Homepagina » Natuur en Milieu » Zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar: recordhoeveelheid sneeuw gevallen tijdens Thanksgiving. Het echte weerbericht krijg je alleen hier
Thanksgiving

Zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar: recordhoeveelheid sneeuw gevallen tijdens Thanksgiving. Het echte weerbericht krijg je alleen hier

Klimaatactivisten die hun kinderen vaak vertellen dat ze nooit meer sneeuw zullen zien als gevolg van global warming, werden tijdens Thanksgiving getrakteerd op een recordhoeveelheid sneeuw.

Door de historische sneeuwval werden gemeenschappen in het noorden van Colorado zo goed als afgesneden van de buitenwereld.

In steden als Boulder en Fort Collins lag het openbare leven zo goed als stil.

19e eeuw

In Loveland viel meer dan 50 centimeter sneeuw, en daarmee werd het record voor de maand november uit de 19e eeuw verbroken.

Thanksgiving bracht opnieuw recordbrekende kou en sneeuw naar grote delen van de Verenigde Staten.

In de bergen van Californië viel op sommige plekken maar liefst 127 centimeter sneeuw.

Zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar

Big Bear in Californië werd getroffen door de zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar. In twee dagen tijd viel volgens het Big Bear Mountain Resort 106 tot 122 centimeter sneeuw.

Het vorige record stamde uit 1964, toen er in november in twee dagen tijd 97 centimeter viel.

Ook in Europa sneuvelden records. In Zwitserland werd het record voor de maand november uit 1959 verbroken.

Koudste winter in 100 jaar

Daarnaast kreeg Rusland te maken met ‘extreme’ novemberkou. Op sommige plekken werden temperaturen gemeten van -54 graden Celsius.

Op het noordelijk halfrond is een ongekende hoeveelheid sneeuw gevallen, klonk het.

In Groot-Brittannië wordt bovendien de ‘koudste winter in 100 jaar’ verwacht.

Bekijk het weerbericht hieronder:

[Sky News Australia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Gelukkig beschikken die mensen wel over gas om zich te kunnen verwarmen en om te koken.

  13 likes
 2. De klimaatzieke geesten zijn werkelijk arrogant door te denken dat de mens het klimaat kan beïnvloeden en inrichten of naar z’n hand kan zetten, maar laten daarbij bewust de werkelijke invloeden buiten de discussie. Invloeden waaraan door de mens niets kan veranderen.

  De miljoenen jaren met een cyclus van natuurlijke veranderingen, de invloed van vooral of alleen maar: de zon, de planeten, de kosmos, de aarde zelf met verandering van de stand van de aardas en het verschuiven van het aardmagnetisme worden volledig genegeerd door de overheid en zogenaamde klimaatwetenschappers. En neemt men ze wel mee in de onderzoeken dan zullen deze invloeden als minimaal worden afgedaan.

  De mens is en moet de schuldige zijn, want waar anders halen de corrupte- overheid, de wetenschap, de banken, klimaatindustrie en klimaatorganisaties hun roofgeld vandaan? Van de zon??

  10 likes
 3. De kleine ijstijd lijkt te zijn begonnen nadat luchtstromingen veranderen. Hier op de eilanden ter hoogte van de West-Sahara is het weer omgeslagen naar extreem koel, fris, nat en zelfs kouder dan gemiddeld.

  6 likes
 4. Tenminste iets wat niet onder totale controle is te krijgen.

  4 likes
 5. weer ≠ klimaat

  De redenering in dit stuk is een beetje hetzelfde als zeggen dat het wel meevalt met die hoge kosten op het moment dat je net je salaris op jet rekening hebt bijgeschreven gekregen.

  En bovendien: ook extreme winters kunnen horen bij klimaatverandering. Net als extreme zomers (die volgens sommigen niet door droogte en hitte zijn veroorzaakt, maar door energiewapens… Tja, zo kun je alles in je eigen bubbel plaatsen.)

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...

zuid-afrika

Ondertussen in Zuid-Afrika: Temperatuur bereikt laagterecord. ‘Dit wordt een koude winter’

In Zuid-Afrika bereikte de temperatuur op donderdag ...