Gezondheid

Rookverslaving: klantenwerving onder kinderen door tabaksindustrie

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al ruim tien jaar is het verboden om reclame te maken voor tabaksproducten. Maar hoe komt het dan dat er nog steeds zoveel mensen een rookverslaving hebben? Ongeveer een kwart van alle Nederlanders rookt en brengt zichzelf en anderen daarmee schade toe. Ruim 74% van alle rokers in Nederland rookt dagelijks en bijna 16% van alle rokers is zware roker. Je bent een zware roker als je meer dan 20 sigaretten of shagjes per dag rookt. Ook is het zo dat er meer mannen dan vrouwen roken in Nederland.

Rookverslaving - Stoppen met roken met hypnose
Trendy sigarettenverpakking

De reden dat er nog steeds zoveel mensen een rookverslaving hebben, is dat de tabaksindustrie er een geheime agenda op nahoudt. Zo probeert deze industrie kinderen en jongeren te verleiden om te gaan roken. Zij verpakken hun sigaretten in leuke en trendy sigarettenpakjes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ook voegen zij verschillende smaakstoffen toe aan de sigaretten om de tabak minder vies te laten smaken.

Dit alles kan de kinderen aan een rookverslaving ‘helpen’. Ook is gebleken dat de industrie haar pijlen gericht heeft op het creëren van sluikreclame in bijvoorbeeld YouTube video’s.

Hoe slecht is roken?

We weten allemaal dat roken slecht is voor onze gezondheid. Het beschadigt je lichaam en het brengt schade toe aan anderen die passief meeroken. Roken vergroot de kans op hart- en vaatziekten, kanker en hoge bloeddruk. Ook veroorzaakt het vruchtbaarheidsproblemen, COPD en meer. Al met al zorgt roken ervoor dat je hoogstwaarschijnlijk eerder zult overlijden.

De problemen die het roken met zich meebrengt worden vaak veroorzaakt door de schadelijke stoffen in tabak. Dit zijn er zo’n 5000 tot 7000 per sigaret. Zo bevat een sigaret onder andere nicotine, koolmonoxide en teer, dat kankerverwekkend is.

Van rookverslaving af komen

Er zijn manieren om te stoppen met roken, maar die zijn lang niet altijd effectief. Er zijn genoeg mensen in Nederland bij wie een laserbehandeling of nicotinepleister niets heeft opgeleverd. Een andere manier om van een rookverslaving af te komen is hypnotherapie.

Deze methode is onderzocht door onder andere the University of Washington School of Medicine. De onderzoeksresultaten van deze methode laten een slagingspercentage van meer dan 90% zien.

Trancewerk is de grootste aanbieder van professionele hypnosesessies in de Benelux. Michel Lejeune, oprichter en internationaal gecertificeerd hypnotherapeut, zegt:

“Stoppen met roken met hypnose is de meest relaxte vorm van snel en gemakkelijk stoppen met roken. Het kost namelijk geen enkele moeite. Je vergeet als het ware te roken. Je draait de tijd terug naar het moment vóórdat je je eerste sigaret opstak. Hierdoor triggeren de momenten dat je eerder ging roken, bijvoorbeeld bij een kop koffie, je niet meer. Bovendien maakt het niet uit hoe lang je al verslaafd bent.”

Lejeune biedt het professionele stoppen met roken hynoseprogramma aan tegen 50% korting.

www.trancewerk.nl/hulp-bij-verslavingen/stoppen-met-roken-met-hypnose

Klik hier om het hypnoseprogramma te downloaden en gebruik de speciale kortingscode:  STOPROKEN.

[Tabaknee, Trancewerk]

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button