Binnenland

Regering geeft toe dat er overeenkomsten gesloten zijn met World Economic Forum die ‘juridisch bindend’ zijn

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gideon van Meijeren (FVD) stelde onlangs Kamervragen over het World Economic Forum. Woensdag kreeg hij antwoord van minister Schouten van Landbouw, mede namens de premier en minister voor Buitenlandse Handel.

Van Meijeren vroeg onder andere aan de regering: “Beschouwt u het World Economic Forum als een entiteit met enig gezag? Erkent u dat het WEF op geen enkele manier democratisch gelegitimeerd is?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het World Economic Forum is een organisatie die perspectieven uit de wetenschap, de publieke sector en de private sector bij elkaar brengt. Het WEF is geen democratisch gekozen entiteit,” luidde het antwoord.

Verplichtingen

Het FVD-Kamerlid wilde verder weten hoe de onderliggende verhoudingen of samenwerkingen tussen de Nederlandse staat en het WEF er precies uitzien. “Kunt u een overzicht geven van alle overeenkomsten die er bestaan tussen de Nederlandse staat en het WEF? In hoeverre zijn de gemaakte afspraken (juridisch) bindend?”

Het antwoord: “Nederlandse bewindspersonen nemen regelmatig op uitnodiging deel aan het door het WEF georganiseerde bijeenkomsten. Daarnaast is er sprake van samenwerkingsverbanden met het WEF die zijn vastgelegd in overeenkomsten op de volgende terreinen: Sustainable Investment Policy, Tropical Forest Alliance, Food Systems Initiative, Food Innovation Hubs. De in deze overeenkomsten vastgelegde verplichtingen zijn juridisch bindend.”

Rol van de Tweede Kamer

“Wow,” reageert Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). “De regering geeft toe dat er overeenkomsten gesloten zijn met het World Economic Forum die ‘juridisch bindend’ zijn! Zijn die overeenkomsten openbaar? Wat is de rol van de Tweede Kamer?”

4.9 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

180 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tfg
Tfg
2 jaren geleden

Nu komt de aap uit de mouw. Bindend voor hun persoonlijk maar niet voor de bevolking. De bevolking weet daar niets van. Punt.

Wilbert thijsen
Wilbert thijsen
2 jaren geleden

Dit is verraad van de bevolking ! Deze afspraken moeten per direct worden opgeheven en de verantwoordelijken die de bevolking hier niet in gekend hebben moeten de gevangenis in

Cor van den Berg
Cor van den Berg
2 jaren geleden

Is ons niet gevraagd. Wij betalen.
Wij mopperen.
Dat was het dan.
Gewoon dictatuur.

Flow
Flow
2 jaren geleden

Opzich zegt het niet zoveel natuurlijk, het vaat er vooral om wat er dan in die overeenkomsten staat en door wie die gesloten zijn.

Back to top button
180
0
We lezen graag je reactie!x