Homepagina » Buitenland » Russell Brand: “Het maakt niet uit wie de Amerikaanse verkiezingen wint, we zijn hoe dan ook de pineut”
Russell Brand: "Het maakt niet uit wie de Amerikaanse verkiezingen wint, we zijn hoe dan ook de pineut"

Russell Brand: “Het maakt niet uit wie de Amerikaanse verkiezingen wint, we zijn hoe dan ook de pineut”

In de nieuwste aflevering van het internetprogramma The Trews neemt de Engelse komiek Russell Brand het Amerikaanse verkiezingsdebat onder de loep. Een bizar spektakel, aldus de Brit.

Brand legt uit dat het niet uitmaakt wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, ‘we zijn hoe dan ook de pineut’. “Het wordt er niet beter op als één van deze twee mensen terechtkomt in wat naar verluidt een machtspositie is,” zei hij.

De Amerikanen hebben de keuze uit twee kandidaten die geen broodnodige verandering kunnen brengen. “Het is niet moeilijk om het eens te zijn met mensen die zeggen dat dit een spektakel is en dat de macht achter de sluiers verborgen blijft.

Maakt niet uit

Met de macht doelt Brand op de krachten die achter de campagnes van Trump en Clinton schuilen. De Democraten worden gesteund door de oliebedrijven, technologiebedrijven en farmaceutische bedrijven. Trump wordt gefinancierd door de grootste gevangenis-firma’s.

Bijna alle grote wapenfabrikanten hebben geld gedoneerd aan Clinton. En het lijkt erop dat hun geld goed besteed zal worden. Clinton wordt gezien als de aanstichter van het conflict in Libië. Ook steunde ze de oorlog in Irak. Het maakt niet uit wie Amerika kiest als president, de grote corporaties zullen als winnaar uit de bus komen.

Schijnvertoning

“Er zal niets veranderen,” zei Brand. “Het wordt alleen maar erger. Het zijn steeds weer dezelfde economische belangen.”

Hij noemt de presidentsrace een schijnvertoning; een keuze tussen een neoliberale oorlogshavik of de belichaming van de ergste menselijke eigenschappen die je maar kunt bedenken.

Bekijk de aflevering hieronder terug:

[The Canary]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Alles is beter dan een oorlogshavik. Oorlog is immers de allergrootste misdaad die een mens bedenken kan.
  Gelukkig is Hillary nog lang niet klaar met de gelekte e-mails. Zij moet ten val gebracht worden.

  14 likes
 • Jaya schreef:

  Het blijven demonen die moeten worden verslaan.

  8 likes
  • Robert schreef:

   David Icke over de Amerikaanse politiek:

   ”’… Wanneer je eenmaal de politieke macht aan één of twee partijen overhandigd houdt dat in dat de politieke ‘keuze’ begrensd is door te stemmen voor het éne of het andere. Als je het er niet mee eens bent wat partij A tijdens het regeren uitvoert kun je hen alleen weg krijgen door op partij B te stemmen. En als partij B het ook niet veel beter doet kun je hen alleen weer weg krijgen door naar partij A terug te keren.

   In sommige landen kan er een partij C zijn maar het principe is altijd hetzelfde. Politiek en regeren is Archon-politiek en Archon-regeren – het regeren van Fantoomzelven door Fantoomzelven ten gunste van het onder slavernij brengen van het Fantoomzelf.

   Maar het gaat nog veel verder en dieper. Partijen vormen slechts één niveau van het Archontische politieke controlesysteem die binnen onze realiteit door de Archonbloedlijnen georkestreerd wordt. De Verenigde Staten dienen als een voorbeeld van het volgende niveau van het konijnenhol.

   De Republikeinse Partij werd (en wordt nog steeds) tijdens de periode van zoon Bush door een niet-gekozen samenspanning of Cabal-ministerie (wordt verder als ‘de cabal’ aangeduid) gecontroleerd die bekend staan als de Neocons of de neoconservatieven die achter de invasies van Afghanistan en Irak, en achter nog veel meer, zaten (connectie met 9/11).

   De Democratische Partij kent een gelijksoortige controlerende cabal die ik de Democons noem en zij zijn de werkelijke macht achter wie dan ook de Democratische president zal zijn, ware het Obama, een Clinton of wie dan ook. Op weer een volgend niveau gehoorzamen de Neocons en de Democons beiden aan dezelfde meesters die zich in het schemerduister bevinden.

   Op dit niveau worden de republikeinen en democraten (politieke ‘keuze’) door dezelfde macht gecontroleerd en het maakt niet uit wie er theoretisch in het Witte Huis terechtkomt omdat dat de Archons daar altijd resideren…”

   4 likes
  • oinnk schreef:

   jaya het enige waarmee we de demonen nog kunnen verslaan is dmv gebed.
   maar ja wie bid nu nog , je bent toch immers debiel als je gelooft in christus en laat staan als je bid.
   conclusie : we gaan naar de klote met ze allen en het is onze eigen schuld , omdat we deze ellende over onszelf afroepen

   4 likes
 • Roeland schreef:

  Ik ben gewoon blij dat ik er bij mag zijn als het kapot gaat 😛
  In het hiernamaals, kunnen wij zeggen: Weet je die tijd toen heel de wereld naar klote ging? Daar was ik bij…

  7 likes
 • ferrimassi schreef:

  Trump is een outsider, alles en iedereen valt hem aan(media en beide partijen).Hij is de enige kandidaat die de fed aan wil pakken en openlijk spreekt over een criminele internationale elite. De man is niet perfect en vaak ronduit vulgair. Maar hij zal geen oorlog tegen Rusland beginnen in tegenstelling tot hillary clinton. Russel brand is een radicale marxist die letterlijk een rothschild gedate heeft.. Alles aan deze joker schreeuwt faux oppositie.

  Iedereen die de leaks leest snapt dat Hillary een levensgevaarlijke sociopaat is en gekocht is door Qatar en Saoedi-Arabië. Ondertussen profileert ze zich met feminisme en homo emancipatie. Hoe mensen die twee dingen rijmen is mij een raadsel.

  7 likes
  • Mikkie schreef:

   Die aardige Obama is nu nog president. Gek dat deze hele week de defensie helicopters over Oost Groningen vliegen richting Duitsland…..
   Wij zijn aan het preppen!

   2 likes
   • ferrimassi schreef:

    Klopt, visigrad en de baltische staten worden momenteel volgepropt met nato troepen. De kliek die nu in het witte huis zit begint liever een wereldoorlog dan het stokje over te geven aan Trump. Oorlog is geen verkiezingen… Obama is levensgevaarlijk en haat het amerikaanse volk.

    2 likes
 • sara schreef:

  De spiegel beeld is dat ze hun duistere stukken niet laten zien en zich zo goed mogelijk voor doen.
  Daar trappen we natuurlijk niet in niet want we weten allemaal hoe het zit en dat ziet er niet fraai uit.

  De uitnodiging is natuurlijk met liefde naar on eigen duistere stukken te kijken en het daar over te hebben. Maar dat doen we natuurlijk ook niet graag an publiek en soms zelfs ook niet tegen onze intimi en soms ook niet tegen ons zelf we drukken het liever weg en zetten een masker op (de persona).

  Omdat we dat massaal doen moet het in de wereld voor ons neus neer gezet worden.
  En daar heb je het….. Het verkiezings debat.

  Dat het nu viezer aan toe gaat dan ooit en dat zo openlijk.
  Wil misschien wel zeggen dat we nu, mensen om ons heen nodig hebben om de duister stukken boven te krijgen en op te lossen.

  Het belichten van het duister in ons zelf, is nu precies wat wij komen doen op deze planeet. Komt dat even goed uit.
  En wat mooi dat Trump en Clinton de rol op zich hebben genomen ons duister te spiegelen.

  Maar ook het leerraatje of bewust makertje spelen van Russel Brand is een spiegel.

  Hij is de personificatie van het aandacht willen voorje persoonlijkheid. Er schuilt waarschijnlijk een diepe pijn in hem en boosheid van het niet gezien zijn als kind.

  3 likes
 • andré schreef:

  Het uiterlijk van Russell Brand doet me denken aan iemand van ongeveer 2000 jaar geleden , die ook een hoop te vertellen had….(uiteraard niet in de uitvoering van de kerken)

  2 likes
 • Richard schreef:

  Neemt iemand deze walgelijke vertoning nog serieus?
  Dan na mij de zondvloed.

  1 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  >