Binnenland

Kaag voelt niets voor accijnsverlaging op benzine terwijl Nederland binnenloopt door Oekraïneoorlog

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Het kabinet voelt niets voor een accijnsverlaging op benzine en diesel. Wel wordt er gekeken op welke manier en voor welke groepen extra compensatie mogelijk is vanwege de snel stijgende prijzen door het conflict in Oekraïne. Dat zei minister Kaag van Financiën bij WNL op Zondag.

De benzineprijs is op dit moment rond de 2,34 euro. Kaag zei dat het schrappen van de btw de autorijder zou helpen, maar op andere terreinen als onderwijs zou dan moeten worden bezuinigd.

De Nederlandse schatkist loopt ondertussen op een wrange manier binnen door de oorlog. Nu de gasprijs omhoog is geschoten, schatten economen in dat de inkomsten al gauw vijf miljard euro hoger kunnen uitvallen.

‘Samen’ dragen

De Europese Unie heeft afgelopen woensdag voor een recordbedrag van 689 miljoen euro aan gas gekocht van Rusland, meldt de Brusselse denktank Bruegel op basis van eigen berekeningen.

Er is stevige kritiek op de gang van zaken. “Hoelang zal het nog duren voordat Rutte/Kaag cum suis zeggen dat we de stijgende energie- en benzineprijzen ‘samen’ dragen?” vraagt jurist en filosoof Raisa Blommestijn zich af.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland TV Peter Vlemmix twittert: “De benzineprijs in Nederland is een enorme middelvinger uit Den Haag richting de burger.”

Melkkoe

“Nergens in Nederland kan je nog onder de 2 euro per liter tanken. Elke dag wordt benzine duurder. Ruim de helft van de brandstofprijs bestaat uit belasting. Voor de overheid is de automobilist niets meer dan een melkkoe,” reageert Forum voor Democratie.

Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga, stelt: 25.000.000.000 (25 miljard) wordt er uitgegeven aan een verzonnen ‘stikstofcrisis’. Dat is 2700 euro per werkende Nederlander. Compensatie? Ho maar.

4.8 47 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
3 maanden geleden

Dat wijf spoort ook niet dat is toch bekend? Aanhanger van WEF.

Hans J.
Hans J.
3 maanden geleden

De auto is al jaaaaaarrrrren de melkkoe van Nederland. Heeft altijd bestaan en de mensen worden altijd uigekleed. Vooral nu Nederland mee doet aan de oorlog hysterie.

Jan
Jan
3 maanden geleden

Onze hele landverraders volksverraders kabinet is er op uit om ons Nederlandse volk compleet uit te kleden in alles aan die terroristen te schenken
Welke mens met gezond verstand stemt er nog op deze volksverraders
Ik zeg er stemt niemand meer op maar dank zij die inorme verkiezingsfraude kunnen ze verder gaan om ons land naar de verdoemenis te helpen

Rienus
Rienus
3 maanden geleden

Mevrouw Kaag etaleert perfect wat voor een totaal onbenul zij eigenlijk is.
Samen met die glibber van een Mark Rutte kan ik me geen beter stelletjes dieven voorstellen.
Op die positie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

111
0
We lezen graag je reactie!x