Homepagina » Buitenland » Rusland schudt de wereld wakker over gifgasaanval in Syrië. Wat je moet weten
Rusland schudt de wereld wakker over gifgasaanval in Syrië. Wat je moet weten

Rusland schudt de wereld wakker over gifgasaanval in Syrië. Wat je moet weten

Rusland heeft een groepje Syrische burgers over laten vliegen naar Den Haag om een verklaring af te leggen over een vermeende chemische aanval in Syrië. Zo ook een jongetje van 11 jaar oud dat te zien was in een video waarin ‘slachtoffers’ van de vermeende chemische aanval te zien waren. De media verspreidden de video met een duidelijke boodschap erbij: Assad is verantwoordelijk voor de chemische aanval. Maar artsen, burgers en zelfs de ‘slachtoffers’ die te zien zijn in de video claimen dat er helemaal geen chemische aanval plaats heeft gevonden in Douma. Wie heeft er nou gelijk? Wie profiteerde er eigenlijk het meest van deze ‘aanval’, en wat zijn de gevolgen van de recente gebeurtenissen?

Na jaren van oorlog tegen verschillende terreurgroepen in Syrië – die gefinancierd worden door zowel westerse als Arabische landen – zijn Assad en zijn bondgenoten aan de winnende hand. Toch zijn de mainstream media in Nederland er heilig van overtuigd dat Assad opnieuw besloten heeft politieke zelfmoord te plegen door het uitvoeren van een chemische aanval op zijn eigen burgers. De meeste Nederlandse journalisten konden het daarom maar moeilijk verwerken dat zij door een Syrisch jongetje van 11 jaar oud met de neus op de feiten werden gedrukt. Zijn verklaring bevestigt het feit dat Nederlandse journalisten zichzelf te makkelijk hebben laten misleiden door Amerikaanse en Britse propagandisten. Een terugblik laat ons zien hoe westerse regeringen met hulp van journalisten op een roekeloze, onverantwoorde en inhumane manier te werk gaan.

Propagandavideo

In de ochtend van 8 april werden we in de westerse wereld wakker met het nieuws dat er ‘opnieuw’ een chemische aanval plaats had gevonden in Syrië. De mainstream media verspreidden massaal een video waarin slachtoffers van een chemische aanval te zien zouden zijn. De video was een dag eerder opgenomen in een ziekenhuis in de Syrische stad Douma. Getuigen (artsen en burgers) meldden dat er om 19.00 uur iemand het ziekenhuis binnen kwam rennen, en vervolgens begon te roepen dat er chemische wapens waren gebruikt. De chaos begon nadat onbekenden water op mensen begonnen te gooien. Het moment van chaos is vastgelegd door een lid van de omstreden Witte Helmen, en werd vervolgens massaal verspreid door de westerse pers. De video is hieronder te zien.

Diverse onderzoeksjournalisten hebben inmiddels aangetoond dat vele leden van de ‘Witte Helmen’ nauwe banden hebben met terroristische organisaties in Syrië. Ook zijn ze in het verleden meerdere keren betrapt op het verspreiden van propagandavideo’s, en ze worden o.a. gefinancierd met Nederlands belastinggeld. Het grootste deel van de beelden over Syrië die wij te zien krijgen in de media, is afkomstig van de Witte Helmen. Zo ook de video die opgenomen is in het ziekenhuis in Douma.

Media

De artsen, hulpverleners en burgers hebben geen symptomen gezien die op het gebruik van chemische wapens wijzen. Alle patiënten die in de video te zien waren konden na behandeling naar huis en er waren geen complicaties. Er is geen enkele aanwijzing dat er überhaupt een chemische aanval plaats heeft gevonden in Douma. Toch wordt de claim dat er chemische wapens zijn gebruikt vanaf de eerste dag door journalisten bestempeld als een ‘feit’. Opnieuw blijkt dat de meeste Nederlandse journalisten te snel trappen in de Amerikaanse en Britse propaganda. Zowel de propagandavideo’s van de Witte Helmen als het anti-Assad/Poetin perspectief dat gecreëerd wordt door de Amerikaanse en Britse pers, worden massaal overgenomen en verspreid in de Nederlandse media. Met deze Nederlandse propagandisten hebben wij niets anders dan medelijden. Als ‘useful idiots’ worden zij gebruikt door degenen die deze oorlog begonnen zijn, in stand houden en er financieel van profiteren.

Militaire reactie NAVO

In de vroege ochtend van zaterdag 14 april werden er verschillende explosies gehoord in Damascus, Aleppo en Homs. Zes dagen nadat de propagandavideo massaal verspreid werd door de westerse media, werden er door drie NAVO-landen (VS, GB en FR) meer dan 100 raketten afgevuurd op Syrisch grondgebied, waarvan er (volgens het Russische ministerie van defensie) 70 zijn tegengehouden door Russische luchtafweersystemen. De roekeloze aanval was een reactie van de NAVO op de propagandavideo. De Amerikaanse president Trump, de Franse Macron en de Britse premier May kozen nog voordat het OPCW-team aan het onderzoek was begonnen, voor een illegale militaire reactie. Meerdere internationale verdragen zijn geschonden door deze reactie.

Rutte heeft ‘begrip’ voor oorlogsmisdaden

Volgens het internationaal recht waren deze luchtaanvallen volkomen illegaal. Syrië is lid van de VN, en volgens het VN-Handvest mogen landen niet over elkaars grens bombardementen uitvoeren zonder nadrukkelijke toestemming van het staatshoofd. Toch had premier Rutte ‘begrip’ voor de luchtaanvallen, die het conflict enorm konden laten escaleren. Dat premier Rutte ‘begrip’ heeft voor de illegale aanval, bewijst dat ook ons kabinet het internationaal recht niet meer respecteert. De Irakoorlog is inmiddels 15 jaar geleden, maar het lijkt erop dat er niets geleerd is van die periode.

Confrontatie met Rusland

Het Amerikaanse oorlogskabinet koos ervoor om een bestraffende bomaanslag te implementeren in plaats van een complete oorlog tegen Syrië. Minister van Defensie Mattis was zich er terdege van bewust dat een punitieve bomaanslag zou kunnen leiden tot escalatie en een militaire confrontatie met Rusland. Het doel van Rusland was om een militaire botsing te vermijden en tegelijkertijd de verdediging van Syrië te waarborgen. De Russen waren glashelder. Ze zouden een tegenaanval uitbrengen als Russische militaire middelen het doelwit waren. Washington wist ook dat ze op dit moment geen grote militaire campagne tegen Syrië konden opstarten, grotendeels als gevolg van verdeeldheid binnen het Atlantisch Bondgenootschap en het feit dat een NAVO-lidstaat, namelijk Turkije, een bondgenoot van Rusland was geworden en de proxy voerde tegen Koerdische rebellenlegers (geïntegreerd door Franse, Britse en Amerikaanse Special Forces) in Noord-Syrië. Wat Washington besloot was een ‘bestraffende aanval’. Rusland hoefde niet op deze aanval in te gaan, omdat geen van zijn militaire middelen doelwit waren en dit deel uitmaakte van een afspraak tussen Moskou en Washington. Deze ontwikkelingen sluiten geenszins uit dat in de toekomst een grote militaire campagne tegen Syrië zal worden opgestart.

Persconferentie

Op de persconferentie van afgelopen donderdag sprak de 11-jarige jongen die in de propagandavideo te zien is. Hij en zijn vader verklaarden dat zij die dag uit hun schuilplaats moesten komen en opdracht kregen naar het ziekenhuis te gaan. Daar kreeg de jongen water in zijn gezicht gesmeten, zonder dat hen verteld was waarom. Pas later kwamen ze erachter dat het allemaal nep was. Niemand is vergiftigd. Ook de overige Syrische getuigen (artsen en burgers) die over zijn gevlogen naar Den Haag bevestigen dat er geen chemische aanval plaats heeft gevonden. Ook de plaatselijke burgers in Douma die de afgelopen week met meerdere journalisten gesproken hebben. De video blijkt opnieuw een grote provocatie van de terreurgroepen (ook wel genoemd als ‘rebellen’). Volgens de Geneefse Conventies is het gebruiken van een valse vlag een oorlogsmisdaad.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Stille Waarheid.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Emile schreef:

  Ik zag een paar dagen geleden het NOS journaal en ze begonnen met het nieuws dat er getuigen naar Den Haag werden gehaald of werden gebracht door Rusland en sindsdien heb ik er niks meer over gehoord op de MSM volgens mij.
  Maar goed, 5 journalisten uit 5 verschillende landen lopen een dag na de zogenaamde gifgasaanval door Douma en interviewen tientallen burgers en niemand weet iets van een gasaanval.
  De OPCW krijgt moeilijk toegang tot de wijk en journalisten lopen er vanaf de volgende dag potsierlijk rond, en waarom ? , omdat er niks aan de hand was, het was geen gifgas hotzone.
  En dan komt de vraag van Annechien , maar wat als Rusland gelijk heeft ?, en dan komt die kwal die er zogenaamd verstand van heeft met het antwoord dat het er toch wel heel erg veel op lijkt dat Assad erachter zit en dan komt ie met nietszeggende dingen, refereren naar de eerdere gasaanvallen die niet eens bewezen zijn, Putin erbij halen etc.. het gaat maar door, hij baseert zn feiten op theorieen.
  Ik ben helemaal klaar met de NOS , het gaat nu wel heel erg bergafwaarts.
  Je moet helaas voor betere berichtgeving naar youtube, en then again is Youtube een bron van heel veel onzin en onwaarheden maar het is zeker een geweldig medium voor nieuwszenders die de MSM niet (mogen) halen.
  Maar daar zal de nieuwe Europese Fake nieuws afdeling wel korte metten mee maken, zal niet lang duren dat ie er doorheen is , Macron is ook al zo’n voorstander ervan , en dan die achterlijke speech van hem over Douma bij het Europarlement, wat een walgelijke gast is dat.

  34 likes
 • gijs meulenmeesters schreef:

  het word tijd dat oorlogs handelingen als deze onterecht zijn bestraft worden in den haag zowel degene die ze doet als degene die ze goed keurt. maar Amerika heeft jaren geleden aangegeven als hun landgenoten worden berecht in den haag (internationaal gerechtshof) ze dan landen op de kust van scheveningen en hun landgenoten bevrijden. Maar zo als ik al aan gaf valt er onze pinokio ook onder want die keurde het ook goet.
  groetjes gijs meulenmeesters

  ook zou het verstandiger zijn als we een kabinet krijgen van zakenlui die uit een familie bedrijf komen.
  daar is de gewoonte dat de winst in hun eigen bedrijf terug vloeit en niet in de zakken van graaiers.
  vroeger had elk land een eigen nationale bank waar de regering hun geld haalde, en dat kosten geen rente, toen de regring de abnamro overnam hadden ze deze zo moeten gebruiken, maar ja onze grote vriend en zaken man de heer Zalm verkoopt de bank met grote verliezen, maar ja dat zijn onze centen en niet de zijne

  14 likes
 • VAN schreef:

  slimme ZET van Rusland.. blijven toch grootmeesters in s c h a k e n … of beter gezegd s h a k e r s ..
  en wat misschien den haag nooit verwacht zou hebben is dat ze het op deze manier aan de kaak stellen.. maar dat klopt wel, want de russen weten dat ” onze ” meneer Pinokkio en co. hele enge kaakklemmen hebben.. en altijd maar lachen.. lachen en lachen en overal mee weg komen, dit keer lust de rus rutte rauw( hoop ik )

  14 likes
 • cleopatra schreef:

  Quote>  Zijn verklaring bevestigt het feit dat Nederlandse journalisten zichzelf te makkelijk hebben laten misleiden door Amerikaanse en Britse propagandisten<

  Nee, ze laten zich niet misleiden maar worden betaald OM te misleiden, DAT is het verschil.

  14 likes
 • Pjoter schreef:

  En bij de dodenherdenking lopen ze met hun glad gestreken … …… vooraan, terwijl ze van de belastingcenten van de nabestaanden in het midden oosten dood en verderf zaaien!

  12 likes
  • Vardhamana Mahavira schreef:

   Hmmmpfg, dodenherdenking, op de dam?
   Altijd al een massa hysterische bijeenkomst gevonden, Waar Nazi’s meer aandacht krijgen met al hun glitter en glamour, opgeleukt met gedichtjes en liedjes….en het was zo mooi….die jurk van onze Junta-Reina….hip, hip, hip……Wat een martelaarsvereering, net als 5 mei…dat er dan gefeest wordt….eigenlijk…valt er niet veel te vieren

   Gelukkig hebben we nog een ingetogen bourdonklok van de waasdorpervlakte

   2 likes
 • Frans schreef:

  Bij Wantoknow kun je lezen dat zelfs de aanval van amerika een fake aanval was.
  Er is geen tegenactie geweest met 100 amerikaanse raketten.
  Zg beschadigde gebouwen die men liet zien waren eerder al afgebroken en of gesloopt.
  Wat en bizarre toestand als dit wel de waarheid zou zijn.
  Is dan de vrede toch op handen voor de hele wereld.?

  11 likes
 • maarten54 schreef:

  Bijzonder goede en slimme zet van ‘de Russen’, dit getuigd naar mijn inzien van goed verstand.
  Petje af.

  En rutte: hij rutte voort…ehh, liegt voort

  10 likes
 • Marten schreef:

  Zoals gebruikelijk zal het westen alles wel weer in de doofpot stoppen en wachten tot het
  weer op de achtergrond raakt,
  Maar met onze grote vriend Rutte ,de beroeps leugenaar ,die alles wat met volkenmoord ,verkrachting,
  goedkeurd , zijn we goed op weg om tot handlangers van de Amerikaanse, Engelse en Franse Oorlogs
  criminelen gerekend te worden.

  8 likes
 • Chanti schreef:

  Is het nieuws de andere kant op hoor je er niks over. In Engeland is de sleepwet 30 april illegaal bevonden. Waar wordt in Nederland dit grote nieuws gepresenteetd, nergens wil je het lezen knack.be heeft er een stukje over geschreven. Heb het AD nog getipt niks gelezen. Duidelijk toch.

  8 likes
 • Wil schreef:

  Van fouten leert men word gezegd, de geschiedenis herhaald zich word ook gezegd.
  Twee wereldoorlogen achter de rug, niks van geleerd en uiteindelijk herhaald het zich.
  Komt het ooit goed met de mensheid? ik denk van niet we zijn te tegenstrijdig te verschillend in opvattingen en religie etc.
  Hoop op een buitenaardse interventie die ons dna aanpast en het agressie gen eruit filtert dat zou wat zijn.

  7 likes
 • Rene schreef:

  Julius Ceasar behoed mijn voor mijn vrienden want ik weet wat ik aan mijn vijanden heb. De Amerikanen en z’n vazalen de EU deugen niet ze willen werelddominantie door angst te zaaien en Rusland en andere landen die niet hun wrlgevallig zijn als zeer slecht te kwalificeren dus koude oorlog nieuw leven in blazen

  7 likes
 • PREDATOR schreef:

  De wereld is rot.

  5 likes
 • Eric Scholte schreef:

  Europese Fake nieuws afdeling.

  Een afdeling die de taak heeft op nep nieuw op te sporen en zo spoedig mogelijk te verwijderen van de Media kanalen.

  Maar wie beslist wat nep nieuws is?
  Ik denk de partijen die er het meeste bij gebaat zijn.

  Dus wat krijg je dan, nep nieuw is iets wat echt gebeurd is, maar door de westerse landen niet in contrast staat met wat zij ons doen willen laten geloven.

  En echt nieuws is dan iets wat niet is gebeurd maar allemaal in scene is gezet door de westerse landen om ons maar zo veel mogelijk voor de gek te kunnen houden.

  Welkom allemaal, jullie worden allemaal gehersenspoeld.

  4 likes
 • Maarten V schreef:

  Oh echt? En Rusland verstuurd dus de meest betrouwbare nieuwsberichtgevingen zeker?

  1 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >