Buitenland

VIDEO: “Terreuraanslag Tunesië is veroorzaakt door Groot-Brittannië”

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse komiek, acteur en activist Russell Brand vindt het onzin dat Groot-Brittannië vrijdag een minuut stilte heeft gehouden ter nagedachtenis van de terreuraanslag in Tunesië een week geleden, waarbij 30 Britten om het leven kwamen.

De minuut stilte is volgens Brand een ‘leeg en zinloos gebaar en onderdeel van een algemeen beleid van bulls***’. Hij zegt dat de aanslag in de Tunesische badplaats Sousse vooral te maken heeft met het buitenlands beleid van Groot-Brittannië. Hij verwijst naar drone-aanvallen, de verkoop van wapens aan landen die mensenrechten schenden en militaire interventies in het Midden-Oosten ‘die duidelijk dit soort reacties uitlokken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is zinloos om een minuut stilte te houden als ze wapens blijven verkopen en het buitenland blijven bombarderen,” zei Brand. “Ze zijn niet geïnteresseerd in een oplossing.”

“Als je respect hebt voor de slachtoffers eis je dat je overheid de verkoop van wapens stopzet aan landen die mensenrechten schenden en eis je dat je overheid stopt met het voeren van oorlog namens grote corporaties,” aldus Brand. “Dat zal veel meer impact hebben dan een minuut stilte.”

De dader van de aanslag, ISIS-strijder Seifeddine Rezgui, bleek te zijn getraind in een kamp in Libië, een land dat helemaal in elkaar is gestort nadat het onder leiding van Groot-Brittannië werd gebombardeerd om kolonel Muammar Gaddafi af te zetten.

Brand beschuldigde de Britse premier Cameron er daarnaast van ‘Amerika, grote corporaties, wapenhandelaars en oliebedrijven’ te beschermen in plaats van het gewone volk.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dinges
Dinges
8 jaren geleden

Ik ben het helemaal met hem eens!

exegese
exegese
8 jaren geleden

De man heeft 100 % gelijk. En nu maar hopen dat de info ook in de juiste context landt in het besef van de massa. Maar op één of andere manier heb ik daar weer een hard hoofd in.

Logiter
Logiter
8 jaren geleden

Met een nationale minuut stilte wordt een mogelijk oplopend spanningsveld tegen de machtswellustelingen acuut om zeep geholpen omdat het moreel universeel is dat de stilte ten nagedachtenis is aan de slachtoffers en dus respect opeist.
Wanneer er meer stiltes komen dan maanden in een jaar,gaan mensen toch een onbehaaglijk gevoel krijgen en moeilijke vragen stellen…uitstel van executie dus.

Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“Brand beschuldigde de Britse premier Cameron er daarnaast van ‘Amerika, grote corporaties, wapenhandelaars en oliebedrijven’ te beschermen in plaats van het gewone volk.”

Gelukkig hebben wij een totaal andere premier, een man ván en vóór het volk…pfgh, hi hi HA HA HA HA HA! Het enige verschil tussen Cameron en Rutte is, dat Cameron niet meer bij zijn moeder thuis woont!

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x