Gezondheid

‘Zet de farmaceutische industrie buitenspel’

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Unie moet zelf geneesmiddelen voor zeldzame ziekten ontwikkelen en daarmee de farmaceutische industrie buitenspel zetten.

Daarvoor pleit bestuursvoorzitter van het Erasmus MC in Rotterdam Hans Büller. Hij vindt bovendien dat het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) een ‘onkiese, politieke positie’ inneemt.

Met de oproep mengt Büller zich in de discussie die wordt gevoerd naar aanleiding van adviezen van het CVZ om de vergoeding van dure geneesmiddelen voor zeldzame ziekten te stoppen. De behandeling van deze zeldzame aandoeningen kost vele tonnen per patiënt per jaar.

Gesloten boeken

“Laten we in vredesnaam als rijke westerse landen weesziekten niet afhankelijk laten worden van farmaceutische industrieën die er wel of niet been in zien,” zei Büller. Als oplossing noemt hij de oprichting van een Europees consortium.

“Dan zijn we niet meer afhankelijk van de grote farma-industrieën die op allerlei manieren hun boeken gesloten kunnen houden,” ging Büller verder. “De industrie zal er pas in investeren als eraan kan worden verdiend.” Eerder riep het AMC al op tot een Europese aanpak van het probleem.

Lapmiddel

De voorzitter van het Erasmus MC verwacht niet dat zijn idee in Nederland gelijk enthousiast zal worden onthaald. Maar als er niets verandert, zal volgens Büller onduidelijk blijven hoe de prijs van dure geneesmiddelen is samengesteld.

Hij noemt de onderhandelingen over de prijs die minister Schippers van Volksgezondheid met de geneesmiddelenindustrie gaat voeren een lapmiddel. De situatie vraagt om een rigoureuze en onorthodoxe aanpak, aldus Büller.

Van dichtbij maakte hij mee hoe de farmaceutische industrie werkt. Hij kwam terecht in ‘de grote wereld van investeringen en beursanalisten’. Het gaat er dan met name om wie bereid is er de eerste miljoenen in te steken.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
9 jaren geleden

Eindelijk wordt er iemand wakker!!!
We worden grootscheeps genaaid door de pharmaceuten,

deze hoogleraar komt uit zijn winterslaap 🙂

Sipco
Sipco
9 jaren geleden

[quote name=”Biff”]Eindelijk wordt er iemand wakker!!!
We worden grootscheeps genaaid door de pharmaceuten,

deze hoogleraar komt uit zijn winterslaap :-)[/quote]
Of hij heeft nooit geslapen, en komt er nu mee naar buiten.-)))

Robert
Robert
9 jaren geleden

Ze zouden is meer moeten gaan kijken naar natuurlijke geneesmiddelen dat is voor iedereen beter , alle medicijnen zijn in principe in de natuur te vinden …dan zouden we die chemische rotzooi die ze ons nu geven niet meer nodig hebben !!!!

Tjeempie!
Tjeempie!
9 jaren geleden

[quote name=”Robert”]Ze zouden is meer moeten gaan kijken naar natuurlijke geneesmiddelen dat is voor iedereen beter , alle medicijnen zijn in principe in de natuur te vinden …[/quote]

Die is de oude psychisch gestoorde geldgeile garde nu juist met man en macht aan het bestrijden! Maar nog even vrienden…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x