Mens en Dier

Omtzigt is woest en overweegt juridische stappen: ‘Het einde van de rechtsstaat’

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!

Kamerlid Pieter Omtzigt vroeg VVD-staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) afgelopen week tijdens het toeslagendebat of de Belastingdienst zich een keer aan de wet gaat houden. “Wat is daar te veel aan gevraagd?” vroeg Omtzigt.

De Vries zei op een aantal punten versnelling te willen, ‘maar ik kan dat niet voor alle wettelijke termijnen doen’. “Ik vind dat spijtig, want het uitgangspunt is natuurlijk dat je je aan de wet houdt, maar ik moet ook kijken naar wat er mogelijk is. Het is niet anders,” zei ze.

Omtzigt haalde uit: “Een staatssecretaris van Belastingzaken die zegt dat het niet anders is dan dat de Belastingdienst zich niet aan de wet houdt, is het eind van de rechtsstaat. Ik weet echt niet waar we hier tegenaan kijken. Ik zal hier vast aankondigen dat ik na ga denken over juridisch advies.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zelfs dat is voor deze regering te veel

“Het enige wat ik vraag is om er dan maar de aansprakelijkheid voor te erkennen dat het misgaat. En zelfs dat is voor deze regering te veel. De wetten moeten niet alleen richting de ouders gehandhaafd worden, die moeten ook gehandhaafd worden richting de eigen Belastingdienst.”

“De intentie is natuurlijk om de wet gewoon uit te voeren, maar ik heb u ook aangegeven dat we tegen een aantal knelpunten aanlopen, waardoor wij die deadlines niet kunnen halen,” voegde de staatssecretaris toe. “Wat u nu aangeeft als deadline is gewoon niet te doen voor ons.”

Dat is het einde van de rechtsstaat

Onlangs zei De Vries dat ze wil dat gedupeerden in 2025 duidelijkheid hebben over extra compensatie.

Omtzigt wees erop dat hij niet degene is die de deadline aangeeft. Hij trok fel van leer. “Ik heb zelfs tegen die wet gestemd. Dit is het voorstel van de regering zelf. Dat is een paar maanden geleden wet geworden. De SP, BIJ1 en ik zeiden: dit moet u niet doen, dit moet u gewoon niet doen. Dat is niet omdat wij de ouders niet tegemoet wilden komen. De regering zegt: dit is wat we doen. Dan zeg ik: nou, gaat u zich er dan maar aan houden. En dan zegt de regering: o, maar dat hoeft niet. Dat is het einde van de rechtsstaat.”

4.9 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
13 dagen geleden

Pieter niet overwegen gewoon doen.

Sylvie
Sylvie
13 dagen geleden

Rechtsstaat? Voor wie? 🤔

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
13 dagen geleden

Einde van de rechtsstaat was al aan de gang toen Pinokkio MP werd.

Siegfried Klaag
Siegfried Klaag
13 dagen geleden

De rechtsstaat is drie jaar terug al overleden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

102
0
We lezen graag je reactie!x