CoronaBinnenland

Bizarre reactie ambtenaren op zorgwekkende signalen tijdens vaccinatiecampagne: ‘Verbijsterend dat dit kon gebeuren’

Help door dit met vrienden op je socials te delen!

Vaccinatie is de enige uitweg uit de crisis, stelde de overheid onomwonden. Toen de eerste meldingen van bijwerkingen binnenkwamen, ging de vaccinatiecampagne onverminderd door, want men wilde ‘geen onrust veroorzaken’, schrijft data-analist Cees van den Bos op Substack.

Eind 2020 zei toenmalig coronaminister Hugo de Jonge nog dat Nederlanders zich geen zorgen hoefden te maken over de veiligheid van de coronavaccins. Begin februari 2021 kwamen bij het RIVM de eerste zorgelijke berichten binnen over de injectie. “Het blijkt toch een behoorlijk reactogeen vaccin,” schreef een medewerker op 1 februari 2021 in een e-mail.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een week later, op 8 februari, rapporteerde bijwerkingencentrum Lareb zeven keer meer bijwerkingen dan verwacht. De werkgroep voor veiligheidsbewaking schreef op 10 februari in een verslag dat er op dat moment inmiddels meer dan 100 (!) meldingen waren van overlijden na vaccinatie.

Belangrijk dat er geen onrust ontstaat

Op 19 februari ging er een e-mail rond binnen het RIVM waarin werd gesproken over alarmerende berichten over het AstraZeneca-vaccin. De ‘bijwerkingen-goeroe’ van het RIVM schreef in een reactie dat het ‘belangrijk is dat er geen onrust ontstaat’.

Sterker nog: het RIVM stelde voor de reputatie van AstraZeneca op te krikken via ‘ambassadeurs’ in de media. Daarbij werd gedacht aan een artikel op de site van RTL Nieuws of het AD.

Pas op 14 maart 2021, toen het kwaad al was geschied, adviseerde het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om de AstraZeneca-vaccins tijdelijk niet meer toe te dienen. Dat gebeurde nota bene na berichten uit het buitenland.

Grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw

“Dit gebeurt er als je politiek met geneeskunde vermengt. Dan gebeuren er ongelukken,” reageert neuroloog Jan Bonte. Hij vindt het ‘verbijsterend’ dat dit heeft kunnen gebeuren. “En impliciet staat hier dat een deel van de oversterfte wel degelijk veroorzaakt werd door de vaccinatie. Want een hoge ‘reactogeniciteit’ kan kwetsbare ouderen fataal zijn. En dat was dus ook zo.”

Dit wordt het grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw, aldus Bonte.

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

184 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Nou het is gewoon moord met voorbedachte rade! oudjes en 65 plussres eerst

Ciss
Ciss
1 jaar geleden

Dus ze reageerden met; oh er zijn ernstige bijwerking en al 100 mensen dood, nou dan moeten we vooral doorgaan met prikken en nog meer mensen de dood injagen want stel er komt onrust van als dit uitlekt.. hoe krom wil je het hebben.

michael
michael
1 jaar geleden

Gebeurt helemaal niets tegen let maar op!

Boink
Boink
1 jaar geleden

Allemaal de muil open als de schaap verdronken is…..
Twee kennissen overleden 2 week na vaccinatie en noem er zo 10 in mij kennissenkring die met geshit zitten waarvan twee ernstig

Back to top button
184
0
We lezen graag je reactie!x