Homepagina » Gezondheid » Magische paddenstoelen kunnen persoonlijkheid blijvend veranderen
paddo913473937493

Magische paddenstoelen kunnen persoonlijkheid blijvend veranderen

Psilocybine wordt geproduceerd door honderden schimmelsoorten. Psilocybine-paddenstoelen of magische paddenstoelen kunnen het gevoel van mensen meer openen.

Mensen die mystieke ervaringen hebben gehad tijdens het eten van paddenstoelen zijn opener en ontvankelijker en dat is weer gerelateerd aan creativiteit, de waardering van kunst en nieuwsgierigheid.

Dit blijkt uit een studie in het Journal of Psychopharmacology die is uitgevoerd door Johns Hopkins onderzoekers. “Het opvallende is dat psilocybine kan leiden tot ervaringen die de perceptie van mensen ten aanzien van zichzelf en hun omgeving verandert,” zei professor psychiatrie en gedragswetenschappen Roland Griffiths van de Johns Hopkins University of Medicine in Baltimore. “Dat is ongekend.”

Magische paddenstoelen, beter bekend als paddo’s, zijn hallucinogenen die worden aangetroffen in tropische en subtropische gebieden in Zuid-Amerika, Mexico en de Verenigde Staten. De schimmelsoorten worden ook gebruikt door psycholoog Timothy Leary van Harvard die het Harvard Psilocybine Project opstartte. Ze worden normaal gesproken gegeten maar kunnen ook worden gedroogd. Bovendien kan er thee van worden gemaakt.

Openheid is één van de vijf belangrijke persoonlijkheidsaspecten die gedurende het leven in verschillende culturen constant blijven. De andere vier factoren, extravertie, neuroticisme, vriendelijkheid en plichtsgetrouwheid, veranderden bij een dosis hallucinogene paddenstoelen niet. Dit is de eerste keer dat een interventie op de korte termijn leidt tot een langdurige persoonlijkheidsverandering, aldus de onderzoekers.

Mystieke ervaringen

De 51 participanten, met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar, voltooiden twee sessies van twee tot vijf uur met een interval van drie weken. Hen werd gevraagd op een bank te gaan liggen, het gezicht af te dekken, naar muziek te luisteren en de aandacht te richten op een innerlijke ervaring.

Gedurende de test hadden 30 mensen een mystieke ervaring. Na afloop van het experiment bleken ze opener te zijn, wat suggereert dat ze meer interesse kregen in voorstellingsvermogen, esthetica, gevoelens, ideeën en waarden.

Mishandeling

Psilocybine paddenstoelen zijn een zogenoemde schedule I substance in de Verenigde Staten wat betekent dat de regering meent dat ze kunnen leiden tot mishandeling en geen legitiem medisch nut hebben, aldus het Nationaal Instituut voor Drugsmisbruik.

Griffith is het daar niet mee eens. Hij is twee studies begonnen, één naar mensen die recentelijk gediagnosticeerd zijn met kanker en één naar rokers. De persoonlijkheidsveranderingen van de patiënten na het innemen van magische paddenstoelen maakt het hen gemakkelijker om te gaan met hun diagnose of om te stoppen met roken, zo zei hij.

“De behandeling helpt patiënten mogelijk hun ogen te openen zodat ze op andere manieren naar zichzelf leren te kijken,” besloot Griffith.

Bron: Bloomberg.com

Gerelateerd: Positieve effecten van paddo’s meer dan een jaar merkbaar

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

agema

Fleur Agema roept zorgminister De Jonge tot de orde: ‘Géén nepnieuws verspreiden’

Zondag kunnen we zonder 1,5 meter afstand ...

pathologen

Duitse pathologen onderzoeken sterfgevallen na covidprik en zijn verbaasd over de resultaten

Deze week presenteerden twee ervaren Duitse pathologen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x