedia.org/wiki/Darul_Islam_(Indonesia)

https://en.wikipedia.org/wiki/Darul_Islam_rebellion

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Soleimani was de grote bestrijder van de IS, Al Qaida en nog een paar terroristen organisatie’s zoals de zg. gematigde terroristen. Alle organisatie’s die door de USA zijn opgericht, bewapend en overal in gesteund werden terwijl de USA met de mond deze organisaties bestreed.

Henk Azie
Henk Azie
1 jaar geleden

Laat de reden even buiten de discussie. Deze moord aanslag toont wederom het moorddadige karakter van een losgeslagen regering die lak heeft aan regels en overeenkomsten, eigenlijk aan de hele mensheid.

Starseed
Starseed
1 jaar geleden

Wat is de bron van dit artikel?

IIS
IIS
Reactie op  Starseed
1 jaar geleden

@Starseed. Er is geen bron, het is één grote wirwar van waarheden en leugens en de dag komt dan valt alles op zijn plaats en zullen de goeden van de kwaden worden (onder)(ge)scheiden. Niemand is op dit moment te vertrouwen, zelfs moet men sites als deze kritisch volgen. Uiteindelijk weet je nooit wie of welke agenda er achter zit. Succes gewenst met objectief blijven/volgen van de gebeurtenissen van dit moment.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Trump is op en top zionist. Israel ziet al heel lang halsreikend uit naar een mogelijkheid om in conflict te komen met Iran dus hier worden meerdere belangen gediend. Het is als altijd, als je de achtergronden kent komt niets als een verassing, alleen het exacte moment blijft altijd een beetje gissen. Ik hoop echter dat ook deze poging uiteindelijk zal stranden. Men is immers op een wereldoorlog uit, het is weer hoog tijd zo vinden de sabatteans.

salvar
salvar
1 jaar geleden

waar luister hij naar?
een keer raden i….l ?
ik heb nog nooit zo,n verrotte wereld meegemaakt.
moeten onze kinderen hierin opgroeien?

anoniem
anoniem
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

Bracht waarschijnlijk Israël in gevaar, Deep state zal wel hiertoe aan hebben gedrongen?

mike
mike
1 jaar geleden

De Iraanse regering en legerleiding lijken sinds de jaren ’80 al geinfiltreerd te zijn en gecontroleerd te worden door Zionisten. Voor de jaren ’80 mochten vrouwen er nog in normale kleding over straat. Ze konden ook in bikini op het strand liggen. Maar sinds de introductie van het huidige extremistische regime moesten vrouwen ineens een burka dragen. De bevolking raakte haar vrijheden kwijt.

Ook de militaire leiding in Noord Korea werd gecontroleerd door deze Zionisten. Net als vele invloedrijke mensen in Amerika en Europa.

De aanslagen van deze week waren opnieuw een poging van de Zionisten om alsnog WOIII te veroorzaken. Ze sturen er al jaren op aan.

Er zijn al foto’s opgedoken van Iraniers die blij waren met de aanslagen van deze week. Ze gaven openlijk te kennen dat zij de QAnon beweging in Amerika steunen en dat dit een gezamenlijke strijd is van welwillende leiders en normale mensen om voor eens en voor altijd van de geesteszieke sekte af te komen.

Bataaf
Bataaf
1 jaar geleden

In Iran zijn mensen blij dat deze figuur dood is.In Iraq overigens ook.

In de afgelopen dagen zijn tijdens protesten in Iran naar schatting 1500 mensen omgekomen.
Waar lezen wij dit in ‘onze’ kranten?

Philip
Philip
Reactie op  Bataaf
1 jaar geleden

Waar lezen we van die duizenden burger doden veroorzaakt door de Amerikaanse bombardementen en hun alliance!!! (Afghanistan, Syrië om maar enkele te noemen)

x

Check Also

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

polen

Polen verzet zich tegen coronawaanzin en censuur

Ook Polen wordt in een wurggreep gehouden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x