Homepagina » Buitenland » Burgerjournalist Tommy Robinson deed verslag van pedoschandaal en moest dat bekopen met celstraf. De media mogen hier niets over schrijven
Burgerjournalist Tommy Robinson deed verslag van pedoschandaal en moest dat bekopen met celstraf. De media mogen hier niets over schrijven

Burgerjournalist Tommy Robinson deed verslag van pedoschandaal en moest dat bekopen met celstraf. De media mogen hier niets over schrijven

Een rechter heeft de Britse pers een publicatieverbod opgelegd. Ze mogen niets melden over de rechtszaak tegen burgerjournalist Tommy Robinson, die tot 13 maanden cel werd veroordeeld omdat hij opnamen had gemaakt bij een rechtbank waar een zedenzaak bezig was tegen 29 Brits-Pakistaanse mannen.

Het nieuws over de veroordeling van Robinson kwam uiteindelijk via Amerikaanse en sociale media toch naar buiten.

De meeste media gehoorzaamden de rechter, maar op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op deze gang van zaken, die volgens sommigen eerder thuishoort in Noord-Korea.

Minderjarige meisjes

Afgelopen weekend demonstreerden duizenden mensen in Londen voor de vrijlating van Robinson.

Robinson deed filmend voor zijn Facebookpagina verslag van het proces tegen de mannen, die terechtstaan wegens het aanranden en verkrachten van minderjarige meisjes.

Hij was als enige verslaggever ter plaatse en werd opgepakt wegens ‘het verstoren van de openbare orde en opruiing’.

Zwijgen op te leggen

“Waar de Britse magistratuur, politie en media nauwelijks in beweging waren te krijgen om op te treden tegen de beruchte ‘rape gangs’ van islamitische snit, zijn ze wel steeds daadkrachtig geweest om Robinson aan te klagen, te berechten en te veroordelen,” schrijft dr. Henk-Jan Prosman voor TPO.

“Het lot van Robinson laat zien dat het snel kan gaan, wanneer de staat zich eenmaal ten doel stelt rechtse maatschappij- en islamkritiek het zwijgen op te leggen,” voegt hij toe.

Probleem

Het is volgens hem de strategie van een overheid die er opportunistisch voor kiest om de symptomen van een maatschappelijk probleem aan te pakken en niet het probleem zelf.

Recent blokkeerde YouTube Robinsons succesvolle videokanaal.

Lauren Southern

Eerder laaide de discussie over vrijheid van meningsuiting op toen de Canadese Lauren Southern en de Amerikaanse Brittany Pettibone, twee conservatieve bloggers die kritisch zijn over islam en immigratie, de toegang werd ontzegd tot Groot-Brittannië.

Pettibone wilde Robinson interviewen.


[Volkskrant, TPO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richard schreef:

  Tommy Robinson is een wolf in schaapskleren uit het zionistische kamp. Net als Wilders.

  7 likes
 • Gladiator schreef:

  Beste mensen, even voor alle duidelijkheid.

  Eenieder die hier reageert en mijn reacties ziet weet neem ik aan hoe ik denk, vooral vwb de achterlijke en buitenproportionele massa-immigratie echter ik moet eventjes iets kwijt om deze zaak in de juiste context te bekijken, namelijk het volgende!!

  Tommie Robinson had in een eerdere rechtszaak tegen hem een voorwaardelijk gevangenisstraf gekregen van 3 maanden met een proeftijd van 18 maanden. Dist wil zeggen dat indien hij binnen deze 18 maanden een vergrijp pleegt welke is aangegeven in de uitspraak hij per direct deze 3 maanden moet uitzitten en dit maakt onderdeel uit van deze uitspraak.

  Dit wist Tommie.
  Wat heeft hij dan “fout” gedaan in deze “zaak” zult u zeggen?? Nou dat is eigenlijk heel simpel en ook dat wist Tommie!!

  Hij heeft een livestream gemaakt op zijn Facebook pagina en daar ligt de crux want op deze manier zou een jury (ik bedoel nu concreet de jury welke binnen in betreffend gerechtsgebouw bezig was een zaak te jureren) openlijk informatie over deze zaak kunnen inwinnen, bijvoorbeeld door in een eventuele pauze te kijken naar betreffende livestream en zodoende beïnvloed zou kunnen worden!!

  En dat is verboden en indien dit gebeurd zou zijn zou betreffende advocaat van de misdadigers welke dus deze meisjesnetwerken hebben gerund hiervan op de hoogte kunnen zijn gekomen waarbij hij dan direct aan de voorzittende rechter om seponering van de gehele rechtszaak had kunnen vragen en zelfs eisen waarbij de rechter niets anders dan toekenning in deze had kunnen en zelfs mogen vonnissen met als gevolg dat betreffende verdachten voorgoed vrijuit zouden gaan.

  Zo, hoop dat dit nu in deze context iets beter te begrijpen is waarbij de opmerking mijnerzijds wel gedaan moet worden door hierover mijn mening als zodanig toch kenbaar te maken en dat is dat indien de rechtbanken in het VK de rechtspraak altijd zou nauwkeurig zouden volgen en er dan ook daadwerkelijk naar zouden handelen er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet 1 cultuurparel meer in het VK vrij over straat zou lopen want deze personen zijn er debet aan dat met name de misdaadcijfers aldaar met vele honderden procenten zijn gestegen, zeer zeker vwb misdrijven in het kader van mensenhandel, drugshandel, overvallen en verkrachtingen!!

  En dan nog heel kort terugkomend op de zaak Tommie in het kader van zijn directe aanhouding én gevangenneming!!

  De 3 maanden welke hij nog tegoed had waar ik het in het begin hier over had gaan bij een nieuw delict DIRECT IN!!

  Dan kan een rechter een aanvullende straf opleggen welke kan en mag aansluiten bij de reeds opgelegde en uitvoerbare straaf, te weten deze 3 maanden. De rechter heeft dit in deze zaak aangevuld met nog eens 10 maanden welks betekend dat Tommie nu voor 3 + 10 maanden de cel in moet waarbij ik niet met zekerheid weet of hij nog de mogelijkheid heeft om voor de laatste 10 maanden in hoger beroep te gaan echter aan de eerste 3 maanden kan hij niets meer doen!! Helaas, en voor de goede orde, ja, ik vind dit absoluut buitenproportioneel en ook niet terecht maar het is wél volgens de Engelse wet en die ……moet gehandhaafd worden, althans, voor mensen die de waarheid naar buiten willen brengen enz. echter natuurlijk niet voor ministers welke complete pedofiele netwerken handhaven, aan mee werken en….nou ja, u weet wel.

  Gegroet,

  Gladiator

  11 likes
  • Bert de Geur schreef:

   Juiste context? Voor de duidelijkheid? Die hebben we niet nodig hoor, Romein.
   Het is allang duidelijk, dat die pedo’s elkaar het hand boven het hoofd houden, omdat als het echt uitkomt, alle mensen weten dat de top van de samenleving de meest smerige praktijken erop nahoud waar de gewone mens nachtmerries over heeft, maar die ‘mensen’ zijn het natte dromen. Echt zum kotzen.

   Soms denk ik wel eens, die Gladiator, das ook gewoon controlled opposition, bedoelt om in kaart te brengen wie waarop reageert.. In plaats van gladiator, is misschien de naam Judas wel een betere keus?

   2 likes
   • Gladiator schreef:

    @Bert de Geur,

    U vroeg me in een reactie hier beneden om mijn locatie, mijn emailadres etc etc.

    Dan geeft u hier aan dat u denkt dat ik controlled opp. ben.

    Nu mag voor mij eenieder denken wat hij wil echter indien u mij reeds een tijdje gevolgd heeft zou u moeten weten dat u nu BS uitkraamt.

    Daarbij, zou u opgelet hebben dan had u kunnen waarnemen dat mijn emailadres al meerdere keren gewoon hier openlijk neergeplempt is en dat zal ik over u nooit kunnen zeggen, toch!?

    En zoals ik reeds mededeelde in een reactie aan @Arwijn sta ik in principe volledig achter mensen die ergens voor/voor zwakkeren opkomen!

    U mag me verder noemen hoe u wilt en van me denken wat u wilt, feit is dat ik reeds veel heb prijsgegeven van mezelf, ik reeds meerdere mensen van diverse blogs thuis ontvangen heb en ook nog zal doen in de zeer nabije toekomst want dit is reeds geplant én ik ook al diverse keren ver het land ingereden ben om mensen te ontmoeten……en u, wat heeft u al allemaal gedaan in het kader van er iets aan proberen te doen buiten een storm veroorzaken in een glaasje water en kankeren op alles en nog wat!?

    Prettige avond verder

    Gladiator

    4 likes
  • tatooke schreef:

   heb je de vorige filmpjes gezien waarvoor hij berecht is ? hij heeft de daders in beeld gebracht en dat mag natuurlijk niet van het rechtssysteem . wij zijn allemaal potentieel Robinsons mond dood maken van de realiteit . ja we zijn nu eenmaal gehoorzaam aan het corrupt rechtssysteem gemaakt door en voor de elitairen .

   4 likes
  • tatooke schreef:

   @ Gladiator : ze hadden geen enkele reden om tommy op te pakken – heeft hij daar iets verkeerds gedaan ? want daar gaat het over he ! politie heeft staan wachten op Tommy voor deze zet ! dit is de video waar het allemaal om draait en heeft hij geen gelijk ? https://www.youtube.com/watch?v=TAu-PXDhLX0

   3 likes
 • Sceptic schreef:

  Iemand die opstaat en durft uit te spreken wat de problemen zijn, die ziet dat het de verkeerde kant opgaat met zijn land.
  Het is hier niet veel anders met groepen die bewust het land binnengelaten worden om het land te ontwrichten.
  En die niet of nauwelijks gestraft worden.
  We hebben meer van deze rechtvaardigheid strijders nodig om de wereld in orde te herstellen zodat Evil niet meer regeert.

  Vrijheid van meningsuiting PUNT UIT !!!!

  Why Has Tommy Robinson Been Sent To Jail?
  https://www.youtube.com/watch?v=faD8O_9lSvU

  2 likes
  • Gladiator schreef:

   @Sceptic,

   Lees gewoon mijn reactie van 14.14 uur en u weet precies WHY beste!!!

   En voor de goede orde, ook mijn gal komt ervan omhoog maar nog veel meer omdat ik h e l e m a a l n i e m a n d meekrijg om alleen de KOPPEN BIJ ELKAAR te steken.

   De held uithangen mag, kan en moet daarna pas maarrrrrrr……pfffff……

   Word hier zo moe van, geloofd u mij!!??

   Gladiator

   2 likes
   • Only TRUTH schreef:

    Get the FACTS right Gladiator.
    Even bijspijkeren.

    p.s. volgens mij moet ‘ gelooft u mij ‘ met een t.

    2 likes
    • Gladiator schreef:

     @Only TRUTH,

     Tja beste, nu heeft u mij gevangen. Idd, en nog wel op een zeer belangrijk punt cq FACT namelijk………gelooft moet idd met een T.

     Bedankt voor uw geweldige vangst en bijdrage aan deze discussie!!!

     Met het schaamrood op mijn wangen toch gegroet,

     Gladiator

     4 likes
   • Bert de Geur schreef:

    Zet dan ooks eens een advertentie in de dagbladen, en waar je ook je maar hoorbaar bent op sociale media, en kies een leuke zaterdag middag en noem je locatie. Want zo schiet het ook niet op he.

    0 likes
   • Nea schreef:

    Dit is niet de plek waar je je kameraden zult vinden. Liefs van Nea.

    2 likes
 • Arwijn schreef:

  Dank jullie wel NineforNews dat jullie hier een artikel over posten.
  Echt belachelijk wat er gebeurt in Engeland!
  Overal worden comments waarin “Free Tommy Robinson” word gezegd gecensureerd!

  8 likes
 • RayOfLight schreef:

  Britain , It used to be fun…

  Robinson had ook al met al jazeera aan de stok over Aisha.
  Go figure , Ik denk niet dat deze moedige man nog lang zal leven.

  Hieruit blijkt net als in de Skripal case wie in England echt de baas zijn.In mijn ogen is England een dictatuur a la 1984.

  3 likes
 • d3bb schreef:

  Godzijdank bestaat er Niburu.co..! En vergeet niet dat die Tommy precies doet wat er van hem verwacht word. Chaos moet uitbreken zodat nwo sneller plaats kan vinden.

  Maar goed zelfs de ontwakende laten zich van alles aanpraten… Ontwaakt zijn blijkt een te breed begrip!
  Blijf niet in rondjes lopen maar breek jezelf los..!

  Gas erop! 🙂

  3 likes
 • Nicolas schreef:

  Toen ik het bericht over Tommy voor de eerste keer las was ik net als iedereen hier geschokt over het feit dat iemand zonder reden opgepakt kan worden, binnen enkele uren voor 13 maanden in de gevangenis kan verddwijnen en hierover niet gerapporteerd mag worden in de media.

  Maar… het is belangrijk om niet direct op je emoties in te gaan en verder onderzoek te doen. Wanneer je dit doet zal je inderdaad zien, zoals Gladiator al aan gaf, dat er meer aan de hand is en dat er enkele zaken omtrend Tommy op zijn zachtst gezecht verdacht zijn.

  Er is door HighImpactFlix (na het sluiten van zijn Youtube kanaal vorige week heet het nu HighImpactVlogs) een video hierover gemaakt die deze zaak ook aanhaalt en bewijzen toont dat hij inderdaad een Zionist is en Tommy (wat 1 van zijn 3 namen is) dit zelf ook bevestigd. https://www.youtube.com/watch?v=eAYjqgz_qsY

  Het is inderdaad schandalig dat wat er op het eerste oog met Tommy gebeurd, maar de waarheid wordt nooit zo makkelijk opgediend en het is belangrijk om altijd verder te zoeken en om te proberen je niet door je emoties te laten leiden. Er moeten altijd vragen gesteld blijven worden.

  2 likes
 • x

  Check Also

  ziekenhuis

  Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’

  De berichtgeving over corona leest als een ...

  corona

  Gelekt beleidsplan onthult hoe overheid ons misleidt over corona: ‘Confronterend’

  De overheid voedt doelbewust de angst voor ...

  >