Gezondheid

Amish-meisje (12) dat land ontvluchtte om gedwongen chemotherapie is kankervrij

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 12-jarig Amish-meisje uit Ohio dat het land uit vluchtte omdat ze werd gedwongen chemotherapie te ondergaan, is kankervrij verklaard. Vorig jaar zeiden artsen nog in de rechtbank dat ze zonder chemotherapie binnen zes maanden zou sterven.

De advocaat van het meisje, Sarah Hershberger geheten, zei dat ze geen symptomen van kanker vertoont en in goede gezondheid lijkt te zijn. Er is onder meer bloed afgenomen bij het meisje en ook zijn er een aantal MRI-scans gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De familie blijft het meisje behandelen met alternatieve medicijnen. Toen Sarah in 2013 werd gediagnosticeerd met kanker, stemden haar ouders in met een chemokuur. Maar al snel zagen Andy en Anna Hershberger dat hun dochter langzaam stierf door de behandelingen. Ze besloten de kuur te staken.

Op de vlucht

Het ziekenhuis waar Sarah werd behandeld stapte daarop naar de rechter. Artsen getuigden in de rechtbank dat Sarah zonder chemotherapie zou sterven. Rechter John J. Lohn oordeelde in eerste instantie dat de ouders van het meisje zelf mochten beslissen over de gezondheid van hun dochter.

In een beroepszaak werd echter bepaald dat het ziekenhuis het meisje ertoe kan dwingen de chemotherapie tegen de wens van haar ouders in voort te zetten. “Ouderrechten, zelfs als die zijn gebaseerd op een sterk geloof en eerlijke overtuigingen kunnen worden ingeperkt ter bescherming van de hoogste belangen van het kind,” schreef de rechtbank in het vonnis.

Het gezin Hershberger ontvluchtte het land en liet Sarah in Mexico en Canada behandelen met alternatieve medicijnen. De rechter heeft inmiddels erkend dat Sarah, die in november 13 jaar wordt, geen symptomen van kanker vertoont en gezond lijkt te zijn.

Medische gijzeling

De advocaat van het meisje heeft beleidsmakers opgeroepen de wetten in Ohio aan te passen. “Het wordt tijd dat beleidsmakers in Ohio gezinnen beschermen tegen onberekenbare rechters,” zei de advocaat. In het geval van Sarah wordt ook wel gesproken van ‘medische gijzeling’.

Een studie uit 2004 toonde aan dat 60 procent van de kankerpatiënten in Australië de ziekte overleeft, maar dat chemotherapie weinig tot geen invloed heeft op de overlevingskans.

[Medina Gazette]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x