Gezondheid

Studie: Westers dieet brengt onherstelbare schade toe aan darmflora

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het westerse dieet heeft ook gevolgen voor het nageslacht, zo blijkt uit een nieuwe studie. Door de blootstelling aan vezelarm voedsel worden een aantal van de biljoenen soorten microben die in de darmen van gezonde mensen leven met uitsterven bedreigd.

Als een populatie onder een bepaald niveau dreigt te komen is er eigenlijk geen redden meer aan. Onderzoekers van Stanford, Harvard en Princeton voerden een generatie muizen voedsel dat extreem weinig vezels bevatte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Jager-verzamelaars aten veel vezelrijke voeding, terwijl het voedsel in de meeste geïndustrialiseerde gemeenschappen over het algemeen weinig vezels bevat.

Ziektes

De populatie bacteriën in de darmen van de dieren holde achteruit. De wetenschappers zetten vervolgens vier generaties muizen op een vezelarm dieet. Als ze de ouders weer vezelrijke voeding gaven, ging de diversiteit aan darmbacteriën bij de jongere generaties nog verder achteruit.

Ook al gaven de onderzoekers jongere generaties weer vezelrijke voeding, de oorspronkelijke diversiteit kon niet worden hersteld. Een tekort aan microben in de darmen werkt ziektes in de hand.

Omdat er zoveel verschillende bacteriën in de darmen leven weten onderzoekers nog maar weinig over welke rol individuele soorten spelen bij de gezondheid. Wel komt er steeds meer bewijs dat de diversiteit een belangrijke rol speelt bij gezondheid.

‘Apocalyptische gevolgen’

De wetenschappers waarschuwen dat uit hun gegevens blijkt dat de kwaliteit van de westerse darmflora nog verder kan verslechteren omdat sommige soorten met uitsterven worden bedreigd.

Diëten die een bedreiging vormen voor de diversiteit aan microben in onze darmen kunnen ‘apocalyptische gevolgen’ hebben, zeggen ze. Denk daarbij aan ziektes die niet gemakkelijk te behandelen zijn. Het onderzoek is verschenen in Nature.

[LA Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
8 jaren geleden

je zou bicarbonate of soda ook bekend als maagzout, goedkoop en effectief. s ‘ochtend 1 theelepel oplossen in een glas water, 7 ochtenden achter elkaar, eens per maand.

Ron Blauw
Ron Blauw
8 jaren geleden

lijkt de bedoeling van de roverheid. Dikke winsten voor de corrupte Danone’s, Unilevers, Pharmahoeren. Wordt allemaal – in het geheim, uit-de-aard, geregeld in TTIP.
(vrij?)handelsverdrag ook dat met Ukraïne gaat lang niet alleen over handel op zich. Zoals gebruikelijk wordt het ingebed in een fijn web van regels, regeltjes, wetten – die zonder democratische bemoeienis in 1 klap als hamerstuk er door worden gejast.
Wat trekpop Rutte (lobbyist van en voor Unilever, Shell, c.s.) ons niet vertelt over het handelsverdrag met de Ukraine, en handelsverdragen in het algemeen:
http://www.project-syndicate.org/commentary/transatlantic-and-transpacific-free-trade-trouble-by-joseph-e–stiglitz
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/04/14/free-trade-agreements-fast-track.aspx
https://jonrappoport.wordpress.com/2015/06/13/trade-treaties-mega-corporations-and-worldwide-socialism/

Die zijn bedoeld om hele pakketten van maatregelen – die democraties niet te realiseren zijn – in het geheim al hamerstuk er doorheen te drukken.
Ieder handelsverdrag is een stap verder in de richting van de VN-Heilstaat, het 4de Rijk.

De oligarchen die nu de macht hebben in de Ukraine zijn beslist machtiger dan de trekpoppen in de Europese Commissie. Het Europees parlement is slechts decor.

Dus ………. op deze manier gaan de sluizen open voor de gmo’s uit de Ukraine, naar de EU. Plus alles wat wij hier niet willen. Experimentele medicijnen, schaliegas, verbod op herkomstaanduiding, etc..

In dit verband is dit ook interessant: hoe glyfosaat, dat de laatste jaren in snel stijgende concentraties in ons voedselpakket, drinkwater en leefomgeving wordt aangetroffen, onze darmflora verstoort. Zodanig, dat opname van voedingsstoffen door maag en darmen (ernstig) wordt gehinderd.
Met een groot aantal van ernstige ziektebeelden, tevens ‘welvaartsziekten’ tot gevolg, alsmede ondervoeding; zeer informatief!!:
http://journal-neo.org/2015/11/06/we-re-the-weeds-for-monsanto-roundup-weed-killer/

rosa
rosa
8 jaren geleden

Rutte heeft geen vrouw,……..waarom niet? Hij is net als Demmink en Geert Wilders een pedofiel en dus zeer chantabel!!!!!! En dus corrupt………helaas

pietje
pietje
8 jaren geleden

Ik neem iedere ochtend op de nuchtere maag een halve theelepel bicarbonaat van de Tuinen en een halve citroen met warm water om mijzelf schoon te malen denk dat het helpt zoniet dan ja….. heb ik het geprobeerd !

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x