Homepagina » Mens en Dier » Van Dissel kritisch over coronavaccin: ‘Geen garantie op bescherming’
van dissel
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0

Van Dissel kritisch over coronavaccin: ‘Geen garantie op bescherming’

Begin deze maand vond op het Catshuis overleg plaats over de coronamaatregelen. De ministers overlegden met hun vaste adviseurs, onder wie RIVM-directeur Jaap van Dissel. De uitkomst van het beraad was overigens dat het kabinet weinig tot geen ruimte ziet voor versoepeling van de coronamaatregelen. We weten allemaal wat er daarna gebeurde: Rutte kondigde een harde lockdown af.

Tijdens het overleg gaf Van Dissel een opmerkelijke presentatie, die hier te vinden is op de website van de overheid. De presentatie is een bijlage bij een Kamerbrief waarin minister De Jonge de stand van zaken rond het coronavirus beschrijft.

In de presentatie behandelt Van Dissel een vijftal vragen. De eerste vraag is: wat doet het coronavaccin? “Op dit moment is het nog niet bekend of de vaccins alleen beschermen tegen de ziekte en zo ja, welke manifestatie van ziekte, of ook tegen het overdragen van het virus.”

Farmaceut Pfizer beweert dat zijn coronavaccin voor 95 procent effectief is. Van Dissel merkte op dat de effectiviteit iets zegt over de verhouding van het aantal gevallen in de gevaccineerde versus de controlegroep. “Het is geen individuele garantie op bescherming na blootstelling.”

Zorgwekkende uitspraak

De RIVM-baas deed ook een zorgwekkende uitspraak. “Een vaccin dat alleen beschermt tegen ziekte kan de uitbraak en/of sterfte initieel doen toenemen. Een vaccin dat tweemaal toegediend moet worden, is in dit opzicht meer riskant.” Daar zit nou net de crux: per persoon zijn twee doses nodig.

Van Dissel wees er verder op dat waarschijnlijk niet alle vaccins even geschikt zijn voor alle doelgroepen en dat continue evaluatie van effecten van vaccinatie op het rondgaan van het virus absoluut gewenst is. “Evenzo vanuit het oogpunt van eventuele bijwerkingen.”

“Kortom: vaccins zijn een triomf voor de wetenschap, maar moeten zich nog vertalen naar een triomf voor public health.”

4.8 51 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hans
hans
3 maanden geleden

en WEER iemand die wat te melden heeft ,ZO krijgen we onze laptops ,telefoon ,informatiesite ,krant ,huis an huisblad wel vol

Pluis
Pluis
3 maanden geleden

Zelfs Mengele zou hier nooit van hebben kunnen dromen; de hele wereld als testkonijn, en niemand aansprakelijk voor de blijvende schade, de doden en al het leed???
Als ze hier mee weg komen is het einde zoek. Zijn we verloren als mensheid!
Sheep no more!

mee 2
mee 2
Reactie op  Pluis
3 maanden geleden

in dat geval komt onscheidbaar dat is elite te vervallen en zij kunnen simpelweg niet ontkomen

Chantal
Chantal
Reactie op  Pluis
3 maanden geleden

Als dat vaccin zo goed werkt dan aan ieder de vrije keuze.
Mensen die het vaccin krijgen hoeven niet meer bang te zijn voor diegene die geen vaccin nemen die bouwen trouwens ook
nog groepsimmuniteit.

Laat ieder dus voor zichzelf kiezen.

A. Hoeksma
A. Hoeksma
3 maanden geleden

In China zijn ze er allang klaar mee. Ze dragen ook geen mondkapjes meer. Hier in Nederland zijn ze te eigenwijs om hulp te vragen, ze denken het wel te weten.

Bert
Bert
Reactie op  A. Hoeksma
3 maanden geleden

Ik ga steeds meer denken dat al die beelden die uit China kwamen, opgezet zijn en gemaakt zijn door de plaatselijke toneel vereniging daar.

Peter
Peter
Reactie op  Bert
3 maanden geleden

De schrik zat er dik in toen mensen dood op straat vielen in China.
Als je nadenkt en kijkt dan zag je mensen op hun rug liggen keurig netjes met hun armen naast hun lichaam. Als je krepeert en sterft dan lig je er gewoon anders bij. Toneel en toneelschool heet het dagelijks leven van de agenda die uitgerold wordt.

Den Boozerd
Den Boozerd
Reactie op  Peter
3 maanden geleden

Misschien waren die doden in China mensen die negatieve punten hadden en werden opgeruimd.

Jasper
Jasper
Reactie op  A. Hoeksma
3 maanden geleden

Vergeet niet dat ze in China dan ook al het puntensysteem voor gehoorzaamheid hebben. Maatregelen zijn daar dus niet nodig omdat daar de nwo agenda al een flink stuk is uitgerold.

Simon
Simon
Reactie op  A. Hoeksma
3 maanden geleden

china om hulp vragen? Dat is het laatste wat ze moeten doen. Zo snel mogelijk afscheid nemen van china en weer zelf onze producten maken.

oude wijze
oude wijze
3 maanden geleden

Ben benieuwd of de mensen hier van Dissel nu wel op zijn woord geloven…

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
Reactie op  oude wijze
3 maanden geleden

Van Distel, het zoveelste pratende gezwel, probeert de waarheid niet te spreken, maar dat er verbetering zit in het genocide plan, dat de levenden zich zo beter, als geestelijk beoerkten, kunnen voorbereiden op de dood als bijwerking.

Naomi
Naomi
3 maanden geleden

Wellicht dat men elk jaar meerdere malen wordt gevaccineerd.

Christina
Christina
Reactie op  Naomi
3 maanden geleden

Tot zo goed als iedereen “het hoekje om is”, de droom van Gates om de wereldbevolking te reduceren.

Henk R
Henk R
3 maanden geleden

Dus met andere woorden, wie wil er een proefkonijn zijn voor de medische wetenschap. Maar dat dit ons niet weer naar het oude normaal gaat helpen, staat ondertussen al vast. Nou Bill Gates stop je vaccin maar op een plaats in je , waar nooit zonlicht schijnt.

Wlliam
Wlliam
Reactie op  Henk R
3 maanden geleden

Was het maar wetenschap, de echte wetenschap heeft dit vaccin met de grond gelijk gemaakt… dit is niet ontwikkeld door wetenschappers maar psychopaten die het grootste gedeelte van de mensheid willen uitroeien

Clown Bassie
Clown Bassie
Reactie op  Henk R
3 maanden geleden

In de neus?

spuitje
spuitje
3 maanden geleden

geprikt,nog ziek, en geld weg.
Waar zijn onze euro’s
en wie is hier verantwoordelijk voor.
Rutte,Hugo

nee joh, het komt allemaal goed. ???

Rob
Rob
Reactie op  spuitje
3 maanden geleden

Ja, ze hebben al toegezegd zo’n 1/3 van het EU corona fonds van 750 miljard te garanderen. Dat geld moet ergens vandaan komen. Dus jaag een hoop mensen de dood in en ze houden geld over. De pensioenfondsen zijn schijnbaar ook al in handen van de EU maar dat is niet genoeg. Dan heb je ook nog de 1000 miljard van Timmerfrans. Het kan niet op, biljoenen hebben ze inmiddels al nodig, alleen vanuit ons land beloofd. Die lui zijn volledig van god los.

rop
rop
3 maanden geleden

Dit kunnen ze beter maar op de regulaire mediale kanalen bekent maken, Geen garantie ,dus als met dit middel neemt ,kan men geen verhaal halen ,op de leverancier en is er geen garantie op schade vergoeding, je neemt het dus zonder garantie, het is dus niet zo ,als men een garantie krijgt op aankoop van iets, je neemt dus het materiaal zonder garantie, en men kan het dan onmogelijk terug draaien naar daarvoor. ze zijn zich al aan het indekken..

Jan
Jan
Reactie op  rop
3 maanden geleden

Jij verkeert in de veronderstelling dat de inname van het vaccin geheel vrijblijvend is en blijft…..

rop
rop
Reactie op  Jan
3 maanden geleden

ja jan ,mensen kunnen het invullen zo als ze het willen. Veronderstelling van inname ,is nog geen inname, veronderstelling is maar een veronderstelling die je benoemd en een veronderstelling wil niet zeggen dat het ook vrijblijvend is, je maakt een Keus, om niet of wel een vaccinatie te nemen men laat zich niet inenten door een veronderstelling, achter de ver-ont stelling ligt angst verborgen, men laat zich inenten uit angst om ziek te worden, en dat word dat de reden om te
ver-ontstellen dat men mogelijk besmet kan worden. het is dus niet de
veronderstelling maar de Angst ,veronderstelling maakt niet ziek, kijk is naar dat woord veronderstelling. een stelling kan men plaatsen, maar het is ook maar een veronderstelling of een verwijzing naar iets toe, en de verwijzing is dat ik daar in verkeer. fout jan, even de dingen beter en dieper bekijken en niet zo oppervlakkig reageren, voor je iets plaats onderzoek dan eens eerst wat ,je plaats en laat je brein effe wat beter werken.je leest en schrijft zomaar iets op. zonder echt goed te laten doordringen wat ik bedoel.

Bert
Bert
Reactie op  rop
3 maanden geleden

Je weet het hé, alleen op een stofzuiger krijg je garantie.

rop
rop
Reactie op  Bert
3 maanden geleden

ha ha,, ja Bert. en straks krijgen veel mensen het stofje, dat zuigt het lichaam ook naar binnen. alleen deze stof zuiger krijgt niet de garantie

Rob
Rob
Reactie op  Bert
3 maanden geleden

Op je leven heb je geen garantie. Dat wordt alleen maar vernietigd in deze wereld. Maar ook al zou je een schadevergoeding krijgen, wat heb je aan geld als je kreupel rond loopt door de vaccinaties? Op de komende vaccinaties hoeven ze niet eens een garantie of vergoeding te zetten want die worden OF je dood Of je dna wordt veranderd en je wordt iets anders.

Bert
Bert
3 maanden geleden

Ik blijf het knap vinden.
Een vaccin bedenken voor een ziekte die je eerst nog moet bewijzen, vinden, aantonen en isoleren.
En dan ook nog gaan beweren dat het voor 96% doeltreffend is.
Dan moet een vaccin ontwikkelen tegen lelijke en domme mensen een klein kunstje zijn.

Jean-Marie
Jean-Marie
3 maanden geleden

Dit is gewoon EEN STAP te ver.
Bunch of criminal idiots!

x

Check Also

vrouwen

Verontrustend: vrouwen ‘kregen miskraam’ nadat ze bij gevaccineerde mensen in de buurt waren geweest

Tientallen vrouwen laten weten dat ze last ...

vaccin

Verpleegster betrokken bij vaccinatieprogramma spreekt zich uit: ‘Dit is genocide’

Een klokkenluider en verpleegster die al 23 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

70
0
We lezen graag je reactie!x