Homepagina » Financieel » Een wereld zonder geld (video)
Een wereld zonder geld

Een wereld zonder geld (video)

De Zuid-Afrikaanse schrijver en onderzoeker Michael Tellinger gaf afgelopen maart een lezing in Manchester over de oorsprong van de mens.

Hij sprak over het enorme imperium van de Anunnaki, die honderdduizenden jaren geleden in Zuid-Afrika begonnen met het plegen van mijnbouw.

Hij ging daarnaast in op de herkomst van geld, de opkomst van de koninklijke bloedlijnen en de bankierselite. Tellinger kwam ook met een duidelijke oplossing: ubuntu, een traditioneel Afrikaans concept dat draait om toewijding en relaties tussen mensen onderling.

In de politiek wordt het concept gebruikt om te benadrukken dat er consensus moet zijn bij besluiten en een menselijke ethiek nodig is op basis waarvan besloten wordt.

Een veel gebruikte definitie van ubuntu is ‘het geloof in een universeel gedeeld verbond dat de gehele mensheid verbindt’. Aartsbisschop Desmond Tutu zei: “Iemand met ubuntu staat open voor en is toegankelijk voor anderen, wijdt zich aan anderen, voelt zich niet bedreigd door het kunnen van anderen omdat hij of zij genoeg zelfvertrouwen put uit de wetenschap dat hij of zij onderdeel is van een groter geheel en krimpt ineen wanneer anderen worden vernederd of wanneer anderen worden gemarteld of onderdrukt.”

Tellinger beschrijft een wereld zonder geld, met overvloed voor iedereen. Een wereld waarin geld niet langer het obstakel is naar vooruitgang en waarin de menselijke geest vrij is om te creëren en verkennen.

Bron: YouTube/MichaelTellinger

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • RjSeeker schreef:

  Deze video was erg geloofwaardig (80%) en je zag ook echt dat er iemand achter zat die echt ook weet waar hij over praat. Ik vond het een interessante video. Vooral op het begin, de kern van de waarheid.

  Niburu gaat het eindelijk snappen?

  1 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?

  0 likes
 • sander schreef:

  Dat was er vroeger ook (geen geld , en toen was het een stuk beter.. oh wait..

  0 likes
 • herman de graaf schreef:

  We denken dat geld en arbeid bij elkaar horen. Dit tot vreugde van onze machthebbers. Sterker: de machthebbers ontlenen hun positie aan onze noodzaak te overleven door te werken voor geld.
  Wanneer je ‘overleven’,’geld’ en ‘werken’ van elkaar loskoppelt, dan verliezen machthebbers hun huidige machtspositie. Als gevolg daarvan zal de macht achter de schermen (multinationals en de elite), de politici niet meer in kunnen zetten voor hun duistere spel.
  ‘Banen’ hebben volgens mij geen primaire economische betekenis, maar een politieke betekenis : het verschaffen van macht aan de elite en hun marionetten (politici).
  Het gezeur om meer banen gaat over macht.
  Het gaat de politici niet om de wens van ieder mens zich te ontwikkelen en spiritueel te groeien. Dan zou onze wereld er nu heel anders uitzien.

  0 likes
 • IIS schreef:

  Zonder geld zou er een onmetelijk grote geestelijke en fysieke rijkdom en verruiming over de mensheid komen die nog nooit eerder in heel de geschiedenis van de mensheid is voorgekomen.

  Geld is een gigantisch en niet te nemen obstakel, omdat de macht over geld altijd zal liggen bij een heel corrupte en nazistische macht.

  Geld is nu een middel die totaal verkeerd wordt aangewend en dat zal ook altijd zo blijven en zal nimmer veranderen, hoe graag en hoe goed sommige mensen het ook bedoelen, omdat geld, macht en geestesziekte aan elkaar zijn gelieerd en zo’n grote aantrekkingskracht uitoefent en met elkaar verbindt, zo groot en enorm dat een gezond en welkende geest nooit de weg zal kunnen bewandelen die de zieke en de door en door verrotte geest wel zal nemen om daar te komen waar alleen een satanische en duistere macht zijn werk doet.

  Zonder geld zouden we een wereld krijgen die zo onmetelijk mooi, vooruitstrevend, gezond en zuiver is en zo vol leven zal zijn dat een mens het niet eens kan bevatten en op dit moment niet eens volledig kan begrijpen, ook omdat de geest totaal vervuild en vertroebeld is met het idee dat we niet zonder geld zouden kunnen net zoals een mens niet zonder eten en drinken kan.

  De fout die mensen maken is dat ze geld zien zoals een slaaf zijn meester ziet.

  De wereld zal zo’n fantastische wending nemen zonder geld dat wij het niet eens kunnen of willen geloven en ook nimmer een stap vooruit zullen doen zolang we er aan blijven hangen en erin blijven geloven. We gaan met geld constant achteruit en zeker niet vooruit en al helemaal niet in geluk, gezondheid, in vrede en welzijn of in rust en harmonie.

  Als geld volledig tot aan de hoogste macht zal verdwijnen, pas dan kan de mensheid werkelijk vooruit.

  0 likes
 • Peter Cernjavski schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  Neen, je levert de oude fiets in en krijgt gratis een nieuwe. Iedereen werkt voor iedereen. Alleen het nodige, geen hoge bonussen dus. Zo simpel is dat.

  0 likes
 • TheRoy2020 schreef:

  redden wij wel
  wij hebben het al zo makkelijk met al die luxe zooi .

  0 likes
 • biko steve schreef:

  [quote name=”herman de graaf”]We denken dat geld en arbeid bij elkaar horen[/quote]

  Toch zijn er een hele boel die dit ‘belachelijke’ concept achter zich hebben gelaten. Uitkeringtrekkers ook wel genoemd.

  0 likes
 • ZonneMax schreef:

  Eens in de zoveel tijd staat er weer een stukje op Niburu over het probleem “Geld”
  Velen beseffen blijkbaar niet dat “Geld” slechts een ruilmiddel is en niet het oorzakelijke probleem. Terug naar de ruilmaatschappij? Dan wil die fietsverkoper 2 zakken aardappelen. En als je die aardappelen even niet hebt, dan mag je de fiets wel hebben maar dan tegen 4 zakken aardappelen (met rente dus), etcetera.
  Het is het menselijk handelen (hebzucht, overleving, angst etc..) dat ieder systeem dat je bedenkt, zal laten falen.
  Het begint dus bij het veranderen van de mens, maar dat lijkt een nogal onmogelijke opgave. “Geld” opheffen lost niets op.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”Peter Cernjavski”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  Neen, je levert de oude fiets in en krijgt gratis een nieuwe. Iedereen werkt voor iedereen. Alleen het nodige, geen hoge bonussen dus. Zo simpel is dat.[/quote]
  En wie maakt die fiets dan? En de onderdelen van de fiets? En wie zorgt voor de ontginning van de materialen van de onderdelen van de fiets? Wie plukt het katoen dat in de buitenband verwerkt zit? Wie zorgt voor het transport? In ruil voor wat? Voor een direct product/goed? Hoe stel je je dat voor? Ik draai een schroefje op de draaibank en ruil dat met mijn buurman tegen een bloemkool? ik geef een handvol katoen aan de fietsenfabriek en krijg daar een stuur voor terug?

  0 likes
 • scalmer schreef:

  In een communistisch systeem liggen er aardig wat gevaren op de loer. De geschiedenis leert ons hierover genoeg.
  en eigenlijk verschilt een democratisch systeem niet eens zoveel.

  Geen geld of ruilmiddel gebruiken waarbij het systeem voor een ieder zorgt klinkt mooi, maar kan het enkel mondiaal gebeuren en zullen er veel zaken automatisch moeten gebeuren, of een job roulatie moeten plaatsvinden om het vuile, of harde werk in te kunnen vullen.

  Vroeg of laat kunnen de knappe koppen zich ontdoen aan een werklast waardoor zij zich voornamelijk op hun expertise kunnen richten waardoor er weer een verschil ontstaat.

  Ik vind het redelijk lastig.
  Rationeel gezien dondert de boel om. Waarom zou je nog een tandje bij moeten zetten? Hoe zal de ontwikkeling verlopen?
  Wellicht zal dit vanuit een andere drijfveer (liefde, enthousiasme?) worden overgenomen, maar blijft dit vanuit de visie van de huidige mens een grote vraag.
  Ik zie ons ook inderdaad als slaven. Maar wat gebeurt er als er opeens vrijheid is?
  Hoelang zal een overgang gaan duren naar die mooie wereld en wie gaat dit begeleiden en of controleren?

  0 likes
 • Kevin Sassor schreef:

  Stel je voor en Energy Tesla-Generator die je oneindig kan voor zien met stroom en dat je daar bij niet meer afhankelijk bent van hogere-machten of en rekening.
  Iedereen krijgt en anti-gravity vehicle of een basis waar je een kunt lenen je moet hem alleen weer op de zelfde plek terug zetten zo dat en ander hem ook kan gebruiken en heerlijke balance tussen Harmony en Interactie. (oude AGV’s worden gewoon gerecyclet od voor wat anders gebruikt)

  Geen Geld, dus vervalt de rang schikking tussen arm en rijk daar bij minder/geen criminaliteit omdat iedereen gelijk gestemd word. (Niemand krijgt teweinig of teveel) Harmony en Balance.

  Heb je nieuwe kleding nodig dan ga je naar de winkel en krijg je nieuwe en lever je de oude in, iedereen speelt zijn PART in dit systeem. (Geen Shop-Addicts meer)

  Enorme Geestelijke Verweiding in Balance met je spiritueel-bewustzijn en herinneringen en ervaringen weer beleven door vorige levens dus je eigen School. (Je weet al alles je moet je allen herinneren en een is ouder als de ander niet te vergeten al vaker geleefd)

  Kennis over de Planeten en het Universum dus eindelijk VRIJ, stel je voor je ben thuis maar je moet je geliefde bellen … Telepathisch maakt niet uit waar en net als of je bij elkaar staat.

  Mvg Kevin

  0 likes
 • Nature schreef:

  Ik begreep nooit iets van ‘geschiedenis’ en heb het altijd gelaten voor wat het was. Verschillende boeken maakten nu duidelijk dat Africa vernietigd is. Dacht altijd vanwege olie, maar het was dus eerst ook nog eens voor goud. Voor de olie is dat nu wel duidelijk. Een heel continent kapotgemaakt, daar waar ubunti regel was. Het is daar nog steeds, al is het van verdrinkende samenlevingen. Luchthappend houden ze vol. Hebzucht was hun ondergang.
  Nog los van hoe we verder moeten, laten we de hebzucht waar hij hoort: bij het volk der laffaards, en zelf de ommekeer maken naar zorg om elkaar ipv om spullen.

  0 likes
 • m&m schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  en als je niets meer te ruilen hebt wat dan?
  ik kan de vloerbedekking er nog uittrekken.
  wie verzorgt dan het eten als je niets meer heb.
  volgens mij is dit iets wat niet werkt althans niet in de westerse wereld.

  0 likes
 • m&m schreef:

  [quote name=”Peter Cernjavski”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  Neen, je levert de oude fiets in en krijgt gratis een nieuwe. Iedereen werkt voor iedereen. Alleen het nodige, geen hoge bonussen dus. Zo simpel is dat.[/quote]
  en als je te lui bent om te werken wat dan?

  0 likes
 • Nature schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  Aardebewoner, kijk hier eens. Volgens mij met veel antwoorden voor jou:
  http://www.hetgrotereplaatje.nl/earth.html

  0 likes
 • hmm schreef:

  [quote name=”m&m”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  en als je niets meer te ruilen hebt wat dan?
  ik kan de vloerbedekking er nog uittrekken.
  wie verzorgt dan het eten als je niets meer heb.
  volgens mij is dit iets wat niet werkt althans niet in de westerse wereld.[/quote]
  Ooit gehoord van samenwerking en DELEN?

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Peter Cernjavski”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  Neen, je levert de oude fiets in en krijgt gratis een nieuwe. Iedereen werkt voor iedereen. Alleen het nodige, geen hoge bonussen dus. Zo simpel is dat.[/quote]En hoe kom je dan in eerste instantie aan die fiets die je inlevert?

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Liquid”][quote name=”Peter Cernjavski”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  Neen, je levert de oude fiets in en krijgt gratis een nieuwe. Iedereen werkt voor iedereen. Alleen het nodige, geen hoge bonussen dus. Zo simpel is dat.[/quote]
  En wie maakt die fiets dan? En de onderdelen van de fiets? En wie zorgt voor de ontginning van de materialen van de onderdelen van de fiets? Wie plukt het katoen dat in de buitenband verwerkt zit? Wie zorgt voor het transport? In ruil voor wat? Voor een direct product/goed? Hoe stel je je dat voor? Ik draai een schroefje op de draaibank en ruil dat met mijn buurman tegen een bloemkool? ik geef een handvol katoen aan de fietsenfabriek en krijg daar een stuur voor terug?[/quote]

  Kortom dat werkt niet. Alleen bij afgelegen stammen in de regenwouden van de Amazone of zo. Dat werken voor elkaar kan alleen met dwang en verschil tussen mensen maakt de wereld spannend. Het verschil tussen rijk en arm is wel wat te groot nu. Liever deze maatschappij dan een asgrauwe geldloze dictatuur. Dan zijn we nog slechter af dan nu

  0 likes
 • hans schreef:

  geld is totaal betekenisloos in het aanzien van de dood. Wie de dood in het aangezicht gekeken heeft weet dit. Iets heeft leven en dood uit elkaar gehaald met een goed doordachte strategie. Mensen als Tellinger en Zecharia Sitchin hebben onze achtergrond en ook die achtergrond blootgelegd. We zijn het product van andermans intenties en hebben ons daar uiteindelijk terug van te ontdoen. Mensen die zeggen dat geld nu eenmaal nodig is al dan niet als ruilmiddel kennen onvoldoende deze achtergrond en de achtergrond van hun eigen natuur (helemaal geen verwijt). Erich Fromm heeft destijds een prachtig werk geschreven ‘anantomie van de menselijke destructiviteit’. Hij kwam tot de vaststelling dat het de maatschappelijke organisatie is die mensen destructief maken. Tal van antropologische onderzoek heeft uitgewezen dat culturen waar geld en eigendom niet bestond/bestaat, er geen sprake is van destructief geweld. Geld brengt schaarste met zich mee, en is bedoelt om dit in stand te houden. Geld brengt veel meer uiteen dan het samen brengt. Geld verdoezelt mee onze ware natuur. Vroeg of laat komt ieder daarachter, vaak wanneer hun pijp al aan het uitgaan is.

  0 likes
 • Nibber schreef:

  Oh wat leuk, een wereld zonder geld. Fijn, ik had altijd al een Boeing 747 gehad of de laatste F-16 jetfighter. Want ik hoef toch niet te betalen want geld bestaat dan toch niet!

  0 likes
 • biko steve schreef:

  [quote name=”Kevin Sassor”]Stel je voor en Energy Tesla-Generator die je oneindig kan voor zien met stroom en dat je daar bij niet meer afhankelijk bent van hogere-machten of en rekening.
  Iedereen krijgt en anti-gravity vehicle of een basis waar je een kunt lenen je moet hem alleen weer op de zelfde plek terug zetten zo dat en ander hem ook kan gebruiken en heerlijke balance tussen Harmony en Interactie. (oude AGV’s worden gewoon gerecyclet od voor wat anders gebruikt)

  Geen Geld, dus vervalt de rang schikking tussen arm en rijk daar bij minder/geen criminaliteit omdat iedereen gelijk gestemd word. (Niemand krijgt teweinig of teveel) Harmony en Balance.

  Heb je nieuwe kleding nodig dan ga je naar de winkel en krijg je nieuwe en lever je de oude in, iedereen speelt zijn PART in dit systeem. (Geen Shop-Addicts meer)

  Enorme Geestelijke Verweiding in Balance met je spiritueel-bewustzijn en herinneringen en ervaringen weer beleven door vorige levens dus je eigen School. (Je weet al alles je moet je allen herinneren en een is ouder als de ander niet te vergeten al vaker geleefd)

  Kennis over de Planeten en het Universum dus eindelijk VRIJ, stel je voor je ben thuis maar je moet je geliefde bellen … Telepathisch maakt niet uit waar en net als of je bij elkaar staat.

  Mvg Kevin[/quote]

  Ja, ‘stel je voor’.
  Alleen….. voorstelling en realiteit zijn niet hetzelfde.

  0 likes
 • Sunshine schreef:

  Aan veel reacties hier zie ik hoe moeilijk mensen het vinden buiten de gebaande paden te denken. En ik denk dat het grootste probleem is. Wij zijn zo gewend aan dit systeem, zo gehersenspoeld dat dit het enige is wat werkt dat velen van ons zich niet eens kunnen voorstellen hoe het ook anders zou kunnen. Dat Maakt me én verdrietig en tegelijkertijd maakt het duidelijk hoeveel werk er nog moet gebeuren.

  Afgelopen weken een mooi staaltje ‘westerse beschaving’ meegemaakt in mijn familie. Jongen van 28 met zijn 2e hersentumor. Nederland wilde niet meer helpen dus uitgeweken naar een buurland. De operatie moest op voorhand betaald worden. Dus heb je geen geld word je niet geholpen en laten we elkaar doodgaan. En dan te bedenken dat geld een fictief iets is!!! Meer dan 90% van ons ‘geld’ zijn getallen in een computerscherm!!! Het is niet eens op papier gedrukt!
  We laten elkaar dus doodgaan omdat iemand niet voldoende fictieve cijfertjes in een computerscherm heeft staan!!!
  Mensen wordt in godsnaam wakker! Dát is de realiteit van vandaag!
  Hoezo beschaving? Hoezo geen slavernij?
  De slavernij was nog nooit zo groot!
  Michael Tellinger heeft gelijk. Het is tijd iedereen echt vrij te maken van slavernij. Geld is slechts een afspraak, het is NIETS! De wereld zal pas een prachtige plek worden als iedereen dát kan doen wat hij wil, waar zijn hart ligt en jemig wat zou ik dat graag nog meemaken.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Liquid”][quote name=”Peter Cernjavski”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, b[/quote]
  Neen, je levert de oude fiets in en krijgt gratis een nieuwe. Iedereen werkt voor iedereen. Alleen het nodige, geen hoge bonussen dus. Zo simpel is dat.[/quote]
  En wie maakt die fiets dan? En de onderdelen van de fiets? En wie zorgt voor de ontginning van de materialen van de onderdelen van de fiets? Wie plukt het katoen dat in de buitenband verwerkt zit? Wie zorgt voor het transport? In ruil voor wat? Voor een direct product/goed? Hoe stel je je dat voor? Ik draai een schroefje op de draaibank en ruil dat met mijn buurman tegen een bloemkool? ik geef een handvol katoen aan de fietsenfabriek en krijg daar een stuur voor terug?[/quote]

  Kortom dat werkt niet. Alleen bij afgelegen stammen in de regenwouden van de Amazone of zo. Dat werken voor elkaar kan alleen met dwang en verschil tussen mensen maakt de wereld spannend. Het verschil tussen rijk en arm is wel wat te groot nu. Liever deze maatschappij dan een asgrauwe geldloze dictatuur. Dan zijn we nog slechter af dan nu[/quote]
  Aardbewoner @ of beter gezegd 3 d denker waarbij het bekende kwartje maar niet wil vallen.vrije energie,andere vormen van communicatie, vervoer door de lucht.Geen macht,s wellustelingen die aan de touwtjes trekken,maar een raad van wijze mensen ,die alleen ,raad geven.geen grenzen reizen waarheen men wil.kort door de bocht gezegd.Een wereld zoals door de bron was bedoelt.En wij zijn heel dicht bij die overgang naar die 5 de dimensie.Deze 3d poppenkast is dan Gelukkig voltooid verleden tijd.

  0 likes
 • Kevin Sassor schreef:

  Je zal toch ergens moeten beginnen en men kan de hand boven het geld houden en alle visies bestrijden dat maakt het wereld-systeem ook niet beter zo als je op het moment kunt op merken of tenminste en beetje daar van omdat ze hier erg goed hun best doen om de waarheid achter het scherm te houden.

  Biko visie = future zonder dat geen van beide en geen vooruitgang daarom schrijf ik in plaats van moet, voorstel woorden om dualitijd buiten spelte houden, en daar bij snap ik je reactie 100 mensen 100 verschillende opvattingen maar jammer dat mensen alleen hun gedachte uit spreken in plaats dat wat ze voelen en nog steeds achter hun masker blijven hangen.
  Wat mij opvalt is zodra als mensen en comment plaatesen het blijkt dat 70-80 % negatief reageert op vooruitgang, jammer

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”Sunshine”]Aan veel reacties hier zie ik hoe moeilijk mensen het vinden buiten de gebaande paden te denken. En ik denk dat het grootste probleem is. Wij zijn zo gewend aan dit systeem, zo gehersenspoeld dat dit het enige is wat werkt dat velen van ons zich niet eens kunnen voorstellen hoe het ook anders zou kunnen. [/quote]
  Het klinkt allemaal heel mooi, een wereld zonder geld, en het zou geweldig zijn als dat echt mogelijk was. Maar concreet kan ik het me niet voorstellen. Iedereen kan wel roepen hoe we in dit systeem gevangen zitten, maar kom dan eens met een realistische voorstelling van hoe een geldloze wereld er dan in de praktijk uit moet zien? Reageer om te beginnen eens op mijn concrete voorbeeld in #9, met heldere en concrete antwoorden?
  Ik ben erg benieuwd naar antwoorden.

  0 likes
 • Kevin Sassor schreef:

  [quote name=”Liquid”][quote name=”Sunshine”]Aan veel reacties hier zie ik hoe moeilijk mensen het vinden buiten de gebaande paden te denken. En ik denk dat het grootste probleem is. Wij zijn zo gewend aan dit systeem, zo gehersenspoeld dat dit het enige is wat werkt dat velen van ons zich niet eens kunnen voorstellen hoe het ook anders zou kunnen. [/quote]
  Het klinkt allemaal heel mooi, een wereld zonder geld, en het zou geweldig zijn als dat echt mogelijk was. Maar concreet kan ik het me niet voorstellen. Iedereen kan wel roepen hoe we in dit systeem gevangen zitten, maar kom dan eens met een realistische voorstelling van hoe een geldloze wereld er dan in de praktijk uit moet zien? Reageer om te beginnen eens op mijn concrete voorbeeld in #9, met heldere en concrete antwoorden?
  Ik ben erg benieuwd naar antwoorden.[/quote]
  allen omdat 1 of en ander het zich niet kan voorstellen betekend dat niet dat je achter blijft je hebt al en reeks andwoorden gekregen maar aan wie zou ik/wij het moeten vertelen alleen omdat men het niet kan vaten kom ik terug op jonge en oudere zielen iedereen heeft zijn plek, kom zelf met en voorstel als ik het lees zal daar niet veel vooruitgang in zitten dan blijft alles bij de oude, en niet tevergeten ik ken alle beide wallen ARM en RIJK uit levens ervaring, zonder keus maar uit lottige sleur.

  MVG Kevin

  0 likes
 • MK schreef:

  [quote name=”pietje bell”]

  Kortom dat werkt niet. Alleen bij afgelegen stammen in de regenwouden van de Amazone of zo. Dat werken voor elkaar kan alleen met dwang en verschil tussen mensen maakt de wereld spannend. Het verschil tussen rijk en arm is wel wat te groot nu. Liever deze maatschappij dan een asgrauwe geldloze dictatuur. Dan zijn we nog slechter af dan nu[/quote]
  Aardbewoner @ of beter gezegd 3 d denker waarbij het bekende kwartje maar niet wil vallen.vrije energie,andere vormen van communicatie, vervoer door de lucht.Geen macht,s wellustelingen die aan de touwtjes trekken,maar een raad van wijze mensen ,die alleen ,raad geven.geen grenzen reizen waarheen men wil.kort door de bocht gezegd.Een wereld zoals door de bron was bedoelt.En wij zijn heel dicht bij die overgang naar die 5 de dimensie.Deze 3d poppenkast is dan Gelukkig voltooid verleden tijd.[/quote]

  Beste Pietje Bell. Kun je aub eens ophouden met je gezwam over 5D of 4D of in welke D je ook mag zitten?! Je maakt je argumenten er niet bepaald geloofwaardiger op. Zodra je iets niet kan be-argumenteren, kom je met je D’s aanzetten. Beetje vermoeiend.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  @ Pietje Bell.

  Nou prachtig hoor als dat utopia er werkelijk zou komen dan leg ik mijn portemonnee direct in een lade. Echter eerst zien dan geloven. Ik geloof trouwens niet zon in dat hokjes ne vakjesdenken van 3 d of 5 d. De wereld waarin we leven met rekeningen betalen en zo is dan die zogezegde 3 d-wereld. Het is wel de wereld waar we mee te maken hebben behalve die afgelegen stammen want die krijgen geen rekeningen.

  0 likes
 • m&m schreef:

  [quote name=”hmm”][quote name=”m&m”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  en als je niets meer te ruilen hebt wat dan?
  ik kan de vloerbedekking er nog uittrekken.
  wie verzorgt dan het eten als je niets meer heb.
  volgens mij is dit iets wat niet werkt althans niet in de westerse wereld.[/quote]
  Ooit gehoord van samenwerking en DELEN?[/quote]
  als je lui bent dat deel je al niet.

  0 likes
 • Juul molecuul schreef:

  [quote name=”Liquid”][quote name=”Peter Cernjavski”][quote name=”Aardebewoner”]Een wereld zonder geld: Dat is misschien mogelijk bij bepaalde niet ontdekte stammen ergens in het Amazonegebied of zo. In deze maatschappij werkt dat niet want er is al een hele lange onderlinge handelsrelatie tussen mensen en ruilmiddelen wat geld eigenlijk is zorgen al heel en heel lang voor de handel tussen mensen, bedrijven en ook landen. Hoe werkt dat dan volgens u ? Verkoop ik dan mijn 2e-handsfiets van de kleine die eruit gegroeid is tegen een zak aardappelen of zo ? Of krijg ik er geld voor waarmee ik bijvoorbeeld een stel schaatsen koop voor de kleine ?[/quote]
  Neen, je levert de oude fiets in en krijgt gratis een nieuwe. Iedereen werkt voor iedereen. Alleen het nodige, geen hoge bonussen dus. Zo simpel is dat.[/quote]
  En wie maakt die fiets dan? En de onderdelen van de fiets? En wie zorgt voor de ontginning van de materialen van de onderdelen van de fiets? Wie plukt het katoen dat in de buitenband verwerkt zit? Wie zorgt voor het transport? In ruil voor wat? Voor een direct product/goed? Hoe stel je je dat voor? Ik draai een schroefje op de draaibank en ruil dat met mijn buurman tegen een bloemkool? ik geef een handvol katoen aan de fietsenfabriek en krijg daar een stuur voor terug?[/quote]

  Waarom steeds iets terugkrijgen? Als je steeds met het gevoel zit dat iemand je iets verchuldigd is dan kan je nooit gelukkig worden. De mens moet leren om vrij te zijn en tegelijk als groep te opereren. Als iedereen er onvoorwaardelijk is voor elkaar dan zou er zo geen hebzucht bestaan. de mensen die dan in de groep toch enkel naar hyun eigen noden kijken zullen automatisch uit de groep worden gezet. Zo zal alles in de goede richting evolueren. In het begin zal dit inderdaad heel moeilijk zijn om helemaal buiten ons patroon van ruilen te denken maar dit is niet onmogelijk

  0 likes
 • Sparky schreef:

  [quote name=”biko steve”][quote name=”herman de graaf”]We denken dat geld en arbeid bij elkaar horen[/quote]

  Toch zijn er een hele boel die dit ‘belachelijke’ concept achter zich hebben gelaten. Uitkeringtrekkers ook wel genoemd.[/quote]

  Uitkeringstrekkers bestaan niet, dit zijn nog altijd uitkeringsGERECHTIGDEN!

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”Kevin Sassor”][quote name=”Liquid”][quote name=”Sunshine”]Aan veel reacties hier zie ik hoe moeilijk mensen het vinden buiten de gebaande paden te denken. En ik denk dat het grootste probleem is. Wij zijn zo gewend aan dit systeem, zo gehersenspoeld dat dit het enige is wat werkt dat velen van ons zich niet eens kunnen voorstellen hoe het ook anders zou kunnen. [/quote]
  Het klinkt allemaal heel mooi, een wereld zonder geld, en het zou geweldig zijn als dat echt mogelijk was. Maar concreet kan ik het me niet voorstellen. Iedereen kan wel roepen hoe we in dit systeem gevangen zitten, maar kom dan eens met een realistische voorstelling van hoe een geldloze wereld er dan in de praktijk uit moet zien? Reageer om te beginnen eens op mijn concrete voorbeeld in #9, met heldere en concrete antwoorden?
  Ik ben erg benieuwd naar antwoorden.[/quote]
  allen omdat 1 of en ander het zich niet kan voorstellen betekend dat niet dat je achter blijft je hebt al en reeks andwoorden gekregen maar aan wie zou ik/wij het moeten vertelen alleen omdat men het niet kan vaten kom ik terug op jonge en oudere zielen iedereen heeft zijn plek, kom zelf met en voorstel als ik het lees zal daar niet veel vooruitgang in zitten dan blijft alles bij de oude, en niet tevergeten ik ken alle beide wallen ARM en RIJK uit levens ervaring, zonder keus maar uit lottige sleur.

  MVG Kevin[/quote]
  Geen concreet antwoord dus.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”Juul molecuul”][quote name=”Liquid”]
  En wie maakt die fiets dan? En de onderdelen van de fiets? En wie zorgt voor de ontginning van de materialen van de onderdelen van de fiets? Wie plukt het katoen dat in de buitenband verwerkt zit? Wie zorgt voor het transport? In ruil voor wat? Voor een direct product/goed? Hoe stel je je dat voor? Ik draai een schroefje op de draaibank en ruil dat met mijn buurman tegen een bloemkool? ik geef een handvol katoen aan de fietsenfabriek en krijg daar een stuur voor terug?[/quote]

  Waarom steeds iets terugkrijgen? Als je steeds met het gevoel zit dat iemand je iets verchuldigd is dan kan je nooit gelukkig worden. De mens moet leren om vrij te zijn en tegelijk als groep te opereren. Als iedereen er onvoorwaardelijk is voor elkaar dan zou er zo geen hebzucht bestaan. de mensen die dan in de groep toch enkel naar hyun eigen noden kijken zullen automatisch uit de groep worden gezet. Zo zal alles in de goede richting evolueren. In het begin zal dit inderdaad heel moeilijk zijn om helemaal buiten ons patroon van ruilen te denken maar dit is niet onmogelijk[/quote]
  En ook in dit antwoord wederom geen concreet voorbeeld. Je hebt ook niet alleen met kleine groepjes mensen te maken die alles onderling kunnen regelen, je hebt ook grondstoffen nodig van de andere kant van de wereld, mensen die vuil werk moeten doen, mensen die er altijd beter van af zullen komen dan anderen. Dus je ‘moet’ vrij zijn én als groep opereren? Als je niet onvoorwaardelijk deelt word je uit de groep gezet? Hmmm. Wie bepaalt dat dan? Klinkt ook niet echt als onvoorwaardelijk.
  Ik geloof niet dat met de hoeveelheid mensen op deze planeet en zonder terug naar het stenen tijdperk te gaan, dit makkelijk en zonder wrevel te realiseren is. En dan druk ik me nog heel erg voorzichtig uit.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”MK”][quote name=”pietje bell”]

  Kortom dat werkt niet. Alleen bij afgelegen stammen in de regenwouden van de Amazone of zo. Dat werken voor elkaar kan alleen met dwang en verschil tussen mensen maakt de wereld spannend. Het verschil tussen rijk en arm is wel wat te groot nu. Liever deze maatschappij dan een asgrauwe geldloze dictatuur. Dan zijn we nog slechter af dan nu[/quote]
  Aardbewoner @ of beter gezegd 3 d denker waarbij het bekende kwartje maar niet wil vallen.vrije energie,andere vormen van communicatie, vervoer door de lucht.Geen macht,s wellustelingen die aan de touwtjes trekken,maar een raad van wijze mensen ,die alleen ,raad geven.geen grenzen reizen waarheen men wil.kort door de bocht gezegd.Een wereld zoals door de bron was bedoelt.En wij zijn heel dicht bij die overgang naar die 5 de dimensie.Deze 3d poppenkast is dan Gelukkig voltooid verleden tijd.[/quote]

  Beste Pietje Bell. Kun je aub eens ophouden met je gezwam over 5D of 4D of in welke D je ook mag zitten?! Je maakt je argumenten er niet bepaald geloofwaardiger op. Zodra je iets niet kan be-argumenteren, kom je met je D’s aanzetten. Beetje vermoeiend.[/quote]

  Ja daar wordt ik ook zo moe van. Als je in de zogezegde 3d-wereld zit schijn je als lager ingeschat te worden dan in de 5d-wereld. Nou je kan zweven in licht en liefde wat je wil maar de rekeningen moeten wel betaald worden met juist ja met geld. Alleen bepaalde stammen in het Amazonegwebied of zo krijgen geen rekeningen. Dat 3d-en 5 d gedoe is zo hokjes en vakjes gedoe. Hoe zit het met 4 d ? Daar hoor je de “spirituelen” nooit over.

  0 likes
 • wat schreef:

  [quote name=”Kevin Sassor”]Stel je voor en Energy Tesla-Generator die je oneindig kan voor zien met stroom en dat je daar bij niet meer afhankelijk bent van hogere-machten of en rekening.
  Iedereen krijgt en anti-gravity vehicle of een basis waar je een kunt lenen je moet hem alleen weer op de zelfde plek terug zetten zo dat en ander hem ook kan gebruiken en heerlijke balance tussen Harmony en Interactie. (oude AGV’s worden gewoon gerecyclet od voor wat anders gebruikt)

  Geen Geld, dus vervalt de rang schikking tussen arm en rijk daar bij minder/geen criminaliteit omdat iedereen gelijk gestemd word. (Niemand krijgt teweinig of teveel) Harmony en Balance.

  Heb je nieuwe kleding nodig dan ga je naar de winkel en krijg je nieuwe en lever je de oude in, iedereen speelt zijn PART in dit systeem. (Geen Shop-Addicts meer)

  Enorme Geestelijke Verweiding in Balance met je spiritueel-bewustzijn en herinneringen en ervaringen weer beleven door vorige levens dus je eigen School. (Je weet al alles je moet je allen herinneren en een is ouder als de ander niet te vergeten al vaker geleefd)

  Kennis over de Planeten en het Universum dus eindelijk VRIJ, stel je voor je ben thuis maar je moet je geliefde bellen … Telepathisch maakt niet uit waar en net als of je bij elkaar staat.

  Mvg Kevin[/quote]

  “Iedereen krijgt en anti-gravity vehicle”
  En wie gaat ze maken? Denk je mensen 80 uur gaat werken voor niks om miljarden mensen te voorzien. Terwijl anderen lui op de bank zitten te kijken naar een buitenaards soap serie?

  Kom op dat hele niburu gebeuren is niks anders dan oplichting.
  Je wordt volledig voor de gek gehouden door verzinsels en leugens. Want als het allemaal waar was dan zou het betekenen dat de annunaki de mens tot slavernij zou dwingen … ja zo goed zijn die lieve wezens uit de legendarische verhalen.

  0 likes
 • Hans schreef:

  Michael Tellinger heeft gelijk dat er nog een overgangsfase nodig is, jammer is dat hij niet vertelt hoe dit er uit moet/kan zien.

  UBUNTU systeem met in de beginfase een administratief sausje kan volgens mij wel werken.

  Wat UBUNTU / Venus Project / Stefan Denaerde zeggen is maak lokale gemeenschappen van zeg 10.000 inwoners per stuk waarbij mensen 3 uur per dag (ca. 1100 uur per jaar) goederen en diensten maken die ze aan de lokale gemeenschap geven. En naar rato van hun gebruiksrecht goederen en diensten van de gemeenschap mogen nemen.

  De eerste stap hier naar toe is het opzetten van een coöperatie wat lijkt op een kruising tussen winkel en, bank, belastingdienst en sociale zekerheidsfabriek.

  Op het moment dat je goederen en diensten aan de lokale gemeenschap geeft krijg je in de beginfase een tegoed op je rekening bij de gemeenschap bijgeschreven. Wat in eerste instantie je gebruiksrecht bepaald om goederen en diensten van de lokale gemeenschap te mogen gebruiken. Op jouw bruto “omzet” houden we een marge van 10% in waar we de kosten van sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg mee betalen.

  Heb dit idee voor NL en de EU uitgerekend en zie dat de BTW en belasting op arbeid wat we nu hebben met de hiervoor genoemde variant op de “Tiendpenning” kan worden afgeschaft.

  Al naar gelang het “niveau” van de mensen “stijgt” kunnen we de verschillen die mensen per uur verdienen kleiner maken en het gebruik van het administratieve sausje afschaffen.

  0 likes
 • Jer schreef:

  [quote name=”Liquid”][quote name=”Sunshine”]Aan veel reacties hier zie ik hoe moeilijk mensen het vinden buiten de gebaande paden te denken. En ik denk dat het grootste probleem is. Wij zijn zo gewend aan dit systeem, zo gehersenspoeld dat dit het enige is wat werkt dat velen van ons zich niet eens kunnen voorstellen hoe het ook anders zou kunnen. [/quote]
  Het klinkt allemaal heel mooi, een wereld zonder geld, en het zou geweldig zijn als dat echt mogelijk was. Maar concreet kan ik het me niet voorstellen. Iedereen kan wel roepen hoe we in dit systeem gevangen zitten, maar kom dan eens met een realistische voorstelling van hoe een geldloze wereld er dan in de praktijk uit moet zien? Reageer om te beginnen eens op mijn concrete voorbeeld in #9, met heldere en concrete antwoorden?
  Ik ben erg benieuwd naar antwoorden.[/quote]

  Realistische voorstelling van een wereld zonder geld is dat alle onderdrukte technologieën zoals Vrije Energie, Anti-zwaartekracht, technologie om daar het hele universum te reizen etc, allemaal worden vrijgegeven aan de wereldbevolking.

  0 likes
 • Carpa schreef:

  Werkt niet of werkt wel. Pro’s en contra’s. Zij die erin geloven en wat anders de kans willen geven, zij die er niet in geloven en verkiezen om het maar zo te houden en dan de categorie vd twijfelaars. Concreet? Niets ligt ‘vast’. Waarom vragen mensen toch steeds hoe het moet terwijl Tellinger net dat eruit wenst. Mensen dienen niet steeds alles voorgekauwd te krijgen, mr net zélf gebruik maken vd eigen creativiteit en bij te dragen. Niet té strak ‘omlijnd’ of voorontworpen, maar net de mensen die KANS te schenken om met die geboden speelruimte zich vrijer te kunnen ontwikkelen. Begrijp me niet verkeerd want er zijn namelijk geen ‘foute’ keuzes zolang men zich ervan bewust is dat keuzes gevolgen hebben waarmee men dient ( wenselijk ) uit te leren.
  Maar…WAT hebben we dan ondertussen al geleerd? Welke invloed heeft dat op onze wijze waarop we denken en van daaruit handelen, vaak erg blind of uit luiheid of t niet kunnen onderscheiden in onwetendheid? Hoeveel tijd gaat het nog in beslag nemen voor men dat breek- of keerpunt bereiken zal? Vele zaken waren vroeger pure science fiction terwijl t nu science-facts zijn en haast als vanzelfsprekend beschouwd worden. Ja, we zijn t niet gewend om voor onszelf te denken, maar dit betekend geenszins dat we zaken geen kans moeten geven, toch? Het is niet meer ‘ik’ maar ‘wij’ en ja…dat is best vreemd. Take a leap of faith at first, trust comes later.
  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we SAMEN(!) véél meer bereiken kunnen dan we ons op dit moment kunnen voorstellen. Just try it. Be yourself, be creative. 😉

  0 likes
 • Carpa schreef:

  Diepgeworteld. Dat komt in me op als ik sommige posts lees. Diepgeworteld hoe dezelfde erg inneficiënte wijze van denken haast klakkeloos wordt overgenomen naar een nieuw conceptueel denken. Begrijpelijk maar niet erg wenselijk. Men kan onmogelijk de huidige problemen oplossen met het gedachtengoed die er verantwoordelijk voor zijn. Zo zegde Einstein dit ook en hij heeft gelijk. Tellinger praat namelijk over ‘contributionism’. Bijdragen door ALLE leden vd maatschappij. Op hun manier waarin de individuen het sterkst in zijn ‘slechts’ een paar uur per week. Klopt dat het erg avangardistisch voelt, erg begrijpelijk. Dus er zouden geen mensen meer zijn die alleen maar hun vege lijf kapotwerken en zij die soapjes zitten kijken en niets doen. Dat is wat NU in dit systeem(!) wél plaatsvindt. Men mag tevens ook niet onderschatten wat ‘het moeten’ doet met mensen. Het werkt contraproductief en afstompend. Het ‘mogen’ bijdragen heeft exponentieel meer drive en wilskracht. Utopia? Neen. Wij hebben met zijn allen(!) de wereldse omstandigheden helpen vormgeven door niets te doen, het maar aan anderen overlaten, door pertinent ontkennen of negeren en onwetendheid waardoor blind participeren nog t gevaarlijkst is. Als onbalans word gezien als het enige werkelijke, betekend dit niet per definitie dat balans onwerkelijk is of als een Utopia ‘beschouwd’ worden. Niets is onmogelijk, maar mensen dienen hun persoonlijke tools te hergebruiken en erop vertrouwen. We dragen in essentie allemaal verantwoordelijkheid, maar als de wil en de moed en de kracht ontbreekt…dan hebben we reeds een keuze gemaakt en dan is het helaas wachten op een mirakel. Het mirakel, mensen, zijn wij zélf… of de scheppers van chaos. Keuze, meer is het niet. WAARVOOR kiest men? Dat is aan ‘ons’…wij, altijd SAMEN of je je daar bewust van bent of niet maakt niet uit. Deze wetmatigheid staat NOOIT op “off”.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”Jer”][quote name=”Liquid”][quote name=”Sunshine”]Aan veel reacties hier zie ik hoe moeilijk mensen het vinden buiten de gebaande paden te denken. En ik denk dat het grootste probleem is. Wij zijn zo gewend aan dit systeem, zo gehersenspoeld dat dit het enige is wat werkt dat velen van ons zich niet eens kunnen voorstellen hoe het ook anders zou kunnen. [/quote]
  Het klinkt allemaal heel mooi, een wereld zonder geld, en het zou geweldig zijn als dat echt mogelijk was. Maar concreet kan ik het me niet voorstellen. Iedereen kan wel roepen hoe we in dit systeem gevangen zitten, maar kom dan eens met een realistische voorstelling van hoe een geldloze wereld er dan in de praktijk uit moet zien? Reageer om te beginnen eens op mijn concrete voorbeeld in #9, met heldere en concrete antwoorden?
  Ik ben erg benieuwd naar antwoorden.[/quote]

  Realistische voorstelling van een wereld zonder geld is dat alle onderdrukte technologieën zoals Vrije Energie, Anti-zwaartekracht, technologie om daar het hele universum te reizen etc, allemaal worden vrijgegeven aan de wereldbevolking.[/quote]
  Nee, Jer, een realistische voorstelling is niet in het wilde weg maar gaan roepen dat ‘alles wordt vrijgegeven aan de wereldbevolking’.
  Realistisch wordt het pas als het stap voor stap concreet wordt gemaakt. Als mensen in plaats van te roepen wat ze willen, eens stil gaan staan bij hoe we dat dan moeten gaan doen.
  Ik heb een heel simpel voorbeeld gesteld en daar nog steeds geen enkel helder antwoord op gekregen. Ik verwacht inmiddels ook niet meer deze nog te gaan krijgen. Jammer.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  [quote name=”Carpa”]Diepgeworteld hoe dezelfde erg inneficiënte wijze van denken haast klakkeloos wordt overgenomen naar een nieuw conceptueel denken.[/quote]
  Maak het eens efficiënt dan?

  [quote name=”Carpa”]Bijdragen door ALLE leden vd maatschappij. Op hun manier waarin de individuen het sterkst in zijn ‘slechts’ een paar uur per week.

  Dus er zouden geen mensen meer zijn die alleen maar hun vege lijf kapotwerken en zij die soapjes zitten kijken en niets doen.[/quote]
  Regels dus, en duidelijke afspraken in wie wat doet? Hoe gaan we dat afspreken op grote schaal, over grote afstanden?

  [quote name=”Carpa”]Men mag tevens ook niet onderschatten wat ‘het moeten’ doet met mensen. Het werkt contraproductief en afstompend.[/quote]
  Ben ik geheel met je eens.

  [quote name=”Carpa”]Wij hebben met zijn allen de wereldse omstandigheden helpen vormgeven door niets te doen, het maar aan anderen overlaten, ..[/quote]
  Des te belangrijker om in plaats van maar wat te roepen, serieus na te denken over mogelijke oplossingen. En dus niet alle erbij komende problemen simpelweg negeren.

  [quote name=”Carpa”]We dragen in essentie allemaal verantwoordelijkheid, maar als de wil en de moed en de kracht ontbreekt…dan hebben we reeds een keuze gemaakt en dan is het helaas wachten op een mirakel.[/quote]
  Het wachten op een mirakel is precies wat ik hier veel zie gebeuren. Of het nou het wachten is op de grote galactische federatie die alles zal gaan veranderen of het gewoon maar zeggen hoe het er uit moet gaan zien, zonder na te denken over hóe we dat moeten gaan doen. Het zet weinig zoden aan de dijk en verandert niets. Met een wereldbevolking van 7 miljard en zonder terugval naar het stenen tijdperk ontkom je er niet aan kritische vragen te stellen en concreet te zoeken naar mogelijke oplossingen.
  Dat is geen cynisme en ook geen onwil, dat is realisme.

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Hans”]Michael Tellinger heeft gelijk dat er nog een overgangsfase nodig is, jammer is dat hij niet vertelt hoe dit er uit moet/kan zien.

  UBUNTU systeem met in de beginfase een administratief sausje kan volgens mij wel werken.

  Wat UBUNTU / Venus Project / Stefan Denaerde zeggen is maak lokale gemeenschappen van zeg 10.000 inwoners per stuk waarbij mensen 3 uur per dag (ca. 1100 uur per jaar) goederen en diensten maken die ze aan de lokale gemeenschap geven. En naar rato van hun gebruiksrecht goederen en diensten van de gemeenschap mogen nemen.

  De eerste stap hier naar toe is het opzetten van een coöperatie wat lijkt op een kruising tussen winkel en, bank, belastingdienst en sociale zekerheidsfabriek.

  Op het moment dat je goederen en diensten aan de lokale gemeenschap geeft krijg je in de beginfase een tegoed op je rekening bij de gemeenschap bijgeschreven. Wat in eerste instantie je gebruiksrecht bepaald om goederen en diensten van de lokale gemeenschap te mogen gebruiken. Op jouw bruto “omzet” houden we een marge van 10% in waar we de kosten van sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg mee betalen.

  Heb dit idee voor NL en de EU uitgerekend en zie dat de BTW en belasting op arbeid wat we nu hebben met de hiervoor genoemde variant op de “Tiendpenning” kan worden afgeschaft.

  Al naar gelang het “niveau” van de mensen “stijgt” kunnen we de verschillen die mensen per uur verdienen kleiner maken en het gebruik van het administratieve sausje afschaffen.[/quote]
  blog talk radio zorra speaks duurt 3 uur maar je bent helemaal bij de les.Hollow earth network.com en voor de non believers zelf was ik zo,n 40 jaar geleden bij de alfa romeo fabriek in turijn alles werd daar toen al gedaan door robots 4 groepen van 3 personen in dienst alleen voor controle.dus wie heeft het over werken.De overgang,s fase is al gaande.

  0 likes
 • Dr. Why schreef:

  [quote name=”Carpa”]Werkt niet of werkt wel. Pro’s en contra’s. Zij die erin geloven en wat anders de kans willen geven, zij die er niet in geloven en verkiezen om het maar zo te houden en dan de categorie vd twijfelaars. [/quote]

  de enige serieuze poging tot berekening die ik hier gezien heb (en ooit gezien heb) was die van Wesley, en die werd direct afgekraakt 🙂

  Er zijn maar 2 manieren om dit te realiseren:
  1/ terug naar de jacht en de visvangst. Niet erg praktisch gezien het aantal mensen dat er nu rondlopen.
  2/ massaal investeren in automatisatie en research in automatisatie. Tot we robots hebben die robots kunnen maken die alles kunnen maken wat we nodig hebben. Arbeid is namelijk het enige wat iets oplevert en als we zelf niet meer moeten arbeiden kunnen we andere dingen doen. Dat is altijd al zo geweest voor de elite, alleen werd de arbeid door slaven gedaan en nu door werknemers.

  Basisinkomen is alleen maar een herschikking van het bestaande systeem, en dus geen oplossing.

  0 likes
 • Kevin Sassor schreef:

  Wat, zonder visie kom je er niet afkraken help al helemaal niet bij innovatie en hangen blijven in negatief
  Gedrag of uitingen daar ga je al helemaal niet op voor uit dus iemand moet toch en voorstel geven de rest mag je eigen fantasie en of visie in vullen en als met zo iets niet bezit moet men andre mensen niet lastig vallen.
  Dan kan men beter niets zegen want better word het er niet op en ik neem aan dat je comment als onrelefant word gezien aanzich van je 80 uur werken als voorstel.

  Mvg Kevin

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  berlijn

  Organisator coronaprotest Berlijn: ‘Het vrijheidsvirus verspreidt zich over Europa’

  Attentie, attentie, het vrijheidsvirus heeft Berlijn bereikt, ...

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  >