Homepagina » Binnenland » Nederlanders in de rij voor test coronavaccin: ‘4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt’
coronavaccin
Foto: Prefeitura de Itapevi CC BY 2.0

Nederlanders in de rij voor test coronavaccin: ‘4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt’

Mensen die het Nederlandse coronavaccin testen, krijgen 4700 euro plus reiskosten. Er zit een addertje onder het gras: de test is niet zonder gevaar. Het gaat om een vaccin dat is gemaakt door Janssen Vaccines in Leiden. Dit farmabedrijf is onderdeel van de reus Johnson & Johnson en ontving in het verleden tientallen miljoenen van de Gates Foundation.

Nederlanders staan in de rij om als proefkonijn te dienen voor het vaccin, dat getest zal worden in Groningen, Leiden en Utrecht. Bij het UMC Utrecht zijn al honderden aanmeldingen binnengekomen. Ook in het noorden van het land zijn mensen massaal bereid om het Leidse coronavaccin te testen. De proefpersonen worden een jaar gevolgd om te kijken of het vaccin veilig is voor mensen, of het effectief is en of het een duurzaam effect heeft.

Bijwerkingen waren te ernstig

Mogelijke bijwerkingen zijn koorts, hoofdpijn, moeheid en griepachtige verschijnselen, schrijft De Telegraaf. Een woordvoerster verzekert ons dat ‘de bijwerkingen naar verwachting mild en van zeer korte duur zijn’.

Criticaster1960, voormalig senior beleidsadviseur op het ministerie van Justitie en Veiligheid, merkt op: “Het vaccin geeft hoofdpijn, vermoeidheid en een griepgevoel bij meer dan de helft van de deelnemers. De fabrikant Moderna en het Chinese CanSino stopten helemaal met testen van de hoogste doses van hun vaccins omdat de bijwerkingen te ernstig waren.”

Verpleegkundige Alicia1984 voegt hieraan toe: “Graad 3-bijwerkingen waren bij Moderna de reden om met de hoogste dosering te stoppen. Wel handig om ze zo uit de trial te schrappen, betekent dat ook dat ze die mensen niet meer op langere termijn hoeven volgen?”

“4700 euro voor levenslange schade als je pech hebt. Toekomstige lichamelijke schade kan je tevens nooit meer verhalen,” twittert Amavel.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ab normaal
Ab normaal
4 maanden geleden

Aan mijn lijf geen polonaise!

Debbie V
Debbie V
4 maanden geleden

Sommige mensen zullen altijd voor het geld gaan… Laat ze ook vooral hun mond houden als het verkeerd gaat. Totaal geen compassie voor dit soort mensen!

Martin
Martin
Reactie op  Debbie V
4 maanden geleden

Ben het hier mee eens ,velen vertrouwen blindelings op de autoriteiten al zal in dit geval ook wel geldnood parten spelen maar goed zoals gezegd is dat het risico waard om levenslang ziek te zijn en je ellendig te voelen. Denk het niet. Effe iets anders wat mij opviel een clip van Lady Gaga die optrad met Ariana Grande met een mondkapje op hoe ze de mensen willen indoctrineren! Zo van als hun kunnen zingen met mondkapje op dan kun jij als simpele burgerslaaf toch ook braaf je mondkapje opdoen. Veel van die artiesten aanbidden een god maar niet de mijne!!!! Maar degene met de hoorns if you get my drift.
Zoek maar eens naar Marina Abramovic en spirit cooking. Ze staat ook paar keer met lady Gaga op de foto.
Maar goed weer even op de topic ik moet die vieze vaccinaties van de elite niet heb er al teveel over gelezen. Ik heb sinds mijn diensttijd
30jr geleden geen vaccinatie meer gehad en als het aan mij ligt hou ik dat zo. Prettige dag allen!

Edward
Edward
4 maanden geleden

Ongeloofelijk dat er mensen zijn die deze rotzooi voor een beetje geld in hun lichaam laten spuiten. Heeft Hugo de Clown zich al aangemeld als proefkonijn ?

Apparatsjik 2020
Apparatsjik 2020
4 maanden geleden

Ze zijn alvast aan het oefenen in communisme, dat wil zeggen overval voor in de rij staan.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
Reactie op  Apparatsjik 2020
4 maanden geleden

Nou dat is voorlopig het geval bij kapitalisme en liberalisme 2 stromingen die de meeste ellende hebben voortgebracht.
Wie heeft alles binnengehaald????? Hoe heet die man en zijn partij ook alweer???
Ja Mark en zijn VVD. Dat is de realiteit

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
Reactie op  Bas van Stapelberg
4 maanden geleden

Bas van Stapelberg.

rutte is geen man, het is een kind van de duivel, en de vvd is een partij van de farizeeërs
En wat mij betreft mogen ze rutte, de jonge, grappenhaus en de koning van Nederland KRUISIGEN, want dat deden die farizeeërs die bloedhonden in Israël toch ook met JEZUS CHRISTUS.
En voor die slaapkoppen van Nederland en de rest van de wereld, neem gerust die vaccinatie, dan zijn wij over een poosje van jullie af. Want dat jullie jezelf in de vernieling helpen voor dat kleine beetje geld is zo goed als zeker. Jullie lijken die historische mensen van Sodom en Gomorra wel. Slaap maar lekker verder hoor.

vraagtekentje
vraagtekentje
Reactie op  sjaakie van den hoek
4 maanden geleden

IK KAN JE MAAR 1 DUIMPJE GEVEN MAAR HET HADDEN ER 1000 MOGEN ZIJN. Ik zou het nog voor geen 4700 miljoen in mijn lijf laten spuiten door deze satanisten. En als het verplicht wordt, gaat degene die dit bij mij wil doen mee naar de andere kant.

Jan V
Jan V
4 maanden geleden

Dit is DE kans voor iedereen die nog steeds zit te slapen en denkt dat er een ernstig killervirus rond waardt. Dezelfde types die een hekel hebben aan complotten, gekkies, wappies etc. en het ‘nieuwe normaal’ heel normaal vinden. Even een spuitje en ze kunnen er weer tegenaan. Op het kerkhof hoeven ze ook niet meer te social distancing. Succes!

Inge
Inge
Reactie op  Jan V
4 maanden geleden

Hard, maar waar Jan.

vraagtekentje
vraagtekentje
Reactie op  Jan V
4 maanden geleden

Een hele wereldpopulatie inspuiten voor een virus waar nog minder mensen aan zijn gestorven dan aan de griep, nou met boerenverstand kom je deze dagen verder dan mensen die geacht worden verstand te hebben.

Exegese
Exegese
4 maanden geleden

Echt overal zijn mensen voor te vinden, zo blijkt maar weer.

Inge
Inge
Reactie op  Exegese
4 maanden geleden

Aan de andere kant, bewijzen dat het daadwerkelijk getest wordt hebben we niet.

Petrus
Petrus
4 maanden geleden

Hoe dom kan je wezen!

sterntaler
sterntaler
4 maanden geleden

“Hé, heb je het al gehoord? Je krijgt 4700 euro als je jezelf als kandidaat beschikbaar stelt voor het testen van een coronavaccin. Wat denk je? Zullen we het doen? Ja waarom niet! Let’s do it!”

Chip
Chip
Reactie op  sterntaler
4 maanden geleden

Overigens, het feit dat je zoveel geld krijgt voor een vaccinatie beloofd niet veel goeds.

Philip
Philip
4 maanden geleden

Farmareus die vaccin mag leveren aan België betaalt geen cent als het misgaat: “Dit is toch niet normaal?”

Farmareus AstraZeneca zal geen cent betalen als er problemen zijn met zijn coronavaccin. De lidstaten van de Europese Unie staan volledig in voor de financiële risico’s. AstraZeneca kan hoogstens zijn contract verliezen. “Dit is toch niet normaal?”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200826_97179525

Rob
Rob
Reactie op  Philip
4 maanden geleden

Dat ze zich zo indekken tegen schade zou alle alarmbellen af moeten laten gaan. Dat weten ze gewoon waar ze mee bezig zijn maar willen geen schadevergoeding betalen. Maar het lijkt erop dat veel Nederlanders die alarmbellen niet eens hebben. Ik krijg met veel zaken vaak een gevoel alsof Nederland iets mist want ze in bv Duitsland veel meer hebben. Dan lijkt het er soms op dat Nederland nog steeds het trauma van de oorlog in zich draagt. En wat ook typisch Nederlands is, is dat mensen alleen maar willen feesten. En dan krijg ik daar weer het gevoel bij dat dat refereert aan de bevrijding aan het einde van de oorlog. Als je op afbeeldingen en in video’s de gezichten ziet van mensen ziet die aan het feesten zijn dan ziet het er nep uit. Ze feesten om het feesten en niet omdat er werkelijk iets te vieren valt. Er zit geen kracht in veel Nederlanders en volgens mij zijn dat ook die types die zich laten betalen om een gifspuit te testen.

Inge
Inge
Reactie op  Philip
4 maanden geleden

Het zegt eigenlijk al genoeg, ze weten wat voor zooi er inzit.

vraagtekentje
vraagtekentje
Reactie op  Philip
4 maanden geleden

Ja hoor, het nieuwe normaal, als het mis gaat wordt de belastingbetaler de aansprakelijke d.w.z. wij mogen voor de kosten opdraaien. Als je dit een jaar geleden tegen me verteld had, zou je je geadviseerd hebben om een psychiater te raadplegen.

chris
chris
Reactie op  Philip
4 maanden geleden

is normaal, al jaren zijn farmaceutische bedrijven niet aansprakelijk voor schade door toedoen van hun-zijn vaccin

Maria
Maria
4 maanden geleden

Bedenk dat Rutte heel laconiek iedere stem zou belonen met 1000 euro voor wie op hem stemde. Beloftes van Rutte: vergeet het maar. Laat dat geld los. Daarmee hebben ze je in hun zak.

x

Check Also

coronavaccin

Het gaat hard: 55 Amerikanen overleden na coronavaccins

In de Verenigde Staten zijn 55 mensen ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x