Homepagina » Spiritueel » Reïncarnatie ‘is echt’: Bewustzijn wordt na de dood ‘bewaard’ in het heelal
Reïncarnatie 'is echt': Bewustzijn wordt na de dood 'bewaard' in het heelal

Reïncarnatie ‘is echt’: Bewustzijn wordt na de dood ‘bewaard’ in het heelal

Volgens een psychiater is reïncarnatie mogelijk omdat bewustzijn eenvoudigweg energie is die na de dood weer in een nieuw lichaam terechtkomt.

Dr. Jim Tucker interviewde 15 jaar lang kinderen die claimden te zijn gereïncarneerd. Hij bestudeerde in totaal 2500 gevallen.

De psychiater van de Universiteit van Virginia zegt dat reïncarnatie mogelijk is omdat bewustzijn op kwantumniveau bestaat uit energie en in het lichaam resideert.

Mysterie

Voor veel wetenschappers is het bewustzijn nog altijd een mysterie.

Sommigen van hen claimen dat de kwantummechanica het bewustzijn in staat stelt om na de dood verder te gaan.

Dr. Robert Lanza spreekt in dit opzicht van ‘biocentrisme’, een theorie dat het bewustzijn na de dood in het universum wordt vrijgelaten met behulp van subatomaire deeltjes.

Voortbestaan

Dr. Tucker heeft deze theorie enigszins aangepast en zegt dat deze stroom van energie weer in een nieuw lichaam terecht kan komen.

Hij vertelde aan NPR: “Sommige vooraanstaande wetenschappers zoals Max Planck hebben gezegd dat ze bewustzijn zien als iets fundamenteels waar alle materie uit voortkomt.”

“Dat zou betekenen dat bewustzijn niet afhankelijk is van een fysiek brein om te overleven en na de dood van het fysieke lichaam kan voortbestaan,” vervolgde hij.

Vasthecht

“In deze gevallen lijkt het erop dat een bewustzijn zich vasthecht aan een nieuw brein en vervolgens herinneringen uit een vorig leven toont,” zei hij.

Tucker interviewde onder meer een jongen genaamd James Leininger. Hij was op 2-jarige leeftijd geobsedeerd door speelgoedvliegtuigjes en kreeg nachtmerries over een vliegcrash.

“Hij zei dat hij piloot was geweest en was gestationeerd op een schip, de Natoma,” zei dr. Tucker.

Neergeschoten

James vertelde ook dat hij was neergeschoten door de Japanners bij Iwo Jima en dat zijn vriend Jack Larsen heette.

Het bleek dat het vliegdekschip de USS Natoma Bay in de Tweede Wereldoorlog was gestationeerd rond Iwo Jima.

Precies

Bij de slag om Iwo Jima was een piloot omgekomen, een jongeman genaamd James Huston. Die was precies neergestort op de plek die Leininger had aangewezen.

“Net zoals in de meeste andere gevallen verdwenen deze herinneringen toen hij vijf of zes jaar oud was,” lichtte Tucker toe.

In onderstaande video presenteert de psychiater zijn bewijs voor reïncarnatie:

[Express]


Vond je deze info goed? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Toch gek dat doodgewone mensen dit van nature weten en dat een psychiater daar 15 jaar voor nodig heeft. Kort geleden heb ik dit nog uitgelegd. Het onderbewustzijn is een etherische energie die na de dood het lichaam verlaat. Weer die fout die gemaakt wordt door het bewustzijn te noemen. En dus begrijpt onze vriend uit het stuk het nog niet helemaal en zal het wel weer een paar jaartjes duren voordat hij dat heeft ontdekt.

  13 likes
  • Ok maar betekent het dat als het onderbewustzijn het lichaam verlaat dan altijd dat het reïncarneert?

   2 likes
   • wmn

    Ja en nee, dat hangt van allerlei omstandigheden af. Een zwaar beschadigde etherische ziel zal hoogstwaarschijnlijk niet meer reïncarneren. Denk dan bijvoorbeeld aan zware radioactieve beschadiging.
    Wat ook een rol speelt zijn de ervaringen die worden opgedaan tijdens het verblijf in een lichaam welke bepalen hoe snel men reïncarneert.
    Ook een tussenwereld speelt een grote rol waarin zielen ronddwalen die niet naar het licht zijn gegaan. Hierin verblijven zielen die geen afscheid van hun vaste leven kunnen nemen.
    Het is ook niet gezegd dat je weer op deze wereld reïncarneert. Het is goed mogelijk dat het elders is in het universum op een andere planeet.

    Voor een normaal mens is dit moeilijk te vatten omdat het voor de westerse mens altijd werd afgedaan van waanvoorstellingen en zo is deze de betrokkenheid verloren. En als je niet uitkeek kreeg je ook nog een paar pilletjes mee.
    Gelukkig veranderd die tijd nu.

    16 likes
    • Een etherische ziel die niet meer kan reïncarneren door zware radioactieve beschadiging??
     Van wie heb je die onzin, Jozef Rulof soms?
     Het zou beter zijn als je de boeken van Gijsbert van der Zeeuw zou lezen.

     3 likes
     • Jozef Rulof zou nooit schrijven dat een zwaar beschadigde ziel niet meer reincarneert. Ik heb al zijn boeken gelezen. De boeken zijn wonderschoon en van een diepgang die ik nog niet in een ander boek tegen ben gekomen.
      We allen zijn een Godsvonk, elk mens ook wel levensgraad genoemd, heeft miljoenen levens geleefd en heeft er nog vele te leven eer wij terug gaan naar de bron waaruit wij ontstaan zijn.
      Als wij direct na de geboorte zouden kunnen spreken, ligt de vorige reïncarnatie nog open. Wij evolueren zowel stoffelijk als geestelijk. Een diep trauma kan wel invloed hebben op een volgend leven.
      De manier waarop we geleefd hebben bepaald wel hoe snel we reïncarneren. Dat wil dus zeggen dat een ziel die harmonisch is gebleven met het leven sneller reïncarneert dan een ziel die dat niet gedaan heeft.
      Het brein dient voor het opvangen van ons gevoelsleven. De schedel kunnen we zien als de dampkring van de aarde.
      Het bewustzijn ontwikkelt zich door hetgeen wij aan ervaringen opdoen in al onze levens. Kijk nog even op de mooie site van Jozef Rulof http://www.rulof.org

      1 likes
  • Bewustzijn dient te groeien door ervaringen en één ieder zit in een ander nivo daarom doet hij onderzoek

   6 likes
 2. Steeds maar weer gevangen in die matrix.
  Gedoemd om te komen en te gaan, en om altijd weder te keren.
  Totdat…
  Totdat wij deze fase van materie overstijgen naar zuiver spirituele wezens.

  11 likes
  • Matrix??? Geloof je die onzin? Als je al begint over gedoemd om te komen en te gaan. begrijpt je weinig van het reïncarnatie verhaal en van materie naar zuiver spirituele wezens (evolutietrede 5 & 6) is maar een tussen station en niet de eindfase van de evolutie.

   5 likes
   • Bij gebrek aan een betere formulering. Ik geef toe dat het woord te kort schiet op vele fronten. Maar dit alles in drie zinnen formuleren is toch wel heel erg lastig.
    Ik zou mij hierover meer gedetailleerd over kunnen uitdrukken, maar het ontbrak mij aan tijd en ook de wil om het op te schrijven. Excuses. :\

    3 likes
    • Respect Richard, je geeft een mooie en eerlijk antwoord. Ik geef toe dat het ook voor mij moeilijk is om het zo beknopt mogelijk te doen, alles in detail weergeven zou te gek worden, dat kan gewoon weg niet op een reactie forum. Vandaar dat ik alleen hoofddetails weergeef en geen a4tjes vol.

     3 likes
     • Caesar Lion Cachet

      LS…

      Als je nu gewoon toegeeft dat je het ook niet weet, klinkt een stuk oprechter. Aan dat schijnheilige gereutel van aap wat heb je mooie jongen hebben we ook niets !

      1 likes
   • Vertel me eens,ik was als kleinkind heel veel bezig met de 2 e wereldoorlog,ik had hem ook echt meegemaakt,en ik weet wie ik was..ik was ook heel anstig,en bang voor harde geluiden enz..dus ik ben kort na de 2 e wereldoorlog greincarneert..is dat mogelijk

    0 likes
 3. Ik verbaas me ook over deze psychiater want dit is wat de oer christenen vanouds leren. In de kerk praten ze niet over reincarnatie maar de leer in de kerk is vervalst.

  Omdat de kennis van de mensheid is gestegen heeft Jezus via de profeet Gabrielle een update gegeven die past bij de huidige kennis van de wetenschap (kwantum energie en mechanica)

  Deze update kondigde Jezus 2000 jaar geleden al aan. Toen zei Jezus: “Veel heb ik u nog te zeggen maar uw verstand kan dat nu niet dragen. Maar als de geest van de waarheid komt zal Hij u de weg wijzen tot de volle waarheid; want Hij zal niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken en de toekomst zal Hij u verkondigen.

  Sophia TV heeft dagelijks in het Duits en Engels uitzendingen over dit thema.

  En hoewel alles wat we denken en doen in de cosmos wordt opgeslagen gaan de meeste mensen bij een reincarnatie der Weg des Vergessens. Die kunnen niets meer van het vorige leven herinneren. Maar de uitdagingen in het nieuwe leven op aarde zijn wel gebaseerd op hetgeen je in een vorig leven beter had moeten doen. Het gaat dan voornamelijk over punten op het gebied van naastenliefde.

  Ook radio Santec besteed aandacht aan dit thema en is via internet te ontvangen. We blijven overigens reincarneren totdat we zoveel geleerd hebben en er naar leven dat we rijp zijn voor een hogere dimensie ofwel het Goddelijke niveau en worden we zelf Goddelijk.

  Het is een adembenemende openbaring die naadloos aansluit bij de huidige kennis van de wetenschap. Jezus veroordeelt ook de kerken. “Niet zij zijn uw meester maar ik ben uw rabbijn” Ons bewustzijn is energie en energie kan nooit verloren gaan.

  11 likes
 4. Ik vind het altijd weer jammer om te zien dat er zoveel energie gestopt wordt in het uitleggen van veronderstellingen en vermoedens over het hiernamaals en hoe dat ik elkaar zou steken.. Interessante woorden, logische puzzeltjes vermengd met wetenschappelijke feitjes..dat is uit alle tijden.
  Terwijl het potentieel paradijs HIER is maar onbemind, verwaarloost, gesloopt en vertrapt wordt, elke dag opnieuw!

  Dit leven heb je, dat is het enige wat echt zeker is; hier en nu.. doe er wat mee.. ook voor je kinders. Als je dat vol overtuiging doet is verder kijken, hopen en aannemen ook geen noodzaak meer om een positieve invulling aan het nut van het/jou leven te geven.

  11 likes
 5. “Voor veel wetenschappers is het bewustzijn nog altijd een mysterie.”

  Het stukje opent al met verkeerde informatie.. dat is helemaal niet waar.
  Het is de arrogantie van de mens wat ons een hoger doel wil geven.

  Zoals davince al heel duidelijk ‘de hand van god’ als karikatuur van onze hersenopbouw schilderde met de boodschap dat wij zelf onze helpende hand kunnen en moeten zijn, zo is ons bewustzijn een levende samenwerking van alle actieve delen in onze hersenen. Deze veranderen tijdens slaap en zijn beinvloedbaar en kunnen over en onder gestimuleerd worden..elk met zijn eigen uitwerking. Dit betekend ook dat ‘bewustzijn’ in al het leven aanwezig is wat een samenwerking behoeft van haar zintuigen.
  Dit is meetbaar en testbaar en al een poosje niet meer gehuld in mysterie.. we zouden het gewoon graag anders zien.. me included 😀 Dus je kun de andere kant op blijven kijken en onweer verklaren als de boosheid van de goden maar dat heeft weing zin..
  ‘bewustzijn’ komt in alle maten en complexiteiten voor in de wispelturige natuur.

  8 likes
  • Je draait het om. Je stelt materie boven geest, door te zeggen dat geest een afgeleide is van de materie. Maar dat is helemaal geen gegeven, het is een mening, een speculatie. En je kunt het al helemaal niet bewijzen, omdat het namelijk onbewijsbaar is. Materie kan net zo goed een afgeleide zijn van de geest, wat bijvoorbeeld de esoterie leert. In dat geval kan het geestelijke blijvend zijn, en het materiële vergankelijk. Dat is ook de basis van reïncarnatie, namelijk een leerschool voor de ziel.

   1 likes
   • Nee, jij draait het om 😉
    Zonder materie is er geen behoefte voor een bewustzijn om de complexere matererie wat de mogelijkheid heeft leven te herbergen te ‘besturen’ en verder te laten evolueren.
    Zonder deze materie is er geen bewustzijn om überhaupt over dit vraagstuk na te denken 🙂

    De metafoor van de kip en het ei gaat hier ook niet op.
    Natuurlijk zou er een bewustzijn kunnen zijn voordat de materiële wereld begon. Hier zou je dan een boek over kunnen schrijven wat je op de sci-fi afdeling zou moeten onderbrengen. Want, hoewel het een interessante gedachte is en het je een veilig en warm gevoel geeft, het is niet aan te tonen. De onaantoonbaarheid is meteen zijn kracht natuurlijk.. maar dat geld voor elk geloof of overtuiging. Materie, opbouw van hersenen, genotsgebied en bewustzijn zegeling zijn echter gemeten zaken. Snij het weg en het bestaat niet meer…

    Het is ook niet mijn perfecte wereld en ik zoek en wacht nog steeds op bewijs van mijn ongelijk maar dat ben ik de laatste 46 jaar nog niet tegengekomen. Vergis je niet, er staat een aardig rijtjes spirituele boeken in mijn kast.. Jozelf Rulof was een van mijn favorieten maar is ingehaald door meer onderbouwde literatuur.

    0 likes
    • Vincent, is dit niet een aanname op basis van onze 5 – zintuiglijke 3d wereld ? Hoe weten we zeker dat er geen werelden zijn buiten onze 5 zintuiglijke waarneming ? Hoe vertellen we een blinde dat er een visuele wereld bestaat ? Zien of ervaren wij de bron of enkel een projectie?

     0 likes
     • WMN, het is een aanname gebaseerd om wat daadwerkelijk gemeten kan worden en ja zeker is het mogelijk dat er zaken zijn die bestaan zonder dat onze zintuigen ze kunnen waarnemen. Maar DAT ze bestaan en hoe ze er uit zouden zien is een fantasie..op zijn best een theorie welke wij denken te kunnen meten door zaken aan te dragen die op zich al niet meetbaar zijn.

      Dan wordt het een overtuiging gebaseerd op niets.. op graag willen.. en daar kan ik niks mee.

      Het is een terugkerend concept van de mens dan onverklaarbare zaken dan onder gaat brengen delen van wetenschap waar we nu gewoon nog niet zo heel veel van weten.. maar wel bestaande wetenschap dus waar?! Nu is dat kwantum wetenschap.. toegegeven dat een deeltje er soms wel en soms niet is en waar het is als het er niet is kietelt de verbeelding..

      maar de energie in onze hersenen is als stroom door een draadje; geleid en vormt samen onze gedachten en bewustzijn.. haal je het draadje weg dan is er geen geleiding en valt energie uit elkaar en wordt omgezet in iets anders.. er is (nu) geen meetbare wijze waarop is aan te tonen dat onze energie samen in een pakketje blijft als het ‘ik’ zonder onze hersenen..

      0 likes
 6. Voor geïnteresseerden; de boeken van Michael Newton (o.a. De zielenreis) leveren het (voor mij) overtuigende bewijs dat reïncarnatie een feit is en dat de ziel na de fysieke dood verder gaat.

  9 likes
 7. Geen enkele theorie mag op voorhand worden afgewezen. In dit geval zou ik zeggen: integendeel! Ik zou graag willen denken & geloven dat wat in dit artikel beweerd wordt waar is. Wel vraag ik me het volgende af: indien het zo is dat :

  “….bewustzijn eenvoudigweg energie is die na de dood weer in een nieuw lichaam terechtkomt.”
  “….claimen dat de kwantummechanica het bewustzijn in staat stelt om na de dood verder te gaan.”

  Betekent dit dat (bijna) iedereen die nu leeft in feite een gereincarneerde ziel heeft ? Dat zou nl. betekenen dat we al eeuwen dezelfde zielen hebben die telekens actief zijn in lichamen. Of ontstaan er ook constant “nieuwe” zielen?

  3 likes
  • Beste Sergio,
   Je maakt een klein denkfoutje. Zielen reïncarneren niet alleen op aarde maar ook in andere dimensies, of andere planeten zo je wilt. Daardoor beperkt het aantal zielen zich niet alleen tot onze aarde.
   In de Bijbel staat een passage waarin Jezus zegt; “In het huis van mijn Vader zijn vele woningen”. Het is mijn veronderstelling dat daarmee meerdere dimensies/planeten bedoeld worden.

   3 likes
 8. One Two Three

  4 likes
 9. Bewijs of hypothese?

  3 likes
 10. Openjeogenennietjemond

  Lees de Veda’s en Puranas
  Dan weet je wat en wie je bent
  Heel moeilijk maar toch simpel

  3 likes
 11. gaadt het ervaren. dikke stip. of niet!

  2 likes
 12. Zie je leven als een blad aan een boom,je hangt daar een tijdje verzorgd de boom en je omgeving.Op een gegeven moment laat je de boom los en verzorg je de boom op een andere manier door weer als elementen uiteen te vallen en opgenomen te worden.Misschien dit keer niet als blad maar als onderdeel van de boom of het zaad om een nieuwe boom te creeeren.

  2 likes
 13. Energie gaat nooit verloren,en kan sneller verplaatsen dan wat dan ook als het maar de juiste drager heeft.
  Als voorbeeld nemen we een draad van hier tot voorbij het zichtbare licht,nu kunnen we spanning op de draad zetten en vrijwel meteen zal het andere uiteinde ook spanning hebben dat gaat licht niet redden.
  De drager van de elektronen kan ook iets heel anders zijn als een draad.
  Wat met elektronen kan,kan ook met andere elementen,ik gebruik maar zaken die bestaan want daar is blijkbaar behoefte aan.We willen alles graag in hokjes plaatsen,een grens meegeven want dat is ons aangeleerd en kunnen we wat mee.Nou wellicht sta je open voor het oneindige waar tijd en ruimte geen grenzen heeft,dat komt vanzelf😉.Voorlopig kunnen we met zijn allen genieten op aarde met beperkte tijd.

  1 likes
 14. Ik ben een reacinatie van hugh laurie jullie weten wel house md

  0 likes
 15. Ik denk dat je na de dood terug kan keren naar de aarde..of elders in het heelal.ergens op een andere planeet bij een andere ster..want het heelal is ontzettend groot..

  0 likes
 16. Ik heb beelden uit china de 1200’s Fu Hao zei me steeds iets, was 1 van de vrouwen can de keizer van die tijd, shaman en legerleider. Tombe opgegraven in mijn geboortejaar. Duitsland jaren 50, na de 2e wereld oorlog. Grimmig, niet veel te doen, kapotte buurten, veel flats en graffiti, Hout aan de muur vader die pijp rookte. En Japan, alleen als ik het hoor spreken, is het of ik thuiskom. Zelf geloof ik in multicarnatie, weet niet of dit bestaat. Maar een lichaam kan meer dan 1 gereincarneerde bevatten, soort van Siamese tweeling en je kunt terug en vooruit in de tijd reïncarneren, over verschillende (parallelle) dimensies en werelden. De reïncarnatie van je huidige fysieke toestand herinnert zich denk ik het makkelijkst overeenkomstige reïncarnaties, daarom denk ik dat je de andere werelden moeilijk kunt terughalen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

Aliens 'werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden'. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

Aliens ‘werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden’. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

Een kandidaat-parlementslid voor de Britse Brexit Party ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.