Gezondheid

Ravne: gezondheidsbevorderend ondergronds labyrint (video)

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ravne is een ondergronds labyrint in Visoko in Bosnië en Herzegovina. Het gaat om het oudst bekende Europese prehistorische tunnelnetwerk.

De tunnels zijn alleen al met behulp van koolstofdatering op circa 40.000 voor Christus gedateerd.

Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat in de tunnels delfstoffen werden gewonnen. Bovendien is het overal in het labyrint mogelijk zonder hulpmiddelen vrij te ademen.

De lucht in de tunnels bevat veel negatieve ionen, tot wel 40 keer meer dan de buitenlucht. Negatieve ionen maken zuurstofopname door het lichaam makkelijker en zorgen dat er minder histamine (een lichaamseigen stof die een rol speelt binnen het afweersysteem en onder meer hoest kan veroorzaken) vrijkomt in de luchtwegen. Ze kunnen ook de hoeveelheid serotonine in de hersenen stabiliseren.

Kalmerend effect

Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat kleine hoeveelheden negatieve ionen microben kunnen doden die verkoudheid, griep en ademhalingsaandoeningen veroorzaken.

Een teveel aan positieve ionen leidt tot een overproductie van serotonine wat hyperactiviteit, uitputting, angstgevoelens en depressie kan veroorzaken. Een teveel aan negatieve ionen heeft daarentegen juist een kalmerend effect.

Wederopstanding

Onderzoeker Nenad Djurdjević en schrijver Jock Doubleday nemen je mee op reis naar het ondergrondse labyrint waar enkele van de grootste mysteries van de moderne archeologie liggen verscholen.

Stenen muren die om nog onduidelijke reden zijn gebouwd en oude artefacten die mogelijk kunnen worden geassocieerd met Oud-Europese aan vruchtbaarheid, het hiernamaals en wederopstanding gerelateerde religieuze en magische culten, vertellen het verhaal van een heilige plaats die in vergetelheid is geraakt en in de mist van de prehistorie is gehuld.

Bron: Bosnian-pyramid.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
9 jaren geleden

Vreemde opmerking uit dit artikel: ‘Een teveel aan negatieve ionen heeft daarentegen juist een kalmerend effect.’

Dan is het toch niet een teveel?

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

In 1994 was hier een Brits bataljon gelegerd van blauwhelmen. Nu weet ik waarom Britbat visoko daar zat en niet in het dichtbijzijnde industriestadje Zenica waar meer infrastructuur was.

Incy
Incy
9 jaren geleden

Ik heb altijd gedacht dat je stenen en stenen beelden niet met koolstofdatering kunt laten bepalen hoe oud iets is. Blijkbaar kan het wel?

Riccardo
Riccardo
9 jaren geleden

[quote name=”Biff”]Vreemde opmerking uit dit artikel: ‘Een teveel aan negatieve ionen heeft daarentegen juist een kalmerend effect.’

Dan is het toch niet een teveel?[/quote]

Teveel vergeleken met normaal gesproken mischien?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x