Mens en DierCorona

Van Dissel kritisch over coronavaccin: ‘Geen garantie op bescherming’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand vond op het Catshuis overleg plaats over de coronamaatregelen. De ministers overlegden met hun vaste adviseurs, onder wie RIVM-directeur Jaap van Dissel. De uitkomst van het beraad was overigens dat het kabinet weinig tot geen ruimte ziet voor versoepeling van de coronamaatregelen. We weten allemaal wat er daarna gebeurde: Rutte kondigde een harde lockdown af.

Tijdens het overleg gaf Van Dissel een opmerkelijke presentatie, die hier te vinden is op de website van de overheid. De presentatie is een bijlage bij een Kamerbrief waarin minister De Jonge de stand van zaken rond het coronavirus beschrijft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de presentatie behandelt Van Dissel een vijftal vragen. De eerste vraag is: wat doet het coronavaccin? “Op dit moment is het nog niet bekend of de vaccins alleen beschermen tegen de ziekte en zo ja, welke manifestatie van ziekte, of ook tegen het overdragen van het virus.”

Farmaceut Pfizer beweert dat zijn coronavaccin voor 95 procent effectief is. Van Dissel merkte op dat de effectiviteit iets zegt over de verhouding van het aantal gevallen in de gevaccineerde versus de controlegroep. “Het is geen individuele garantie op bescherming na blootstelling.”

Zorgwekkende uitspraak

De RIVM-baas deed ook een zorgwekkende uitspraak. “Een vaccin dat alleen beschermt tegen ziekte kan de uitbraak en/of sterfte initieel doen toenemen. Een vaccin dat tweemaal toegediend moet worden, is in dit opzicht meer riskant.” Daar zit nou net de crux: per persoon zijn twee doses nodig.

Van Dissel wees er verder op dat waarschijnlijk niet alle vaccins even geschikt zijn voor alle doelgroepen en dat continue evaluatie van effecten van vaccinatie op het rondgaan van het virus absoluut gewenst is. “Evenzo vanuit het oogpunt van eventuele bijwerkingen.”

“Kortom: vaccins zijn een triomf voor de wetenschap, maar moeten zich nog vertalen naar een triomf voor public health.”

4.8 64 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hans
hans
3 jaren geleden

en WEER iemand die wat te melden heeft ,ZO krijgen we onze laptops ,telefoon ,informatiesite ,krant ,huis an huisblad wel vol

Pluis
Pluis
3 jaren geleden

Zelfs Mengele zou hier nooit van hebben kunnen dromen; de hele wereld als testkonijn, en niemand aansprakelijk voor de blijvende schade, de doden en al het leed???
Als ze hier mee weg komen is het einde zoek. Zijn we verloren als mensheid!
Sheep no more!

A. Hoeksma
A. Hoeksma
3 jaren geleden

In China zijn ze er allang klaar mee. Ze dragen ook geen mondkapjes meer. Hier in Nederland zijn ze te eigenwijs om hulp te vragen, ze denken het wel te weten.

oude wijze
oude wijze
3 jaren geleden

Ben benieuwd of de mensen hier van Dissel nu wel op zijn woord geloven…

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x