Mens en Dier

Caroline van der Plas veegt vloer aan met De Jonge: ‘Als dit geen vaccinatiedrang is’

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het nieuwe regeerakkoord staat: “We willen ons richten op concrete verbeteringen in het leven van mensen. Nederlanders willen dat de overheid betrouwbaar is en levert. Dan hebben burgers de ruimte om samen met familie, vrienden, collega’s en vrijwilligers bij een vereniging in de buurt betekenis aan hun leven te geven. Dat is een samenleving waarin de overheid mensen in staat stelt samen de schouders eronder te zetten.”

“Het is een mooi citaat. Het is alleen jammer dat dezelfde overheid binnenkort mensen die geen QR-code hebben, wil uitsluiten van de maatschappelijke samenleving,” zei Caroline van der Plas (BBB) woensdag in de Kamer.

Spierballentaal

“Het is ook jammer dat de tweedeling in Nederland nog nooit zo groot is geweest en dat deze tweedeling is aangejaagd en gefaciliteerd door dezelfde overheid. [Dinsdagavond] schrok ik van de agressieve toon van de demissionair minister toen hij het volgende zei: ‘Hecht je zo vreselijk aan je recht, je vrijheid om nee te zeggen tegen vaccinatie? Daar leg ik me niet bij neer’. Ik vraag me oprecht af waarom de demissionair minister het nodig vond om deze spierballentaal op deze manier uit te slaan, zeker omdat uit onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de mensen zich niet eens zozeer beroept op hun recht, maar zich onder druk gezet voelt of gewoon bang is voor eventuele bijwerkingen,” zei Van der Plas.

Nog maar 16 procent van de mensen heeft vertrouwen in de corona-aanpak. Dat komt door het ontbreken van duidelijke doelen, door de ad-hocbesluiten en doordat veel maatregelen onlogisch zijn, aldus het Kamerlid.

Vaccinatiedrang

Van der Plas is ook kritisch over het vaccineren van 5- tot 11-jarigen. “Gezonde kinderen moeten worden geprikt om oma en opa te beschermen, een prik waarvan de langetermijneffecten qua bijwerkingen nog helemaal niet bekend zijn, een prik die, zeker met de onzekerheid omtrent omikron, mogelijk helemaal geen 100 procent bescherming biedt, een prik om opa en oma, die in de meeste gevallen al twee keer geprikt én geboosterd zijn, te beschermen.”

“De demissionair minister stelde in dezelfde adem het volgende: ‘Ouders hebben uiteraard vrije keuze, maar het is wel verstandig om te doen. Zo kun je schoolsluitingen en andere beperkende maatregelen voorkomen’. Als dit geen vaccinatiedrang is, dan ben ik benieuwd wat de demissionair minister wél verstaat onder vaccinatiedrang,” zei Van der Plas.

4.9 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Planeet Aarde
Planeet Aarde
9 maanden geleden

Een SUPERVROUW ,Die Caroline is aan het wakker worden !! Mooi om te zien,en ze is krachtig in haar woorden…….Ik hoop dat het kabinet niet doorstart,zodat zij een grote kans maakt,om ons land en de wereld te redden !! We blijven strijden met z’n allen,de één met demonstraties, de ander door liefde en licht voor zichzelf en voor anderen te zijn !! ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Jingo
Jingo
9 maanden geleden

Als de nieuwe regering is geïnstalleerd, zal Hugo mogelijk de leiding krijgen over een of meerdere detentiecentra voor de vaccinweigeraars.
Hij zal dan wijk na wijk, deur na deur afgaan om de vaccinvrijen te vinden.
Deze man lijkt wel een zoon van Joseph Luns. Die kon ook verdraaid goed liegen en bedriegen.

Corona hoax
Corona hoax
9 maanden geleden

16% heeft nog vertrouwen in de overheid, wat doen ze daar nog, vaccinatie is schijnveiligheid, twee deling maar we moeten het samen doen, bedrijven gaan kapot, demonstranten worden in elkaar geslagen omdat ze tegen de maatregelen zijn dan wordt daarbij gezegd, maar ja je zag niet wat daarvoor gebeurde, steeds dezelfde smoes, in Rotterdam wordt een journalist neergeschoten van onrecht tv deze journalist was een bedreiging, blijkbaar noodweer van de wespen euh ik bedoel politie, boeren proberen te onteigenen zij zorgen voor onze eerste levens behoefte, de zorg wordt verder afgebroken, maar wel 34miljoen pm naar de ziekelijke Qr controle, en wel janken om de besmettingen vaccinatie is nog steeds schijnveiligheid, huizen te kort, asielzoekers blijven komen ondanks dat er geen opvang meer is, miljarden naar de klimaat hoax, kan nog wel even zo door gaan,
Waanneer worden ze echt ontslagen….

Yola
Yola
9 maanden geleden

Goed dat ze dit zegt. Misschien luistert men wat eerder naar haar dan naar wat het Fvd te zeggen heeft. Als de mensen zich maar eens achter de oren gaan krabben en eindelijk eens gaan zien dat demissionair minister De Jonge een grote engerd is en liegt alsof het gedrukt staat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

87
0
We lezen graag je reactie!x