Buitenland

Rara, waar is de goudvoorraad van Oekraïne gebleven?

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige maand maakte de president van de Oekraïense centrale bank bekend dat het land bijna zijn volledige goudvoorraad is kwijtgeraakt. Sinds het begin van dit jaar zou 94 procent van de goudreserve uit de bank verdwenen zijn en nu komt het: niemand weet precies waar de voorraad zich bevindt.

“Uit officiële cijfers blijkt dat de goudvoorraad in de kluizen drastisch is gekrompen en het is onduidelijk waar het goud zich bevindt,” vertelde Valeria Gontareva aan een tv-zender.

Enkele dagen na de uitspraken van Gontareva werd bekend dat De Nederlandsche Bank in het diepste geheim 122,5 ton in New York opgeslagen goud heeft teruggehaald naar Amsterdam.

Onder oud-president Viktor Janoekovitsj bereikte de Oekraïense goudvoorraad nog een recordomvang. Kort na de afzetting van Janoekovitsj in februari dit jaar zouden volgens een aantal getuigen belangrijke voorraden met een vliegtuig zijn weggebracht. Volgens bronnen is het goud wellicht naar de Verenigde Staten overgebracht. Die geruchten werden nog eens gevoed door gesprekken die de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek had met de Amerikaanse president Barack Obama.

Ook blijkt de centrale bank van Oekraïne voor 300.000 dollar te zijn opgelicht door goudbaren te kopen die niet echt waren. In plaats van zuiver goud bleek het om staven van lood te gaan, verhuld onder een deklaagje van goudkleurige verf.

De reputatieschade voor de centrale bank is groot. De Oekraïense politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie er betrokken zijn geweest bij deze malafide praktijken. Het is moeilijk voor te stellen dat een centrale bank zo de mist in gaat met het kopen van goud, zeker omdat de kwaliteit van de vervalsingen zeer laag was.

[Zerohedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Raj
Raj
8 jaren geleden

Off topic (of niet?)

“Enkele dagen na de uitspraken van Gontareva werd bekend dat De Nederlandsche Bank in het diepste geheim 122,5 ton in New York opgeslagen goud heeft teruggehaald naar Amsterdam.”

We hebben beelden gezien op tv van een deel van de inhoud van de kluis van DNB, maar wie kan mij garanderen dat we echt het goud terug hebben gehad of dat de baren goud in de kluis van DNB er al lagen?

M.a.w. worden we een rad voor ogen gedraaid of ….?

Lyra
Lyra
8 jaren geleden

Bepaalde negatieve ETs zitten al eeuwen achter de deceptie. Echter de vibratie van de aarde gaat omhoog waardoor deze negatieve ETs de aarde zullen moeten verlaten en daardoor nog pakken wat ze pakken kunnen. Ze pakken nog vliegtuigen vol met mensen voor hun behoefte aan bloed en vlees en hun rituelen en ze pakken de goud en koper voorraden mee, en wat nog allemaal niet meer. En terwijl ze pakken wat ze pakken zijn wij mensen ruzie aan het maken met elkaar! We moeten de deceptie doorzien en deze reptielen tegenhouden voordat ze ons allemaal kapot maken in hun vlucht! stop de negatieve buitenaardsen NU!

Arnout
Arnout
8 jaren geleden

“In plaats van zuiver goud bleek het om staven van lood te gaan, verhuld onder een deklaagje van goudkleurige verf”

Lijkt me raar dat ze dit niet direct zien. Een juwelier kan ook zo zien of iets echt is of niet. Lijkt mee beetje raar dat ze er dan opeens zijn ingestonken.

najef
najef
8 jaren geleden

Ik heb enkele maanden geleden berichten gelezen dat er vrachtwagens vanaf Oekrainse Centrale Bank rechtstreeks naar het vliegveld zijn gereden, Vliegveld was bijna volledig afgesloten. Er zou dan een vrachtvliegtuig rechtstreeks vertrokken zijn naar Washington.

Laatste controle van het Goud was voor of vlak na de “revolutie”. Dus “onze” nazi vrienden hebben zoals verwacht de oekrainse bevolking flink genaait, samen met EU (met name Nederland) en US.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x