Homepagina » Buitenland » ‘Hersenloze robots’: 13 Canadese politici lezen exact hetzelfde script voor
'Hersenloze robots': 13 Canadese politici lezen exact hetzelfde script voor

‘Hersenloze robots’: 13 Canadese politici lezen exact hetzelfde script voor

Het Canadese Broadbent Institute heeft een filmpje gepubliceerd over wat critici ‘hersenloze robots’ noemen. In de video zijn 13 conservatieve parlementsleden te zien die exact dezelfde speech houden.

“Onze conservatieve overheid is haar beloftes nagekomen,” zeggen ze stuk voor stuk. “We hebben de belastingen verlaagd, voor ouderen en voor iedere Canadees. Kinderbijslag ondersteunt elk gezin met kinderen. En we hebben het budget in balans gebracht.”

De video, die op YouTube geplaatst is door PressProgress, heeft de speeches van 13 parlementsleden gecombineerd. In het filmpje zijn robots te zien en ook komt de minister van Werkgelegenheid Pierre Poilievre voorbij, die het mantra nog eens herhaalt: “De minister-president heeft het budget in balans gebracht.”

De filmpjes van de parlementsleden eindigen allemaal op dezelfde manier. “Ik ben trots dat ik u mag vertegenwoordigen bij het ondersteunen van een regering die gefocust is op de prioriteiten van de Canadezen.”

PressProgress schrijft op zijn website dat critici conservatieve parlementsleden al jaren ‘hersenloze robots’ noemen. “Ze lezen allemaal hetzelfde script voor, hoe zou je dit anders kunnen verklaren?” klonk het. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[The Star]


Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Als verkiezingen een verandering teweeg zouden kunnen brengen, waren ze allang verboden.
  Er valt niets te kiezen.

  Wellicht cynisch; maar het lot van de wakkere minderheid, is verbonden aan de stupiditeit van de achterlijke meerderheid.

  36 likes
 2. Dit is nu precies waarom de opkomst bij het stemmen steeds verder inzakt (ja ik doe er ook niet meer aan mee hoor).

  9 likes
  • Niet stemmen is geen optie. Wel een overwogen keuze maken, geef kleine of onbekende partijen eens het voordeel van de twijfel.
   Niet de schreeuwende of over geconditioneerde partijen en zeker niet de gevestigde partijen, deze laatste lachen u in uw gezicht uit.
   In 2009 deed een beginnende partij “Libertas” mee aan de EU verkiezingen, vanaf dag 1 werd deze partij tegengewerkt vanuit Brussel omdat een speerpunt was de onoverzichtelijke uitgave en boekhouding van de EU.
   Na bedreigingen aan het adres van de oprichter werd alles afgeblazen en kon de EU gewoon doorgaan met het oplichten van alle inwoners van dezelfde EU.
   Als u nu al uw hoofd laat hangen bij verkiezingen dan hakken de gevestigde partijen dit af in de toekomst, ALS het VOLK het wil kunnen WIJ een omslag teweeg brengen en VRIJHEID herwinnen, maar wij MOETEN het WEL WILLEN.

   6 likes
   • Simpele oplossing.

    Wel gaan stemmen, maar dan wel BLANCO stembiljet inleveren. Voor het geldig zijn van een verkiezing is een minimale aantal stemmers nodig. HOE er wordt gestemd staat nergens beschreven. Denk aan “Brewster’s Millions” waarin Richard Pryor opriep stem “none of the above”, omdat er geen enkele politicus was die niet corrupt was.

    Dus, next time, wel gaan stemmen, maar blanco biljet inleveren :-)))
    Soms is “burgerlijke ongehoorzaamheid met een snufje zout” goed om iedereen wakker te schudden.

    2 likes
    • Wat heeft dat nu voor zin, heeft totaal geen waarde dus is verspilde moeite. Daarnaast maak je een onnodige scheiding tussen opkomstcijfers en blanco stemmen. Iets wat op deze schaal nergens voor nodig is.

     2 likes
   • Kleine en onbekende partijen al zo vaak het een stem gegeven maar wat blijkt dan niet genoeg voor 1 enkele zetel en dan wordt je stem ook nog eens doorgeschoven naar een andere partij.

    SP ook zo’n teleurstelling, dus dat heb je dan ook weer als een kleinere partij weet te groeien maar als ze dan eindelijk in een positie van macht komen, regeren nee hoor.

    Sowieso moet die hele politiek en het daarbij horende stemsysteem op de schop. We hebben allang de technologie waardoor partijen niet meer nodig zijn, sterker nog een volksvertegenwoordiging is allang niet meer nodig.
    Ben dus ook tegen het systeem en dan ben je toch gek als je meedoet aan dat systeem.

    4 likes
 3. HET IS HIER HETZELFDE !!
  Wij geloven robots, met hun geprogrammeerde glimlach en hun ingestudeerde gebaartjes.

  Ach, zolang wij alles accepteren, moeten we onze mond houden.
  De Nederland is een zak zand, je kunt er tegen aan schoppen, het beweegt niet, het zakt hooguit een beetje in elkaar.

  9 likes
 4. Owee, owee, na dit te hebben gezien begin ik toch te twijfelen of dit “echte” mensen zijn.
  Als je klakkeloos opleest wat er voor je afgedraaid wordt, verdenk ik de elite ervan “robots” i.p.v. mensen te gebruiken. Bang voor eigen identiteit of werkplek of eigen mening?
  Geeft wel aan hoe de politiek overal ter wereld denkt over hun kiezers.
  Walgelijk gewoon, maar helaas is het hier in Nederland niet anders, loop je even buiten het aangewezen hokje of geef je een eigen mening wordt je afgeslacht door je eigen partij en buiten beeld gezet.
  Eendracht maakt Macht = slogan binnen de politiek.
  Weinig en geen medelijden met kiezers, hadden ze maar niet op ons moeten stemmen is het credo van vele partijen hier in Nederland.

  7 likes
 5. Het zijn geen echte robots. Men leest de tekst van de monitor af. Maar het is wel een manier om de kijker te beïnvloeden. Als je steeds dezelfde tekst herhaalt, dan gaan veel mensen het ook geloven.(wetenschappelijk onderzocht) Maar bij sommige mensen gaat er een lampje branden. He, dat zei die andere ook al en die mensen gaan er dieper over nadenken enz. Mensen die voor mensen moeten spreken hebben vaak dezelfde stemhoogte enz. Dit om de aandacht vast te houden. Psychologie en technologie kunnen je hypnotiseren/manipuleren alsware. Het valt allemaal onder reclame/media en deze sprekers zijn allemaal begeleid door mensen die daar dus veel verstand hebben.
  In Nijmegen heb je het Max Planck instituut. Zij onderzoeken alles op het gebied van Psychologie. Breng je dit samen met technologie, dan is dat best gevaarlijk. Ook wetenschappers maken zich zorgen om deze technologie. Dat het de mens overneemt. Pas nog een docu geweest op NED. tv.
  Ik maak me nu al zorgen, want er worden nu al allerlei technieken op ons uitgevoerd. Dus ook buiten de media om. bv. werking overheid/zorgstelsel enz. Mensen die daar werken worden geleerd om niet begaan te zijn met mensen, maar puur beleid(in het belang van het/eigen systeem) uit te voeren.

  3 likes
  • Het is net als de commercieele televisie, die uitsluitend omkoopbare en dus kortzichtige poppen in dienst nam om zo geloofwaardig mogelijk over te komen. Mensen die niet zelf kunnen nadenken en dus een soort holle ruimten in hun hoofd hebben, daar kun je van alles in neer leggen. Die kun je voor-
   programmeren. Ze geloofden alles wat hen verzekerd werd. Veel geld verdienen dus succesvol zijn! Voor een zak met geld doen die types alles, omdat hen dit wijsgemaakt is. Als ze zich eenmaal realiseren dat ook zij in de maling zijn genomen en met een leugen het riet ingestuurd zijn kon wel eens heel pijnlijk zijn. Een fout is gemaakt door de big boys en dat is dat ze heel overmoedig dachten dat iedereen ze geloofde. Dat is natuurlijk niet zo. Mensen die het commercieel-loze tijdperk nog meegemaakt hebben zagen bij hun bombastische aantreden al snel dat er iets grondig mis aan het gaan was. Bombastisch, luidruchtig en op de onderbuik inspelend en dat zijn ze gebleven. Hoewel dat bombastische er wel af aan het gaan is. Gelukkig wordt alles weer rechtgetrokken. Dat liegen en bedriegen en je permanent anders voordoen dan je bent gaat een tijdje goed maar dat moest een keer fout aflopen.

   4 likes
 6. Ha ha, de kracht zit ‘m in de herhaling, net als Reclame als je maar vaak genoeg herhaalt.
  Zie de ‘intelligentie’ van de praatpoppen.

  Wat moet ik er nog meer aan toevoegen…

  6 likes
 7. Dit filmpje lijkt heel veel op het scenario van de film : The Wave uit 1967: zie hieronder

  Het verhaal is geïnspireerd door het sociaal-psychologische experiment De Derde Golf. Dat werd in 1967 uitgevoerd door een middelbare-schooldocent in Amerika.

  Hierop bordurend werd in 2008 de Duitse versie : Die Welle gemaakt waarin wordt aangegeven dat het indoctrineren van mensen zeer goed mogelijk is al je het maar steeds herhaalt en het liefst op grote schermen zodat het indrukwekkend en beangstigend over komt.

  Dat is wat hier gebeurd, als je het inderdaad maar vaak genoeg zegt of laat horen, zo werken de huidige dj’s ook met plaatjes die gepromoot moeten worden, mensen het gaan geloven en zich associëren met de spreker of het liedje.

  Geen eigen mening, geen eigen identiteit meer, slaafs volgen.

  4 likes
 8. De wereld wordt niet meer geleid door zuivere en warmhartige geesten, maar door onderdanige, geestloze, kille stukken vlees.

  Canadian Prime Minister and Australian Prime Minister, Same Speech on Iraq

  https://www.youtube.com/watch?v=KB5ljM3AJ2c

  4 likes
 9. Hilarisch!ik werd gewoon blij van al die trotse gezichten van hun eigen prestaties!wat een giller!
  Gewoon flink burgerlijk ongehoorzaamzijn met een glimlach!het is ook mijn wereld!

  3 likes
 10. Komt mij bekend voor en is blijkbaar geen toeval maar heimelijk programmeren.

  Zodra hier iemand het Haagse torentje betreed komt deze zichtbaar gehypnotiseerd er weer uit en spreekt exact dezelfde taal als de elite.
  Hersenspoelen of omkopen noemt men dit ook wel, PVDA is een van de clubs welke de afgelopen jaren zwaar gehersenspoeld zijn van sociaal beleid naar asociaal beleid ook daar spreekt ieder elkaar na.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ron paul

Ron Paul over coronapaniek: ‘Het echte gevaar schuilt in de overheid’

De gevaren van het coronavirus zijn vreselijk ...

ceta

CETA holt onze democratie uit. Kijken: In 1,5 uur sloopt Baudet dit verdrag vakkundig

Woensdag debatteerde de Tweede Kamer de hele ...