Homepagina » Gezondheid » Amish-meisje (12) dat land ontvluchtte om gedwongen chemotherapie is kankervrij
Amish-meisje (12) dat land ontvluchtte om gedwongen chemotherapie is kankervrij

Amish-meisje (12) dat land ontvluchtte om gedwongen chemotherapie is kankervrij

Een 12-jarig Amish-meisje uit Ohio dat het land uit vluchtte omdat ze werd gedwongen chemotherapie te ondergaan, is kankervrij verklaard. Vorig jaar zeiden artsen nog in de rechtbank dat ze zonder chemotherapie binnen zes maanden zou sterven.

De advocaat van het meisje, Sarah Hershberger geheten, zei dat ze geen symptomen van kanker vertoont en in goede gezondheid lijkt te zijn. Er is onder meer bloed afgenomen bij het meisje en ook zijn er een aantal MRI-scans gemaakt.

De familie blijft het meisje behandelen met alternatieve medicijnen. Toen Sarah in 2013 werd gediagnosticeerd met kanker, stemden haar ouders in met een chemokuur. Maar al snel zagen Andy en Anna Hershberger dat hun dochter langzaam stierf door de behandelingen. Ze besloten de kuur te staken.

Op de vlucht

Het ziekenhuis waar Sarah werd behandeld stapte daarop naar de rechter. Artsen getuigden in de rechtbank dat Sarah zonder chemotherapie zou sterven. Rechter John J. Lohn oordeelde in eerste instantie dat de ouders van het meisje zelf mochten beslissen over de gezondheid van hun dochter.

In een beroepszaak werd echter bepaald dat het ziekenhuis het meisje ertoe kan dwingen de chemotherapie tegen de wens van haar ouders in voort te zetten. “Ouderrechten, zelfs als die zijn gebaseerd op een sterk geloof en eerlijke overtuigingen kunnen worden ingeperkt ter bescherming van de hoogste belangen van het kind,” schreef de rechtbank in het vonnis.

Het gezin Hershberger ontvluchtte het land en liet Sarah in Mexico en Canada behandelen met alternatieve medicijnen. De rechter heeft inmiddels erkend dat Sarah, die in november 13 jaar wordt, geen symptomen van kanker vertoont en gezond lijkt te zijn.

Medische gijzeling

De advocaat van het meisje heeft beleidsmakers opgeroepen de wetten in Ohio aan te passen. “Het wordt tijd dat beleidsmakers in Ohio gezinnen beschermen tegen onberekenbare rechters,” zei de advocaat. In het geval van Sarah wordt ook wel gesproken van ‘medische gijzeling’.

Een studie uit 2004 toonde aan dat 60 procent van de kankerpatiënten in Australië de ziekte overleeft, maar dat chemotherapie weinig tot geen invloed heeft op de overlevingskans.

[Medina Gazette]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...