Buitenland

Redactrice Newsweek: “Zionistische huilebalken hebben geen banden met Israël”

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige maand verscheen op de website van Newsweek Middle East een artikel over de Palestijnse staat. De auteur van het artikel klaagt dat Google niet langer de term ‘Palestina’ gebruikt op kaarten, schrijft de krant Times of Israel.

Toen op de sociale media een discussie losbarstte over het artikel, schreef redactrice van Newsweek Leila Hatoum dat de Oost-Europese Joden geen historische band hebben met het Midden-Oosten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hatoum zegt dat zij en Newsweek na de publicatie werden aangevallen door ‘zionistische trollen’ omdat ze officiële documenten had getoond waaruit blijkt dat Palestina al sinds 1924 bestaat.

Chazarië

“In tegenstelling tot de meeste zionistische trollen ben ik niet ingehuurd door een corporatie, heb ik geen dollartekens in mijn ogen en boeit het me niet wat zionisten van me denken,” voegde ze toe. “Ik ben Semiet, in tegenstelling tot de meeste zionistische huilebalken. Ik kom hier vandaan.”

Hatoum zei ook dat Asjkenazische Joden geen Semieten zijn en niets te zoeken hebben in Israël. De Asjkenazische Joden komen oorspronkelijk uit Chazarië in Oost-Europa en Centraal-Azië en bekeerden zich eeuwen terug massaal tot het jodendom, schreef ze in 2013.

Geen Israëlisch bloed

“Jullie moeten weten dat Oost-Europese Joden Chazaarse stammen waren die zich bekeerden tot het jodendom,” zei Hatoum. “Ze hebben geen Israëlisch bloed.”

Na alle ophef twitterde ze: “Ik wil alle trollen bedanken. Heb in tijden niet zo gelachen.” In juli 2014 schreef Hatoum op Twitter dat Hitler een joodse moeder had.

Opheft

De Amerikaanse president Obama heeft bij de VN gevraagd dat Israël de bezetting van Palestina opheft. Hij probeerde de afgelopen acht jaar om Israël en Palestina richting een akkoord te drijven, maar tot nu toe is hij daar niet in geslaagd.

De secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon bestempelde het conflict tussen de Israëliërs en de Palestijnen als ‘waanzin’. De kans op een tweestatenoplossing wordt kleiner.

Lees de tweets hieronder terug:


[Times of Israel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
7 jaren geleden

Na het jaar 70 na Chr zijn er idd Groepen Joden in Kazachstan terecht gekomen.

Dnnnoz
Dnnnoz
7 jaren geleden

Die reacties van Israeli op het artikel van Times of Israël, extreem kleingeestig en barbaars.

Dus de hele wereld moet vinden dat de Israeli 100% goed zijn want Hitler….?
Er niks joods aan Israël, het is gewoon een dekmantel geworden voor zielige mensen die graag slachtoffertje spelen. De normale joodse worden wederom misbruikt voor politieke en economische belangen spelletjes.
Israël en zijn belangenclubje Zion is de grote anti semitische factor inde wereld.

Met hun anti kritiek beleid, gebruik van sociale wapens, bezettingen en het in stand houden van een concentratie kamp achtige Gaza is de overheid van Israël en zijn als semieten verkleedde volgers het dichtste bij het zijn van een nieuw Nazi rijk van welk land dan ook sinds 1945.

Eelke Piers
Eelke Piers
7 jaren geleden

In 722 voor Christus weren de 10 stammen Israel in Syrische gevangenschap afgevoerd en die zijn later in Kazachstan terecht gekomen. Deze Israëlisch trouwden met de kazachstanen en dezen werden zo ook Israëliër. Ze hebben dus wel degelijk het DNA van Abraham.

Bataaf
Bataaf
7 jaren geleden

joden zijn geen Israëlieten.
Deze vrouw is net zo dom als diegenen die zij hier aanvalt.
“Ik heb in tijden niet zo gelachen.”
Hier nog een maar dan wel om deze domme vrouw die duidelijk het verschil niet weet tussen joden en Israëlieten, de werkelijke erfgenamen van het koninkrijk Israël!
Tijd dat madame de geschiedenis hieromtrent eens gaat bestuderen.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x