Homepagina » Binnenland » “Kijkers van RTL worden bedrogen”
"Kijkers van RTL worden bedrogen"

“Kijkers van RTL worden bedrogen”

Een oplettende kijker heeft in een openbaar bericht op Facebook de programmaleiding van het RTL-programma Weet Ik Veel flink voor schut gezet. Hij laat zien dat een winnaar van het programma werkt bij één van de sponsors van de show.

“Dit programma belooft voor degenen die thuis meespelen via hun vet hippe tablet of telefoon, de kans om hetzelfde bedrag als de student in de studio binnen te slepen,” schreef de 23-jarige Jesse van Paridon. “Ik leg in deze zin de nadruk even op ‘belooft’. Karin Velthorst wint 5000 euro. Nou ja, leuk voor Karin. Maar ik zit niet voor niets als 23-jarige knul op mijn vrije zaterdagavond RTL4 te kijken. Ik verveel me kapot en besluit op onderzoek uit te gaan.”

De speurneus typt de naam van de winnares in op Facebook en wat blijkt: Karin Velthorst werkt als Copyrighter bij www.kleertjes.com, hetzelfde kinderkledingwinkeltje dat het RTL-programma sponsort.

De televisiezender wordt in de reacties onder het Facebookbericht met de grond gelijk gemaakt. “Ik ben blij dat er een keer iemand overduidelijk door de mand valt,” zegt iemand. “RTL zal vast hele mooie smoesjes hebben om dit recht te breien,” aldus een ander. Verschillende mensen zeggen dat kijkers ‘in de zeik zijn genomen’.

RTL ontkent oplichting

Het bericht is intussen meer dan 88.000 keer geliked en duizenden keren gedeeld. RTL Nederland heeft inmiddels gereageerd op de commotie rond het programma. “De interventies van [presentator] Jamai zijn allemaal live,” ontwijkt RTL in eerste instantie het punt dat door Van Paridon werd aangesneden. “Alle regels rondom het meespelen met de app zijn juridisch vastgelegd.”

Dan gaat RTL in op het punt van kritiek, namelijk dat de winnares bij het programma betrokken zou zijn. “De winnaar van gisteravond, Karin Velthorst van 44 jaar, is overigens niet de Karin uit 1984 die een jaar geleden bij de sponsor heeft gewerkt.” De reacties op deze uitleg zijn veelal negatief. Velen geloven niet dat het klopt wat RTL zegt.

Hoi RTL. Vraag me niet waarom ik als kerngezonde 23-jarige knul op een vrije zaterdagavond naar jullie…

Posted by Jesse van Paridon on zaterdag 25 april 2015

[Nieuws]


Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

44 reacties

 1. wat ik schandalig vind is dat carlo en irene kinderen met leukemie gebruiken als reclame middel om mensen meer geld te laten storten voor zogenaamd kanker onderzoek.
  kinderen met kanker zijn reclame MEER NIET. wat je nooit hoort is dat familie leden van bekende sterren kanker krijgen jeetje en wij de normale mensen vallen met bosjes neer.
  CARLO EN IRENE WETEN POTVERDORIE DONDERS GOED DAT ZIJ DE ELITE HELPEN
  net als umberto tan, jeroen pauw, albert verlinde, john van de heuvel, al die wijven van koffietijd, paul witteman. ALLES EN IEDEREEN zit in het satanisctische complot.

  alles op tv gaat over sex, vreemdgaan ontrouw, leugens ruzie,
  bonje met de buren, achter gesloten deuren, dagboek van een escort etc etc etc….allemaal programma’s om je geest te verkloten gelooof mij maar dat als jou kinderen dat blijven kijken ze ovre een aantal jaren zwanger zijn en niet weten wie de vader is.
  Hells kitchen met gordon, Storage wars, extreme home makeover…ALLES is in scene gezet.

  ik spuug op alles wat uitgezonden wordt.

  160 miljard dollar als het niet meer is wordt er elk jaar verdient met mensen die kanker heeft en daarom mag niemand beter worden.

  iedereen die kanker heeft kan genezen klaar. kanker is een ziekte die zeer gemakkelijk te behandelen is. jammer dat niemand dat weet. stage 4 prostaat kanker kan genezen worden met een handvol aan huistuin en keuken middeltjes.

  oja false-flags…sandy hook, boston marathon bombings, charlie hebdo, mh-17… noem maar op niets is echt.

  1 de lucht waarnaar je kijkt is niet meer de lucht zoals je hem kende. synthetische wolken die ontstaan door chemtrials.
  GEEN WOLK IS MEER EEN ECHTE WOLK

  2 de wereldveranderende zaken waar wij allemaal bang om worden zijn niet echt en ronduit belachelijk.
  ALLES VAN BELANG IS IN SCENE GEZET

  3 het nieuws op televisie is op alle fronten een facade. met crisis-acteurs nep bloed noem maar op, bepaalde zaken gebeuren maar worden totaal in een verkeerded context geplaatst
  (mccarthyanism)
  TELEVISIE LIEGT EN BEDRIEGT TOT IN DEN EEUWIGHEID

  4 politici en geestelijke zijn niet te vertrouwen en houden een schijnvertoning op want alles wat ze afspreken met elkaar zullen wij nooit direct te weten komen. oja leuk om te vertellen zij misbruiken en vermoorden kinderen. de energie die vrijkomt bij een gestorven kind is zo puur en belangrijk dat de duistere krachten er alles aan doet aan zulke energie te komen.
  HOOGGEPLAATSTE POLITICI EN GEESTELIJKE HEBBEN ALLEMAAL HUN TROUW BELOOFT AAN LUCIFER

  WHAT I HAVE JUST PRESENTED TO YOU ARE ALL FACTS

  WELCOME TO THE MATRIX PEOPLE

  6 likes
  • Als ik zie hoe veel mensen in feeststemming zijn tijdens koningsdag denk ik: “we hebben nog een lange weg te gaan voordat iedereen wakker is.”

   Hoe is het toch mogelijk dat er zoveel ‘koningsgezinden’ zijn in ons land?? Met open ogen laten we ons besojemieteren…..Ten minste, zo denk ik er over.

   2 likes
   • Hoeft toch niet meteen met koningsdag te maken te hebben?! Mensen hebben een vrije dag. Op die vrije dag is er vanalles te doen in zowat elke stad/dorp in dit land. Mensen zijn dan in feeststemming! Omdat ze van Lex houden? Denk het niet. Omdat er een feestje is denk ik eerder!

    Zoek toch niet overal iets achter mensen!!!!!

    1 likes
  • helemaal mee eens. heb er niks meer aan toe te voegen. dikke 10

   0 likes
  • Maar je gelooft wel gewoon dat kerkverhaal dat lucifer (aka de brenger van licht) de manifestatie van het kwaad is…

   Mag ik aannemen dat je in de Bijbelse god gelooft? En je ook schuldig maakt aan aanbidding? Besef dan wel dat god niet zonder de duivel kan en dat je daarom als aanbidder van god ook de duivel aanbid.

   Kan me prima in een hoop punten van je vinden hoor maar je bent toch wat minder wakker dan dan je denkt als ik die koppelingen naar religie lees.

   Misschien ook eens interessant om aflevering 12 van seizoen 5 van Ancient Aliens te bekijken. Geeft ook weer een hele andere kijkt op dat wat de spindoctors vd kerk omtrent satan er van gemaakt hebben.

   Ancient Aliens: Season 5, Episode 12
   The Satan Conspiracy

   He is the evil one, the Prince of Darkness, the ruler of Hell. Satan conjures up horrifying images of a horned beast whose sole purpose is to destroy humanity. Yet there is evidence that the fallen angel we know as Satan may be misunderstood. New interpretations of ancient texts indicate that Satan may have been an extraterrestrial who was more of an ally to humanity than an enemy by passing along knowledge that planted the seed for civilization.

   0 likes
   • het is geen kerk verhaal….het IS EEN VRIJMESTELAARS VERHAAL….vrijmetselaars geloven in lucifer. alle pauzen zijn vrijmetselaar IEDEREEEN die iets voorsteld is vrijmetselaar of een aaneengesloten geheime organisatie….
    vrijmetselaarij= een luciferiaans geloof…

    endimion ik geloof niet in een biijbelse god want elk denkend mens weet dat de hudige bijbel door een romeinse familie is opgesteld om de volkeren die toentertijd moeilijk onder de duim te krijgen toch voor zich te winnen.

    Niemand die geen luciferiaanse eed heeft afgelegd krijgt toegang tot de New World Order –

    KLIK OP LINK

    http://www.whale.to/c/21198_343241199194863_8184567740475772030_n.jpg

    …niets echt NIETS maar dan ook NIETS is wat het lijkt.

    1 likes
    • Tja waar het precies vandaan komt doet er niet zo toe (afgeleide van het oud Egyptische geloof als we voor zover dat te traceren valt terug gaan naar de bron). Dat het nogal onzin is des te meer.

     Misschien verstandig om niet zo’n specifieke benamingen te gebruiken. Zoals al aangegeven dat lucifer gelijk staat aan slecht is niet zeker. Daarmee geld dat dus ook voor luciferiaanse geloven.

     Door dat soort terminologie aan te halen wek je dus ook de indruk dat je een “bible thumper” bent, wat nu dus niet het geval blijkt te zijn.

     Ik zie liever gewoon geen religieus geloof of geloof in z’n algemeen. Al helemaal als er aanbidding vereist is want dat zou voor een ware god nooit nodig nog wenselijk zijn.
     Laat liever alles dat onder geloof is onder te brengen gewoon open. Geef liever gewoon toe “ik weet het niet” op dat soort punten (100% zeker zijn kun je van niets).

     0 likes
    • Inderdaad..NIETS (niemand!) is wat het l(hoe hij) lijkt!!
     Zorg voor je eigen inkomsten, teer niet op de gemeenschap waar je zo op kotst.
     Los je zelfgemaakte schuld af en stop met blowen en zuipen. NIETS is wat het lijkt..Jij zeker niet JevTholeWeazle, weirdo Flapdrol!

     0 likes
    • ” Niets is wat het lijkt”. Jij in ieder geval niet, JevTholeWeazle. Creap!

     0 likes
  • Ik zou het niet beter kunnen verworden: helemaal mee eens Jevweazle!

   0 likes
  • Ik zou het niet beter kunnen verwoorden, ben het helemaal met je eens.

   0 likes
  • Goed bezig kerel, gelukkig worden steeds meer mensen wakker en zijn ze ook fel genoeg om te strijden tegen deze waas van bedrog die deze planeet tot nu toe heeft beheerst. ✌️✌✌

   0 likes
  • Het is jammer dat wij er niks aan kunnen doen. Ik ben op deze site gekomen door : http://www.hetgrotereplaatje.nl
   de illuminati sh*t is real people. Daar staan dingen op over families die de wereld beheersen.. Freaky sh*t.

   0 likes
  • Het komt keihard binnen, het is voor mij weer heftig om dit te lezen. Helaas geloof ik er in en is de waarheid nou eenmaal hard. Denk je dat we er nog wat aan kunnen doen?

   0 likes
 2. Wie tv kijkt vraagt erom bedrogen te worden. Dus ik snap de verontwaardiging niet.

  2 likes
  • Toch is het de omgedraaide wereld. De televisie is uitgevonden ten voordele van de mensheid om wijzer te worden. Om in korte tijd veel te leren. En ook voor vermaak, hoewel dat geen hoofdmoot hoefde te zijn.
   Tot de commercieele jongens onder luid tromgeroffel ten tonele verschenen ging dat volgens mij de goede kant op. Nu wordt je er met de haren bijgetrokken via reclames op tv, radio, billboards, m/.a.w. je MOET naar ze kijken. Dominant aanwezig was de tv ineens, terwijl er voornamelijk domme en nietszeggende shit te zien was.
   Daarna is het alleen nog maar bergafwaarts gegaan, vooral met de moraal en nu hebben ze zich zelfs in de publieke omroepen weten te glibberen met hun leugens of nietszeggende blabla.
   Het wordt tijd dat het systeem finaal naar de kloten gaat.
   Alleen de onderbuik wordt nog gevoed. Tijd om het tij te keren.

   0 likes
 3. Kan toch?! Dezelfde naam die 2x voorkomt in dit land?

  0 likes
  • Hey Emka,ga gewoon weer onder de wol liggen AUB,met je kan toch.
   Of nog beter,ga voor die zwarte doos zitten in je huiskamer,want daar hoor je de waarheid(living in a box)
   Welterusten!

   0 likes
   • Rini! Vergeet je kalmeringspil niet te nemen! Of een pretsigaret!
    Dat de TV shows 1 grote zwendel zijn zal je mij niet horen ontkennen!!!!

    uit ervaring en betrouwbare bronnen (neem een telefoongids of zo!) kan ik je toch écht vertellen dat er 2 of meer mensen zijn met dezelfde naam!!!

    1 likes
    • Zoek in die telefoon gids (bestaan die nog?) ook meteen even op hoeveel online kinderkleding zaken er zijn in Nederland. Waarschijnlijk ook ‘2 of meer’……

     0 likes
  • In het huidige economische model zullen we er met z’n allen meer en meer achter komen dat vrijwel alle bedrijven gedwongen worden of gemanipuleerd (tis maar hoe je het ziet) om hun klanten meer en meer te gaan uitmelken en koop gedrag aan te jagen ondanks dat hiermee misschien morele grenzen overschreden worden.
   We worden werkelijk waar van alle kanten wel ergens bedrogen tot op een zekere hoogte.

   Ik vind het persoonlijk veel erger dat het publiek gedwongen word om vanuit een positie van verveling (kan ook gezien worden als een vorm van machteloosheid) maar deel te nemen aan wat deze bedrijven doen, omdat in werkelijkheid de markt niet zoveel vrije keuze bied als dat wij werkelijk zouden willen. Want zodra wij een bedrijf weer vertrouwen zullen ze uiteindelijk toch weer financiële manoeuvreer ruimte proberen te vinden, waar meestal het publiek dan voor op draait.

   Ik heb nog geen oplossing op dit probleem van Onbalans, maar ik ben hard aan het nadenken en vertrouw op mijn kunnen om relatief snel een werkelijk stabiliserende oplossing te vinden.

   0 likes
 4. Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.

  0 likes
  • Klopt niet helemaal Elize, want er zijn dubbeltjes die toevallig bij de commercieele omroep terecht zijn gekomen. Die zijn speciaal in leven geroepen door de U.S. om de mensheid dom te houden, te misleiden en geld uit hun zakken te kloppen. Zo heb ik menig dubbeltje een kwartje zien worden. Als je maar een grote bek hebt, zelf ook dom genoeg bent om je bij die club thuis te voelen en een gluiperige inslag hebt, lukt het iedereen. Tot nu dan.

   1 likes
 5. Wel grappig dat ze dan ineens niet meer te vinden is bij de zoekfunctie van facebook….ra ra… als het dan niet waar is hoef je jezelf ook niet te verbergen wel?

  1 likes
 6. Er zijn so wie so twee verschillende Karin Velthorsten op Facebook (https://nl-nl.facebook.com/karin.velthorst). En eentje werkte tot een jaar geleden bij kleertjes.com. Hoe wist Jesse dat het die het was en niet die andere? Bestaat Jesse van Paridon eigenlijk wel? Of is het een PR-stunt? Ik had nog nooit van dat programma gehoord namelijk…:-)

  1 likes
 7. Steeds meer vraag ik me af wie er nog naar tv-programma’s kijken.
  Waar komen de kijkcijfers vandaan ?
  Of zijn ze net zo geknutseld en bedrieglijk als de programma’s zelf.
  Is het werkelijk zo dat er een grote groep mensen is die tv programma’s serieus nemen ??
  Zouden er kijkers zijn die denken dat ze een mening kunnen vormen door te kijken naar het nieuws bij RTL of de NOS ?

  1 likes
 8. tv wat is er op te zien allemaal gemaakt om de mens nog wat geld af handig te maken
  en zo genaamd vertier voor de avond het lijkt nergens meer op allemaal gebakken lucht je kan sappen maar je vind niks meer op dat kot allleen reclame en geweld
  zelfs het nieuws is flop meer leugens dan waarheid
  voor mij is de helle media on geloof waardig

  1 likes
  • Het RTL nieuws is altijd nog geloofwaardiger dan het NOS nieuws; dat hangt echt van leugens aan elkaar! Volgens mij is het NOS nieuws in handen van Reuters, en dan weet je het wel!!!

   0 likes
 9. Soms doen mensen aannames die niet juist zijn. Hier een complot veronderstellen is hartstikke leuk, maar wel onzin. Uit ervaring weet ik hoe het er bij RTL aan toe gaat. Als zij hard zeggen, en dat doen ze, dat dit een andere mevrouw met dezelfde naam is, dan liegen ze niet. Ze zijn namelijk veel te bang voor imagoschade en weten dat het toch wel uitkomt. Bovendien is dit al een mediarelletje en gaan ze al helemaal niet iets doms doen. Ook kan een sponsor niet ‘regelen’ dat een medewerker (laat staan ex-medewerker) iets wint in een programma. Daar heeft RTL namelijk geen enkel belang bij, en potentieel alleen maar nadeel van. Als een sponsor al zo onprofessioneel zou zijn om dat te vragen, en dat gebeurt nooit, weigert RTL dat, om precies dit soort gedoe te voorkomen.

  0 likes
  • Natuurlijk Coeus…!

   En die huiskamers zijn ook allemaal echt die ze filmen!
   Nooit opgevallen zeker dat je nooit naar buiten kan kijken?
   Nooit opgevallen dat de bakjes snacks altijd vol zijn.
   Nooit opgevallen dat de hele familie altijd op de bank klaar zit?

   Dit is nep.

   1 likes
 10. Media-corruptie vindt al veel langer plaats.

  0 likes
 11. Dat jullie dit plaatsen…..

  Er zijn meerdere mensen met dezelfde naam op de wereld, zelfs in je land of misschien wel in je stad of dorp.

  Dat zoveel mensen zijn bericht delen of liken zegt meer over de domheid van het volk wat op die netwerken hun leven heeft.

  0 likes
 12. en toen was het feest voor karin met hier en daar wat slinger bewolking

  ja dat zijn zo van die spelletjes net als zakdoekje leggen niemand zeggen
  of was het nou zakdoekje vergeten nou weet ik het niet meer.

  http://uploadenfoto.nl/show-image.php?id=4044ebee354b8884dc3873744f0e5b8d

  0 likes
 13. Dat mensen hier nog van op kijken, ongelooflijk.
  Het zal RTL en haar presentatoren een worst wezen welke ramp er gebeurd en hoeveel mensen er dood gaan, alles draait bij hun om uitgekauwde programma’s te maken die maar een ding opleveren; GELD in iets anders zijn ze niet geïnteresseerd, niet bij RTL niet bij SBS6 bij geen publieke omroep.

  0 likes
 14. ALs je denkt dat commerciele tv betrouwbare info verstrekt ben je toch behoorlijk kansloos….

  0 likes
 15. Bedrog op tv is niets nieuws. Laten we even teruggaan naar de begintijd van RTL4, toen nog Véronique geheten: Rolf Wouters presenteerde een muntenschuifspel waarbij iedereen dacht dat de kandidaat aan de telefoon zat. Mis! Die zat in een kamertje in de tv-studio met een microfoon die verbonden was met een apparaat dat het geluid zodanig vervormde dat het klonk als door de telefoon.

  Doen alleen de commerciëlen dat? Weer mis!!! In de jaren ’70 deed ik mee aan een talentenjacht. Ik eindigde als 3e. Nr 2 was een jongen die virtuoos gitaar speelde en de winnaar had moeten zijn. Nr 1 was “toevallig” de enige vrouw die meedeed, die wel een goede stem had, maar die een afgrijselijk liedje zong. We moesten wel 15 gulden betalen om mee te doen. Alle mannen die mee hebben gedaan, hadden bij voorbaat geen kans en hebben dus voor niets betaald.
  De VARA waarschuwt in zijn consumentenprogramma altijd dat je nooit moet betalen voor een sollicitatie. Dat geldt hiervoor dus ook. En die talentenjacht was georganiseerd door… de VARA!!!

  0 likes
 16. Beste JevWeazle,

  Fijn dat jij schrijft wat waar is. Goed verwoord voor wie het echt begrijpt. Natuurlijk vallen er doden bij fals flag acties, dat is al erg genoeg. Nog erger is dat er een ander doel mee gemoeid is en dat andere daders worden aangewezen en dat de massa het gelooft. Net als met die kansloze televisie programma’s, waar nog serieus op wordt gereageerd. Het wordt eens tijd dat de massa ook door krijgt dat er op een verschrikkelijke manier misbruik van ze (ons) word gemaakt. Ik ben bang dat dat nog wel even gaat duren, wijsheid komt met de jaren. Dit geldt zeker voor de massa die nog massaal naar televisie kijkt en de NOS als betrouwbare nieuwsbron ziet. Als dit ooit gaat veranderen is er kan kans op een revolutie waar de mensen, het volk, de macht weer in handen nemen omdat deze het niet meer pikken. Als de massa alles door heeft is het over met die mensen met te veel geld en macht. De hooivork moet dan weer van stal worden gehaald.

  Ik raad iedereen aan het stuk van JevWeazle goed te lezen en zelf onderzoek te doen naar de waarheid die door JevWeazle in beknopte wijze is weergegeven. Je komt uiteindelijk tot de zelfde conclusie.

  Peace,

  Live4love

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Je maakt een grote fout. Kijken: congreslid vraagt Mark Zuckerberg waarom Facebook informatie over vaccins censureert

Je maakt een grote fout. Kijken: congreslid vraagt Mark Zuckerberg waarom Facebook informatie over vaccins censureert

Het Amerikaanse congreslid Bill Posey wilde van ...

Honderden kanalen, gevuld met banaliteit en platvloers amusement. Waarom televisie een uitstervend medium is

Honderden kanalen, gevuld met banaliteit en platvloers amusement. Dit is waarom televisie een uitstervend medium is

Televisie is een uitstervend medium, stelt literair ...