Gezondheid

Bescherm jezelf tegen eierstokkanker met citrusvruchten

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrouwen die thee of sap van citrusvruchten drinken hebben veel minder kans om eierstokkanker te ontwikkelen. De flavonoïden in de dranken hebben een beschermend effect. Het drinken van slechts twee koppen zwarte thee vermindert de kans met 30 procent.

Producenten mogen momenteel geen gezondheidsclaims voor flavonoïden maken omdat de onderzoeken tot nu toe te kleinschalig waren. Maar daar kon wel eens verandering in komen door een recente studie die is uitgevoerd door de Universiteit van East Anglia in de Engelse stad Norwich.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onderzoek betrof 171.490 vrouwen tussen de 25 en 55 jaar oud, van wie gemiddeld 19 jaar lang de voeding werd bijgehouden. Na die periode konden de onderzoekers een direct verband vaststellen tussen het drinken van flavonoïden en de kans op eierstokkanker.

Flavonoïden zijn er in diverse soorten, waaronder flavonolen – die zijn te vinden in thee, rode wijn, appels en druiven – en flavononen – die in citrusvruchten zitten. De wetenschappers zeggen dat het heel makkelijk is om flavonoïden aan je dieet toe te voegen en dat ze langdurig voordelen voor je gezondheid kunnen hebben.

Eierstokkanker is de op vier na dodelijkste soort kanker. Volgens het Integraal Kankercentrum Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 1300 vrouwen de diagnose. Citrusvruchten zijn onder meer: citroen, limoen, mandarijn, clementine, grapefruit, sinaasappel en pompelmoes. Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x