Gezondheid

Etherische oliën bestrijden ziekte van Lyme beter dan antibiotica. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Etherische oliën blijken te helpen tegen de ziekte van Lyme. Sterker nog: ze werken mogelijk beter dan de standaardbehandeling met antibiotica.

De Lymbacterie Borrelia burgdorferi werd zeven dagen na blootstelling aan etherische oliën gedood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De oliën blijken vooral effectief als de infectie chronisch is geworden en antibiotica de symptomen niet meer verlichten, aldus wetenschappers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Effectieve manier

Er werden in totaal 35 etherische oliën getest. Tien daarvan blijken de ziekte van Lyme op een effectieve manier te bestrijden, zelfs als ze verdund zijn tot slechts één deel per duizend.

Het gaat om knoflook, piment, mirre, tijm, komijn, amyris, palmarosa, May Chang, citroen-eucalyptus en gemberlelie.

Goed in staat

Hoofdonderzoeker Ying Zhang zei: “We ontdekten dat deze etherische oliën goed in staat zijn om de persisterende vormen van Lymebacteriën te doden.”

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat etherische oliën van oregano, kaneelschors, kruidnagel, citronella en bergthee beter hielpen tegen de Lymebacterie dan antibiotica.

Het onderzoek is verschenen in The Journal of Antibiotics.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
louis .
louis .
4 jaren geleden

Waarom is het dan niet op de markt ?

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
4 jaren geleden

Ik was vreselijk ziek in zat bijna in een rolstoel.
——————————————————
Het bloed moet je lichaam schoonmaken en je moet oefenen, wat er ook gebeurt.
Het is niet de bacterie die het grootste probleem is, omdat die bacterie uiteindelijk vanzelf zal afsterven.

Het probleem is het vergif dat de dode bacteriën in je lichaam achterlaten in je organen en je gewrichten en juist die ontgifting geeft al die pijn en die ontstekingen komen en gaan en dat doet veel pijn.
Wat je nooit zou moeten doen, is in je bed blijven liggen omdat het jaren kan duren voordat de ziekte verdwijnt.
Je bloed moet het gif opruimen dus altijd bewegen en nooit op bed blijven liggen want dan lig je na jaren nog

Als je niet meer kunt lopen met de pijn in je heupen en knieën, bijvoorbeeld, probeer dan te fietsen maar beweeg zoveel mogelijk als je bloed moet stromen en het gif opruimen en gebruik knoflook, gember (voor de gewrichten), wortels, uien, bietjes zwarte peper en kaardebol tinctuur en koop een blender om sap ervan te maken.
Koop ook gemberpoeder en knoflookpoeder en gebruik het rijkelijk.

Gebruik weinig suiker melk en brood en eet gezond. Binnen een jaar was ik naar mijn gevoel voor 100% ben genezen zonder antibiotica, terwijl ik zes maanden geleden met een rollator ging en ik niet meer dan 4 stappen kon lopen.
En toen moest ik slapen met een kussen tussen mijn knieën in pijn.
Alle klachten zijn nu weg zonder antibiotica!
Maar het is natuurlijk afwachten want een terugval sluit ik natuurlijk niet uit omdat vele mensen gewoon jaren ermee worstelen.

Ik ging regelrecht door de hel en kwam terug door zelfmedicatie omdat de doktoren en het ziekenhuis me helemaal niet konden helpen!
De ziekte van lyme ook daar weet men helemaal niets van.
Of men wil daar helemaal niets van weten.

Volgens mevr Gouweleeuw (Therapeutisch Centrum Gouweleeuw 40 jaar ervaring met lyme) uit Kamerik krijgt 1 op de 4 mensen in zijn leven ooit de ziekte van lyme en ze weten het meestal zelf niet dat ze lyme onder hun leden hebben.
https://www.allebedrijveninwoerden.nl/beauty-en-gezondheid/fysiotherapie/kamerik/therapeutisch-centrum-gouweleeuw/reviews

Mila
Mila
2 jaren geleden

Dit is inderdaad een doorbraak in de Lymebehandeling. Ik hoop alleen dat dit in de praktijk ook een doorbraak betekend.
Houd er rekening mee dat spirocheten zich vermeerderen als ze afsterven. Spirocheten bestaan uit segmenten die bij het afstervingsproces uiteen vallen. Deze segmenten groeien dan weer uit tot volwassen spirocheten. Ik hoop dan dat bovenstaande kruiden inwerken op elke levensfase van deze hardnekkige spirocheten.
Als je daarnaast ook nog te kampen hebt met auto-immuunreacties/ ziekte als gevolg van deze infectie moet je heel erg oppassen dat je geen kruiden gebruikt die het immuunsysteem versterken! Want die is al overactief! Alleen kan het immuunsysteem niet kortdaad optreden omdat Borrelia het immuunsysteem om de tuin leidt. Hierbij is de vitamine-D receptor geblokkeerd die het immuunsysteem normaal gesproken moduleert. Suppletie van vitamine-D werkt in dit geval averechts! Je kunt vitamine-D laten testen bij de huisarts, echter gaat het hier om de inactieve vorm colecalciferol (25OH) die omgezet wordt naar de actieve vorm van vitamine-D; 1,25 dihydroxy vitamine-D, de stof waar het uiteindelijk om gaat! Bij een vitamine-D receptor blokkade zie je een zeer lage colecalciferolgehalte en een zeer HOOG 1,25 dihydroxy vitamine-D gehalte die dus bij de huisarts niet in beeld komt! In werkelijkheid is er dus geen tekort, maar een probleem in de stofwisseling! Hieruit voort komen de zogeheten Th1- en Th2 (auto-immuun)ziekten. Er zijn niet veel alternatieve therapeuten/ artsen die hier überhaupt kennis van hebben en mee om kunnen gaan. In de reguliere zorg is dit grote probleem al helemaal niet in beeld en is tevens het gevolg van niet te diagnostiseren (auto-immuun) ziektebeelden. Meer informatie hierover is te vinden in het Marshall Protocol https://mpkb.org/home/patients/protocol_overview (Engels).

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x