Binnenland

Scholen doden de creativiteit van leerlingen. Dit is hoe het ook kan

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leerlingen van het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid krijgen voor lichamelijke opvoeding geen cijfer meer.

Omdat ze bang waren een slecht cijfer te halen, speelden ze steeds op veilig. Na de afschaffing van cijfers werd de sfeer in de klas beter, nam de motivatie toe en groeide het zelfvertrouwen van de leerlingen.

In Finland krijgen kinderen jonger dan 10 jaar bij geen enkel vak een cijfer. Toetsen maken ze pas vanaf hun zestiende. Een richting kiezen ze op basis van interesse in plaats van cijfers.

Voorbij

En wat blijkt? De Finnen zijn inmiddels Noorwegen voorbij op de ranglijst van gelukkigste mensen ter wereld.

Cijfers zijn niet veel meer dan een willekeurige meting van een willekerige vaardigheid in een willekeurige levensfase.

Huiswerk en bijlessen zijn er niet om leerlingen te helpen zich te ontplooien, maar om ze te helpen een goed cijfer te halen voor de volgende toets.

Wind van verandering

De bekende Britse schrijver Ken Robinson stelt dat scholen de creativiteit van kinderen doden.

Door de vreemde rangorde in waarde die we aan vakken geven, denken briljante kinderen dat ze dom zijn, aldus Sir Ken. Hun vorm van intelligentie wordt niet aangesproken.

In Velsen-Zuid zie je dat er ook in ons land een wind van verandering waait. Maar er is nog een lange weg te gaan.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
wow
wow
4 jaren geleden

heb je nooit van Iederwijs gehoord? kijk maar op de democratische scholen.nl of de ruimte soest.nl. Bijna geen een kind heeft als zichZELF kunnen opgroeien, vandaar al die hersenziektes. Ik kom hier nog op terug en mijn naam is Wow.

Hawks
Hawks
4 jaren geleden

Ik citeer: ‘In Finland krijgen kinderen jonger dan 10 jaar bij geen enkel vak een cijfer. Toetsen maken ze pas vanaf hun zestiende. Een richting kiezen ze op basis van interesse in plaats van cijfers.

En wat blijkt? De Finnen zijn inmiddels Noorwegen voorbij op de ranglijst van gelukkigste mensen ter wereld.’.

Ik begrijp niet wat het een met het ander te maken heeft. En ik snap ook niet hoe hier een causaal verband tussen geen cijfers, toetsen van hun zestiende en een richting kiezen op basis van interesse versus Noren voorbijstreven op de ranglijst aangetoond wordt/kan worden. Hoe werkt dit dan in Noorwegen, die schoolkeuzes? En wanneer zijn ze in Finland begonnen met dit systeem? Wat zijn de parameters die bepalen hoe je de gelukkigste mens wordt? En ga zo maar door.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Het hele onderwijs systeem in Nederland moet veranderen , maar ook de mentaliteit ……Onlangs stond er nog in de krant dat kinderen niet goed kunnen lezen ( inspectie) als ze van de lagere school afkomen , nou dat is toch om je dood te schamen, het rekenen is ook niet echt gelukt de afgelopen jaren ( lang leve de computer ) taal wil ook niet echt……. en creativiteit is een vreemd woord…. Ik ben ook niet voor cijfers, je doet het goed of slecht, het is aan die school om dat in de gaten te houden, de een is wat sneller dan de ander, maar dat moet kunnen… als je de school goed hebt doorlopen krijg je een certificaat …..En examens zijn vreselijk , heb je niks aan, je bent goed genoeg of niet……. en misschien is het handig om weer eens wat discipline bij te brengen,, School is in principe van de overheid, je betaald belasting, moet je toch geen bedrijf van maken, gaat niet goed nee…. Al helemaal geen scholen met religie, dat doe je maar in je eigen tyd of een privé school door de ouders zelf betaald…… ik kan zo nog doorgaan, maar vrees dat het niet veel helpt…..En ik laat de ouders maar even buiten beschouwing ……… Het moet toch normaal zijn dat er jongeren worden afgeleverd die zich sterk en goed voelen om de maatschappij in te gaan , geestelijk en mentaal gezond zijn en de nodige kennis, dat is toch je toekomst……Nu lees ik regelmatig dat jongeren depressief zijn en een burnout hebben,hoe kan dat !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x