BuitenlandCorona

Ruim 10.000 sterfgevallen gemeld bij EMA na coronaprik, Nederland bijna koploper

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de Europese database van rapporten over vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen (EudraVigilance) zijn inmiddels meer dan 400.000 gevallen van bijwerkingen na de coronaprik gemeld.

EudraVigilance schrijft over deze database:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft deze website in 2012 geopend om het publiek toegang te geven tot meldingen over vermoedelijke bijwerkingen. Deze meldingen worden elektronisch bij EudraVigilance ingediend door geneesmiddelenautoriteiten en door farmaceutische bedrijven.

EudraVigilance is een systeem voor het verzamelen van meldingen over vermoedelijke bijwerkingen. Deze meldingen worden gebruikt voor een evaluatie van de voordelen en risico’s van geneesmiddelen in hun ontwikkelingsfase en voor het bewaken van hun veiligheid na toelating tot de Europese Economische Ruimte (EER). Het systeem is sinds december 2001 in gebruik.

De website maakt deel uit van het EudraVigilance-toegangsbeleid, dat is ontwikkeld ten behoeve van de volksgezondheid. Het draagt bij aan de bewaking van de veiligheid van geneesmiddelen en vergroot de transparantie voor belanghebbenden en het publiek.

431.740 gevallen van vermoede bijwerkingen

Er zijn inmiddels vier coronavaccins opgenomen in de database: die van Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen. In totaal betreft het nu 431.740 gevallen van vermoede bijwerkingen. Hiervan gaan 25.849 gevallen over het vaccin van Moderna, 179.658 gevallen over het vaccin van Pfizer, 222.071 gevallen over het vaccin van AstraZeneca en 4162 gevallen over het vaccin van Janssen.

10.570 meldingen van overlijden

Tot 8 mei waren er 10.570 meldingen van overlijden na coronavaccinatie. De meeste meldingen gingen over het vaccin van Pfizer (5368 sterfgevallen). Bij 2865 meldingen betrof het het vaccin van Moderna, bij 2102 het vaccin van AstraZeneca en bij 235 het vaccin van Janssen.

De meeste gevallen van bijwerkingen zijn gemeld in Italië (59.098). Nederland (53.206) staat op de tweede plek. Alleen in de categorie Pfizer moet Nederland Italië voor zich dulden. In alle overige categorieën voeren we het bijwerkingenklassement aan, zoals blijkt uit onderstaande grafieken. De cijfers zijn bijgewerkt tot 15 mei.

Het aantal sterfgevallen ligt in werkelijkheid mogelijk nog een stuk hoger. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat minder dan 1 procent van de bijwerkingen wordt gemeld. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat het melden van een bijwerking een tijdrovend proces is. Het is dus niet ondenkbaar dat er inmiddels meer dan een miljoen mensen zijn overleden na de coronaprik.

gevallen
Aantal gevallen van bijwerkingen na Pfizer-vaccin (adrreports.eu)
gevallen
Aantal gevallen van bijwerkingen na AstraZeneca-vaccin (adrreports.eu)
gevallen
Aantal gevallen van bijwerkingen na Moderna-vaccin (adrreports.eu)
gevallen
Aantal gevallen van bijwerkingen na Janssen-vaccin (adrreports.eu)

Mordechai Sones van America’s Frontline Doctors deelde onderstaand filmpje over de effecten van coronavaccins op sterftecijfers in diverse landen.

4.6 54 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezondheid (MGTOW)
Gezondheid (MGTOW)
2 jaren geleden

Nederland, het meest gedegenereerde land ter wereld. Dat geloof ik meteen.
Echt gezonde mensen zijn hier een hoge uitzondering, zelfs op jonge leeftijd. En als het kan, laten we onszelf ook nog even dodelijk ziek maken door prikjes.
Zo ken ik Nederland nu.

Seemore2day
Seemore2day
2 jaren geleden

Zolang het gevaccineerden zijn heb ik er absoluut geen probleem mee.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

GROTE FARMACIE gecreëerd voor allemaal een COMPLETE oplichterij. WHO, CDC, RIVM en deze PLANdemic is ook om veel redenen een totale zwendel. Een daarvan is om TONNEN VACCINS te verkopen en miljarden aan omzet te genereren. Daarom zijn ze het als een gek aan het promoten.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Ik zit niet snel zonder woorden. Nu wel.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x