Buitenland

Japanse hacker leidt politie naar kat met aanwijzingen

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Japanse politie is verwikkeld geraakt in een bizar kat-en-muisspel met een hacker die agenten onlangs naar een kat leidde.

Het Nationaal Politieagentschap (NPA) van Japan moest een serie aanwijzingen volgen en kwam uit bij een geheugenkaart die aan de halsband van een kat was bevestigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De vreemde gebeurtenissen begonnen toen e-mails vanaf computers uit heel Japan werden verstuurd. In de e-mails werd onder meer gedreigd met het opblazen van een vliegtuig en de peuterspeelzaal van de kleinkinderen van keizer Akihito.

Raadsels

De Japanse politie pakte vier verdachten op, maar zij werden vrijgelaten omdat bleek dat hun computer was geïnfecteerd met ‘iesys.exe’, een soort malware. De politie beweerde daarvoor nog dat alle vier de verdachten een bekentenis hadden afgelegd.

Op Nieuwjaarsdag werden verschillende raadsels per e-mail aan grote Japanse media verstuurd. De raadsels leidden de politie uiteindelijk naar de kat die op een eiland bij Tokio bleek te wonen.

Aandacht

De geheugenkaart bevatte naar verluidt informatie over het virus dat wordt gebruikt om geïnfecteerde computers over te nemen. Symantec bevestigde dat iesys.exe daadwerkelijk bestaat en gebruikers in staat stelt om computers op afstand over te nemen en e-mails te versturen.

Met groepen als Anonymous lijkt het vreemd dat één persoon met gemak de aandacht op zich weet te richten. De Japanse politie heeft een beloning van 3 miljoen yen (ruim 25.000 euro) uitgeloofd voor de hacker, de eerste cybercrime-beloning ooit in Japan.

Bron: Wired.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nephilith
Nephilith
11 jaren geleden

>”Met groepen als Anonymous lijkt het vreemd dat één persoon met gemak de aandacht op zich weet te richten.”

Niet echt, het hele begrip van anonymous stamt af van fubata channel. Waar de meerderheid post als ナナシ (nanashi), wat naamloos betekend.

tl;dr, anon is maar een inferieure kloon van de japanse internetcultuur.

cc
cc
11 jaren geleden

Die kat lijkt op die reclame van ‘hallo hallo’ op dat balkon

deEnigeEchteWaarheid
deEnigeEchteWaarheid
11 jaren geleden

Nogal zwak en doorzichtig om alleen maar een een beloning uit te loven wanneer de keizerlijke familie bedreigt wordt. Net zo stompzinnig als mensen opsluiten die een waxine-lichtje gooien naar een koets.

Walgelijk dat dit nog steeds zomaar kan.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x