CoronaBinnenland

Bizarre reactie ambtenaren op zorgwekkende signalen tijdens vaccinatiecampagne: ‘Verbijsterend dat dit kon gebeuren’

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Vaccinatie is de enige uitweg uit de crisis, stelde de overheid onomwonden. Toen de eerste meldingen van bijwerkingen binnenkwamen, ging de vaccinatiecampagne onverminderd door, want men wilde ‘geen onrust veroorzaken’, schrijft data-analist Cees van den Bos op Substack.

Eind 2020 zei toenmalig coronaminister Hugo de Jonge nog dat Nederlanders zich geen zorgen hoefden te maken over de veiligheid van de coronavaccins. Begin februari 2021 kwamen bij het RIVM de eerste zorgelijke berichten binnen over de injectie. “Het blijkt toch een behoorlijk reactogeen vaccin,” schreef een medewerker op 1 februari 2021 in een e-mail.

Een week later, op 8 februari, rapporteerde bijwerkingencentrum Lareb zeven keer meer bijwerkingen dan verwacht. De werkgroep voor veiligheidsbewaking schreef op 10 februari in een verslag dat er op dat moment inmiddels meer dan 100 (!) meldingen waren van overlijden na vaccinatie.

Belangrijk dat er geen onrust ontstaat

Op 19 februari ging er een e-mail rond binnen het RIVM waarin werd gesproken over alarmerende berichten over het AstraZeneca-vaccin. De ‘bijwerkingen-goeroe’ van het RIVM schreef in een reactie dat het ‘belangrijk is dat er geen onrust ontstaat’.

Sterker nog: het RIVM stelde voor de reputatie van AstraZeneca op te krikken via ‘ambassadeurs’ in de media. Daarbij werd gedacht aan een artikel op de site van RTL Nieuws of het AD.

Pas op 14 maart 2021, toen het kwaad al was geschied, adviseerde het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om de AstraZeneca-vaccins tijdelijk niet meer toe te dienen. Dat gebeurde nota bene na berichten uit het buitenland.

Grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw

“Dit gebeurt er als je politiek met geneeskunde vermengt. Dan gebeuren er ongelukken,” reageert neuroloog Jan Bonte. Hij vindt het ‘verbijsterend’ dat dit heeft kunnen gebeuren. “En impliciet staat hier dat een deel van de oversterfte wel degelijk veroorzaakt werd door de vaccinatie. Want een hoge ‘reactogeniciteit’ kan kwetsbare ouderen fataal zijn. En dat was dus ook zo.”

Dit wordt het grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw, aldus Bonte.

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
184 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
10 dagen geleden

Nou het is gewoon moord met voorbedachte rade! oudjes en 65 plussres eerst

Ciss
Ciss
10 dagen geleden

Dus ze reageerden met; oh er zijn ernstige bijwerking en al 100 mensen dood, nou dan moeten we vooral doorgaan met prikken en nog meer mensen de dood injagen want stel er komt onrust van als dit uitlekt.. hoe krom wil je het hebben.

michael
michael
10 dagen geleden

Gebeurt helemaal niets tegen let maar op!

Boink
Boink
10 dagen geleden

Allemaal de muil open als de schaap verdronken is…..
Twee kennissen overleden 2 week na vaccinatie en noem er zo 10 in mij kennissenkring die met geshit zitten waarvan twee ernstig

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

184
0
We lezen graag je reactie!x