Buitenland

Robert F. Kennedy jr. in Berlijn: ‘Vandaag spreek ik grootste menigte uit Duitse geschiedenis toe’

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 26 juni 1963 sprak de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy in Berlijn de legendarische woorden ‘Ich bin ein Berliner’. Zijn toespraak wordt als één van de beste toespraken aller tijden beschouwd en geldt als een opmerkelijk moment in de Koude Oorlog.

Voor het West-Berlijnse stadhuis sprak de president 150.000 mensen toe met de woorden: “Tweeduizend jaar geleden waren de meest trotse woorden ‘civis Romanus sum’ (Ik ben een Romeins burger). Vandaag, in de wereld van vrijheid, is de meest trotse leus ‘Ich bin ein Berliner’. Alle vrije mensen, waar ze ook leven, zijn burgers van Berlijn, en dus ben ik, als vrij man, er trots op te kunnen zeggen: ‘Ich bin ein Berliner’.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vandaag zal zijn neef Robert F. Kennedy jr., hoe toepasselijk, spreken tijdens de enorme demonstratie tegen de coronamaatregelen die vandaag plaatsvindt in Berlijn. Kennedy was afgelopen week nog in het nieuws omdat hij een rechtszaak heeft aangespannen tegen Facebook. Zijn organisatie, Children’s Health Defense, beschuldigt het sociale medium van censuur op berichten over vaccinatie.

Grootste menigte uit de Duitse geschiedenis

Kennedy, die onlangs nog zei dat zijn oom is vermoord door de CIA, is ook in Berlijn om Children’s Health Defense Europe te lanceren. In onderstaande foto is hij te zien met arts Heiko Schöning en advocaten Markus Haintz en Rolf Karpenstein. Het gezelschap staat voor de Brandenburger Tor. “Hier gaf mijn oom in 1963 zijn beroemde speech. Vandaag spreek ik de grootste menigte uit de Duitse geschiedenis toe.”

“We verwachten meer dan een miljoen mensen uit alle landen van Europa, die protesteren tegen de agenda van Bill Gates, de opkomst van de autoritaire surveillancestaat en de door Big Pharma gesponsorde staatsgreep tegen de liberale democratie.”

“Berlin, Berlin wir fahren nach Berlin!”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
3 jaren geleden

Berlijn een bijzonder mooie stad, waar Waarheid met een hoofdletter kan worden geschreven.

Waar een nieuwe start voor de mensheid zich ontplooit en waar Robert F. Kennedy jr. wars van politiek gewin dit onder woorden mag brengen!

En ik? Ik ben één van die mensen, die de wereld een gezonde staat van zijn toewenst, want wie het kleine niet eert is het grote niet weert.

Kom op Robert laat je zien en horen, want dat is waar de wereld = mensheid behoefte aan heeft.

Afz. Een klein mens, die het geluk opnieuw gaat delen met zijn medemens.

Harrie

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

wikipedia:

“Ich bin ein Berliner” (German pronunciation: [ˈʔɪç ˈbɪn ʔaɪn bɛɐ̯ˈliːnɐ], “I am a Berliner”) is a speech by United States President John F. Kennedy given on June 26, 1963, in West Berlin. It is widely regarded as the best-known speech of the Cold War and the most famous anti-communist speech.

trackback
Robert F. Kennedy jr. in Berlijn: ‘Vandaag spreek ik grootste menigte uit Duitse geschiedenis toe’
3 jaren geleden

[…] […]

Jan
Jan
3 jaren geleden

Dat was te verwachten, de demonstratie wordt (mogelijk) ontbonden

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x