Homepagina » Buitenland » Russische luchtvaartautoriteit: “Eindrapport Onderzoeksraad over MH17-ramp deugt niet”
mh17 ramp

Russische luchtvaartautoriteit: “Eindrapport Onderzoeksraad over MH17-ramp deugt niet”

Sommige conclusies in het eindrapport over de crash van vlucht MH17 in het oosten van Oekraïne zijn ongefundeerd en onjuist. Dat stelt de Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia.

Plaatsvervangend directeur Oleg Storchevoy van Rosaviatsia laat voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) Tjibbe Joustra per brief weten dat er nieuwe belangrijke feiten aan het licht zijn gekomen die tijdens het onderzoek niet zijn onderzocht. Een woordvoerder van de OVV heeft de ontvangst van de brief bevestigd.

Er wordt onder meer getwijfeld aan de volgende conclusies: dat in het oosten van Oekraïne zwaar luchtafweergeschut stond dat niet was gecontroleerd door de Oekraïense regeringstroepen, dat het vliegtuig is getroffen door een raketkop van het type 9N314M en dat de raketkop die het toestel raakte onderdeel vormde van een Boek-raket van het type 9M38.

‘Informatie achtergehouden of verdraaid’

De Russische luchtvaartautoriteit zet ook vraagtekens bij conclusies van de OVV over het gebied van waaruit de raket is gelanceerd.

In het eindrapport van de OVV over de crash van MH17 is niets terug te vinden over het feit dat Kiev informatie over de dreiging als gevolg van militaire activiteiten in het gebied bewust achterhield of verdraaide, aldus Rosaviatsia.

De brief is op de officiële website van de luchtvaartautoriteit geplaatst. De Boeing 777 van Malaysia Airlines crashte op 17 juli 2014 in het zuidoosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Geen toegang

De OVV heeft in oktober vorig jaar geconcludeerd dat het vliegtuig is neergestort als gevolg van een luchtdoelraket die aan de linkerkant van het toestel explodeerde.

Storchevoy zei later die maand dat het door Nederland geleide onderzoeksteam Rusland geen toegang wilde geven tot fragmenten van de Boek-raket die op de crashplek gevonden zouden zijn. Ook weigerde het team serienummers vrij te geven.

De Russische wapenfabrikant Almaz-Antey, die Boek-raketsystemen bouwt, heeft ook een onderzoek ingesteld naar de crash. Het bedrijf kwam tot de conclusie dat de raket die het vliegtuig heeft geraakt gelanceerd moet zijn door een raketsysteem dat in de regio Zaroshchenske stond. Op het moment van het incident was dat gebied in handen van het regeringsleger.

[Sputniknews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
5 jaren geleden

mogen we in ieder geval concluderen dat de zaak stinkt aan alle kanten?

Catrice
Catrice
Reactie op  wolfje
5 jaren geleden

Op alle vlakken stinkt het aan alle kanten. Hou de beurzen in de gaten.
Fasten your seatbelts!

Thad
Thad
5 jaren geleden

Mensen moeten nu toch wel bijna inzien dat wanneer Rusland dit echt gedaan had en dit bewezen had kunnen worden dat dit al lang en breed in de media te zien was. mijn mening is dat het alleen maar zo kan zijn dat ze bewijzen niet laten zien omdat het antwoord niet zint.
de US kan met zijn technologie nog een puist op een kont vinden en die met precisie eraf schieten, maar nu ineens weten ze het niet ?
gewoon al het feit dat ze de satelliet beelden als zijnde staatsgeheim hebben geclassificeerd moet je al te denken geven. dit betekend dat deze beelden alleen Amurica kunnen raken (wellicht via de Ukraine), anders kun je het niet als staatsgeheim classificeren. is de rest van de mensheid zo dom om dit te zien ? oh nee ze worden dom gehouden…

Wim
Wim
5 jaren geleden

Iedereen kon dit op zijn klompen aanvoelen dat dit de uitkomst zou zijn, mists je hierin je een beetje verdiept hebt.
We leven in een wereld die compleet uit leugens bestaat en waar Satan regeert.
De waarheid is precies het omgedraaide van wat ze ons vertellen.

Mr.X
Mr.X
5 jaren geleden

Mensen het grote feest gaat beginnen!
Wees voorbereid…!!!
Ze zullen ons bevrijden en het is NIET meer te STOPPEN!

Er zullen berichten in de media komen die zo schokkend zullen zijn dat heel veel mensen de wreedheid hiervan niet zullen bevatten!

Alles gaat voor hun de smerige Elite satanisten compleet als een kaartenhuis in elkaar storten en ze zullen elkaar 1 voor 1 verraden!

De totale Revolutie is begonnen!
Het GOED zal het KWAAD verjagen…!!!

Daar gaan we mensheid wees voorbereid!
Succes…

Elise49
Elise49
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

Feest? Beter “feest”. Zoiets gaat niet zonder slag of stoot.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

HOE DAN? Hoe gaan we ons dan ‘bevrijden’?
Begin eerst maar eens openlijk van persoon tot persoon eerlijk voor je mening uit te komen, en niet alleen online. Kom op voor je eigen mening op je werk. Kijk dan maar weer verder hoe het met de ‘opstand’ gaat.

Mr.X
Mr.X
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Rustig aan hoor Arewijn,

Gewoon achterover leunen en het aankomende jaar genieten van alle kwade zielen en mensen die onze wereld kapot hebben gemaakt 1 voor 1 zien vallen!
Het is allemaal een GROTE corrupte satanische bende die onze wereld regeren en dat houd gewoon ergens op!

Ik heb geschreven dat ZE ONS komen redden van het kwaad en het kwaad weet dit ook allang, alleen wij mensheid snappen het nog niet helemaal!

Komt allemaal wel goed, gewoon het aankomende jaar genieten van alle grote kopstukken die 1 voor 1 zullen vallen en hun smerige spelletjes bekend worden!

Hun Elite kaartenhuis staat op instorten…

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

Yep, enjoy the ride, het zal drie jaren gaan duren na dit jaar van aanvang. Het wordt een hobbelige rit met uiteindelijk een mooie uitkomst voor de gewone mens. The time has come!

Ozzy
Ozzy
5 jaren geleden

[zucht]

Als iedereen zich inderdaad zou verdiepen in de achtergrond van het rapport dan weet iedereen ook dat het doel was om te achterhalen wat de oorzaak van de crash was (namelijk getroffen door een raket) en NIET door wie deze raket is afgevuurd. Daar zijn ze nu, in een aparte zaak, mee bezig. De Russen zijn al heel lang bezig om de onderzoeksresultaten te beïnvloeden door tegenstrijdige berichten te verspreiden. Het “nieuws” wat hierboven staat is gewoon een herhaling van wat er al eerder gezegd is. Gezien de impact van de raket is het zelfs uitgesloten dat het uit het gebied van het regeringsleger kwam. We zijn waarschijnlijk allemaal vergeten dat de commandant van de rebellen een tweet verstuurde direct na het neerhalen van MH17 die vlak daarna weer werd ingetrokken?

Daarbij, Sputnik News is eigendom van de Russische overheid. Niet echt een onafhankelijke nieuwssite (als die überhaupt nog bestaat in Rusland). Net als op Russia Today (RT) moet je het nieuws daar met een flinke korrel zout nemen.

Mr.X
Mr.X
Reactie op  Ozzy
5 jaren geleden

Beste Ozzy,

Als er op dit moment een land is wat EERLIJK en OPEN is dan is dit Rusland wel!
Het zijn juist alle westerse media en omroepen die TOTAAL gecontroleerd zijn en
TOTALE propaganda verkondigen met allemaal LEUGENS!
Ze moeten wel want ze staan onder complete dwang en politieke corruptie!
Ons Nederland is gegijzeld en ook onze Politiek en onze Media staan allemaal onder dwang!

Ozzy
Ozzy
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

Beste Mr.X,

Ik weet uit eigen ervaring hoe de media werkt en ook die neem ik met een flinke korrel zout. Ik probeer mensen dan ook te leren kijken naar de verhalen tussen de lijnen.
Maar het gaat hier niet om de media, het gaat hier om het rapport en wat de oorzaak van de crash is. Ga nu niet lopen verkondigen dat Rusland zo eerlijk en open is, want dan moet je jezelf nog eens goed gaan verdiepen in de Russische geschiedenis (ook zeer recent). Ik zal je voor het gemak twee voorbeelden geven: De Krim en Georgië.

Ik zie veel reacties over de schuldvraag en wie er allemaal baat bij zouden hebben. Volgens mij ligt het veel eenvoudiger. Met alle info die ik heb gezien lijkt het er namelijk sterk op dat de russen de rebellen in Oekraïne (deels) hebben voorzien van BUK-raketten (op zich logisch want de rebellen zijn gelieerd aan de russen en de russen hebben een belang in het oosten van Oekraïne) en de rebellen hebben deze raketten gebruikt om militaire vliegtuigen van het Oekraïense leger naar beneden te halen. Dat heb je nu eenmaal in een oorlogssituatie. In het geval van MH17 is er een enorme vergissing begaan. Ze hebben dat vliegtuig voor een militair vliegtuig aangezien en per ongeluk neergehaald. Daar zat helemaal geen opzet achter. Maar voor de russen is het ongemakkelijk i.v.m. de militaire steun (die ze zogenaamd niet zouden geven) en voor de rebellen komt het natuurlijk ook niet gelegen voor hun zaak en dus is iedereen aan het ontkennen.

Laat ik duidelijk zijn: ik heb meer met Rusland dan met de VS, die in mijn ogen het meest corrupte land ter wereld is, maar Rusland is helaas ook niet altijd even zuiver bezig. Het KGB verleden van Poetin zit er nog te diep in.

An Argie
An Argie
Reactie op  Ozzy
5 jaren geleden

Een commercieel vliegtuig PER ONGELUK neerhalen met een raketinstallatie?

Heb je überhaubt wel een beetje ervaring met wapensystemen en luchtverkeer in het algemeen?

Dit is onmogelijk.

Waarom was het vliegplan van de MH17 veranderd?
Waarom zijn de 2 luchtverkeersleiders tot op de dag van vandaag vermist?
Waarom waren er 2 SU25’s in de buurt?
Waarom heeft niemand een rookpluim van een raket gezien?
Waarom wordt er niet naar de OVSE waarnemers geluisterd die ten tijde van de crash aanwezig waren?
Waarom heeft niemand het over het feit dat 100 van de meest vooraanstaande AIDS virologen in dat toestel zaten die op het punt stonden om baanbrekend nieuws wereldkundig te maken?

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=102261

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/malaysia-airlines-crash-joep-lange-among-up-to-100-aids-researchers-and-activists-on-board-flight-9613821.html

http://www.waarheidmh17.nl/

http://www.globalresearch.ca/support-mh17-truth-osce-monitors-identify-shrapnel-like-holes-indicating-shelling-no-firm-evidence-of-a-missile-attack/5394324

Nee de waarheid is weer eens ver verwijderd van de Zionistische kliek!

Ozzy
Ozzy
Reactie op  An Argie
5 jaren geleden

Die vraag kan ik ook aan u stellen. Weet u wel hoe wapensystemen werken? Denkt u echt dat deze onderscheid maken tussen militair en burgerluchtvaart? Werkelijk? Weet u wel hoe radar werkt? (mijn vader heeft aan radarinstallaties gewerkt en simulatiesystemen voor defensie gebouwd)

Gezien de vragen die u stelt raad ik u aan meer onderzoek te doen en dan niet op al die vage websites die u hebt bijgevoegd. Er worden veel dingen geroepen en beweerd. Als ik het goed heb zijn ze zo’n beetje allemaal al ontkracht. Probeer logisch na te denken, dan kom je een eind.

En die Zionistische kliek …ik denk dat we daarover wel hetzelfde denken…

an argie
an argie
Reactie op  Ozzy
5 jaren geleden

Ik denk dat de Russische media objectiever is dan onze westerse verslaggevers die niets anders doen dan een que sheet oplezen dat is opgesteld volgens de Zionistische Joodse media (die in handen is van 6 Joodse conglomeraten te weten: Reuters, CNN, Assiociated Press (AP), Fox en CBS)

http://politicalvelcraft.org/rothschilds-media/

http://www.businessinsider.com/these-6-corporations-control-90-of-the-media-in-america-2012-6?IR=T

Dus het “nieuws” in Nederland wordt al lang niet meer gedaan door journalisten!

An Argie
An Argie
Reactie op  Ozzy
5 jaren geleden

Dus omdat je vader aan radar installaties heeft gewerkt heb JIJ daar ineens verstand van?
Omdat je vader een simulator heeft gebouwd heb JIJ daar ineens verstand van?

Ik werk dagelijks met radarsystemen….niet mijn vader 😉

Voordat je met een raketinstallatie een “lock” hebt, helemaal op 33000 voet, moet je verdomd goed weten waar je mee bezig bent. Dit “doe je niet zomaar even”.
En dan nóg klopt dit verhaal niet. Dit is (binnen 2 uur na het incident door de V.S) in het leven geroepen om de Russen de schuld te geven om Poetin publiekelijk in een kwaad daglicht te stellen.

De MH17 heeft laten zien dat er een hele grote doofpot affaire gaande is.

En als jij beweert dat er “allerlei zaken zijn geroepen en daarna ontkracht”, geef dan concrete voorbeeld ipv de expert uit te hangen.

Tot slot. Dat wat jij “obscure sites” noemt,. geeft mijns inziens een beter beeld van het hele verhaal en doen meer aan waarheidsbevinding dan dat wat de MSM als propaganda uitkraamt.

http://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/shocking-analysis-of-the-shooting-down-of-malaysian-mh17/
https://www.youtube.com/watch?v=76PG9RQStFU#t=470

Ozzy
Ozzy
Reactie op  An Argie
5 jaren geleden

Begrijpend lezen is nog best moeilijk. Je legt mij woorden in de mond die ik helemaal niet beweer of gezegd heb.

Lees nu eens wat je zelf schrijft. Je geeft zelf ook aan dat het “per ongeluk” dus wél mogelijk is. Als je inderdaad niet zorgvuldig handelt kan dit gebeuren. Maar ja, jij werkt dagelijks met radarsystemen, dus dat hoef ik je niet te vertellen. 😉

Ik heb je mijn visie op het verhaal gegeven. Jij hebt jouw visie.

Ik begon al met 2 voorbeelden die je waarschijnlijk als fabeltje bestempeld. Meer voorbeelden geven is zinloos en zonde van de tijd, want jij hebt jouw eigen (“betrouwbare”) bronnen.

Verder, het woord “obscuur” heb ik niet genoemd. Dat betekent nét wat anders dan vaag. Het valt mij bij meerdere berichten op dat je dat wel vaker doet: woorden verdraaien.

Ik vind het wel grappig dat ik volgens jou allerlei zaken “beweer en de expert uithangt” en vervolgens kom jij met websites die jouw inziens een beter beeld geven en meer aan waarheidsbevinding doen. Hoe weet jij zo stellig dat zei de waarheid (more or less) vertellen? Op internet kan iedereen wel een of andere website beginnen met “thetruth” of hoe ze ook allemaal heten. Dus als een website zegt dat ze “kritische journalistiek bedrijven” doen ze meer aan waarheidsbevinding? Ik hoop toch echt voor je dat je verder kijkt dan alleen dat. Met gezond verstand en logisch nadenken kom je ook een eind.

Wat heeft de MSM trouwens verder te maken met mijn berichten? Deze haal je er vaak bij, maar volgens mij heb ik duidelijk aangegeven dat ik er ook zo over denk. Dus niet relevant.

Oftewel in het kort: we hebben beiden onze eigen visie op het gebeuren. Of de waarheid echt boven tafel komt bevalt nog te zien, maar daar zijn we het denk ik wel over eens.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

mighty big talk mr. x. laten we hopen dat het waar is

Ikke
Ikke
5 jaren geleden

Dat de VS nooit de radarbeelden heeft vrijgegeven zegt genoeg, en de Oekraine hoed ook veel bewijzen achter.

En waarom zou Rusland of de rebellen M17 uit de lucht schieten?, voor hun is er niets te winnen.
De Oekraine kan hier wel veel mee winnen, extra geld, wapens , training door de VS en een EU lidmaatschap.

Maar stel dat er wel voor 99% bewezen word dat Rusland de dader is, gaan we dan de Derde Wereldoorlog opstarten?
De VS is ook weggekomen met het neerschieten van het Iraanse vliegtuig.

Eli020
Eli020
Reactie op  Ikke
5 jaren geleden

Het Iraanse toestel dat neergehaald werd dateert alweer van 1988, de geopolitieke verhoudingen liggen momenteel een stuk anders. Maar neemt niet weg dat het destijds ook gewoon een misdaad was net als het neerhalen van de MH17. En nu 1.5 jaar later is de onderste steen nog steeds niet boven, ondanks dat Obama binnen 24 uur het bewijs tegen Rusland zou hebben. Als iets zo lang op zich laat wachten betekent dat alleen maar dat de werkelijkheid afwijkt van de lezing waarmee het volk is geïnjecteerd.

Dan is er natuurlijk de vraag wie hier het meeste baat bij heeft en dat zijn sowieso NIET de gewone Rus of de gewone Oekraïner. Van wat ik begrepen heb zijn de Russische en Oekraïne oligarchen nog steeds verweven met elkaar en zullen uit elke situatie het maximale halen.

Btw, het is trouwens een utopie om te denken dat de Russische media volledig objectief en waarheidsgetrouw is want net als de Westerse kanalen dienen zij gewoon de elite.

Elske
Elske
5 jaren geleden

In het MH17 artikel van augustus 2015 had ik alle feiten van de ramp op een rijtje gezet, ook n.a.v. het onderzoeksrapport, artikelen Trouw, AD en documentaire BBC die nooit is vertoond.

De eerste en belangrijkste conclusie is dat het om een BUK raket is die van de grond is gelanceerd die in handen was van separatisten , die de MH17 heeft doen neerhalen. In eerste instantie zeg je dus dat de schuldvraag 100% separatisten / Russisch is…
Tweede vraag is HOE dit heeft kunnen gebeuren en waarom de Radar- en satelliet beelden niet worden vrijgegeven. Het antwoord hierop is vrij duidelijk, gezien de vele getuigenverklaringen van inwoners van West Oekrains grondgebied. Er waren de laatste maanden gevechtsvliegtuigen van het Oekrainse leger in de buurt van burgervliegtuigen gezien, waarachter deze gevechtsvliegtuigen zich konden “verschuilen”. Ook bij de MH17 was dit het geval (ze dachten eerst dat het MH17 vliegtuig hierdoor beschoten was) Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk e.a. waren zich bewust van dit gevaar, ook gezien de 16 tot 20 vliegtuigen die tussen april en juli zijn neergehaald. Hun burgerluchtvliegtuigen vlogen daarom ook niet meer over dit gebied. De andere burgerluchtvaartmaatschappijen zijn niet geinformeerd, omdat ze nog voor “afleiding / bescherming / dekmantel” in de lucht konden zorgen voor Oekrainse gevechtsvliegtuigen.
Ik suggereerde als laatste (ik wilde niet zo slecht denken), dat dit misschien wel een bewuste daad van Oekraine (was USA hier van op de hoogte?) is geweest om haar gevechtsvliegtuigen in de buurt van burgervliegtuigen te manoeuvreren om er zo voor te zorgen dat de seperatisten (per ongeluk) een burgervliegtuig zouden neerhalen, zodat de haat richting hun en Rusland zou gaan en Oekraine versneld bij de EU / NAVO zou komen.
Iets wat nu gebeurt, gezien de wapen en troepenopbouw in Oekraine.
Ook de radar en satellietbeelden worden niet vrijgegeven door beide kanten, want ook Rusland zou enige betrokkenheid met levering BUK raket moeten toegeven en Oekraine zou uitleg moeten geven over de gevechtsvliegtuigen in de buurt van de MH17.
Maar wie is hier nu echt fout / de echte duivel? Zoek dit scenario uit MH17 nabestaanden..

trackback
Russische luchtvaartautoriteit: “Eindrapport Onderzoeksraad over MH17-ramp deugt niet” – NineForNews.nl | Rene's Wereld
5 jaren geleden

[…] Bron: Russische luchtvaartautoriteit: “Eindrapport Onderzoeksraad over MH17-ramp deugt niet” &… […]

x

Check Also

oekraï

Zonder vaccinatie, zonder massale sterfte: Oekraïne heeft groepsimmuniteit bereikt!

De Oostenrijkse publieke omroep ORF meldde afgelopen ...

nos

NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

De satellietwagens waarmee de NOS door het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x