Gezondheid

Reflux: 3 dingen die Big Pharma je nooit zal vertellen

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna iedereen heeft weleens last van brandend maagzuur. Vooral in tijden van stress of moeilijke situaties, waaronder de problemen veroorzaakt door de coronacrisis.

Wanneer je hier een enkele keer last van hebt kan dat geen kwaad. Maar als je regelmatig brandend maagzuur hebt, kan het een ontsteking van je slokdarm veroorzaken. En wanneer dit chronisch wordt kun je er slokdarmkanker door krijgen, dat vaak fataal is, omdat het meestal pas ontdekt wordt lang nadat er uitzaaiingen zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Wanneer je maaginhoud (en het zuur) terug kan stromen in je slokdarm noemen we dat reflux. Reflux is niet alleen pijnlijk en vervelend, het kan op de langere termijn zelfs levensbedreigend zijn.

Honderdduizenden mensen lijden aan reflux

Opvallend is dat het aantal mensen dat reflux-klachten heeft, sinds de jaren ’60 vorige eeuw explosief gestegen is. Big Pharma heeft daar meteen op ingespeeld door medicijnen te bedenken die tijdelijk werken.

Uiteraard los je hiermee niet het probleem op, maar onderdruk je de zuurtegraad van je maagsap eventjes. Dan is de pijn tijdelijk minder, of zelfs weg.

De reden dat Big Pharma voornamelijk tijdelijk werkende oplossingen biedt, is dat ze je daarmee tot terugkerende klant maken. Zo zijn er wereldwijd miljoenen slachtoffers die al decennia lang aan de maagzuurremmers zitten, zoals Omeprazol.

Alleen al Omeprazol gaat miljoenen keren per jaar over de toonbank van apothekers, en de totale maagzuurremmerindustrie levert Big Pharma honderden miljoenen euro per jaar op.

Provisies

Artsen krijgen vaak interessante provisies van de medicijnmakers, wanneer zij bepaalde medicijnen voorschrijven. Daardoor zullen veel artsen je gemakkelijk de ‘tijdelijke’ oplossing bieden in de vorm van bepaalde medicijnen, die (helaas) ook nog vaak een verslavend effect hebben.

Volgens onderzoeker dr. R. Laheij, van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen, ontstaat het verslavende effect van maagzuurremmers doordat de maagzuurproductie op hol slaat zodra je met de medicatie stopt. Hoewel medicatie in principe een tijdelijke oplossing zou móeten zijn, geven veel artsen hun patiënten met reflux-klachten de boodschap mee dat ze dit voor de rest van hun leven moeten blijven slikken.

Kassa voor de arts, maar de risico’s voor de patiënt worden gemakshalve doorgaans níet verteld!

Gevaren van Omeprazol

Want wist je dat door het gebruik van dit soort maagzuurremmers je spijsvertering compleet in de war raakt? En dat dit heel veel andere, negatieve neveneffecten geeft? Een weinig genoemd neveneffect is dat je door maagzuurremmers overgewicht kunt krijgen.

Met maagzuurremmers neemt je hoeveelheid maagzuur af, je neutraliseert het in feite. Met protonpompremmers wordt er minder maagzuur aangemaakt. Hierdoor kan je spijsverteringssysteem veel minder voedingsstoffen uit je voedsel halen. Voedsel wordt hierdoor gefermenteerd, in plaats van verteerd. Dat is in feite een gecontroleerd rottingsproces in je darmen.

Dit leidt vervolgens tot een vorm van ‘ondervoeding’, waardoor je metabolisme in de overlevingsstand komt. Je lichaam doet dit, om het tekort aan echte voedingsstoffen, mineralen en vitaminen te compenseren. Je lichaam gaat in dat geval lichaamsvet creëren en vasthouden.

Bovendien kunnen maagzuurremmers, in Nederland het meest gebruikte medicijn, de kans op een longontsteking verhogen. Voor ouderen en mensen met een chronische aandoening kan dat levensbedreigend zijn. Langdurig gebruik van Omeprazol is daarbij ook nog gelinkt aan een verdubbelde kans op dementie.

Baking soda (maagzout, zuiveringszout)

Naast medicatie van Big Pharma, zijn er ook veel mensen die hun toevlucht nemen tot zuiveringszout, ook wel baking soda genoemd (natriumbicarbonaat) wanneer ze last hebben van brandend maagzuur. Op zich is dit een handig hulpmiddel voor de korte termijn. Baking soda neutraliseert het maagzuur nagenoeg onmiddellijk, waardoor de klachten verminderen en vaak zelfs verdwijnen.

Maar… dat is net als een Rennie of andere medicatie ook niets anders dan symptoombestrijding! Je hebt maagzuur nodig om voedsel te verteren en voedingsstoffen op te nemen. Neutraliseer je het maagzuur, dan kan je maag dus niet doen wat het moet doen. Gebruik je elke dag baking soda, neem je essentiële voedingsstoffen niet meer op, en schiet je per saldo dus niets op!

Baking soda is géén oplossing voor de lange termijn om van je reflux of medicijnen af te komen!

Genezen van reflux

Wat artsen je meestal niet zeggen is dat je gewoon kunt genezen van reflux! Maar dat levert Big Pharma en de artsen niets meer op, dus laten ze je liever medicijnen slikken dan je van je probleem af te helpen.

Er is echter een behandelmethode die snel en gemakkelijk is, waarbij je van binnenuit geneest van reflux. Na deze behandeling ben je er voorgoed vanaf en kom je los van de medicatie.

Op www.refluxrevolutie.nl kun je hier meer over lezen en de eerste stappen zetten op weg naar een leven vrij van die irritante en uiterst pijnlijke reflux-klachten.

Heb jij last van reflux, of ken je iemand die het heeft en ervan af wil? Ga dan naar www.refluxrevolutie.nl en/of stuur deze link door.

Genees nu van Reflux!

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button