Gezondheid

Nieuw onderzoek onthult waarom zonnebrandcrème slecht is voor je hart

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn warme dagen in aantocht. Reden te meer om je goed in te smeren, toch? Nieuw onderzoek laat zien dat zonnebrandcrème nadelige gezondheidseffecten heeft.

Er komt steeds meer bewijs dat overdadig gebruik van zonnebrandcrème de oorzaak is van de drastische stijging van het aantal mensen met een tekort aan vitamine D, dat wordt aangemaakt in het lichaam als de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

Door zonnebrand op je huid te smeren, kan het lichaam vrijwel geen vitamine D meer aanmaken.

Nieuwe margarine

Wereldwijd hebben naar schatting één miljard mensen een tekort aan deze belangrijke vitamine.

Sommige experts waarschuwen zelfs tegen het gebruik van zonnebrandcrème en spreken van ‘het nieuwe margarine’.

In de jaren negentig schakelden mensen massaal over van roomboter naar margarine. Sindsdien is gebleken dat transvetten in veel margarines schadelijker zijn dan verzadigde vetten in boter.

Belangrijke rol

Zitten gezondheidsinstanties er nu opnieuw naast?

Blootstelling aan zonlicht speelt een belangrijk rol bij het verlagen van de bloeddruk, aldus Richard Weller van de Universiteit van Edinburgh.

Mensen hebben altijd buiten geleefd. Pas de laatste 200 jaar zijn we de meeste tijd binnen gaan doorbrengen. Dit is niet normaal, stelt Weller.

Doodsoorzaak

Laat hoge bloeddruk nu net een belangrijke doodsoorzaak zijn.

In de aanwezigheid van uv-licht maakt de huid stikstofmonoxide aan, blijkt uit onderzoek. Dit stofje helpt bij het verwijden van bloedvaten.

Ondersteunen

“De bloeddruk van mensen ligt [door het smeren van zonnebrand] ’s zomers hoger dan ’s winters,” legde dr. Weller uit.

Scott Byrne van de Universiteit van Sydney voegde toe dat bij blootstelling aan zonlicht in de huid allerlei stofjes worden aangemaakt die het immuunsysteem ondersteunen.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelle
Jelle
3 jaren geleden

Ik smeer al jaren niet en ben bruiner dan ooit ,gezonder en een hoog vitamine D gehalte.
Als ik smeer is het met kokosolie daar wordt je huid zacht en soepel en meer zuurstof opname.

AlbertV
AlbertV
3 jaren geleden

Cholesterol speelt een belangrijke rol in de aanmaak en transport van vitamine D. Als je dus de adviezen van onze reguliere gezondheidsgoeroes opvolgt: smeren tegen de zon en je cholesterolwaardes met pillen omlaag forceren, krijg je gegarandeerd een vitamine D tekort. Een bijkomend probleem bij gebruik van statines is dat deze gifpillen ook ingrijpen op de productie van het co-enzym Q10, (cholesterol, LDL, en Q10 worden door hetzelfde mechanisme in je lever aangemaakt) met alle gevolgen vandien.
Hoe dwingender de adviezen uit het reguliere medische circus worden, hoe argwanender je moet worden, zie de hele vaccinatiegekte die nu gaande is.
Mijn advies: doe je best om uit de greep van de “gezondheidszorg” te blijven (leef gezond!), als je daar eenmaal in verzeild raakt kom je er niet meer uit, grote kans dat je chronisch ziek raakt en de rest van je leven uitgemolken wordt.

Solida
Solida
3 jaren geleden

Niet te vergeten de ellenlange chemische ingrediëntenlijst die niet alleen óp, maar vooral ín de huid komt met alle gevolgen van dien, vooral icm alle andere cosmetische producten, die allemaal chemusche bommetjes zijn. Het is verwonderlijk dat men nog zóveel rotzooi kan verdragen…

Ron
Ron
3 jaren geleden

De nanotechnologie is nog veel gevaarlijker. Lang werd gedacht dat er niks van opgenomen werd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x