Buitenland

Rutte bekritiseerd om foto met Zelensky: ‘Misselijkmakend plaatje’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Demissionair premier Rutte is vrijdag afgereisd naar Oekraïne, waar hij de regering van president Zelensky meer materieel heeft toegezegd. Hij herhaalde dat Nederland Oekraïne blijft steunen.

Nederland gaat het land helpen om patrouilleboten te verkrijgen en levert daarnaast raketten voor het Patriot-luchtverdedigingssysteem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rutte zei dat Nederland Oekraïne ‘zal blijven steunen, en dit is cruciaal, ook wanneer elders andere crises ontstaan’.

Dit deugt niet

Hij plaatste op social media een selfie van zichzelf met Zelensky. “500.000 doden inmiddels in Oekraïne en dan gaan deze heren samen lachend en als beste vrienden op de foto? Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Wat is hier de gedachte achter? Ik vind dit een misselijkmakend plaatje. Dit deugt niet!” zegt artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult.

Financieel journalist Arno Wellens reageert: “Rare oorlog, het is een soort populariteitswedstrijd geworden. Je kunt ook helpen zonder selfies, maar dit moet om de één of andere reden.”

“Rutte weeral op bezoek bij zijn grote vriend Zelensky die hij nog meer oorlogsmateriaal heeft beloofd. Wanneer gaat hij op bezoek in Jeruzalem?” vraagt oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

Walgelijke oorlogshitserij

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) merkt op dat Nederlanders ‘helemaal klaar zijn’ met de ‘walgelijke oorlogshitserij’.

“In de categorie ‘dingen die ik nooit zal begrijpen’,” aldus Telegraaf-journalist Wierd Duk.

Ziek

“Ondertussen sterven er dagelijks honderden jongemannen en deze twee die overduidelijk niet in het bezit zijn van enig empathisch vermogen vinden het nodig om een selfie te maken. Walgelijk,” vindt onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans.

Zelensky en Rutte staan ook samen op de foto bij een soldaat die zijn arm is kwijtgeraakt. Columnist Marianne Zwagerman vraagt: “Lukt het solliciteren een beetje, Mark?”

“Ziek!” schrijft financieel expert Ab Flipse.


5 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Verzetskabouter
Verzetskabouter
7 maanden geleden

Rutte=Nazikopstuk 2.0

Baardstaart
Baardstaart
7 maanden geleden

Had deze foto niet 2 weken later gepubliseerd kunnen worden, want dan is het Halloween.

Margie
Margie
7 maanden geleden

Twee vieze narcistische psychopaten bij elkaar. Dit is nazi eigen. Ze geven niks om die soldaat die daar ligt. Deze galbakken geven alleen maar om hoe ontzettend “goed” ze zijn. Kijk goed….. Hier zie je het ware karakter van deze twee useless eaters.!!!!!!!🤢🤢🤢🤢🤢👹👹👹👹👹

E. Schrieder
E. Schrieder
7 maanden geleden

Wanneer wordt de bevolking wakker, dergelijk figuur moet opgepakt worden. Demissionair en alles weggeven mag niet en toch doet hij het. Narcistisch en empathie loos ook Zelensky is van hetzelfde hout gesneden. Walgelijke zum kotsen. Als de bevolking in Oekraïne nou eens zegt we stoppen ermee dan was de oorlog over.

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x