Homepagina » Buitenland » Iraanse topgeneraal Soleimani gedood bij Amerikaanse aanval. Is dit de reden?
iraanse
Foto: khamenei.ir CC BY 4.0 Wikimedia Commons

Iraanse topgeneraal Soleimani gedood bij Amerikaanse aanval. Is dit de reden?

Bij een Amerikaanse luchtaanval op het vliegveld van Bagdad is de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani om het leven gekomen.

Hij was één van de belangrijkste generaals van het Iraanse leger en werd gezien als één van de architecten van de groeiende Iraanse militaire invloed in het Midden-Oosten.

De raketaanval komt drie dagen na de bestorming van de Amerikaanse ambassade in Bagdad, waar volgens president Donald Trump Iran achter zat.

Jaren geleden

Opvallend is dat veel media Trump bekritiseren vanwege de aanval, terwijl ze lovend over Soleimani schrijven.

Er zijn echter ook journalisten die een opsomming geven van de wandaden van de Iraanse generaal.

Opmerkelijk is dat Trump via Twitter zei dat hij ‘jaren geleden al gedood had moeten worden’.

Soleimani leidde speciale troepen van de machtige Revolutionaire Garde. Die hebben een belangrijke rol gespeeld bij de nederlagen van IS in Syrië en Irak.

Samenspanning

Ook opmerkelijk is dat hij in 2018 documenten had overhandigd aan de Iraanse regering die zouden bewijzen dat de Verenigde Staten samenwerken met IS.

Hij had de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Zarif gevraagd om de Amerikanen aan de onderhandelingstafel ‘met de neus op de feiten te drukken’.

De stukken waren ingezien door de Iraanse politicus Hossein Amir-Abdollahian, die er het volgende over te zeggen had:

“Ze bevatten gedetailleerde informatie over samenspanning tussen de VS en de terroristen.”

Zeer specifiek

Een aantal documenten had betrekking op een gebeurtenis in de Iraakse stad Mosoel, berichtte de Iraanse zender Press TV destijds.

Toen IS de stad nog bezette, landde er volgens de stukken een Amerikaanse A330 op Mosul International Airport.

Er stapten Amerikaanse generaals uit en men laadde militair materieel uit.

Belastende informatie

De informatie is zeer specifiek: de generaals zouden drie uur en 23 minuten met IS-leiders hebben gesproken en gingen vervolgens weer aan boord.

Amir-Abdollahian zei verder dat Amerikaanse legerhelikopters het materieel afleverden bij IS-commandanten.

Moest Soleimani uitgeschakeld worden om te voorkomen dat hij nog meer belastende informatie naar buiten kon brengen?

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk Azie schreef:

  Laat de reden even buiten de discussie. Deze moord aanslag toont wederom het moorddadige karakter van een losgeslagen regering die lak heeft aan regels en overeenkomsten, eigenlijk aan de hele mensheid.

  35 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Soleimani was de grote bestrijder van de IS, Qaida, en nog een paar van die terroristen bewegingen die door de US zijn opgericht en bewapend terwijl de USA met de mond ze bestreden

  30 likes
 • André schreef:

  Ja duhhh, IS is gecreerd door de VS, tezamen met Israel, het VK en de saudi’s. Logisch dat er dan ‘samengewerkt’ wordt. Israel met S-A? Ja, in de kern zijn de (krachten achter de) regering en dat nep-koningshuis hetzelfde. Dat is al vele decennia zo, wahabisme is hetzelfde als sabbatean-frankisten (satanisten)

  21 likes
 • mike schreef:

  De Iraanse regering en legerleiding lijken sinds de jaren ’80 al geinfiltreerd te zijn en gecontroleerd te worden door Zionisten. Voor de jaren ’80 mochten vrouwen er nog in normale kleding over straat. Ze konden ook in bikini op het strand liggen. Maar sinds de introductie van het huidige extremistische regime moesten vrouwen ineens een burka dragen. De bevolking raakte haar vrijheden kwijt.

  Ook de militaire leiding in Noord Korea werd gecontroleerd door deze Zionisten. Net als vele invloedrijke mensen in Amerika en Europa.

  De aanslagen van deze week waren opnieuw een poging van de Zionisten om alsnog WOIII te veroorzaken. Ze sturen er al jaren op aan.

  Er zijn al foto’s opgedoken van Iraniers die blij waren met de aanslagen van deze week. Ze gaven openlijk te kennen dat zij de QAnon beweging in Amerika steunen en dat dit een gezamenlijke strijd is van welwillende leiders en normale mensen om voor eens en voor altijd van de geesteszieke sekte af te komen.

  17 likes
 • dna schreef:

  Ik ben dit zat. De top is totale psychopathie. Zielloos, extreem. Dit is voor mij geen afspiegeling, als leidraad. Voor mij branden ze al

  13 likes
 • exegese schreef:

  Trump is op en top zionist. Israel ziet al heel lang halsreikend uit naar een mogelijkheid om in conflict te komen met Iran dus hier worden meerdere belangen gediend. Het is als altijd, als je de achtergronden kent komt niets als een verassing, alleen het exacte moment blijft altijd een beetje gissen. Ik hoop echter dat ook deze poging uiteindelijk zal stranden. Men is immers op een wereldoorlog uit, het is weer hoog tijd zo vinden de sabatteans.

  13 likes
 • Bas schreef:

  Het is niet handig dat Trump/Amerika dit heeft gedaan, hij kan hiermee een aanval op Tel Aviv uitlokken maar Soleimani is een gevaarlijke meedogenloze gek en de rechterhand en 2de in rang van Ayatollah die terugkwam na de islamitische revolutie in 1979. In de jaren 80 kwam hij bij het leger terecht in de brute oorlog tegen Irak en rond de jaren 90 werd hij leider van de Iraanse elite troepen die over aanslagen in de regio pleegden o.a. bernbom aanslagen en dorpen uitmoorden waren ze gek op.

  Ik heb jaren geleden een Iraanse collega gehad die als kind met zijn ouders begin jaren 80 uit Iran zijn gevlucht, zijn moeder was lerares Engels als ik het goed herinner en zijn vader was civiel ingenieur. Toen der tijd was Iran een koninkrijk met veel verschillende religies stammen en dergelijke. Het land had veel welvaart (geld dus) de bevolking was inmens gelukkig en blij met de koning en Iraanse vrouwen zijn bloedmooi en mochten zich kleden zoals ze wilden.
  Google maar eens op IRAN 1970 en dan afbeeldingen, dan zie je hoe vooruitstrevend en vrij het land was.

  De ouders van mijn ex collega waren gevlucht omdat ze met de dood werden bedreigd want slimme mensen dat wil een islamitisch regime niet.
  Jammer, Ayatollah hadden ze ook gelijk in 1000 stukjes moeten blazen.
  Iran is al jaren een gevaar voor de hele regio, sinds het regime proberen ze de hele regio te islamiseren.
  Irak was tot ’58 ook een koninkrijk waar eerst een staatsgreep is gepleegd door het leger en later is ook overgenomen door islamitische wetgeving.

  Vroeger was de Islam een klein geloof en werd onder de hand gehouden, na de 2de wereldoorlog heeft de Islam complete landen in de regio overgenomen. welk geloof je ook was of geen geloof en je bekeerde niet werd je gewoon en nog steeds trouwens vermoord.
  Mensen hebben hier de mond vol over zionisten en dergelijke, maar dat heeft er helemaal niets mee te maken. Iran is al jaren een bron van moord doodslag en aanvallen in de hele regio. Ook gematigde Moslimlanden en niet Moslimlanden ondervinden zware problemen door alle profeten met hun Sharia ideeën en aanslagen vanuit Jihadisten maar ook van de legerleiding.
  De islam is gewoon een verrotte ideologie en staat enkel voor onderdrukking en macht. Als die omvolking doorgaat in Nederland staat ons ook zoiets te wachten. De Islam is een absoluut religie, heel anders dan bv. het christendom Jodendom Boedisme enzovoorts. Een ander woord voor absoluut religie is ook sekte…
  Volgens peilingen is Iran een Islamitisch land maar in het echt is dat niet zo. De meeste mensen zeggen het omdat ze anders worden vermoord, want dat IS de Sharia wetgeving.

  13 likes
  • exegese schreef:

   @Bas, je schreef : Mensen hebben hier de mond vol over zionisten en dergelijke, maar dat heeft er helemaal niets mee te maken.

   Al wat je opnoemt in je verhaal @Bas, is doelbewust bewerkstelligd door onder meer de zionisten. Alles, maar dan ook alles wat er gebeurt op het wereldtoneel is precies geregisseerd en gestuurd. Israel met zijn nep Joden regeert de wereld knoop dat maar in je oren, en zij zullen alles uit de kast trekken een derde wereldoorlog uit te lokken gewoon omdat zij vinden dat de tijd rijp is en…… omdat het kan, omdat mensen weigeren te zien en te beseffen wat er loos is en er argeloos aan mee blijven werken, meewerken aan de eigen ondergang. Dat is het droomscenario en het lijkt ze te gaan lukken ook.

   3 likes
   • Bas schreef:

    Ik snap je exgese maar dit is niet good vs evil maar evil vs evil. Ook de Islam in dit verhaal/werelddeel is minstens zo slecht als de zionisten. Ze hunkeren alletwee naar werelddominantie. Vooralsnog is dit vooral een aangelegenheid in de Arabische wereld wat niet per definitie de Moslim wereld betekend. 2 aartsvijanden wonen praktisch naast elkaar. dus ja het is een schepje er bovenop, maar momenteel is dit vooral een probleem in de Arabische landen waar Tel Aviv zich maar al te graag mee bemoeid.

    Een wereldoorlog komt er niet wees maar niet bang, Iran heeft een paar proppenschieters die zo uit de lucht worden geschoten en Tel Aviv gaat niet met kernwapens lopen gooien. Israël word constant teruggeroepen en aan de lijn gehouden door de int. gemeenschap. Daarom dat Trump zich er nu ook mee bemoeid want als het aan Israël had gelegen hadden ze allang een kernbom gedropt. Omdat Israël niet precisie wapens mag hebben omdat ze anders Iran allang plat hadden gegooid met alle burgerslachtoffers van dien.

    Momenteel is de absolute Islam en alles wat er bij hoort de grootste dreiging die moet eerst kapot. Komende 30 jaar zijn de zionisten aan de beurt maar die zitten verwoven in onze westerse samenleving sinds de 1ste wereldoorlog in banken beurzen en multinationals. Die krijg je niet zomaar kapot. Daar is een wereldwijde financiële crash voor nodig en gratis energie want dat is hun machtsmiddel maar dat komt ook wel.
    Sun Tzu zei laat eerst je vijanden elkaar vernietigen en verzwakken en daarna pak je de resten die overgebleven zijn.

    Trump en Poetin zijn geen zionisten, de mensen die erachter staan wel. Amerika heeft een Deep state maar Rusland ook. Dit gezwel gaat nog jaren kostten maar laten we eerst ff de rommel opruimen die voor de hand ligt. 😉

    6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Soleimani was de grote bestrijder van de IS, Al Qaida en nog een paar terroristen organisatie’s zoals de zg. gematigde terroristen. Alle organisatie’s die door de USA zijn opgericht, bewapend en overal in gesteund werden terwijl de USA met de mond deze organisaties bestreed.

  11 likes
 • salvar schreef:

  waar luister hij naar?
  een keer raden i….l ?
  ik heb nog nooit zo,n verrotte wereld meegemaakt.
  moeten onze kinderen hierin opgroeien?

  9 likes
 • Jeff schreef:

  Wat de reden ook is, usa vergist zich; ze hebben Iran en Irak temeer een reden gegeven om zij aan zij te staan. De protesten, beste Bataaf, worden gewoon neergeslagen helaas. De gevolgen zullen groot zijn, ook voor ons. Dit is provocatie van de hoogste orde en wordt keihard afgestraft. Je had nog beter een atoombom kunnen gooien, bij wijze van spreken. Tip; haal ingeblikt voedsel in huis.

  6 likes
 • Bataaf schreef:

  In Iran zijn mensen blij dat deze figuur dood is.In Iraq overigens ook.

  In de afgelopen dagen zijn tijdens protesten in Iran naar schatting 1500 mensen omgekomen.
  Waar lezen wij dit in ‘onze’ kranten?

  5 likes
  • Philip schreef:

   Waar lezen we van die duizenden burger doden veroorzaakt door de Amerikaanse bombardementen en hun alliance!!! (Afghanistan, Syrië om maar enkele te noemen)

   5 likes
 • Siegfried schreef:

  Ben bang dat het laatste waar zal zijn. Keep The Faith.

  5 likes
 • IIS schreef:

  @Bataaf. Wat gaat anderen het aan wat zich in een land als Iran zich afspeelt.

  Het Westen riskeert met z’n bemoeizuchtige houding in iedergeval een wereldoorlog van formaat als ze zo doorgaat met landen (onder valse voorwendselen) aan te vallen en te provoceren.

  Israël moest daarbij zo nodig, want daar draait uiteindelijk alles om, als staat worden gesticht midden in en met een omgeving van opgewekte vijandigheid, dan bestaat de kans dat je ooit een oorlog kunt verwachten als niet iedereen zich wil overgeven aan jou (westerse) agressie of dwang.

  Wij hebben daar in ieder geval niets te zoeken, maar reken erop dat zodra de vlam in de pan slaat ook het braafste huigelaartje van de klas z’n deelname zal geven. Met als verdere gevolg dat er wederom miljoenen vluchtelingen komen. Of zal het om welke reden dan ook allemaal spel zijn? Ook dat mogen wij ons afvragen.

  3 likes
  • Bataaf schreef:

   Mijn westerse agressie en drang?

   Verklaar je nader.
   Als je ” mij” leest weet je dat dit niet “mijn” westen is.

   Ik wacht…

   1 likes
   • IIS schreef:

    Corr. Huigelaartje = Huichelaartje.

    @Bataaf, met “jouw” verwijs ik naar de westerse agressors. Excuses voor de miscommunicatie, amice.

    0 likes
    • IIS schreef:

     VS DOODT GENERAAL IN IRAK

     …”Elke land heeft een soevereiniteit. Er zijn landen zoals NL die dit vrijwillig opgegeven hebben. Maar in de basis elk land is soeverein. Dat betekend dat ze zelf mogen weten hoe ze dat land regeren.. Daar kan je het mee oneens zijn maar daar zou je je niet in moeten mengen. Het westen heeft een superieur complex en denkt dat zijn “normen” en “waarden” de beste zijn in de wereld en deze aan iedereen goedschiks en kwaadschiks moet opleggen. Altans wij de burgers worden dit zo verteld.. de echte reden is dat landen zoals Iran, Irak, Rusland niet poppen zijn van IsraHell en UsOfAssholes. Europa is sinds de tweede wereld oorlog een slaafje door de Marshall plans. Amerika heeft toen geld uit niets geprint om de weder opbouw te betalen, zolang dat geld niet terugbetaald is zijn wij hun slaafjes en moeten we mee bewegen met elk sheet die ze laten. Er zijn echter landen (the axis of evil) landen die echter zelf beslissen wat ze doen en ze niets aantrekken wat IsraHell en UsOfAssholes… In de ogen van de westerse landen zijn dit slechte landen, die ons constant aanvallen, de Media is natuurlijk de hersenspoel machines van het westen… Amerika heeft veel meer generaals die daadwerkelijk oorlog voeren in andere landen, dus echte terroristen… Als Iran een van de Amerikaanse terroristen zou uitschakelen dan was de wereld te klein”… (bron: Najef, Vrijspreker)

     2 likes
 • Starseed schreef:

  Wat is de bron van dit artikel?

  2 likes
  • IIS schreef:

   @Starseed. Er is geen bron, het is één grote wirwar van waarheden en leugens en de dag komt dan valt alles op zijn plaats en zullen de goeden van de kwaden worden (onder)(ge)scheiden. Niemand is op dit moment te vertrouwen, zelfs moet men sites als deze kritisch volgen. Uiteindelijk weet je nooit wie of welke agenda er achter zit. Succes gewenst met objectief blijven/volgen van de gebeurtenissen van dit moment.

   15 likes
 • x

  Check Also

  trump

  In de Verenigde Staten is iets uitzonderlijks gebeurd, deel 2

  Vorig jaar werden op social media massaal ...

  lange frans

  Schokkende nieuwe podcast Lange Frans over pedo-elite in Nederland: ‘Het is nu klaar’

  “Is het zo dat allerlei wereldleiders en ...

  >