Binnenland

Regering geeft toe dat er overeenkomsten gesloten zijn met World Economic Forum die ‘juridisch bindend’ zijn

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gideon van Meijeren (FVD) stelde onlangs Kamervragen over het World Economic Forum. Woensdag kreeg hij antwoord van minister Schouten van Landbouw, mede namens de premier en minister voor Buitenlandse Handel.

Van Meijeren vroeg onder andere aan de regering: “Beschouwt u het World Economic Forum als een entiteit met enig gezag? Erkent u dat het WEF op geen enkele manier democratisch gelegitimeerd is?”

“Het World Economic Forum is een organisatie die perspectieven uit de wetenschap, de publieke sector en de private sector bij elkaar brengt. Het WEF is geen democratisch gekozen entiteit,” luidde het antwoord.

Verplichtingen

Het FVD-Kamerlid wilde verder weten hoe de onderliggende verhoudingen of samenwerkingen tussen de Nederlandse staat en het WEF er precies uitzien. “Kunt u een overzicht geven van alle overeenkomsten die er bestaan tussen de Nederlandse staat en het WEF? In hoeverre zijn de gemaakte afspraken (juridisch) bindend?”

Het antwoord: “Nederlandse bewindspersonen nemen regelmatig op uitnodiging deel aan het door het WEF georganiseerde bijeenkomsten. Daarnaast is er sprake van samenwerkingsverbanden met het WEF die zijn vastgelegd in overeenkomsten op de volgende terreinen: Sustainable Investment Policy, Tropical Forest Alliance, Food Systems Initiative, Food Innovation Hubs. De in deze overeenkomsten vastgelegde verplichtingen zijn juridisch bindend.”

Rol van de Tweede Kamer

“Wow,” reageert Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). “De regering geeft toe dat er overeenkomsten gesloten zijn met het World Economic Forum die ‘juridisch bindend’ zijn! Zijn die overeenkomsten openbaar? Wat is de rol van de Tweede Kamer?”

4.9 136 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
179 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tfg
Tfg
7 maanden geleden

Nu komt de aap uit de mouw. Bindend voor hun persoonlijk maar niet voor de bevolking. De bevolking weet daar niets van. Punt.

Wilbert thijsen
Wilbert thijsen
7 maanden geleden

Dit is verraad van de bevolking ! Deze afspraken moeten per direct worden opgeheven en de verantwoordelijken die de bevolking hier niet in gekend hebben moeten de gevangenis in

Cor van den Berg
Cor van den Berg
7 maanden geleden

Is ons niet gevraagd. Wij betalen.
Wij mopperen.
Dat was het dan.
Gewoon dictatuur.

Flow
Flow
7 maanden geleden

Opzich zegt het niet zoveel natuurlijk, het vaat er vooral om wat er dan in die overeenkomsten staat en door wie die gesloten zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

179
0
We lezen graag je reactie!x