Binnenland

Kaag voelt niets voor accijnsverlaging op benzine terwijl Nederland binnenloopt door Oekraïneoorlog

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!

Het kabinet voelt niets voor een accijnsverlaging op benzine en diesel. Wel wordt er gekeken op welke manier en voor welke groepen extra compensatie mogelijk is vanwege de snel stijgende prijzen door het conflict in Oekraïne. Dat zei minister Kaag van Financiën bij WNL op Zondag.

De benzineprijs is op dit moment rond de 2,34 euro. Kaag zei dat het schrappen van de btw de autorijder zou helpen, maar op andere terreinen als onderwijs zou dan moeten worden bezuinigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Nederlandse schatkist loopt ondertussen op een wrange manier binnen door de oorlog. Nu de gasprijs omhoog is geschoten, schatten economen in dat de inkomsten al gauw vijf miljard euro hoger kunnen uitvallen.

‘Samen’ dragen

De Europese Unie heeft afgelopen woensdag voor een recordbedrag van 689 miljoen euro aan gas gekocht van Rusland, meldt de Brusselse denktank Bruegel op basis van eigen berekeningen.

Er is stevige kritiek op de gang van zaken. “Hoelang zal het nog duren voordat Rutte/Kaag cum suis zeggen dat we de stijgende energie- en benzineprijzen ‘samen’ dragen?” vraagt jurist en filosoof Raisa Blommestijn zich af.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland TV Peter Vlemmix twittert: “De benzineprijs in Nederland is een enorme middelvinger uit Den Haag richting de burger.”

Melkkoe

“Nergens in Nederland kan je nog onder de 2 euro per liter tanken. Elke dag wordt benzine duurder. Ruim de helft van de brandstofprijs bestaat uit belasting. Voor de overheid is de automobilist niets meer dan een melkkoe,” reageert Forum voor Democratie.

Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga, stelt: 25.000.000.000 (25 miljard) wordt er uitgegeven aan een verzonnen ‘stikstofcrisis’. Dat is 2700 euro per werkende Nederlander. Compensatie? Ho maar.

4.8 47 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
2 jaren geleden

Dat wijf spoort ook niet dat is toch bekend? Aanhanger van WEF.

Hans J.
Hans J.
2 jaren geleden

De auto is al jaaaaaarrrrren de melkkoe van Nederland. Heeft altijd bestaan en de mensen worden altijd uigekleed. Vooral nu Nederland mee doet aan de oorlog hysterie.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Onze hele landverraders volksverraders kabinet is er op uit om ons Nederlandse volk compleet uit te kleden in alles aan die terroristen te schenken
Welke mens met gezond verstand stemt er nog op deze volksverraders
Ik zeg er stemt niemand meer op maar dank zij die inorme verkiezingsfraude kunnen ze verder gaan om ons land naar de verdoemenis te helpen

Ron
Ron
2 jaren geleden

De Vlaamse regering geeft per Oekrainier 1000 Eur subside aan de stad of gemeente terwijl er mensen zijn die hier een ganse dag in de kou zitten en moeten leven van sociaal tarief op elektriciteit.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x