CoronaMens en Dier

Huisarts Rob Elens vrijgesproken, boete weg: ‘Wat een geweldig nieuws!’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Op vrijdag 23 september stond huisarts Rob Elens voor het medisch tuchtcollege. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had hem aangeklaagd omdat hij hydroxychloroquine en ivermectine aan patiënten had voorgeschreven, die bijna allemaal zijn genezen.

Minister Hugo de Jonge drong vanaf mei 2021 steeds nadrukkelijker aan op tuchtrechtelijke vervolging van Elens, valt op te maken uit vrijgegeven Wob-documenten.

De tuchtraad deed vandaag uitspraak. Elens is op de vingers getikt vanwege corona-uitspraken die hij heeft gedaan, weet De Limburger. Daar krijgt hij een berisping voor. De boete is van tafel.

“De huisarts heeft niet in strijd gehandeld met de Geneesmiddelenwet door het off-label voorschrijven van HCQ en ivermectine,” oordeelt het tuchtcollege.

Heel goed

Op social media klinkt een opgeluchte verzuchting. “We feliciteren Rob Elens met de vrijspraak. Geen boete voor het voorschrijven van ivermectine/hydroxychloroquine,” twittert De Andere Krant.

Uitgeverij De Blauwe Tijger voegt toe: “Gefeliciteerd Rob Elens met de vrijspraak voor de tuchtrechter!” Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Wat een geweldig nieuws! Heel goed!”

Er is nooit naar gevraagd

De gezondheidsinspectie heeft sinds de zomer 16 artsen beboet wegens het verstrekken van medicijnen tegen corona. Elens liet eerder weten dat hij de eerste boete kreeg.

“Nooit is gevraagd hoe het met de patiënten is afgelopen,” zei de huisarts. “Wij hebben 4000 hulpvragen afgehandeld en bijna iedereen is genezen. Er is nooit naar gevraagd door de inspectie.”

Vandaag schrijft hij op Twitter:


4.9 195 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
177 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
4 maanden geleden

Eigenlijk is het te gek voor woorden dat je langs de rechter moet omdat je bewezen goede medicatie voorgeschreven hebt.

Victor Hugo
Victor Hugo
4 maanden geleden

Fantastisch nieuws voor een fantastische dokter! Eén van de weinigen, die nog trouw zijn gebleven aan de eed van Hippocrates.

Henk
Henk
4 maanden geleden

Goed nieuws. Nu nog de echte daders voor het gerecht..

Hermi
Hermi
4 maanden geleden

Dus hij mag vanaf NU gewoon invermectine voorschrijven?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

177
0
We lezen graag je reactie!x