Homepagina » Buitenland » Ron Paul: “Amerika heeft geen democratie, er valt bar weinig te kiezen”
Ron Paul: "Amerika heeft geen democratie, er valt bar weinig te kiezen"

Ron Paul: “Amerika heeft geen democratie, er valt bar weinig te kiezen”

De Verenigde Staten zijn geen democratisch land. Dat zegt oud-presidentskandidaat Ron Paul. Volgens Paul hebben Amerikaanse stemgerechtigden bar weinig te kiezen en zit er niet echt verschil tussen Hillary Clinton en Donald Trump.

“We hebben niet echt een democratie,” zei Paul tijdens het programma Morning Joe van MSNBC. “Zelfs als we heel erg blij zouden zijn met de Libertarische kandidaat, zou die niet mogen meedoen aan de debatten. De debatten worden gedomineerd door de Republikeinen en Democraten.”

Geen verandering

Republikeinen en Democraten zullen altijd een manier vinden om anderen buiten te sluiten, tenzij je een miljardair bent en genoeg druk kunt uitoefenen. Alleen dan zullen de media bereid zijn te praten met een derde partij, aldus de politicus.

Hij wees erop dat het buitenlandse beleid niet echt zal veranderen, ongeacht wie er wint. Men zal de rentepercentages blijven manipuleren en ook de schuld zal blijven toenemen, zei Paul, die in 2012 een gooi deed naar het presidentschap.

Leidt aandacht af

“Het enige wat de Republikeinen en Democraten doen is bekvechten en tegen elkaar schreeuwen, maar het beleid verandert nooit,” klonk het. “We sturen honderdduizenden mensen en biljoenen dollars naar andere landen, waar we dictators afzetten en democratie en verkiezingen opdringen. Als er vervolgens verkiezingen worden gehouden zetten we de winnaar af omdat hij of zij ons niet steunt.”

“Al het bekvechten leidt de aandacht af van de onderwerpen waar het echt om draait, namelijk persoonlijke vrijheid, het bankroet van dit land en het falen van ons buitenlandbeleid,” besloot Paul.

[Politico]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Tijd voor een totaal nieuw systeem; Meritocratie.

  8 likes
 2. Amerika wordt geregeerd door de banken!

  5 likes
 3. Ooit waren het water en vuur de Democraten (vrijwel indentiek aanD66 hier) en de Republikeinen (identiek aan de VVD en soms zelfs de PVV (Trump)) tegenwoordig zijn deze partijen geen verschil meer en ze hebben ze alles gemeen wat betreft de wereld: Het Midden Oosten en Europa destabiliseren, Ruslandje pesten, Comfrontaties opzoeken met andere landen, de wereld spontaan in een Economische crises storten en ga nog wel zo door. In het binnenland zijn de Democraten wat meer bevoorrecht voor de inwoners dan de op rijk georiënteerde Republikeinen. Links om of Rechts om ik heb een broertje dood aan Amerika.

  5 likes
 4. Zijn zoon had een redelijke kans totdat hij amnesty en black lives matters sprookjes begon te verkondigen. Jammer dat hij niet op zijn vader lijkt. Ron paul zou een uitstekende VP zijn oor Trump. Mits hij over zijn eigen libertarische fantasie heen kan stappen.

  3 likes
 5. Deze Ron Paul vergist zich, democratie doet precies waarvoor het is uitgevonden.
  Politiek en democratie is een creatie van de satanische kerk.
  Keizercultus en het terugbrengen van het pagan Rome imperium.

  4 likes
 6. Waarom denken mensen toch dat de VS een democratie is? Zelfs op het nivo van Ron Paul? Kijk naar de electorale colleges! Het is een constitutionele REPUBLIEK! Alhoewel de constitutie helemaal om zeep gebracht is……
  ww. archives.gov/

  4 likes
 7. Ook in Nederland is er geen democratie, zelfs niet in politieke partijen, want ben je maar vaak genoeg tegen, dan wordt je een dissident en uit de partij gezet…

  3 likes
 8. Trump/Ron Paul 2016. 😉

  1 likes
 9. Het financieel systeem en hun machthebbers regeren. De rest is bijzaak. We zitten zwaar onder de plak(ceo/grootaandeelhouders).Zelfs de particuliere aandeelhouders worden nu langzaam leeg getrokken. Als dit klaar is, dan is de NWO een feit, want contant geld kan dan wereldwijd worden afgeschaft. Regeert een pc programma/met hun leiders over ons. Vrijheid van leven invulling helemaal weg. Je moet dan punten scoren om iets te krijgen. Zij bepalen waar je punten voor krijgt. Hungry games is dan werkelijkheid. Games die vooral kinderen nu spelen is dan hetzelfde. Robots de zorg. Ik wil niet in zo’n wereld leven.

  1 likes
 10. Trump wil niet regeren, waarom die daar staat?
  Hillarie. wil alleen oorlogen!.
  Bernie maakt een kans.
  OF verkiezingen worden uitgesteld omdat de amerikaan wel eens wat bewuster kan zijn in sept. dan die nu op dit moment is.
  Heeft OOOO bama nog een jaartje.
  Zou dat kunnen?.

  0 likes
  • Bernie maakt geen kans. Zijn knokploegjes hebben zijn kansen compleet verziekt. De amerikanen houden niet zo van radicale “sociaal democraten”. Daar gelooft men terecht dat de staat een probleem is, niet de oplossing. Iets met eigen broek ophouden enzo…

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

hoogleraar

Hoogleraar en universitair docent schrijven vlijmscherp artikel over coronabeleid: ‘Draconisch’

Hoogleraar Michaéla Schippers en universitair docent Erwin ...

ghislaine maxwell

‘Ghislaine Maxwell is de volgende die dood gevonden wordt in haar cel’

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de veroordeelde ...