Buitenland

Rusland schudt de wereld wakker over gifgasaanval in Syrië. Wat je moet weten

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rusland heeft een groepje Syrische burgers over laten vliegen naar Den Haag om een verklaring af te leggen over een vermeende chemische aanval in Syrië. Zo ook een jongetje van 11 jaar oud dat te zien was in een video waarin ‘slachtoffers’ van de vermeende chemische aanval te zien waren. De media verspreidden de video met een duidelijke boodschap erbij: Assad is verantwoordelijk voor de chemische aanval. Maar artsen, burgers en zelfs de ‘slachtoffers’ die te zien zijn in de video claimen dat er helemaal geen chemische aanval plaats heeft gevonden in Douma. Wie heeft er nou gelijk? Wie profiteerde er eigenlijk het meest van deze ‘aanval’, en wat zijn de gevolgen van de recente gebeurtenissen?

Na jaren van oorlog tegen verschillende terreurgroepen in Syrië – die gefinancierd worden door zowel westerse als Arabische landen – zijn Assad en zijn bondgenoten aan de winnende hand. Toch zijn de mainstream media in Nederland er heilig van overtuigd dat Assad opnieuw besloten heeft politieke zelfmoord te plegen door het uitvoeren van een chemische aanval op zijn eigen burgers. De meeste Nederlandse journalisten konden het daarom maar moeilijk verwerken dat zij door een Syrisch jongetje van 11 jaar oud met de neus op de feiten werden gedrukt. Zijn verklaring bevestigt het feit dat Nederlandse journalisten zichzelf te makkelijk hebben laten misleiden door Amerikaanse en Britse propagandisten. Een terugblik laat ons zien hoe westerse regeringen met hulp van journalisten op een roekeloze, onverantwoorde en inhumane manier te werk gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Propagandavideo

In de ochtend van 8 april werden we in de westerse wereld wakker met het nieuws dat er ‘opnieuw’ een chemische aanval plaats had gevonden in Syrië. De mainstream media verspreidden massaal een video waarin slachtoffers van een chemische aanval te zien zouden zijn. De video was een dag eerder opgenomen in een ziekenhuis in de Syrische stad Douma. Getuigen (artsen en burgers) meldden dat er om 19.00 uur iemand het ziekenhuis binnen kwam rennen, en vervolgens begon te roepen dat er chemische wapens waren gebruikt. De chaos begon nadat onbekenden water op mensen begonnen te gooien. Het moment van chaos is vastgelegd door een lid van de omstreden Witte Helmen, en werd vervolgens massaal verspreid door de westerse pers. De video is hieronder te zien.

Diverse onderzoeksjournalisten hebben inmiddels aangetoond dat vele leden van de ‘Witte Helmen’ nauwe banden hebben met terroristische organisaties in Syrië. Ook zijn ze in het verleden meerdere keren betrapt op het verspreiden van propagandavideo’s, en ze worden o.a. gefinancierd met Nederlands belastinggeld. Het grootste deel van de beelden over Syrië die wij te zien krijgen in de media, is afkomstig van de Witte Helmen. Zo ook de video die opgenomen is in het ziekenhuis in Douma.

Media

De artsen, hulpverleners en burgers hebben geen symptomen gezien die op het gebruik van chemische wapens wijzen. Alle patiënten die in de video te zien waren konden na behandeling naar huis en er waren geen complicaties. Er is geen enkele aanwijzing dat er überhaupt een chemische aanval plaats heeft gevonden in Douma. Toch wordt de claim dat er chemische wapens zijn gebruikt vanaf de eerste dag door journalisten bestempeld als een ‘feit’. Opnieuw blijkt dat de meeste Nederlandse journalisten te snel trappen in de Amerikaanse en Britse propaganda. Zowel de propagandavideo’s van de Witte Helmen als het anti-Assad/Poetin perspectief dat gecreëerd wordt door de Amerikaanse en Britse pers, worden massaal overgenomen en verspreid in de Nederlandse media. Met deze Nederlandse propagandisten hebben wij niets anders dan medelijden. Als ‘useful idiots’ worden zij gebruikt door degenen die deze oorlog begonnen zijn, in stand houden en er financieel van profiteren.

Militaire reactie NAVO

In de vroege ochtend van zaterdag 14 april werden er verschillende explosies gehoord in Damascus, Aleppo en Homs. Zes dagen nadat de propagandavideo massaal verspreid werd door de westerse media, werden er door drie NAVO-landen (VS, GB en FR) meer dan 100 raketten afgevuurd op Syrisch grondgebied, waarvan er (volgens het Russische ministerie van defensie) 70 zijn tegengehouden door Russische luchtafweersystemen. De roekeloze aanval was een reactie van de NAVO op de propagandavideo. De Amerikaanse president Trump, de Franse Macron en de Britse premier May kozen nog voordat het OPCW-team aan het onderzoek was begonnen, voor een illegale militaire reactie. Meerdere internationale verdragen zijn geschonden door deze reactie.

Rutte heeft ‘begrip’ voor oorlogsmisdaden

Volgens het internationaal recht waren deze luchtaanvallen volkomen illegaal. Syrië is lid van de VN, en volgens het VN-Handvest mogen landen niet over elkaars grens bombardementen uitvoeren zonder nadrukkelijke toestemming van het staatshoofd. Toch had premier Rutte ‘begrip’ voor de luchtaanvallen, die het conflict enorm konden laten escaleren. Dat premier Rutte ‘begrip’ heeft voor de illegale aanval, bewijst dat ook ons kabinet het internationaal recht niet meer respecteert. De Irakoorlog is inmiddels 15 jaar geleden, maar het lijkt erop dat er niets geleerd is van die periode.

Confrontatie met Rusland

Het Amerikaanse oorlogskabinet koos ervoor om een bestraffende bomaanslag te implementeren in plaats van een complete oorlog tegen Syrië. Minister van Defensie Mattis was zich er terdege van bewust dat een punitieve bomaanslag zou kunnen leiden tot escalatie en een militaire confrontatie met Rusland. Het doel van Rusland was om een militaire botsing te vermijden en tegelijkertijd de verdediging van Syrië te waarborgen. De Russen waren glashelder. Ze zouden een tegenaanval uitbrengen als Russische militaire middelen het doelwit waren. Washington wist ook dat ze op dit moment geen grote militaire campagne tegen Syrië konden opstarten, grotendeels als gevolg van verdeeldheid binnen het Atlantisch Bondgenootschap en het feit dat een NAVO-lidstaat, namelijk Turkije, een bondgenoot van Rusland was geworden en de proxy voerde tegen Koerdische rebellenlegers (geïntegreerd door Franse, Britse en Amerikaanse Special Forces) in Noord-Syrië. Wat Washington besloot was een ‘bestraffende aanval’. Rusland hoefde niet op deze aanval in te gaan, omdat geen van zijn militaire middelen doelwit waren en dit deel uitmaakte van een afspraak tussen Moskou en Washington. Deze ontwikkelingen sluiten geenszins uit dat in de toekomst een grote militaire campagne tegen Syrië zal worden opgestart.

Persconferentie

Op de persconferentie van afgelopen donderdag sprak de 11-jarige jongen die in de propagandavideo te zien is. Hij en zijn vader verklaarden dat zij die dag uit hun schuilplaats moesten komen en opdracht kregen naar het ziekenhuis te gaan. Daar kreeg de jongen water in zijn gezicht gesmeten, zonder dat hen verteld was waarom. Pas later kwamen ze erachter dat het allemaal nep was. Niemand is vergiftigd. Ook de overige Syrische getuigen (artsen en burgers) die over zijn gevlogen naar Den Haag bevestigen dat er geen chemische aanval plaats heeft gevonden. Ook de plaatselijke burgers in Douma die de afgelopen week met meerdere journalisten gesproken hebben. De video blijkt opnieuw een grote provocatie van de terreurgroepen (ook wel genoemd als ‘rebellen’). Volgens de Geneefse Conventies is het gebruiken van een valse vlag een oorlogsmisdaad.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Stille Waarheid.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gijs meulenmeesters
gijs meulenmeesters
5 jaren geleden

het word tijd dat oorlogs handelingen als deze onterecht zijn bestraft worden in den haag zowel degene die ze doet als degene die ze goed keurt. maar Amerika heeft jaren geleden aangegeven als hun landgenoten worden berecht in den haag (internationaal gerechtshof) ze dan landen op de kust van scheveningen en hun landgenoten bevrijden. Maar zo als ik al aan gaf valt er onze pinokio ook onder want die keurde het ook goet.
groetjes gijs meulenmeesters

ook zou het verstandiger zijn als we een kabinet krijgen van zakenlui die uit een familie bedrijf komen.
daar is de gewoonte dat de winst in hun eigen bedrijf terug vloeit en niet in de zakken van graaiers.
vroeger had elk land een eigen nationale bank waar de regering hun geld haalde, en dat kosten geen rente, toen de regring de abnamro overnam hadden ze deze zo moeten gebruiken, maar ja onze grote vriend en zaken man de heer Zalm verkoopt de bank met grote verliezen, maar ja dat zijn onze centen en niet de zijne

Emile
Emile
5 jaren geleden

Ik zag een paar dagen geleden het NOS journaal en ze begonnen met het nieuws dat er getuigen naar Den Haag werden gehaald of werden gebracht door Rusland en sindsdien heb ik er niks meer over gehoord op de MSM volgens mij.
Maar goed, 5 journalisten uit 5 verschillende landen lopen een dag na de zogenaamde gifgasaanval door Douma en interviewen tientallen burgers en niemand weet iets van een gasaanval.
De OPCW krijgt moeilijk toegang tot de wijk en journalisten lopen er vanaf de volgende dag potsierlijk rond, en waarom ? , omdat er niks aan de hand was, het was geen gifgas hotzone.
En dan komt de vraag van Annechien , maar wat als Rusland gelijk heeft ?, en dan komt die kwal die er zogenaamd verstand van heeft met het antwoord dat het er toch wel heel erg veel op lijkt dat Assad erachter zit en dan komt ie met nietszeggende dingen, refereren naar de eerdere gasaanvallen die niet eens bewezen zijn, Putin erbij halen etc.. het gaat maar door, hij baseert zn feiten op theorieen.
Ik ben helemaal klaar met de NOS , het gaat nu wel heel erg bergafwaarts.
Je moet helaas voor betere berichtgeving naar youtube, en then again is Youtube een bron van heel veel onzin en onwaarheden maar het is zeker een geweldig medium voor nieuwszenders die de MSM niet (mogen) halen.
Maar daar zal de nieuwe Europese Fake nieuws afdeling wel korte metten mee maken, zal niet lang duren dat ie er doorheen is , Macron is ook al zo’n voorstander ervan , en dan die achterlijke speech van hem over Douma bij het Europarlement, wat een walgelijke gast is dat.

Marten
Marten
5 jaren geleden

Zoals gebruikelijk zal het westen alles wel weer in de doofpot stoppen en wachten tot het
weer op de achtergrond raakt,
Maar met onze grote vriend Rutte ,de beroeps leugenaar ,die alles wat met volkenmoord ,verkrachting,
goedkeurd , zijn we goed op weg om tot handlangers van de Amerikaanse, Engelse en Franse Oorlogs
criminelen gerekend te worden.

Chanti
Chanti
5 jaren geleden

Is het nieuws de andere kant op hoor je er niks over. In Engeland is de sleepwet 30 april illegaal bevonden. Waar wordt in Nederland dit grote nieuws gepresenteetd, nergens wil je het lezen knack.be heeft er een stukje over geschreven. Heb het AD nog getipt niks gelezen. Duidelijk toch.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x