Natuur en Milieu

Witte Huis over onderzoek naar klimaatverandering: “We steken daar geen geld meer in. Dat is geldverspilling”

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Witte Huis gaat geen geld meer steken in klimaatonderzoek omdat dat ‘geldverspilling is’. Dat schrijft The Hill.

“Ik denk dat de president daar vrij duidelijk over was: We investeren daar geen geld meer in,” zei begrotingsdirecteur Mick Mulvaney donderdag tijdens een persconferentie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Wij vinden dat verspilling van jullie geld,” voegde hij toe.

Flink snoeien

President Trump snoeit in de nieuwe begroting flink in de uitgaven voor milieu. De milieudienst EPA moet het met 30 procent minder doen: van 8,1 miljard dollar nu tot 5,6 miljard in de toekomst.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken krijgt geen geld meer voor programma’s die betrekking hebben op klimaatverandering.

Trump benoemde klimaatscepticus en tegenstander van de EPA Scott Pruitt tot nieuwe directeur van de organisatie.

Teruggedraaid

Die twijfelt openlijk aan de invloed van de mens op de verandering van het klimaat en spande als openbaar aanklager in de staat Oklahoma minstens 13 rechtszaken aan tegen de EPA.

Als het aan Pruitt ligt, worden veel van Obama’s klimaatmaatregelen snel teruggedraaid. Hij heeft vooral kritiek op het feit dat Obama besluiten nam buiten het Congres om.

Afgelopen

Dat moet afgelopen zijn, vindt de nieuwe EPA-baas.

Milieuactivisten en groenen zijn niet blij met de nieuwe begroting. Zij vinden dat beleidsmakers de financiering voor onderzoek naar klimaatverandering niet moeten stopzetten in een periode waarin ‘de temperaturen en concentraties broeikasgas stijgen’.

[The Hill]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Net als met alle geld die je aan het Kanker fonds geeft de hoeveelheid Kanker in de wereld vergroot, zorgt Carbon Tax tegen Climate Change…. by uitstek dat er Climate Change gaat komen, doordat we onder valse aannames en ideëen zelf het klimaat actief laten manipuleren door onze machthebbers dat straks alles DANKZIJ onze belasting precies zo naar de kl*te gaat zoals we juist proberen te voorkomen!

Haab
Haab
7 jaren geleden

Onderzoek naar klimaatverandering en dan niet vertellen dat Nibiru de oorzaak is is inderdaad geldverspilling.

Bagwany
Bagwany
7 jaren geleden

Arwijn ,Helemaal met je eens als je naar boven kijkt zie je elke dag gemtails ben op het ogenblik in De UK
en je gelooft je ogen niet 2 , 3 , 4 jets naast elkaar trekken strepen door de lucht die gewoon 2 a 3 uur blijven hangen en en uitwaaieren en het blijft maar doorgaan met het zogenaamde geo engineering
Al de gene die dit veroorzaken en opdracht voor geven moeten ze nu nog oppakken en aanklagen voor volkenmoord ,stelletje hypocrieten door op een pakje sigaretten te ver melden dat roken slecht is voor je gezondheid ja dat klopt, maar wat ze in de atmosfeer sproeien is duizend keer meer gevaarlijker dan roken , maar zo zie je maar hoe ze de zaak verbloemen en de sigaretten de schuld geven dat mensen longkanker krijgen

Franss
Franss
7 jaren geleden

En ondertussen geeft het Amerikaanse ministerie van defensie wél kapitalen uit aan onderzoek naar de gevolgen van de klimaatopwarming. Want als de ruskies gewoon met een bootje over de ijsvrije Noordpool komen varen is het opeens different cook. En als de droogte in het (nabije) oosten de rivieren laat opdrogen, dan gaat de poep de ventilator slaan.
Het leger twijfelt niet eens aan de opwarming en dat klopt ook wel want daar zitten mensen die elk gevaar serieus nemen.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x