Homepagina » Buitenland » Rara, waar is de goudvoorraad van Oekraïne gebleven?
Rara, waar is de goudvoorraad van Oekraïne gebleven?

Rara, waar is de goudvoorraad van Oekraïne gebleven?

Vorige maand maakte de president van de Oekraïense centrale bank bekend dat het land bijna zijn volledige goudvoorraad is kwijtgeraakt. Sinds het begin van dit jaar zou 94 procent van de goudreserve uit de bank verdwenen zijn en nu komt het: niemand weet precies waar de voorraad zich bevindt.

“Uit officiële cijfers blijkt dat de goudvoorraad in de kluizen drastisch is gekrompen en het is onduidelijk waar het goud zich bevindt,” vertelde Valeria Gontareva aan een tv-zender.

Enkele dagen na de uitspraken van Gontareva werd bekend dat De Nederlandsche Bank in het diepste geheim 122,5 ton in New York opgeslagen goud heeft teruggehaald naar Amsterdam.

Onder oud-president Viktor Janoekovitsj bereikte de Oekraïense goudvoorraad nog een recordomvang. Kort na de afzetting van Janoekovitsj in februari dit jaar zouden volgens een aantal getuigen belangrijke voorraden met een vliegtuig zijn weggebracht. Volgens bronnen is het goud wellicht naar de Verenigde Staten overgebracht. Die geruchten werden nog eens gevoed door gesprekken die de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek had met de Amerikaanse president Barack Obama.

Ook blijkt de centrale bank van Oekraïne voor 300.000 dollar te zijn opgelicht door goudbaren te kopen die niet echt waren. In plaats van zuiver goud bleek het om staven van lood te gaan, verhuld onder een deklaagje van goudkleurige verf.

De reputatieschade voor de centrale bank is groot. De Oekraïense politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie er betrokken zijn geweest bij deze malafide praktijken. Het is moeilijk voor te stellen dat een centrale bank zo de mist in gaat met het kopen van goud, zeker omdat de kwaliteit van de vervalsingen zeer laag was.

[Zerohedge]


Vond je dit interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Bepaalde negatieve ETs zitten al eeuwen achter de deceptie. Echter de vibratie van de aarde gaat omhoog waardoor deze negatieve ETs de aarde zullen moeten verlaten en daardoor nog pakken wat ze pakken kunnen. Ze pakken nog vliegtuigen vol met mensen voor hun behoefte aan bloed en vlees en hun rituelen en ze pakken de goud en koper voorraden mee, en wat nog allemaal niet meer. En terwijl ze pakken wat ze pakken zijn wij mensen ruzie aan het maken met elkaar! We moeten de deceptie doorzien en deze reptielen tegenhouden voordat ze ons allemaal kapot maken in hun vlucht! stop de negatieve buitenaardsen NU!

  14 likes
  • Hahaha jeetje mina bent u nou aan het trollen?

   Alleen op aarde bestaat goud natuurlijk :S. Ze kunnen duizenden lichtjaren reizen maaaar wel maar 1 vliegtuig tegelijk neerhalen om zielen te winnen?

   Mensen die in buitenaardse geloven die aarde bezoeken hebben echt geen weet wat voor technologie er nodig is om over meerdere duizenden lichtjaren te kunnen reizen zonder dat er teveel tijd verloren gaat met de reis.
   Maargoed het ego van de mens is zo groot dat wij mensen denken interessant te zijn voor buitenaardsen.
   Zal wel altijd zo blijven. Ik geloof in ieder geval niet dat wij of onze aarde interessant zijn voor een buitenaards ras dat in staat is even duizenden lichtjaren op en neer te kunnen reizen.

   14 likes
   • En ARRESTEER ALLE VERRADERS die aan dit verraad tegen de menselijkheid hebben meegewerkt! NU !!!

    16 likes
    • Ach zonder de duisternis kan het licht niet bestaan. Als alles licht zou zijn hoe weet je dan dat het licht is, als er niets is wat geen licht geeft of heeft (duisternis dus). Met het kwaad en goed werkt het net zo… Dus deze verraders (lees het kwade) van u zijn altijd nodig geweest anders was het goede ons nooit opgevallen.

     Wat is het leven toch mooi.
     Hoe wijzer iemand is hoe beter hij weet dat hij zo weinig weet. Ik weet daarom eigenlijk haast niks 😉

     8 likes
    • het is te hopen dat je een geintje maakt of al veel te vroeg aan de kerstborrel zit.
     anders is het werkelijk de grootste onzin die ooit op nine heb mogen aanschouwen.

     0 likes
  • Bewijs voor deze stellige mening??

   3 likes
  • Schrijf jij boeken Lyra?

   0 likes
  • Ff serieus Lyra, ik heb laatst met een persoon staan praten die dezelfde wartaal uitsloeg als jij. laat deze persoon nou net een junk zijn geweest die overduidelijk te vaak wat middeltjes naar binnen had gewerkt. Ook vertelde deze persoon mij dat hij niet wilde werken voor deze overheid en heel de dag thuis achter zn beeldschermpje op zoek was naar deze lariekoek. Toen kwam ik met de vraag hoe kom je dan aan je eten en drinken en huur betalen etc? Toen kwam de aap uit de mouw en had deze persoon gewoon een uitkering. Dus je wilt niets met de overheid te maken hebben maar je teert wel op andermans zak was mijn antwoord? waarop de persoon nogal gefrustreerd reageerde en er na bepaalde tijd een conflict bestond. Ik kon alleen maar lachen om de uitspraken en een vriend van mij werd er zo geïrriteerd door dat het uitliep op een slaande ruzie. Ik zelf geloof dat wij keihard genaaid worden door de regeringen maar dat je praat over reptielen en allemaal andere vage shit, kom op ga naar een psychiater. En wat godsdienst betreft, godsdienst heeft niks met geloof te maken, geloven zit in je en dat heeft niks te maken met een bepaalde god. het enigste wat godsdiensten ooit gebracht hebben zijn oorlogen en verdriet. Geloof is iets wat geluk en vrede brengt maar dat zit in je en een god heeft daar niets mee te maken, maar weinig mensen ervaren het op die manier. Overigens ben ik geen persoon die commentaar geeft op wat anderen te zeggen hebben via het internet en is dit ook de eerste keer dat ik dit doe. Maar echt wat een lariekoek vertellen jullie om te huilen haha

   1 likes
 2. Off topic (of niet?)

  “Enkele dagen na de uitspraken van Gontareva werd bekend dat De Nederlandsche Bank in het diepste geheim 122,5 ton in New York opgeslagen goud heeft teruggehaald naar Amsterdam.”

  We hebben beelden gezien op tv van een deel van de inhoud van de kluis van DNB, maar wie kan mij garanderen dat we echt het goud terug hebben gehad of dat de baren goud in de kluis van DNB er al lagen?

  M.a.w. worden we een rad voor ogen gedraaid of ….?

  14 likes
  • Ik ben toevallig afgelopen jaar nog bij dnb geweest. Die beelden zijn niet van nu. Niemand mag daar kijken. Die beelden zijn van een filmpje die dnb gebruikt in hun rondleiding.

   7 likes
 3. Ik heb enkele maanden geleden berichten gelezen dat er vrachtwagens vanaf Oekrainse Centrale Bank rechtstreeks naar het vliegveld zijn gereden, Vliegveld was bijna volledig afgesloten. Er zou dan een vrachtvliegtuig rechtstreeks vertrokken zijn naar Washington.

  Laatste controle van het Goud was voor of vlak na de “revolutie”. Dus “onze” nazi vrienden hebben zoals verwacht de oekrainse bevolking flink genaait, samen met EU (met name Nederland) en US.

  10 likes
  • Geen nood voor Oekraine onze weldoener de EU zal hen wel wat euro’s toestoppen en die kloppen de EU gangsters dan uit onze zakken. Ja Westers vrijheid kent geen grenzen.

   10 likes
   • tsja, en tegen elke prijs…. die wij betalen. makkelijk sponsoren met geld van en ander. als dan toch hele vliegtuigen vol met ET’s de ruimte in gaan kunnen ze een plekje reserveren voor die dieven uit brussel misschien?

    1 likes
 4. “In plaats van zuiver goud bleek het om staven van lood te gaan, verhuld onder een deklaagje van goudkleurige verf”

  Lijkt me raar dat ze dit niet direct zien. Een juwelier kan ook zo zien of iets echt is of niet. Lijkt mee beetje raar dat ze er dan opeens zijn ingestonken.

  5 likes
  • Idd ze zouden het toch direct moeten herkennen en kunnen testen lijkt me.. Maja waar is het goud gebleven? Ik denk een deel naar Nederland om het MH17 in de doofpot te houden en natuurlijk is de kans groot dat het naar Amerika of/en IsraHELL gaat…

   7 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS-weerman Gerrit Hiemstra (pas op, de zeespiegel stijgt!) ‘koopt perceel aan het water’

NOS-weerman Gerrit Hiemstra heeft een bouwkavel (275.000 ...

poetin

Poetin gaat los op Oekraïense elites en de grote banken die zij dienen: ‘Hier ligt al hun geld’

De Russische president Vladimir Poetin heeft in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.