Bewustzijn

Richard Dawkins: ‘Niet zeker dat God niet bestaat’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hij wordt gezien als de meest beroemde atheïst ter wereld, maar professor Richard Dawkins heeft moeten toegeven dat hij niet met zekerheid kan zeggen dat God niet bestaat.

Hij ziet zichzelf liever als een agnosticus dan een atheïst. Dawkins nam deel aan een debat dat op internet leidde tot een verhitte discussie onder twitteraars.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Een uur en twintig minuten lang bediscussieerden Richard Dawkins en de aartsbisschop van Canterbury Dr. Rowan Williams in de Universiteit van Oxford de aard van mensen en de vraag waar ze vandaan komen. Ze bespraken onder meer de betekenis van bewustzijn en de evolutie van de menselijke taal.

Verrassend was het moment waarop professor Dawkins erkende dat hij niet 100 procent zeker is dat er geen schepper bestaat. De uitgesproken atheïst voegde toe dat de kans op het bestaan van een bovennatuurlijke schepper zeer klein is.

Niet-menselijke voorouders

De Brits etholoog, evolutiebioloog en populair-wetenschappelijk schrijver zei ook te geloven dat er hoogstwaarschijnlijk leven is op andere planeten.

Tijdens een uitgebreide discussie legde aartsbisschop Williams uit dat menselijke wezens in zijn optiek zijn ontstaan uit niet-menselijke voorouders, maar desalniettemin naar ‘het evenbeeld van God’ zijn gemaakt.

Hij zei verder dat het scheppingsverhaal in Genesis niet letterlijk moet worden genomen. De schrijvers van de bijbel waren niet geïnspireerd door de natuurkunde van de 21e eeuw, aldus het hoofd van de Kerk van Engeland.

Bron: Telegraph.co.uk

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
shamanuel
shamanuel
12 jaren geleden

Ik denk dat de kans groter is dat God het allemaal is begonnen dan het niets dat explodeerde en uit die explosie van het niets materie ontstond. De kans dat dode materie samenklontert en een levend organisme voortbrengt is iets van een 1 en dan 400.000 nullen. En dat is voor een wezen. De kans dat er zoveel verschilende soorten zijn als hier op aarde loopt op tot in de duizenden miljarden. De God van Israel, is de schepper. Hij is de Bron. Naar Hem zullen we terugkeren als we doodgaan. Er is niets wat je kan doen in dit menselijk leven om in de ”hemel” te komen. Het enige wat jou terugbrengt naar Hem is zijn genade. Sinds Jezus is iedereen gered. Iedereen.

Pieter
Pieter
11 jaren geleden
Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x