Universum

Mysterieuze ‘donkere materie’ nog vreemder

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen die de Melkweg in kaart brengen stonden versteld toen ze niet in staat waren iets onzichtbaars te vinden.

Het team was op zoek naar bewijs voor donkere materie, de substantie die naar verwachting 83 procent van de materie in het universum uitmaakt.

Het kan echter niet worden gedetecteerd met behulp van het blote oog of bestaande astronomische technieken. Het wordt daarentegen indirect gedetecteerd door de aantrekkingskracht die het uitoefent op andere kosmische fenomenen.

Massa

Astronomen van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) zeiden dat ze bewijs zouden vinden voor donkere materie rond de zon nadat ze de bewegingen van meer dan 400 sterren in de Melkweg in kaart hadden gebracht. Ze vonden echter niets.

“De massa die we afleiden komt goed overeen met wat we zien in het gebied rond de zon,” zei teamleider Christian Moni Bidin van de Universiteit van Concepción in Chili in een persverklaring. “Onze berekeningen laten zien dat het [donkere materie] te zien zou moeten zijn in onze metingen, maar het was er niet!”

Mysterieuzer

Hij voegde toe dat de Melkweg veel sneller roteert dan verklaard kan worden door zichtbare materie alleen. “Dus als blijkt dat zich geen donkere materie bevindt op de plaats waar we het verwachten moet een nieuwe oplossing worden bedacht voor het probleem van de verborgen massa,” ging Bidin verder. “Onze resultaten zijn in strijd met de huidige geaccepteerde modellen. Het mysterie van donkere materie is nog mysterieuzer geworden.”

Het ESO-team gebruikte de 2,2 meter telescoop van het La Silla Observatorium in het zuidelijke deel van de kurkdroge Atacamawoestijn in Chili.

Bron: AFP

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x