Archeologie

Ruïnes diep in Ecuadoraanse jungle ontrafelen eeuwenoude archeologische mysteries

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het dichte regenwoud in het oosten van de Andes is op ruim 2500 meter boven zeeniveau een bouwwerk opgegraven.

De ruïnes in de Zuid-Amerikaanse bergjungle kunnen eeuwenoude mysteries ontrafelen en herbergen mogelijk een koninklijke Incaschat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het bouwwerk bevat volgens één theorie de Schat van de Llanganatis, een enorme goudschat die in de zestiende eeuw door Inca-generaal Ruminahui zou zijn verborgen voor de Spaanse conquistadores.

Mooie berg

Volgens de legende reisde de generaal naar het Llanganatis-gebergte, waar hij de rijkdommen in een grot heeft verstopt of in een meer heeft gegooid. Hij werd uiteindelijk gevangen genomen door de conquistadores, maar gaf niets prijs over de locatie.

Jungleverkenners hebben op het platte dak van het gebouw, mogelijk het mausoleum van de dertiende Inca-heerser Atahualpa, diverse artefacten gevonden.

De vindplaats bevindt zich in Nationaal Park Llanganates, wat mooie berg betekent. Bezoekers van het park komen meestal via de nabijgelegen plaatsen Salcedo of Baños. Het oostelijke deel van het park is zeer slecht en uitsluitend te voet bereikbaar.

Expeditie

De verkenners doen er ongeveer 8 tot 10 uur over om het bouwwerk te bereiken. Daar komt bij dat het grootste deel ervan is overwoekerd door de dichte jungle.

De Ecuadoraanse overheid steunt een officiële archeologische expeditie naar de vindplaats. Een woordvoerder van het ministerie van Toerisme zei: “We hopen deze vondst te laten zien aan lokale en buitenlandse bezoekers, zodat ze een uniek inzicht krijgen in de cultuur van onze voorouders.”

Bron: Mirror.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
10 jaren geleden

indiana jones 🙂

kengai
kengai
10 jaren geleden

Onze voorouders?
Die konden dat niet bouwen, dus hoef je jezelf ook niet op de borst te kloppen en zeggen dat hebben onze voorouders allemaal gedaan, hoe zouden ze dat gedaan moeten hebben, terwijl ze het nu nog niet eens kunnen.

lucky luck
lucky luck
10 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Onze voorouders?
Die konden dat niet bouwen, dus hoef je jezelf ook niet op de borst te kloppen en zeggen dat hebben onze voorouders allemaal gedaan, hoe zouden ze dat gedaan moeten hebben, terwijl ze het nu nog niet eens kunnen.[/quote]
Dat komt omdat elke generatie dommer is dan de vorige.

Keesoe
Keesoe
10 jaren geleden

[quote name=”lucky luck”][quote name=”kengai”]Onze voorouders?
Die konden dat niet bouwen, dus hoef je jezelf ook niet op de borst te kloppen en zeggen dat hebben onze voorouders allemaal gedaan, hoe zouden ze dat gedaan moeten hebben, terwijl ze het nu nog niet eens kunnen.[/quote]
Dat komt omdat elke generatie dommer is dan de vorige.[/quote]

Wat is dom voor u? Einstein bijvoorbeeld was heel “slim”maar hielp mee aan de atoombom. Tja slimme mensen doen vaak domme akties. Daarom vraag ik: Wat is slim?

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x