Homepagina » Archeologie » “Rotstekeningen bewijzen dat oude Chinezen Amerika duizenden jaren eerder hebben ontdekt dan Columbus”
"Oude Chinezen ontdekten Amerika duizenden jaren eerder dan Columbus"

“Rotstekeningen bewijzen dat oude Chinezen Amerika duizenden jaren eerder hebben ontdekt dan Columbus”

Al honderden jaren wordt gedacht dat de Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus Amerika heeft ontdekt, maar oude rotstekeningen die in de VS zijn gevonden zouden ervoor kunnen zorgen dat de geschiedenis moet worden herschreven.

Wetenschappers hebben oude graveringen gevonden die erop wijzen dat Chinese ontdekkingsreizigers Amerika al ver voor de Europeanen hebben ontdekt. Ze ontdekten pictogrammen die lijken op oude Chinese tekens.

De onderzoekers zeggen dat de rotstekeningen duizenden jaren geleden kunnen zijn gemaakt door Chinese ontdekkingsreizigers. John Ruskamp, een gepensioneerd scheikundige en amateur-epigraaf uit Illinois, stuitte tijdens een bezoek aan het Petroglyph National Monument in New Mexico op de ongewone pictogrammen.

Positief contact

Hij claimt dat de pictogrammen erop wijzen dat oude volken uit Azië rond 1300 voor Christus al voet aan wal hebben gezet in Amerika, bijna 2800 jaar voordat de schepen van Columbus de Nieuwe Wereld bereikten.

“Deze oude Chinese tekens in Noord-Amerika kunnen niet nep zijn,” zei Ruskamp. “Ze zijn zeer oud. Deze wetenschappelijke studie bevestigt dat de oude Chinezen meer dan 2500 jaar geleden op een positieve manier contact onderhielden met de indianen en Amerika verkenden. Uit het patroon kunnen we opmaken dat het eerder om een expeditie ging dan om een nederzetting.”

Veel experts reageerden sceptisch op de uitspraken van Ruskamp vanwege het gebrek aan archeologisch bewijs voor de aanwezigheid van oude Chinezen in de Nieuwe Wereld. Ruskamp is niet de eerste die claimt dat de Chinezen Amerika als eerste ontdekten. Luitenant-commandant Gavin Menzies beweerde dat een vloot Chinese schepen in 1421, 70 jaar voor de expeditie van Columbus, naar Noord-Amerika is gevaren.

Verweerd

Ruskamp heeft 84 pictogrammen gevonden die overeenkomen met unieke Chinese vindplaatsen verspreid over de VS. Hij zegt dat veel van deze pictogrammen zijn onderzocht door experts op het gebied van oude Chinese teksten. Ze lijken op vormen van schrift die duizenden jaren geleden verloren zijn gegaan.

Pictogrammen die hij op rotsen in Albuquerque heeft gevonden lijken op een vorm van schrift die de Chinezen na het einde van de Shang-dynastie gebruikten. Ruskamp zegt onder meer Chinese tekens voor honden, bloemen en de aarde te hebben gevonden.

Ruskamp heeft een boek en een paper geschreven over het onderwerp. Hij legt daarin uit dat de graveringen duidelijk zijn verweerd, wat erop wijst dat ze lang geleden zijn gemaakt en niet in de afgelopen 150 jaar.

[MailOnline, Epoch Times]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
6 jaren geleden

Het originele bericht is al van 12 mei. Dit werd in januari 2006 al bekend gemaakt. Dus geen nieuws :).

brainstormforum
brainstormforum
6 jaren geleden

Columbus was zelfs niet de eerste uit Europa die in America aan kwam. De Vikingen waren hem een paar honderd jaar voor.

wakker
wakker
6 jaren geleden

Mijn ex vertelde me een paar jaar geleden al dat indianen erg veel op Chinezen lijken. Zij kan dat weten, want ze komt zelf uit Peking.

Helly
Helly
6 jaren geleden

De vikingen waren er ook al geweest

x

Check Also

baudet

Baudet haalt uit naar ‘leugenaars op het Binnenhof’ tijdens coronaprotest: ‘Dit laten wij niet gebeuren!’

In Den Haag waren vandaag tienduizenden betogers ...

huisarts

Huisarts op het matje bij Orde der artsen om coronakritiek, dit is haar reactie

Huisarts Clo Cornelissen uit het Belgische Tongeren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x