Homepagina » Natuur en Milieu » Timmermans kondigt nog meer maatregelen aan. ‘Héél eng dit’
timmermans
Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Timmermans kondigt nog meer maatregelen aan. ‘Héél eng dit’

Klimaatpaus Frans Timmermans heeft weer iets nieuws bedacht: we moeten minder weggooien en minder afval verbranden.

“Laptops, mobiele telefoons en tablets moeten gemaakt kunnen worden als ze kapot zijn,” aldus de Eurocommissaris.

Daarnaast wil de Europese Commissie vuilnisbelten aanpakken en huizen op een andere manier gaan bouwen.

Geen beton meer

“Bouwen met materiaal dat opnieuw gebruikt kan worden. Geen beton meer, maar hout of stenen.”

We moeten volgens de Commissie ook minder voedsel en kleding weggooien.

Op deze manier wil Timmermans de EU in 2050 klimaatneutraal gemaakt hebben.

Héél eng

De plannen van de PvdA’er schieten bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Voor radiomaker Erik de Zwart is de maat vol: “Ik ben voor recyclen, maar meneer Timmermans wil zich werkelijk met alles van iedereen bemoeien. Dat is héél eng.”

Harry van den Berg constateert: “Frans Bonaparte weet met zijn grenzeloze arrogantie als geen ander weerstand te organiseren tegen de klimaatwaanzin en het milieugeneuzel.”

Knettergek

FvD-Statenlid in Zeeland haalt hard uit: “Klimaatkabouter Timmermans is knettergek geworden! Kringloopeconomie: nee dank u! Bouwen zonder beton, dat is dom!”

“Dus geen nieuwe dure telefoons en laptops meer, maar lekker laten repareren! Dit geldt niet voor mensen met veel geld,” schrijft Narnia Aslan de leeuw.

[NOS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Aad schreef:

  Gelukkig is Timmermans niets te recyclen, eens zijn we er vanaf.

  51 likes
  • georg schreef:

   die mafketel mag ook wel gerepareerd worden daar mankeert genoeg aan

   14 likes
   • Rob schreef:

    Nou georg, bij dit soort types is het bijna niet voor te stellen dat ze nog ‘gerepareerd’ kunnen worden. Een mens kan niet eens gerepareerd worden, wel het lichaam als er botbreuken etc opgelopen worden. Misschien dat dat een oplossing is, zoveel breuken toedienen dat ze niet meer in staat zijn hun macht uit te oefenen. En alten we dat toeschrijven aan karma: zelf ervaren wat je een ander aan doet. Of anders recyclen de types. Vermalen tot voedsel voor wolven en hyena’s. Dan is het idee van reïncarnatie (van de kern) in ieder geval een volgende mogelijkheid om iets op een andere manier te doen, wat zich dan wel voor doet als een ander mens. Hopelijk zou die dan iets veranderen. Meer mogelijkheden zie ik niet. Over dit soort types wordt wel gezegd dat ze niet meer in staat zijn om te veranderen.

    5 likes
  • Aramata schreef:

   Dat zeg je wel Aad maar heb je wel eens van reïncarnatie gehoord?

   12 likes
   • H.J. schreef:

    Aramata.

    En herinnert U zich deze nog:

    De appel valt niet ver van de boom.

    Zoek op Vader en Zoon Timmerfrans.

    16 likes
   • salvar schreef:

    @Aramata
    hij reincarnatie , hij niet hij brand eeuwig in de hel.

    8 likes
   • NicoVilly schreef:

    Er is ook Karma en dat ziet er voor Timmermans niet zo goed uit.

    4 likes
   • Ad schreef:

    Twee homo’s hebben het over reïncarnatie; zegt de ene homo tegen de andere: “Ik wil graag reïncarneren als ambulance”. En als hem naar het “waarom”wordt gevraagd antwoord hij: “Dan doen ze je achterste open, en schuiven ze een héle vent naar binnen”. Nou ben ik A, géén homo, en B; als ik er wel een was, zou ik er niet aan moeten denken bij Gnoom Timmermans naar binnen te moeten.

    3 likes
  • Zootje schreef:

   Frans Timmermans een product van de PvdA net zoals Denk.
   Hitler zat voor de oorlog in een vergelijkende situatie qa politiek.
   Ook links . Zoek maar op

   2 likes
 • Henk schreef:

  Hij mot 1 maatregel aankondigen namelijk dat ie z’n eigen op laat nemen in een psychiatrische instelling , het is hem in z’n bol geslagen dat is duidelijk . Hitler was erg maar deze gestoorde arrogante dikzak met stinkbaard is nog effe erger . Ruim die vent op alsjeblieft weg ermee .

  43 likes
 • Elise schreef:

  Dit gaat gewoon over een voorbereiding op een verandering van het cashgeldsysteem. Men wil 1 wereldmunt. Langzaam werden we geheel die NWO in getrokken. Het gaat nu wel heel snel.
  Hoe gaat men dit doen? Je ziet dat mensen nu al steeds minder kunnen reizen(door de virus), minder uit kunnen gaan(alles wordt afgelast), niet meer naar je werk/school enz. Straks als de wereld compleet in quarantaine zit(min of meer thuis zit), dan kondigt men aan dat de wereldeconomie is ingestort en dit wordt dan de gelegenheid om die wereldmunt in te kunnen voeren.
  Alles wat er nu gebeurt is bewust zo gedaan. Al lang van te voren uitgekiend/gepland.
  Vraag is: hoe gaat dat systeem er uit komen te zien en wat voor een gevolgen heeft dat voor ons?
  Komt er een wereldoorlog? Worden we allemaal gechipt?
  Wij hebben er weer niks over te zeggen! Wij leven in een open lucht gevangenis. Wij worden gewoon opgeruimd. Als een stuk vuil op de vuilnisbelt gegooid. Das ook milieuvervuiling meneer Timmerfrans!

  32 likes
  • IIS schreef:

   @Elise

   In praktijk heb ik nu tot twee keer aan toe meegemaakt wat het is als het internet plat ligt en banken niet openen. Op het Europees bijna meest zuidelijke eiland waar ik verblijf was het onmogelijk te pinnen, naar de bank te gaan en anderszins geld op te nemen. Het maakte duidelijk dat een wereld zonder contact l/fysiek geld onmogelijk is om ook maar iets te kunnen kopen en men feitelijk, als dit heel lang zou duren, bijna ten dode opgeschreven is. Alles zat op slot en waren alleen contante betaling nog mogelijk. De bankpassen bleken totaal waardeloos! Cashgeld is onontbeerlijk.

   Hoorde van iemand die in Madrid had gewoond daar al veel winkels en restaurants zijn die pintransacties weigeren en zoveel mogelijk contant wensen af te rekenen. Dit in verband met de controlestaat en om de alsmaar verder rovende overheid en banken te kunnen omzeilen.

   Grappig bijkomend effect was wel dat iedereen op straat weer leek te leven, omdat niemand met z’n telefoon liep te zombieën.

   18 likes
   • René schreef:

    Inderdaad zijn Tenerife en Gran Canaria mooie sub tropische eilanden en helemaal mooi buiten de direct toeristische gebieden. En de lokale mensen hier laten zich niet gek maken door MSN en al dat geleuter 😀

    7 likes
  • Rob schreef:

   @Elise. Mensen zouden zich niet zo moeten focussen op één uitkomst van wat er nu gaande is. Het is oorlog inderdaad en dat is mondiaal. Maar er is geen vaststaande uitkomst. Alhoewel bepaalde soorten berichten wel zeggen dat de toekomst van de mensheid al vast staat maar dat zijn berichten waar veel mensen niet veel mee kunnen. Down to Earth is er wel veel gaande. In een ander bericht las ik, net als ik voorheen ook regelmatig las, dat er een opruiming van de heersende macht gaande is. Er zijn bijvoorbeeld 30.000 Amerikaanse militairen in Europa die mee doen aan de NAVO oefening. Er wordt dan geschreven dat die ook ingezet kunnen worden om de zionisten in Europa en diverse landen te arresteren en de deep state bezittingen in beslag te nemen. Als je dan even nadenkt dan zouden die wel alle ruimte hebben om snel te kunnen verplaatsen en handelen als iedereen thuis is en dus niemand hen vertraagt op de openbare wegen.

   Dat het financiële en economische systeem dan instort is ook nodig. Dat zijn ook HUN systemen waarmee ze de welvaart van de bevolking hebben overgeheveld naar de top 1%, of misschien zelfs naar de 1% van de 1%. Daarbij word geschreven dat de pandemie een mediagebeuren is en de financiële instorting echt is. Maar beiden zouden een dekmantel zijn om een wereld republiek in te luiden. Ook wordt er geschreven dat technologieën, die door de Cabal etc verboden zijn dan ook vrij gegeven kunnen worden. Er is door iemand eens gezegd dat alle technologie nu bewapend is, wat wil zeggen dat het tegen ons wordt gebruikt. En dat financiële en economische systeem moeten we dan ook kwijt want dat is een hebzucht en (materieel) verslavingssysteem.

   Zo is er van alles gaande in de wereld. Er wordt daarbij ook nog wel aangehaald dat er een bedrijf, dat in bezit zou zijn van de Gates Foundation, bezig is met het maken van een corona vaccin waar veel mee te verdienen is. Daarbij wordt gesuggereerd dat er misschien een RFID chip in zou kunnen zitten. En zo wordt het beeld van een oorlog zichtbaar die nu gaande is. Of het werkelijk zo gaat lopen kan nooit iemand zeggen als het een oorlog betreft. Dat moeten we gaan meemaken. Maar de uitkomt van een NWO is allerminst zeker.

   Een persoonlijk punt is wel dat, als je je instelt op een NWO, je je Zelf onder spanning zet. Stel je je Zelf in op een vrije wereld met werkelijke vooruitgang, evolutie, bewustzijnsontwikkeling en vrijheid dan meet je je Zelf een ander gevoel aan waar je je op kunt verheugen. Daar horen andere voorzieningen bij dan de huidige financële en economische systemen die er nu zijn want dan zijn macht systemen.

   2 likes
 • Hoop schreef:

  Hout?? Is dat van dat spul dat massaal wordt gekapt en in ovens wordt verbrand onder het mom van bio-energie? 1 van de beste dingen voor het milieu is al die bomen met rust laten.

  23 likes
 • Willem schreef:

  Dat van repareren en niet weggooien stond 2 of 3 jaar terug ook al in het nieuws, er waren zelfs bedrijfjes die alles wisten te maken. Ik en met mij velen maken ook veel of laten veel maken. Timmerfrans zou zelf gerecycled moeten worden, een nieuwe aandoening, Timmermansmoe.

  12 likes
 • frans schreef:

  # Elise, Dit gaat gewoon over een voorbereiding op een verandering van het cashgeldsysteem. Men wil 1 wereldmunt. Langzaam werden we geheel die NWO in getrokken. Het gaat nu wel heel snel.
  Hoe gaat men dit doen? Je ziet dat mensen nu al steeds minder kunnen reizen(door de virus), minder uit kunnen gaan(alles wordt afgelast), niet meer naar je werk/school enz. “”
  Na dat Corona zich heeft teruggetrokken komt er onmiddellijk erger en nog veel meer.
  De corona act is mislukt. Geen miljard doden. Misschien een achterhaald vaccinatie-programma hiervoor die ws nog dodelijker is.
  Geen angst mensen. opletten. en bij-jezelf blijven en anderen gerust stellen mochten die ongerust zijn en uitleg geven.

  12 likes
 • Petrus schreef:

  Hoe dom kan je wezen!
  Timmerfrans is bezig zichzelf op te heffen.

  11 likes
 • Arwijn schreef:

  Begin bij jezelf!!! Laat een huis bouwen zonder beton, en ga er wonen. Dan nog eens zien of dit echt zo’n verstandig plan is.

  10 likes
 • ChiXiStigma schreef:

  Grappig, dat juist in de tijd waarin het 3D printen van huizen met gebruik van beton ontwikkeld wordt om goedkoop en duurzaam te bouwen, willen deze clowns terug naar hout en stenen.
  Hout heeft veel onderhoud nodig, om het te beschermen smeer je er verf op en andere teringzooi.

  Wordt het niet eens tijd dat mensen in de politiek gescreend gaan worden op kennis, ik weet wel dat ze assistenten met kennis inhuren om hun werk te doen, maar toch.

  10 likes
 • aaaa schreef:

  beton wordt al jaren gerecycled. Vreemde redenering dus.

  9 likes
 • jan doornbos schreef:

  Timmermans is een idioot. Met dit soort uitspraken respectievelijk plannen bewijst hij de mensen een dienst die thans hemel en aarde bewegen de medemens wakker te maken.

  8 likes
 • wolfje schreef:

  Een groot deel van het volk stemde helemaal niet en een groot deel van het volk stemde op deze Timmerfrans. Gelukkig vonden ze elkaar op een jankdraadje.

  7 likes
  • Philip schreef:

   Heel die Europese commissie/s zijn niet verkozen door het volk, deze zijn verkozen/vooruit geschoven door de politici/besturen zelf…zegt meer dan genoeg!!

   11 likes
 • Hans schreef:

  Frans Jong Un dictator van de EU .

  7 likes
 • Gaston schreef:

  Ik denk dat hij beter van Microsoft kan eisen dat iedere nieuwe versie van Windows lichter is dan de voorganger, lichter en sneller met steeds minder eisen aan het systeem. Dan kunnen oude computers langer mee. Nu moet de capaciteit van de PC’s iedere 4 jaar verdubbelen om een beetje snelheid te behouden.
  Ik vermoed dat er nu bewust een trucje is ingebouwd om de hardware om de zoveel jaar onbruikbaar te maken.

  7 likes
 • Margie schreef:

  Als het motherboard van laptop stuk is kan het echt niet meer gemaakt worden Timmermans
  Stuk is stuk

  6 likes
  • Henk Azie schreef:

   Sorry maar toch heb ik verscheidene mobo uit laptops weer aan de gang gekregen. Het is alleen de vraag of het economisch verantwoord is.

   6 likes
   • Margie schreef:

    Uitzonderingen bevestigen de regel Henk
    Volgende keer kom ik eerst bij jou aankloppen 😉

    3 likes
    • Aad schreef:

     Ligt eraan wat er kapot is, ik heb zelf weleens een black screen of death gerepareerd.
     Maar het ligt niet altijd voor de hand dat het zal lukken.
     Misschien moeten ze laptops modulair gaan maken. Zullen ze wat dikker worden.
     Veel dingen zijn ook nog te repareren, maar op een gegeven moment wil je toch iets nieuws.
     Repareren tot in het oneindige gaat meer kosten dan nieuwe aanschaf.

     1 likes
    • Henk Azie schreef:

     Zelf zweer ik bij desktops, vooral hier in de tropen, laptop mobo’s wel meestal stof vooral in de koeling, Dan nog soldeer breuken dat kan kostbaar zijn, maar de laptop van mijn zoon heb ik aan de gang gekregen door voorwarmen, dan rake de soldeer punten elkaar weer, dus eerst een kwartier in de zon met dat ding.

     1 likes
 • Karel schreef:

  Al is de politieke tuinkabouter nog zo snel, corona achterhaald hem wel…

  6 likes
 • Ron schreef:

  Angsthaas Timmermans vindt het nu nodig nu de mensheid in crisis verkeerd om nog meer miserie over de mens enkel in EU uit storten. Hij en Von Der Lyen zijn nu eenmaal angsthazen met macht die hun geweten willen sussen door mensen op kosten te jagen en te beperken in hun vrijheid. Precies honderd jaar geleden deed de kerk hetzelfde. Nu moeten we vechten tegen de baarlijke duivel ondemocratisch aangestelde politici die in feite geen enkel democratisch recht hebben om wie dan ook iets op te leggen tenzij dit het nieuwe aangezicht van de Nazis is. Zou Erdogan dan toch gelijk hebben?

  5 likes
 • Ron schreef:

  Ik zou zeggen allen naar Timmerman om hem de hand te schudden letterlijk.

  4 likes
 • hadjemaar schreef:

  Kan hem alleen een goede raad geven: Pak je koffers en maak dat je wegkomt?
  Het volk heeft echt zijn overbodige raad niet nodig, helaas denkt hij, vooringenomen, dat hij niet gemist kan worden?

  2 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  van haga

  Kijken! Van Haga laat geen spaan heel van falende coronabeleid

  Wybren van Haga, onafhankelijk Kamerlid maar ook ...

  >