Gezondheid

Magische paddenstoelen kunnen persoonlijkheid blijvend veranderen

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Psilocybine wordt geproduceerd door honderden schimmelsoorten. Psilocybine-paddenstoelen of magische paddenstoelen kunnen het gevoel van mensen meer openen.

Mensen die mystieke ervaringen hebben gehad tijdens het eten van paddenstoelen zijn opener en ontvankelijker en dat is weer gerelateerd aan creativiteit, de waardering van kunst en nieuwsgierigheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dit blijkt uit een studie in het Journal of Psychopharmacology die is uitgevoerd door Johns Hopkins onderzoekers. “Het opvallende is dat psilocybine kan leiden tot ervaringen die de perceptie van mensen ten aanzien van zichzelf en hun omgeving verandert,” zei professor psychiatrie en gedragswetenschappen Roland Griffiths van de Johns Hopkins University of Medicine in Baltimore. “Dat is ongekend.”

Magische paddenstoelen, beter bekend als paddo’s, zijn hallucinogenen die worden aangetroffen in tropische en subtropische gebieden in Zuid-Amerika, Mexico en de Verenigde Staten. De schimmelsoorten worden ook gebruikt door psycholoog Timothy Leary van Harvard die het Harvard Psilocybine Project opstartte. Ze worden normaal gesproken gegeten maar kunnen ook worden gedroogd. Bovendien kan er thee van worden gemaakt.

Openheid is één van de vijf belangrijke persoonlijkheidsaspecten die gedurende het leven in verschillende culturen constant blijven. De andere vier factoren, extravertie, neuroticisme, vriendelijkheid en plichtsgetrouwheid, veranderden bij een dosis hallucinogene paddenstoelen niet. Dit is de eerste keer dat een interventie op de korte termijn leidt tot een langdurige persoonlijkheidsverandering, aldus de onderzoekers.

Mystieke ervaringen

De 51 participanten, met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar, voltooiden twee sessies van twee tot vijf uur met een interval van drie weken. Hen werd gevraagd op een bank te gaan liggen, het gezicht af te dekken, naar muziek te luisteren en de aandacht te richten op een innerlijke ervaring.

Gedurende de test hadden 30 mensen een mystieke ervaring. Na afloop van het experiment bleken ze opener te zijn, wat suggereert dat ze meer interesse kregen in voorstellingsvermogen, esthetica, gevoelens, ideeën en waarden.

Mishandeling

Psilocybine paddenstoelen zijn een zogenoemde schedule I substance in de Verenigde Staten wat betekent dat de regering meent dat ze kunnen leiden tot mishandeling en geen legitiem medisch nut hebben, aldus het Nationaal Instituut voor Drugsmisbruik.

Griffith is het daar niet mee eens. Hij is twee studies begonnen, één naar mensen die recentelijk gediagnosticeerd zijn met kanker en één naar rokers. De persoonlijkheidsveranderingen van de patiënten na het innemen van magische paddenstoelen maakt het hen gemakkelijker om te gaan met hun diagnose of om te stoppen met roken, zo zei hij.

“De behandeling helpt patiënten mogelijk hun ogen te openen zodat ze op andere manieren naar zichzelf leren te kijken,” besloot Griffith.

Bron: Bloomberg.com

Gerelateerd: Positieve effecten van paddo’s meer dan een jaar merkbaar

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x