Buitenland

Burgerjournalist Tommy Robinson deed verslag van pedoschandaal en moest dat bekopen met celstraf. De media mogen hier niets over schrijven

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een rechter heeft de Britse pers een publicatieverbod opgelegd. Ze mogen niets melden over de rechtszaak tegen burgerjournalist Tommy Robinson, die tot 13 maanden cel werd veroordeeld omdat hij opnamen had gemaakt bij een rechtbank waar een zedenzaak bezig was tegen 29 Brits-Pakistaanse mannen.

Het nieuws over de veroordeling van Robinson kwam uiteindelijk via Amerikaanse en sociale media toch naar buiten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De meeste media gehoorzaamden de rechter, maar op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op deze gang van zaken, die volgens sommigen eerder thuishoort in Noord-Korea.

Minderjarige meisjes

Afgelopen weekend demonstreerden duizenden mensen in Londen voor de vrijlating van Robinson.

Robinson deed filmend voor zijn Facebookpagina verslag van het proces tegen de mannen, die terechtstaan wegens het aanranden en verkrachten van minderjarige meisjes.

Hij was als enige verslaggever ter plaatse en werd opgepakt wegens ‘het verstoren van de openbare orde en opruiing’.

Zwijgen op te leggen

“Waar de Britse magistratuur, politie en media nauwelijks in beweging waren te krijgen om op te treden tegen de beruchte ‘rape gangs’ van islamitische snit, zijn ze wel steeds daadkrachtig geweest om Robinson aan te klagen, te berechten en te veroordelen,” schrijft dr. Henk-Jan Prosman voor TPO.

“Het lot van Robinson laat zien dat het snel kan gaan, wanneer de staat zich eenmaal ten doel stelt rechtse maatschappij- en islamkritiek het zwijgen op te leggen,” voegt hij toe.

Probleem

Het is volgens hem de strategie van een overheid die er opportunistisch voor kiest om de symptomen van een maatschappelijk probleem aan te pakken en niet het probleem zelf.

Recent blokkeerde YouTube Robinsons succesvolle videokanaal.

Lauren Southern

Eerder laaide de discussie over vrijheid van meningsuiting op toen de Canadese Lauren Southern en de Amerikaanse Brittany Pettibone, twee conservatieve bloggers die kritisch zijn over islam en immigratie, de toegang werd ontzegd tot Groot-Brittannië.

Pettibone wilde Robinson interviewen.


[Volkskrant, TPO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Dank jullie wel NineforNews dat jullie hier een artikel over posten.
Echt belachelijk wat er gebeurt in Engeland!
Overal worden comments waarin “Free Tommy Robinson” word gezegd gecensureerd!

Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

Beste mensen, even voor alle duidelijkheid.

Eenieder die hier reageert en mijn reacties ziet weet neem ik aan hoe ik denk, vooral vwb de achterlijke en buitenproportionele massa-immigratie echter ik moet eventjes iets kwijt om deze zaak in de juiste context te bekijken, namelijk het volgende!!

Tommie Robinson had in een eerdere rechtszaak tegen hem een voorwaardelijk gevangenisstraf gekregen van 3 maanden met een proeftijd van 18 maanden. Dist wil zeggen dat indien hij binnen deze 18 maanden een vergrijp pleegt welke is aangegeven in de uitspraak hij per direct deze 3 maanden moet uitzitten en dit maakt onderdeel uit van deze uitspraak.

Dit wist Tommie.
Wat heeft hij dan “fout” gedaan in deze “zaak” zult u zeggen?? Nou dat is eigenlijk heel simpel en ook dat wist Tommie!!

Hij heeft een livestream gemaakt op zijn Facebook pagina en daar ligt de crux want op deze manier zou een jury (ik bedoel nu concreet de jury welke binnen in betreffend gerechtsgebouw bezig was een zaak te jureren) openlijk informatie over deze zaak kunnen inwinnen, bijvoorbeeld door in een eventuele pauze te kijken naar betreffende livestream en zodoende beïnvloed zou kunnen worden!!

En dat is verboden en indien dit gebeurd zou zijn zou betreffende advocaat van de misdadigers welke dus deze meisjesnetwerken hebben gerund hiervan op de hoogte kunnen zijn gekomen waarbij hij dan direct aan de voorzittende rechter om seponering van de gehele rechtszaak had kunnen vragen en zelfs eisen waarbij de rechter niets anders dan toekenning in deze had kunnen en zelfs mogen vonnissen met als gevolg dat betreffende verdachten voorgoed vrijuit zouden gaan.

Zo, hoop dat dit nu in deze context iets beter te begrijpen is waarbij de opmerking mijnerzijds wel gedaan moet worden door hierover mijn mening als zodanig toch kenbaar te maken en dat is dat indien de rechtbanken in het VK de rechtspraak altijd zou nauwkeurig zouden volgen en er dan ook daadwerkelijk naar zouden handelen er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet 1 cultuurparel meer in het VK vrij over straat zou lopen want deze personen zijn er debet aan dat met name de misdaadcijfers aldaar met vele honderden procenten zijn gestegen, zeer zeker vwb misdrijven in het kader van mensenhandel, drugshandel, overvallen en verkrachtingen!!

En dan nog heel kort terugkomend op de zaak Tommie in het kader van zijn directe aanhouding én gevangenneming!!

De 3 maanden welke hij nog tegoed had waar ik het in het begin hier over had gaan bij een nieuw delict DIRECT IN!!

Dan kan een rechter een aanvullende straf opleggen welke kan en mag aansluiten bij de reeds opgelegde en uitvoerbare straaf, te weten deze 3 maanden. De rechter heeft dit in deze zaak aangevuld met nog eens 10 maanden welks betekend dat Tommie nu voor 3 + 10 maanden de cel in moet waarbij ik niet met zekerheid weet of hij nog de mogelijkheid heeft om voor de laatste 10 maanden in hoger beroep te gaan echter aan de eerste 3 maanden kan hij niets meer doen!! Helaas, en voor de goede orde, ja, ik vind dit absoluut buitenproportioneel en ook niet terecht maar het is wél volgens de Engelse wet en die ……moet gehandhaafd worden, althans, voor mensen die de waarheid naar buiten willen brengen enz. echter natuurlijk niet voor ministers welke complete pedofiele netwerken handhaven, aan mee werken en….nou ja, u weet wel.

Gegroet,

Gladiator

Sceptic
Sceptic
6 jaren geleden

Iemand die opstaat en durft uit te spreken wat de problemen zijn, die ziet dat het de verkeerde kant opgaat met zijn land.
Het is hier niet veel anders met groepen die bewust het land binnengelaten worden om het land te ontwrichten.
En die niet of nauwelijks gestraft worden.
We hebben meer van deze rechtvaardigheid strijders nodig om de wereld in orde te herstellen zodat Evil niet meer regeert.

Vrijheid van meningsuiting PUNT UIT !!!!

Why Has Tommy Robinson Been Sent To Jail?
https://www.youtube.com/watch?v=faD8O_9lSvU

RayOfLight
RayOfLight
6 jaren geleden

Britain , It used to be fun…

Robinson had ook al met al jazeera aan de stok over Aisha.
Go figure , Ik denk niet dat deze moedige man nog lang zal leven.

Hieruit blijkt net als in de Skripal case wie in England echt de baas zijn.In mijn ogen is England een dictatuur a la 1984.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x