Homepagina » Binnenland » Nederlanders in de rij voor test coronavaccin: ‘4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt’
coronavaccin
Foto: Prefeitura de Itapevi CC BY 2.0

Nederlanders in de rij voor test coronavaccin: ‘4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt’

Mensen die het Nederlandse coronavaccin testen, krijgen 4700 euro plus reiskosten. Er zit een addertje onder het gras: de test is niet zonder gevaar. Het gaat om een vaccin dat is gemaakt door Janssen Vaccines in Leiden. Dit farmabedrijf is onderdeel van de reus Johnson & Johnson en ontving in het verleden tientallen miljoenen van de Gates Foundation.

Nederlanders staan in de rij om als proefkonijn te dienen voor het vaccin, dat getest zal worden in Groningen, Leiden en Utrecht. Bij het UMC Utrecht zijn al honderden aanmeldingen binnengekomen. Ook in het noorden van het land zijn mensen massaal bereid om het Leidse coronavaccin te testen. De proefpersonen worden een jaar gevolgd om te kijken of het vaccin veilig is voor mensen, of het effectief is en of het een duurzaam effect heeft.

Bijwerkingen waren te ernstig

Mogelijke bijwerkingen zijn koorts, hoofdpijn, moeheid en griepachtige verschijnselen, schrijft De Telegraaf. Een woordvoerster verzekert ons dat ‘de bijwerkingen naar verwachting mild en van zeer korte duur zijn’.

Criticaster1960, voormalig senior beleidsadviseur op het ministerie van Justitie en Veiligheid, merkt op: “Het vaccin geeft hoofdpijn, vermoeidheid en een griepgevoel bij meer dan de helft van de deelnemers. De fabrikant Moderna en het Chinese CanSino stopten helemaal met testen van de hoogste doses van hun vaccins omdat de bijwerkingen te ernstig waren.”

Verpleegkundige Alicia1984 voegt hieraan toe: “Graad 3-bijwerkingen waren bij Moderna de reden om met de hoogste dosering te stoppen. Wel handig om ze zo uit de trial te schrappen, betekent dat ook dat ze die mensen niet meer op langere termijn hoeven volgen?”

“4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt. Toekomstige lichamelijke schade kan je tevens nooit meer verhalen,” twittert Amavel.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ab normaal
Ab normaal
1 jaar geleden

Aan mijn lijf geen polonaise!

Debbie V
Debbie V
1 jaar geleden

Sommige mensen zullen altijd voor het geld gaan… Laat ze ook vooral hun mond houden als het verkeerd gaat. Totaal geen compassie voor dit soort mensen!

Edward
Edward
1 jaar geleden

Ongeloofelijk dat er mensen zijn die deze rotzooi voor een beetje geld in hun lichaam laten spuiten. Heeft Hugo de Clown zich al aangemeld als proefkonijn ?

Apparatsjik 2020
Apparatsjik 2020
1 jaar geleden

Ze zijn alvast aan het oefenen in communisme, dat wil zeggen overval voor in de rij staan.

x

Check Also

wodarg

Arts Wolfgang Wodarg waarschuwt: dit kan er gaan gebeuren komende winter

We omzeilen de natuurlijke immuniteit door de ...

arts

Schokkend: arts laat zien wat ze in Pfizer-vaccin aantrof – ‘Dit moet nu stoppen’

De Amerikaanse arts Carrie Madej liet onlangs ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

43
0
We lezen graag je reactie!x