Natuur en Milieu

Rivier in China kleurt plotseling bloedrood

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een rivier in het oosten van China heeft een mysterieuze rode kleur gekregen. Inwoners van de provincie Zhejiang zeiden dat de rivier op donderdagochtend om 05.00 uur nog normaal kleurde, maar in minder dan een uur tijd een bloedrode kleur kreeg. Er kwamen ook meldingen binnen van een vreemde geur.

Een bewoner die al heel zijn leven in Wenzhou woont zei dat hij dit nog nooit gezien heeft en dat er geen chemische fabrieken zijn langs de rivier die dit zouden kunnen veroorzaken. Inspecteurs van de lokale overheidsdienst voor milieubescherming hebben watermonsters genomen om de oorzaak van deze ongebruikelijke kleur te achterhalen. In eerste instantie wordt gedacht dat de verdachte kleur te maken heeft met illegale lozing.

Rivier in China kleurt plotseling bloedrood“We vermoeden dat iemand kunstmatige kleurstoffen in het water heeft gedumpt,” vertelde hoofd van het milieubeschermingsbureau Jianfeng Xiao aan China News. “De persoon in kwestie dacht waarschijnlijk dat een tyfoon zware regenbuien zou veroorzaken, zodat niemand het zou merken. De zware regen bleef uit, waardoor de kleurstoffen niet werden weggespoeld.”

Xiao zei dat langs de rivier een papierfabriek, een voedselfabriek en een kledingmaker staan. Het onderzoek loopt nog.

[ABC News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
8 jaren geleden

Giflozing fabriek.

roeland
roeland
8 jaren geleden

Dit fenomeen is al veel vaker voor gekomen… Vorige keer in India geloof ik, toen was het nog veel gekker. De regen was rood…
Toen werd het veroorzaakt door een schimmel ofzo, en een andere stelde weer dat het door een meteoriet kwam…

Hoe dan ook. Het schijnt normaal te zijn op planeet Aarde dat er af een toe een riviertje bloed rood kleurt. De Egyptenaren schreven er ook al over.

Martin
Martin
8 jaren geleden

Jezus kwam langs en heeft het water in wijn veranderd. Alleen maakte ie een foutje in zijn toverspreuk en nu is het water wel rood maar niet te zuipen. Yup, mysterie opgelost!

ben
ben
8 jaren geleden

lollig in de papier kleding en voedsel industrie kunnen alle drie kleurstoffen worden gebruikt
dussssssssssssssssssssssssssssss

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x