Homepagina » Binnenland » Nederlanders in de rij voor test coronavaccin: ‘4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt’
coronavaccin
Foto: Prefeitura de Itapevi CC BY 2.0

Nederlanders in de rij voor test coronavaccin: ‘4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt’

Mensen die het Nederlandse coronavaccin testen, krijgen 4700 euro plus reiskosten. Er zit een addertje onder het gras: de test is niet zonder gevaar. Het gaat om een vaccin dat is gemaakt door Janssen Vaccines in Leiden. Dit farmabedrijf is onderdeel van de reus Johnson & Johnson en ontving in het verleden tientallen miljoenen van de Gates Foundation.

Nederlanders staan in de rij om als proefkonijn te dienen voor het vaccin, dat getest zal worden in Groningen, Leiden en Utrecht. Bij het UMC Utrecht zijn al honderden aanmeldingen binnengekomen. Ook in het noorden van het land zijn mensen massaal bereid om het Leidse coronavaccin te testen. De proefpersonen worden een jaar gevolgd om te kijken of het vaccin veilig is voor mensen, of het effectief is en of het een duurzaam effect heeft.

Bijwerkingen waren te ernstig

Mogelijke bijwerkingen zijn koorts, hoofdpijn, moeheid en griepachtige verschijnselen, schrijft De Telegraaf. Een woordvoerster verzekert ons dat ‘de bijwerkingen naar verwachting mild en van zeer korte duur zijn’.

Criticaster1960, voormalig senior beleidsadviseur op het ministerie van Justitie en Veiligheid, merkt op: “Het vaccin geeft hoofdpijn, vermoeidheid en een griepgevoel bij meer dan de helft van de deelnemers. De fabrikant Moderna en het Chinese CanSino stopten helemaal met testen van de hoogste doses van hun vaccins omdat de bijwerkingen te ernstig waren.”

Verpleegkundige Alicia1984 voegt hieraan toe: “Graad 3-bijwerkingen waren bij Moderna de reden om met de hoogste dosering te stoppen. Wel handig om ze zo uit de trial te schrappen, betekent dat ook dat ze die mensen niet meer op langere termijn hoeven volgen?”

“4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt. Toekomstige lichamelijke schade kan je tevens nooit meer verhalen,” twittert Amavel.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ab normaal schreef:

  Aan mijn lijf geen polonaise!

  0 likes
 • Debbie V schreef:

  Sommige mensen zullen altijd voor het geld gaan… Laat ze ook vooral hun mond houden als het verkeerd gaat. Totaal geen compassie voor dit soort mensen!

  0 likes
  • Martin schreef:

   Ben het hier mee eens ,velen vertrouwen blindelings op de autoriteiten al zal in dit geval ook wel geldnood parten spelen maar goed zoals gezegd is dat het risico waard om levenslang ziek te zijn en je ellendig te voelen. Denk het niet. Effe iets anders wat mij opviel een clip van Lady Gaga die optrad met Ariana Grande met een mondkapje op hoe ze de mensen willen indoctrineren! Zo van als hun kunnen zingen met mondkapje op dan kun jij als simpele burgerslaaf toch ook braaf je mondkapje opdoen. Veel van die artiesten aanbidden een god maar niet de mijne!!!! Maar degene met de hoorns if you get my drift.
   Zoek maar eens naar Marina Abramovic en spirit cooking. Ze staat ook paar keer met lady Gaga op de foto.
   Maar goed weer even op de topic ik moet die vieze vaccinaties van de elite niet heb er al teveel over gelezen. Ik heb sinds mijn diensttijd
   30jr geleden geen vaccinatie meer gehad en als het aan mij ligt hou ik dat zo. Prettige dag allen!

   0 likes
 • Edward schreef:

  Ongeloofelijk dat er mensen zijn die deze rotzooi voor een beetje geld in hun lichaam laten spuiten. Heeft Hugo de Clown zich al aangemeld als proefkonijn ?

  0 likes
 • Apparatsjik 2020 schreef:

  Ze zijn alvast aan het oefenen in communisme, dat wil zeggen overval voor in de rij staan.

  0 likes
  • Bas van Stapelberg schreef:

   Nou dat is voorlopig het geval bij kapitalisme en liberalisme 2 stromingen die de meeste ellende hebben voortgebracht.
   Wie heeft alles binnengehaald????? Hoe heet die man en zijn partij ook alweer???
   Ja Mark en zijn VVD. Dat is de realiteit

   0 likes
   • sjaakie van den hoek schreef:

    Bas van Stapelberg.

    rutte is geen man, het is een kind van de duivel, en de vvd is een partij van de farizeeërs
    En wat mij betreft mogen ze rutte, de jonge, grappenhaus en de koning van Nederland KRUISIGEN, want dat deden die farizeeërs die bloedhonden in Israël toch ook met JEZUS CHRISTUS.
    En voor die slaapkoppen van Nederland en de rest van de wereld, neem gerust die vaccinatie, dan zijn wij over een poosje van jullie af. Want dat jullie jezelf in de vernieling helpen voor dat kleine beetje geld is zo goed als zeker. Jullie lijken die historische mensen van Sodom en Gomorra wel. Slaap maar lekker verder hoor.

    0 likes
    • vraagtekentje schreef:

     IK KAN JE MAAR 1 DUIMPJE GEVEN MAAR HET HADDEN ER 1000 MOGEN ZIJN. Ik zou het nog voor geen 4700 miljoen in mijn lijf laten spuiten door deze satanisten. En als het verplicht wordt, gaat degene die dit bij mij wil doen mee naar de andere kant.

     0 likes
 • Jan V schreef:

  Dit is DE kans voor iedereen die nog steeds zit te slapen en denkt dat er een ernstig killervirus rond waardt. Dezelfde types die een hekel hebben aan complotten, gekkies, wappies etc. en het ‘nieuwe normaal’ heel normaal vinden. Even een spuitje en ze kunnen er weer tegenaan. Op het kerkhof hoeven ze ook niet meer te social distancing. Succes!

  0 likes
 • Exegese schreef:

  Echt overal zijn mensen voor te vinden, zo blijkt maar weer.

  0 likes
 • Petrus schreef:

  Hoe dom kan je wezen!

  0 likes
 • sterntaler schreef:

  “Hé, heb je het al gehoord? Je krijgt 4700 euro als je jezelf als kandidaat beschikbaar stelt voor het testen van een coronavaccin. Wat denk je? Zullen we het doen? Ja waarom niet! Let’s do it!”

  0 likes
 • Philip schreef:

  Farmareus die vaccin mag leveren aan België betaalt geen cent als het misgaat: “Dit is toch niet normaal?”

  Farmareus AstraZeneca zal geen cent betalen als er problemen zijn met zijn coronavaccin. De lidstaten van de Europese Unie staan volledig in voor de financiële risico’s. AstraZeneca kan hoogstens zijn contract verliezen. “Dit is toch niet normaal?”

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200826_97179525

  0 likes
  • Rob schreef:

   Dat ze zich zo indekken tegen schade zou alle alarmbellen af moeten laten gaan. Dat weten ze gewoon waar ze mee bezig zijn maar willen geen schadevergoeding betalen. Maar het lijkt erop dat veel Nederlanders die alarmbellen niet eens hebben. Ik krijg met veel zaken vaak een gevoel alsof Nederland iets mist want ze in bv Duitsland veel meer hebben. Dan lijkt het er soms op dat Nederland nog steeds het trauma van de oorlog in zich draagt. En wat ook typisch Nederlands is, is dat mensen alleen maar willen feesten. En dan krijg ik daar weer het gevoel bij dat dat refereert aan de bevrijding aan het einde van de oorlog. Als je op afbeeldingen en in video’s de gezichten ziet van mensen ziet die aan het feesten zijn dan ziet het er nep uit. Ze feesten om het feesten en niet omdat er werkelijk iets te vieren valt. Er zit geen kracht in veel Nederlanders en volgens mij zijn dat ook die types die zich laten betalen om een gifspuit te testen.

   0 likes
  • Inge schreef:

   Het zegt eigenlijk al genoeg, ze weten wat voor zooi er inzit.

   0 likes
  • vraagtekentje schreef:

   Ja hoor, het nieuwe normaal, als het mis gaat wordt de belastingbetaler de aansprakelijke d.w.z. wij mogen voor de kosten opdraaien. Als je dit een jaar geleden tegen me verteld had, zou je je geadviseerd hebben om een psychiater te raadplegen.

   0 likes
  • chris schreef:

   is normaal, al jaren zijn farmaceutische bedrijven niet aansprakelijk voor schade door toedoen van hun-zijn vaccin

   0 likes
 • Maria schreef:

  Bedenk dat Rutte heel laconiek iedere stem zou belonen met 1000 euro voor wie op hem stemde. Beloftes van Rutte: vergeet het maar. Laat dat geld los. Daarmee hebben ze je in hun zak.

  0 likes
 • Teun schreef:

  Ik ben benieuwd wat zij daadwerkelijk ingespoten gaan krijgen. Vermoedelijk niet het vaccin zelf. Dat betekent dat de uitslag straks positief is (ook als zij wel daadwerklelijk het vaccin ingespoten krijgen met ernstige bijwerkingen) Vermoedelijk gaan de MSM schrijven dat er geen beletsel meer is om straks iedereen te laten vaccineren.

  0 likes
 • Chip schreef:

  Je moet wel gek zijn om je gezondheid te verkwanselen voor geld.
  Als er iets is dat ik tijdens deze ‘crisis’ heb geleerd, is het dat gezondheid onontbeerlijk is.

  Natuurlijk, armen zullen zichzelf laten injecteren.
  Volgens de elite een vorm van natuurlijke selectie.
  Al heb jij je hele leven gewerkt, één tegenslag is genoeg om in armoede terecht te komen.
  Zo zullen er naar alle waarschijnlijkheid veel mensen zijn.
  En deze mensen, worden nu behandeld als Paria’s alsof ze nooit één vinger hebben uitgestoken.

  Dit in schril contrast natuurlijk met onze uitheemsen welke daadwerkelijk nooit een vinger hebben uitgestoken omdat ze hier net zijn aangekomen, en alles in de schoot geworpen krijgen.

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Helaas voor velen..””Voor GELD doe ik alles !!

  0 likes
  • Rob schreef:

   4700 euro is wel heel goedkoop je ziel verkopen. Als dat de waarde van het leven moet aangeven dan is dat nog armoediger dan mensen die nooit iets gehad hebben want die kennen niets anders dan dat ze nooit iets gehad hebben. Die weten niet dat het anders kan en hoe het anders kan. Wat dat betreft zijn we hier ook niet rijk. Ja, we hebben een dak boven os hoofd en de meesten zelfs eten op tafel. Maar dat is ook het enige verschil. Voor de rest is het hier net zo armoedig als overal want het leven zelf krijgt geen enkele waarde. Dat gaat niet over geld.

   0 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Laten ze het lekker op hun eigen kinderen testen.

  0 likes
 • Margot Schlösser schreef:

  Wat een gekte, mensen. Wat een zotten.

  0 likes
 • remi schreef:

  Hee, dat is grappig, de hierboven beschreven verschijnselen treden op, wanneer het lichaam vergiftigt wordt, en niet door een niet bestaand, nog steeds niet bewezen virus = is Latijns voor gif.
  waarom moet wanneer zo’n flesje valt, moet deze worden opgeruimd, als chemisch afval.

  0 likes
 • G van peet schreef:

  Als ik naar de cijfers van vandaag kijk, gaat het heel veel moeite kosten om besmet te raken. Hele delen van NL zijn coronavrij. Daar is een kaart van het RIVM voor…handig. ik kom nu eenmaal niet in die risicogebieden…virus verdwijnt vanzelf, geduld!

  0 likes
 • Arwijn schreef:

  Ik vind dat mensen in de politiek die vechten voor de Corona Policy VERPRLICHT een Corona Vaccin moeten nemen! Met getuigen.

  0 likes
  • Teun schreef:

   Ik vermoed dat ze binnenkort reclame gaan maken voor het coronavaccin. Een aantal Bekende Nederlanders (en politici) wellicht laat zich vaccineren (wellicht niet het echte vaccin) U toch ook? Samen kunnen we het virus de baas blijven. Ga vandaag nog een vaccin halen.

   0 likes
 • BertRoermond schreef:

  vergeet niet dat je ook nog belasting moet afdragen over dit bedrag. bij de belastingaangifte wordt nog gevraagd naar andere inkomsten, en dan moet je dus oa dit bedrag invullen, afhankelijk van je rest inkomen worden daar dus nog de belastingen en heffingen vanaf gehaald. je houdt dus maar een fractie van het bedrag over…

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Die korte termijn (niet ernstige) bijwerkingen geloof ik wel.
  Het gaat veel meer om de lange termijn bijwerkingen van ernstige dan wel zeer ernstige aard die blijvend zijn.
  Hierbij denkende aan narcolepsie dat door een vaccin ontstond waarschijnlijk als autoimmuunreactie.

  0 likes
 • NotTodaySatan schreef:

  Jaja, we moeten het allemaal maar geloven. De vaccin testen zullen wel zo echt zijn als de hele pandemie. Nu is de marketing campagne begonnen. I’m not buying the propaganda.

  0 likes
 • Inge schreef:

  En wat zijn de gevolgen over 5 á 10 jaar? kanker?

  0 likes
 • Doeterniettoe schreef:

  Is dat we je leven voor jou waard is. Geld?? Ok sommige mensen kunnen dat extraatje gebruiken. Maar zonder na te denken over de risico’s? Dan zie je jezelf echt wel heel graag… Proefkonijntje spelen voor big pharma. Arme mens…

  0 likes
 • vraagtekentje schreef:

  NOG NIET VOOR 4700 MILJOEN

  0 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Hoezo spuiten ze het niet zichzelf in de kont?

  0 likes
 • Tony schreef:

  In this case, money can’t buy love, only disaster!

  0 likes
 • uknowewho schreef:

  Niet doen!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  nos

  Oud-huisarts: Zo zet het NOS Journaal ons continu op het verkeerde been

  Farmaceut AstraZeneca en de Oxford-universiteit onderbraken onlangs ...

  >